Şimdi Ara

Bu sorunun mantığı nedir (Elektrik akımı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • solda kalan 2 üreteci diğer üreteçler ilgilendirmiyor ama sağda kalan üretecin diğer iki üreteç ve M direncini içeren kapalı devre yaptıgını söylüyor çözümünde. Gri okla belirtilen yönde. sol üstteki üreteç L direncinden geçip kendi üstüne kapanıyor. sol alttaki üreteç K direncinden geçip kendi üzerinde devreyi tamamlıyor. bu iki üreteç de başka üreteçleri umursamıyor. peki sağdaki üreteç neden kırmızıyla belirttiğim şekilde gitmiyor da diğer üreteçleri umursamak zorunda kalıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afal -- 8 Nisan 2016; 13:46:56 >

• Gri şekilde devre olamaz zaten. + dan çıkıp + ya mı girecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lejyoner1 kullanıcısına yanıt
    fem fizik ygs-lys elektrik akımı 3.test 2.soru. teknofemden çözümüne bakabilirsiniz. ben anlayamadım.
  • C mi
  • Cevap ne?A mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigend -- 8 Nisan 2016; 14:28:50 >
  • thephantomoftheopera kullanıcısına yanıt
    evet. anlatır mısın? neden bu şekilde alınıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afal -- 8 Nisan 2016; 14:32:48 >
  • bigend B kullanıcısına yanıt
    cevap C
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • C mi

• Hocam ben normalde bunları pot. fark ile çözüyorum ama sizin dediğiniz gibi de anlatayım.

Her hücreyi kendi arasında bölmeniz gerekiyor. Soldaki ikili hücrenin ortasından geçen tel iki hücreyi de besliyor ama arada akım boş hareket ediyor yani beslediği bir lamba yok. O yüzden ikili de alsanız tekli tekli de alsanız aynı akımı geçirecekler. Mesela ortadaki teli kaldırıp orayı ikili alırsanız, V=ir bağıntısından 2V=i.2r burdan da i akımı olur. tek tek alırsanız yine her biri için V = ir dediğiniz için akım yine i çıkar nasıl aldığınızın önemi yok.

gerisi de şu şekil. sağdaki hücrede 2 pil ters bağlanmış birbirini götürecek. Lamba V pot. çekecek. Yine soldaki lambalar da V pot. çektiğinden parlaklıkları eşit.
    Bu mesaja eklenen görseller:

• Cevabi yanlis buldumda yeni aklima grldi bu tarz sorularda oda oda inceliyoduk

• thephantomoftheopera kullanıcısına yanıt
    neden hücrelere bölüp arkamıza bakmadan probleme bu şekilde devam edebiliyoruz orasını anlamadım. ama hepsi bu şekilde yapılabiliyorsa yapabilirm heralde bu şekilde. teşekkürler
  • afal A kullanıcısına yanıt
    Bize öyle öğretildi kardeş ne bileyim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.