Şimdi Ara

Bu kadar Isınması Normal mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde vestelim bu özelliklerde laptobu var . Normal şartlarda kullanırken çalışma sıcaklığı şuan (GPU:81C Core 0: 55C Core 1:57C)dir.Oyun oynarken GPU:96C kadar buluyor. sıcaklığın bu kadar olması normal midir,bilgisayarı alalı 13 ay oldu, servisine göstermeme gerek varmıdır.

CPU Teknolojisi Penryn Intel Core2Duo T9300,2.5 GHz,800 MHz,6MB
    CPU Hızı 2.5 GHz,800 MHz,6 MB Ön Bellek
    RAM Kapasitesi 4096MB,DDR2
    HD Kapasite 250 GB
    VGA Ram 512 MB(MAX.1791MB),NVIDIA,GF 8600
    Ekran Boyu(inch) 15.4" PARLAK EKRAN,WXGA,1280*800
    Optik SürücüDCD DVD RW Double Layer
    Mobil ÖzelliklerBlueTooth,Kamera,Kart Okuyucu,Wireless
    İşletim SistemiWin Vista Premium TR
    Ağırlık(Kg) 3 KG
    Diğer 4 USB-VGA TV Out-HDMI Çıkışı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özgür32 -- 18 Mart 2009; 19:52:24 >

• tabiki var..

işlemci sıcaklıgı normal ama gpu resmen yanıyor.gpu boşta max 65 civarı olmalıdır.

türk sermayeli diye vestel,beko,arcelik,casper vs gibi markaları destekliyoruz ama laptopa güncel parcalar takıp satmakla bitmiyor iş artık anlasınlar.

adamlar saglam işlemci ve ekran kartı takıyorlar iyi hos ama sogutmasını hic dusunmuyorlar

bahsettiğim bu markaların hepsinde sogutma ve fan sorunu vardır,tecrubeyle sabittir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yorfa

tabiki var..

işlemci sıcaklıgı normal ama gpu resmen yanıyor.gpu boşta max 65 civarı olmalıdır.

türk sermayeli diye vestel,beko,arcelik,casper vs gibi markaları destekliyoruz ama laptopa güncel parcalar takıp satmakla bitmiyor iş artık anlasınlar.

adamlar saglam işlemci ve ekran kartı takıyorlar iyi hos ama sogutmasını hic dusunmuyorlar

bahsettiğim bu markaların hepsinde sogutma ve fan sorunu vardır,tecrubeyle sabittir.

arkadaşıma kesinlikle katılıyorum...
  • Isı oldukça fazla.Cpu'da çok ısınmış.Boştayken 40-41 derece olması gerekirken 57 dereceleri bulmuş.Gpu da çok kötü ısınmış.Hemen servise ver yoksa anakartın yanması muhtemel
  • BEN Bİ LAPTOPUMUN ANAKARTINI BU ŞEKİLDE YAKTIM.ARKADAŞLARA KATILIYORUM.BİLGİSAYARIN YANIYO RESMEN
  • Boştayten bu değerdeki sıcaklıklara ulaşması anormal bir durumdur. Soğutma kısmını açabiliyorsanız soğutma ekipmanını çıkarıp temizlemelisiniz. Bu ekipman kullanıma bağlı olarak 3-4 ayda bir temizlenmelidir. Daha mart ayında bu cihaz bu kadar ısınıyorsa yazın hiç açma :)
  • Banada sıcaklık degerleri normal gibi geldi sonucta güclü bir işlemci ve güclü bir gpu ya sahipsin bekleme modu derken sonucta masaustundeykende hali hazırda calısan programlar var bunlarıda göz önünde bulundur sonucta servise bu sekilde verip bu sekilde alamamakta var bence limited degerler içerisinde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Psu olayı bu kadar önemli mi?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • slm.arkadaşım aynı laptop tan bende de var şu an kullanıyorum.ama senın bılgısayarın da bır problem var sanırım.
    Şu an benım bılgısayarımın boşta sıcaklık degerlerı;
    CPU:51 C
    Çekirdek 1; 18 C
    Çekirdek 2; 15 C
    Grafik işlemcisi; 60 C
    Hard disk; 35 C diyor...

Oyun oynarken de (OYUN CALL OF DUTY 5-WORLD AT WAR)
    CPU:78 C
    Çekirdek 1; 52C
    Çekirdek 2; 48 C
    Grafik işlemcisi; 84 C
    Hard disk; 47 C diyor...

Takdir senın bence bı gonder servıse...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rauf_468

slm.arkadaşım aynı laptop tan bende de var şu an kullanıyorum.ama senın bılgısayarın da bır problem var sanırım.
    Şu an benım bılgısayarımın boşta sıcaklık degerlerı;
    CPU:51 C
    Çekirdek 1; 18 C
    Çekirdek 2; 15 C
    Grafik işlemcisi; 60 C
    Hard disk; 35 C diyor...

Oyun oynarken de (OYUN CALL OF DUTY 5-WORLD AT WAR)
    CPU:78 C
    Çekirdek 1; 52C
    Çekirdek 2; 48 C
    Grafik işlemcisi; 84 C
    Hard disk; 47 C diyor...

Takdir senın bence bı gonder servıse...

Seninki de yüksek hocam aslında.Gpu ve cpu yüksek sıcaklıklarda.Garanti bitmişse fanı sök temizle

• virüs vardır bilgisayarında o yüzden boştayken bile görünmeyen işlem yapar
    bendede oluyordu arada iyi bi antivirüs veya format at bişey kalmaz.fanla falan alakası yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: olcaytoshow

virüs vardır bilgisayarında o yüzden boştayken bile görünmeyen işlem yapar
    bendede oluyordu arada iyi bi antivirüs veya format at bişey kalmaz.fanla falan alakası yok

Zora gelince format at. İyiki bi öğrenmişsiniz format atmayı.
  • Selam dostum oyunlarda OpenGL degilde DirectX kullan ve fanlarini temizle. Sorun kalmayacaktir. Olmasi gereken degerlerin cok ustundesin ve bu sana buyuk bir risk olusturmaya devam eder.
  • bendede vestel var gpu cok ısınıyor hakikaten vestel sogutma işini bilmiyor
  • Arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. cihazı 18 nisanda garantiye verdim 20 nisanda garantiden aldım. Cihazın içi tozdan kurum bağlamış, fanı değiştirdiler.Temizliğini yaptılar.Artık pc eskisi kadar ısınmıyor. GPU: 64 C Core0:40 C Core1: 38
  • Bak şimdi aklıma kurt düştü:)))
    benim bilgisayarda mı tozdan kurum yaptıki???
    Teşekkürler bende temizlettirmeliyim galiba.
  • bende de aynı sorun var benimkininde sıcaklığı 85 90 dereceye yükseliyor bilgisayar resmen yanıyor fare fazla dokunamıyorum parmaklarımın ucunu yakıyor benimkide garantiili servise vermeyi düşünüyorum acaba bedavamı yaptırıyorlar ne kadar para gidiyor buna
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.