Şimdi Ara

Bu fiyatlara motor alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İlk defa geçen sene bir motor almaya heveslendim zaten kıt kanaat geçiniyoruz bütçemize göre ufak tefek para biriktirmeye başladım.
    Açıkcası tam da istediğim parayı biriktirebilmiş de değilim amacım 2 el temiz honda cbf 150 alayım dedim plan oydu fakat fiyatlar uçtu biliyorsunuz temiz cbf ler 13.000-15.000 bandına çıktı bu parayı 2. Ele vermektense sıfır bir mondial yada kuba VS. Çin motoru alsam daha mantıklı olur mu? Yada bu yazı pas geçip fiyatların inmesini mi beklemeliyim tabii ki inerse kışın motor kampanyası oluyor mu? ilk motorum olacak hiç tecrübem yok açıkcası bana önerebileceğiniz bir marka var mı?

Mesela mondial 150 mh drift var sıfır 8.000 TL bu makine alınır mı tavsiye eder misiniz?

Edit:
    ARKADAŞLAR 2011 CBF 150 ALDIM. ÇOK MEMNUNUM.

Teşekkürler Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n0mad34 -- 18 Ağustos 2020; 14:27:19 >

• Drift kullanıcısıyım yaklaşık 6bin kmdir. Herhangi problem yaşamadım. YBR ve CBF gibi motorlardan daha güçlü ve daha atik (denendi). Fakat onlar kadar rahat değil. Commuter tarzı olsada oturuş pozisyonu azda olsa öne doğru yatık.

Uzun yolda 90-100 arası sabit gidebiliyor. Titreşim 7bin devirden sonra gidonda hissettirmeye başlıyor fakat rahatsız edici seviyeye ulaşmıyor. Ayak peglerinde titreşim yok ya da yok denecek kadar az.

Arka amartisoru hava ayarlı. Sertliğini ayarlayabilmek bence güzel. Yakıtı 3-3.2 litre/100km civarlarında. CBF ve YBR daha az yakıyor olabilir fakat driften alacağınız performansa değiyor.

Parçaları YBR ve CBF kadar kaliteli değil fakat onların yedek parça fiyatlarından daha uygun fiyata yedek parçası bulunabiliyor. 5. vites 7000-7100 devir 100 km/saat hıza denk geliyor.

Şehir içi rahat ve kıvrak fakat şanzımanının içinde debriyaj bölümünde kullanılan ekstra bir yaydan dolayı debriyajı biraz sert. Şehir içi uzun süre yoğun trafik kullanımında yorabilir.

Motor bloğu fazla problem çıkartmayan motor bloklarından. Forumlarda 90bin ve 64bin km yaptığını ve hala bindiğini söyleyen kullanıcılar olduğunu okudum.

Orijinal fren balataları ber bat. Mutlaka değiştirilmeli. Değiştikten sonra tatminkar sonuçlar alabiliyorsunuz. Ama yine de arka freni çok hissiyatsız. Bir anda kendini kilitleyebiliyor.

Son olarak benim tercihim Driftten yana olacaktır. En azından daha diri ve yeni olacaktır. Fakat piyasası YBR ve CBF kadar hızlı değil. Satarken biraz zorlanabilirsiniz.

Sorularınız varsa cevaplayabilirim.

(Okuması rahat olması için bölerek yazdım. Paragraflarda konu bütünlüğü olmayabilir.)

İlk motor için 0 önermem. Driftlerin 2. elleri çok daha uygun fiyatlara bulunabiliyor. ilk motor için temiz drift sizi uzun süre götürür.

Düşünürseniz kendi motorumuda satıyorum;

Dipnot: Yukarıdaki paragrafı başka bir konuya yazmıştım ordan kopyala yapıştır yaptım.
  • Drift kullanıcısıyım yaklaşık 6bin kmdir. Herhangi problem yaşamadım. YBR ve CBF gibi motorlardan daha güçlü ve daha atik (denendi). Fakat onlar kadar rahat değil. Commuter tarzı olsada oturuş pozisyonu azda olsa öne doğru yatık.

Uzun yolda 90-100 arası sabit gidebiliyor. Titreşim 7bin devirden sonra gidonda hissettirmeye başlıyor fakat rahatsız edici seviyeye ulaşmıyor. Ayak peglerinde titreşim yok ya da yok denecek kadar az.

Arka amartisoru hava ayarlı. Sertliğini ayarlayabilmek bence güzel. Yakıtı 3-3.2 litre/100km civarlarında. CBF ve YBR daha az yakıyor olabilir fakat driften alacağınız performansa değiyor.

Parçaları YBR ve CBF kadar kaliteli değil fakat onların yedek parça fiyatlarından daha uygun fiyata yedek parçası bulunabiliyor. 5. vites 7000-7100 devir 100 km/saat hıza denk geliyor.

Şehir içi rahat ve kıvrak fakat şanzımanının içinde debriyaj bölümünde kullanılan ekstra bir yaydan dolayı debriyajı biraz sert. Şehir içi uzun süre yoğun trafik kullanımında yorabilir.

