Arkadaşlar merhaba hp pavilion dv2000 bir cihazımız var centrino duo 1.6 ghz cpu 500 mb ram intel gma 950 128 mb ekran kartı var. Sorunumuz şu bilgisayarıma sağ tıkladığımda işlemci 798 mhz olarak çalışıyor gösteriyor. Combofix i çalıştırdım düzeldi 1.6 olarak çalışmaya başladı ve hız farkı belli eti kendini. Fakat ilk resette tekrar hız düştü ve normal çalışma hızına bir türlü çıkmadı. Güvenli modda çalıştırdığımda 1.6 olarak çalıştığını fark ettim hatta güvenli modda da combofix i çalıştırdım ama normal şekilde açtığımızda yine yarı hızında çalışıyor. Format atmadan yapılacak bişeyler var mı fikri olan yardımcı olabilirse sevnirim...
yokmu bi fikri olan ????
intel speed step aciktir. islemci asiri isinacagina islem yapmadiginda carpan dusurerek sicakligini azaltir. Sorun bir durum degildir tam performansli yani film izlemek vs gibi isler yaparken islemciniz kendi hizina cikacaktir. cpu-z indirin calistirin altta da mesela farmville gibi bir adobe programi acin 1.6 calisacaktir islemci. Surekli tam performans istiyorsaniz denetim masasinda guc seceneklerinden islemcinin dusecegi min hiz belirtilir bunu yukseltebilir yada kapatabilirsiniz veya biosa girip speed step i kapatabilirsiniz.