Şimdi Ara

bu devreyi yapıcaz yardım eden varmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.youtube.com/watch?v=E3koae5axZw bu devreyi yapıcaz yardım edicek varmı

• hani şu forumda dolaşan tip31 devresi var ya. onu kullancaksın. ama tip31 yerine daha güçlü bir transistor kullanman lazım. led ler yerinede bir su pompası koyman lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: 55electronicdesign

Hocam devre isi kolay ama onemli olan mekanigi. Bunu role kontrollu yapabilirsin. Tip31 ile devreler var onu yap cikisina yuksek guclu transistor ekle 5v role ile su pompasini calistirabilirsin. Istersen siseye basincli hava verip suyu fiskirtabilirsiniz.

Role mekanik bir urun oldugundan bu tarz hizli tetikleme gereken uygulamalarda kullanilamaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • du riechst so gut kullanıcısına yanıt
    Ne kadar güçlü olursa o kadar hızlı tetiklenir.
    Kuvvetli pompa, sert bir giriş. Basıncı son dereceye kadar cıkartırsak, tek bir tetikleme ile çalıştırılabilir.
  • Aslında bunu lm 3915 ile 10 su vumetre tarzı yapıcan off
  • quote:

Ne kadar güçlü olursa o kadar hızlı tetiklenir.
    Kuvvetli pompa, sert bir giriş. Basıncı son dereceye kadar cıkartırsak, tek bir tetikleme ile çalıştırılabilir.

saniyede birden çok tetiklenmesi gerektiğini düşün. röle bu kadar hızlı anahtarlama yapabilir mi sence ? zaten o kadar çok aç-kapa yapılırsa rölenin ömründe kayda değer bir kısalma olacak. işleri zorlaştırmaya gerek yok. pompanın voltajına göre triac veya transistorle problem çözülür
  • du riechst so gut kullanıcısına yanıt
    Hocam bir kerede hak verin.
    Elektro manyetizma araştırın isterseniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Estagfirullah. Ben sadece bildigimi soyluyorum. Benim bildigim ve bencede mantikli olan budur. Roleyi bu kadar sık tetiklemek dogru degildir.
    Elektromanyetizma cok genis bir konu. Daha dar bir konu basligi soylersen veya kaynak gosterirsen seve seve arastiririm

• quote:

Orijinalden alıntı: du riechst so gut

quote:

Estagfirullah. Ben sadece bildigimi soyluyorum. Benim bildigim ve bencede mantikli olan budur. Roleyi bu kadar sık tetiklemek dogru degildir.
    Elektromanyetizma cok genis bir konu. Daha dar bir konu basligi soylersen veya kaynak gosterirsen seve seve arastiririm

arkadaşlar verdiğiniz cevaplardon dolayı teşekkür ederim.Biz ilk önce vu devresi yapmak isityoruz ama vu devrenin çıkısı kaç onu öğrenmemiz lazım devre şuhttp://www.edevreler.com/wp-content/dosyalar/2010/12/vumetre.jpg hocalarımıza bunu gösterdik bunun çıkış gerilimini bulmanız lazım dedi ona göre çıkışa röle felan bağlıcaz bilen biri varmı?

• Devrede sıkıntı yok. Çıkışları fet ile yukseltebilirsin.

• Transistör ile yapabilirsiniz.Tip31li devre iş görecektir.Vu metre devresi ile yaparsanız sesin şiddetine göre basınç olmaz.Vu metre kanallarından voltaj geldimi mi transistör tetiklenir fakat aynı motoru tüm kanallardan çalıştıramazsın.Mekanik işin zor kısmı.Elektronikte en fazla 7-8 parça bulunur.

@55electronicdesign

Yüksek gülü transistörün ardından neden role bağlasın?Tip31 zaten 3 amper.Muhtemelen iş görür ayriyetten rolenin sesi işi bozar.
  • halı yıkama makinasının su pompasını araştırın. işe yarayacaktır ama çalışma frekansı malesef sabit..
  • secollah kullanıcısına yanıt
    Hocam pompanin guclu olmasi gerektigi icin soylemistim.

• quote:

Hocam pompanin guclu olmasi gerektigi icin soylemistim.

Aslında role olabilir çünkü motorun hız alma süresi de var.Ama role ile tırttt tırrtt sesleri müziği bozar.Ve daha kötü olur muhtemelen.
  • bence bu cihazın içinde bir motor yok. daha farklı bir şey gibi geliyor. Motor kısa sürede o kadar hızlı su fışkırtamaz bence. Hem bir cihazın içinde 4 tane su fışkırıyor. 4 tane su pompası olması gerekli. küçük su pompalarının 4 tanesi oraya sığmaz.
  • Bilmiyorumda, ben olsam bir motorla surekli basinc olustururum, 4 tane selenoid valflede suya yol verirdim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yucelnet

bence bu cihazın içinde bir motor yok. daha farklı bir şey gibi geliyor. Motor kısa sürede o kadar hızlı su fışkırtamaz bence. Hem bir cihazın içinde 4 tane su fışkırıyor. 4 tane su pompası olması gerekli. küçük su pompalarının 4 tanesi oraya sığmaz.

bizim yapmak istediğimiz tam o değil sadece mantığı öyle olucak su fıikırtcak sesin ritmine göre.Bizim yapıcağımız şekil ; 4 tane dar dikdörtgen cam olucak ayrı ayrı o camların içlerinde birer su fışkırtcak yani öyle camın içinden 4 tane fışkırmıcak
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuRkiShCowboy

Bilmiyorumda, ben olsam bir motorla surekli basinc olustururum, 4 tane selenoid valflede suya yol verirdim.

Evet mantikli geldi bu

• TuRkiShCowboy kullanıcısına yanıt
    Mantikli. O zaman basincin dengelenmesi gerek. Tehlikeli ve zor. Ama imkansiz degil.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.