Şimdi Ara

Bu soruya cevap verecek olan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hepimiz mutlaka hissetmişizdir ama üstünde durmamışızdır hiç merak etmemişizdir. Ama ben merak ediyorum belki çok saçma ama iki parmağımızla 2 kulağımızı kapattığımızda hareket etmeden bekleyince garip bi uğultu duyuyoruz nedir bu yani bilimsel bi açıklaması var mı? Yorumlarınızı bekliyorum

• yok mu
  • kedidir kedi
  • kasayı yan yatırl
  • valla bilmiorumda hani deniz kabuğu varya bazı zeki insanlar deniz sesi gelir dio aslında o seste bu sestir kulağı kapattığı için duyarsın aklıma geldi şşmdi :D
  • -Kulağımızı kapayıp duyduğumuz ses; Vucudumuzda dolaşan kan akımı sesidir, buğultu şeklinde duyulur.
    -Kulağınızı deniz kabuğunu da yaslayıp, dinlediğimizdeki ses, yine vucudumuzda dolaşan kan akımı sesidir.
    Buna genelde denizin sesi de deniyor; ama asıl duyulan dolaşım sistemimizin sesidir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: e.ckr

valla bilmiorumda hani deniz kabuğu varya bazı zeki insanlar deniz sesi gelir dio aslında o seste bu sestir kulağı kapattığı için duyarsın aklıma geldi şşmdi :D

camide ki hoca cennette akan ırmağın(adını unuttum) sesi dedi o
    ama o avuç ayasını kulağına koyuyordu öyle daha da bi gümbürtülü geliyor

doğru mu acaba gerçekten

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Captain Price

quote:

valla bilmiorumda hani deniz kabuğu varya bazı zeki insanlar deniz sesi gelir dio aslında o seste bu sestir kulağı kapattığı için duyarsın aklıma geldi şşmdi :D

doğru mu acaba gerçekten

Kişiden kişiye tanımı değişir.

• quote:

quote:

doğru mu acaba gerçekten

styx diyeceğim ama o cehennemde bir ırmaktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nanashi -- 19 Şubat 2008; 19:08:29 >

• quote:

quote:

doğru mu acaba gerçekten

kevser havuzu mu yoksa senin dediğin

• İç kulakta bulunan labirentdeki (salyangoz) sıvının sesidir o.
  • Dolaşım sistemi olacağını sanmıyorum. Öyle olsaydı kalbin pompalamasına bağlı değişken seviyede bir ses duyardık. Ama mesela yattığımızda uyutmayan bir ses var. Sürekli yastıktan hırt hırt diye ritmik sesler geliyor. Sanırım bu ses şakak bölgesindeki damarların yine kalbin kan pompalamasıyla şişip inmesi oluyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: --realx--

kasayı yan yatırl

koptum yaaa zuahahaha helal olsun
  • Sanırım o ses parmağımızın sürtünme sesi....

Ben parmaklarımla kulağımı kapatınca elim titriyo biraz, ve kulağa bu kadar yakından, hatta içine getiripde bir sürtünme oluncada ses şiddeti fazla oluyor.

Dikkat edin parmağınızı çok sabit tutunca o ses yok

Bardakla, deniz kulağıyla ( deniz kabuğu dediğiniz şeyin adı ) Bu tür şeylerle kapatınca duyduğumuz ses de havadaki rüzgar sesi.

Bu sesler normalde çok düşük seviyede fakat bu tür ciismleri kulağımıza dayadığımızda direkt olarak sesi kulakta topladığımız için sesin şiddeti artıyor.

Sadece tahmin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.