Şimdi Ara

Bu lastiklerle nereye kadar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
3.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • O çatlaklar normal. Onlar yüzünden yırtılmaz lastik. Lastiği tutan içindeki teller. Çatlaklar lastik ilk alındığı zamana göre biraz sertleşmiş onu gösteriyor. Yeni lastik almak için yırtılma tabiki beklenmez. Bu sene düğün yapacağım, ben 1 sene daha kullanırdım bu lastikleri. Yoksa değiştirirdim.
  • Hocam neyi var o lastiğin ? Allah aşkına. Boşu boşuna değiştirmeyin lastikleri hocam.

Benimkilerde böyle 8 yıllık.hala taş gibi. 4 sene daha gider hocam.

Dişler tamamen kaybolmadan değiştirmeyin lastikleri

Bu lastiklerle nereye kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyWorldLife -- 6 Nisan 2017; 7:45:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coskunserce kullanıcısına yanıt
    Bridgestone B250. Mıcırlı yolda da kullanmışlığım çoktur, ama aralardaki kılcal çatlaklar her lastikte bu denli olur mu yoksa lastik diş yapısına göre değişiyor mu bilemiyorum.
  • "Mezara kadar" diyor ve susuyorum. Millet de bir cins. Sıfır araba alıyor, 5 yıl, 80.000km lastik almıyor yahu... Sonra sigorta primleri neden yüksek... Sigortacı malını biliyor.
  • Naltay23 kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam. Ben de çok nadir uzun yol yaptığım için tereddütteydim ama lastiğin genel durumu iyi olsa da yaştan ve km'den ömrü bitmiş sanırım.
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Gittiği yere kadar mantığı öyle bir işlemiş ki kolay kurtulamıyoruz napalım
  • MyWorldLife kullanıcısına yanıt
    Hocam sen lastiklerde sınırları zorlamış hatta aşmışsın

Yol tutuşu etkilemez mi onlar ortası tamamen erimiş. Yoksa dalga geçtin naptın
  • özendim valla 2012 aracımdaki hankoklar resmen egildi bitti lastik 40.000 km
  • H.M. kullanıcısına yanıt
    Benim aracımda da B330 evo var çok sağlam B serisi lastikler dişleri erimek bilmiyor ancak lastik belirli bir kmden sonra özelliğini kaybediyor şuan benim aracım frenlerde kaymaya başladı dişler sağlam olmasına rağmen.
  • Diş derinliği kaç mm?
  • km olarak baya yol yapmış 5 yıllık lastik olduğundan demekki daha çatlaklar yok.
    benim 5 yıllık petlaslar bundan belirgin daha kötü gerçi benimki kışlık ama tabiki bridstone değil.
    80.000 km az değil ani manevrada sıkıntı yapar artık değişim vakti gelmiş.
  • evet bendeki durumda aynı o şekilde, diş derinliği 80 bine göre çok iyi ama ıslak zeminde ve soğuk havalarda hafif eğimli yollarda bile kalkışlarda patenaj çektiriyor, hamuru sertleşti baya sanırım.

Lastik diş derinliği de yaklaşık 3mm civarı.
  • bridgestone ler erimiyor çatlıyor değişim vakti gelmiş ama arkadaşların belirttiği kadarda vahim değil durum
  • En az 200 bini devirir sıkıntı yok.. Daha kız gibi lastik..
  • hangi lastik?

• hoksi kullanıcısına yanıt
    samet3534 S kullanıcısına yanıt
    ilk mesajda resmi var, 5 senelik 80 binlik lastik. Bridgestone B250.

Dişler iyi ama hamuru sertleşti, bu da tutuşu etkiliyor tabi.

Lastik değişim zamanı konusunda çok farklı yorumlar var, en iyisi herhalde tutnma gücü azalınca ve çatlaklar belirdiyse zaman kaybetmeden değişmek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

Ölüme kadar gider başka bi açıklaması yok bunun

Sen şimdi dersin ki yüksek hızlara çıkıp deneyin.

Arkadaşta önümüzden diğerleri gibi spin ata ata...

Bencede lastikleri değiştirin.

• Kavurma verin lan ! kullanıcısına yanıt
    Onu bundan öncekine demiştim 😀

• Arkadaşım lastik seni yola bağlayan yola tutunmanı sağlayan en önemli araçtır bu sebeple çok önemlidir, sizin durumunuzda fotoğrafa aslında hiç gerek yok zaten 80.000 km ve 5 yıl oldu diyorsunuz gerek km den gerekse de yıldan ötürü diş derinliğiniz ne olursa olsun zaten sizin lastikleriniz ömrünü çoktan tamamlamış.

En kısa sürede ne kendi canınızı nede sevdiklerinizin canını nede olası bir kazada karşı tarafın canını tehlikeye atmamak adına kesinlikle lastiklerinizi yenilemenizi tavsiye ederim. Araca bu lastiklerle binmek hele ki yüksek hızlara çıkmak bence çok tehlikeli.
  • YaYa kullanıcısına yanıt
    Evet haklısınız diş derinliği iyi ama hamur sertleşti tutuşu azaldı baya, otobanda 90km hızın üzerine çıkamıyorum ne olur ne olmaz diye.

Lastik arayışlarına başladım ancak hangisini alacağıma karar veremedim, forumda baya araştırdım ama her lastik için memnun olan da var olmayan da. Önerebileceğiniz 4 mevsim lastik modeli varsa paylaşırsanız sevinirim. Cross climate+ modelini alacaktım ama forumda bir arkadaş mahkemelik olmuş lastik yanlardan yırtılmaya başlamış, ondan da vazgeçtim.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.