Motor bloğu fazla problem çıkartmayan motor bloklarından. Forumlarda 90bin ve 64bin km yaptığını ve hala bindiğini söyleyen kullanıcılar olduğunu okudum.

Orijinal fren balataları ber bat. Mutlaka değiştirilmeli. Değiştikten sonra tatminkar sonuçlar alabiliyorsunuz. Ama yine de arka freni çok hissiyatsız. Bir anda kendini kilitleyebiliyor.

Son olarak benim tercihim Driftten yana olacaktır. En azından daha diri ve yeni olacaktır. Fakat piyasası YBR ve CBF kadar hızlı değil. Satarken biraz zorlanabilirsiniz.

Sorularınız varsa cevaplayabilirim.

(Okuması rahat olması için bölerek yazdım. Paragraflarda konu bütünlüğü olmayabilir.)

İlk motor için 0 önermem. Driftlerin 2. elleri çok daha uygun fiyatlara bulunabiliyor. ilk motor için temiz drift sizi uzun süre götürür.

Düşünürseniz kendi motorumuda satıyorum;

Dipnot: Yukarıdaki paragrafı başka bir konuya yazmıştım ordan kopyala yapıştır yaptım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.Miura -- 30 Haziran 2020; 11:11:57 >

• Yukarıda ki arkadaşı tanımam ama motoru temiz duruyor.
    Bu aralar dediğin gibi motor fiyatları aşırı arttı.
    Cbf150 gibi motorların 2. ellerine 13-15 vermek akıl sağlına zararlı.
    Para bu kolay kazanılmıyor sonuçta.
    Sıfır mondial almanı önermem 2. elde değer kaybı yaşar.
    Ybr den aldığın performansı sunar ama kalite olarak japon motorlarıyla yarışamaz.
  • Bu kadar detaylı bir yorum anca kullanıcısından olurdu çok teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n0mad34 -- 14 Ocak 2021; 11:18:5 >
  • Bilindik japonların aksine, japon gibi olan bir çinli var. Bu aralar yollarda çok görüyorum ve bizzat sahibiyim de. Tavsiye ederim.
  • sıfır çinli alacağına ikinci el japon al
  • leidenfrost L kullanıcısına yanıt
    Nedir o?
  • n0mad34 N kullanıcısına yanıt
    CF Moto
  • Ben 1 ay önce 5500 e sifir mondial cup aldim. 100 lük. Kafam rahat. Motor evet cansiz biraz. 6 beygir 8 tork ama olsun. Milletin eskisine 6-7-8 verecegime 5500 e sifir hemde markasi mondial. Benim param kiymetli. Siz 2. El çin motoruna 7-8 verirsiniz ama ben 5 e sifir alirim. Aramizda 3 beygir fark olur.
  • youtube da kimi izlesem veya sokakta konuşsam çin malından uzak dur diyolar. biraz daha biriktir cbf150 al derim.
    3 sene once motoru ogrendiğim cb125f bile sıfırını 9bine almıstık şimdi baktım 15-16lar falan konuşuluyor.
  • 12-13bin lira cbf e verilmesi için 2015 model üstü ve 20bin km altında sıfır ayarında kız gibi motor olması gerekir. Yıllık 5bin km den az yapacaksanız sıfır çinli alınabilir yalnız yıllık 5bin km den fazla yapacaksanız çinli tavsiye etmem. Yorumlarda cf moto denilmiş, kesinlikle uzak durun parça fiyatları saçma pahalı.
  • Çin malı motor alınmaz siz sadece yardımcı aksamları grenajları dandik sanabilirsiniz ama kullandığı miller şasi vb kritik aksamlarda dandik oluyor buda uzun vadede ölümle sonuçlanacak sizden kaynaklanmayan kazaya sebep olabilir.
  • aliosman2323 kullanıcısına yanıt
    Bajaj ve sym nasıl hocam? Biri hint diğeri tayvan
  • quote:

Orijinalden alıntı: xStyks

Bajaj ve sym nasıl hocam? Biri hint diğeri tayvan
    japon yada italyan alamıyorsanız o dediğin markalar iyidir hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliosman2323

Çin malı motor alınmaz siz sadece yardımcı aksamları grenajları dandik sanabilirsiniz ama kullandığı miller şasi vb kritik aksamlarda dandik oluyor buda uzun vadede ölümle sonuçlanacak sizden kaynaklanmayan kazaya sebep olabilir.
    Katılıyorum. Benim çin malı motorumda normal seyrimde ilerlerken arka tekeri çıktı ölümden döndüm. Bmw, Kawasakiyi boşverde honda,yamaha'ya bile paran yetmiyorsa mümkünse motora binme daha iyi.
  • cbr alın
  • oKsyqeN kullanıcısına yanıt
    çok geçmiş olsun..hangi marka model öğrenebilir miyim ? kmsi kaçtı ?
  • Bu fiyatlara motor alınır mı?

2011 cbf 150 aldım çok memnunum
  • n0mad34 N kullanıcısına yanıt
    Hayirli olsun. Allah kaza bela vermesin. Motosikletinizin limitlerini ogrenmeden daha da bi dikkat edin. Aramiza hos geldiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.