< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyer_mig -- 24 Eylül 2023; 13:50:56 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bu yağ tam sentetik mi ?
-
-
20w-50
15w-40
10w-40 gibi çok düşük sıcaklıklarda opere edilemeyen yağlar sentetik olmaz. bu klasik mineral yağdır, pazarlama kaygıları ile sentetik teknolojisi, yarı-sentetik falan yazarlar.
düşük sıcaklıkta iş yapmayan yağlarda sadece 10w60 veya 50 plus gibi yarış yağları %100 sentetik olabiliyor..
binek otomobil yağlarında sentetik denebilecek yağlar 5w-30dan itibaren başlar.. bunların da çoğu %100 sentetik değildir.
-
Hocam bizim kullandığımız 5-40 falan sentetik değil mi yani
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok sagolasin bosa fazla para vermeye gerek yok o zaman. Elf 20w-50 alayim en uygunundan. Sanayide ustada soylemisti broadway e her turlu yag gider diye. Yag yakma yok motorda en son elf koydum.
20w50 de hic gormedim bende tam sentetik demek ki satis politikasi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Değil, mineral yağ. Ancak standartları nispeten yüksek mineral yağ. API SL/CF onayı var. Elfde de vardır muhtemelen.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 25 Eylül 2023; 1:2:37 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Muhtemelen tam sentetik değil. Yarı sentetik diye geçen karışık yağlar. Class 3 yağlar da bazı ülkelerde sentetik sayılmaya başlandı, ondan etiketlerde sentetik yazıyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hayır değil. 20w50 10w40 gibi kalınlıklarda tam sentetik çok çıkmaz. Yarış arabaları için üretilen 10w50 10w60 gibi yağlar var onlar zaten aşırı pahalı ve tam sentetik.
Önümüz kış 20w50 çok kalın gelir. Yağ motora ulaşacam diye aşınma kaçınılmaz olur. Yağ yakma sorunu yoksa 10w40 alın geçin?
Benimde lpgli aracım vardı hep 10w40 kullandım mavi duman sorunum yoktu ama olması gerektiği gibi eksiltiyordu. 10.000 kmye varmadan ekleme yapardım ama iyi bi marka yağ aldım 10.000 kmye kadar eksilme yapmadı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 25 Eylül 2023; 20:11:13 >
Yag yakma olur segmanlar zorlanir 10w40 da 15w40 var o nasil ? Yagcida gormustum acik yag satiyor ama buyuk 20 litrelik bidonlardan dolduruyor merdivenalti degil
Hocam 15w40 olursa yüksek sıcaklıktaki koruma ve kalınlık olarak fark yapmaz bence. Yani 10w40 da dayanmayan araba 15w40 dada dayanmaz bence. Eğer siz kışınki çalışmasından, performansından ve ısınmasından memnunsanız 20w50 koyun. Ama gerçekten kalın yağ yani broadwayi 20w50 ile alıştırmadıysanız 10w40 veya 15w40 ile devam edin. 20w50 yi ilk kez koyacaksanız bence koymayın. Çünkü gerçekten kalın bir yağ yani süperspor araçlarda bile öyle kalınlıkta yağ nadir çıkar
Hocam bide açık yağ almayın gözünüzü seveyim ne olursa olsun tanıdık, iyi bi yağcı olsada o bidonlardan temin etmeyin. Güzelce paketlenmiş ambalajlı bi iyi marka bulun
Zaten 4 litrenin altında almıyor mu aracınızın yağı? Çok bişey değil senede 1 kere vereceksiniz. Yağ yakma sorunu yok demişsiniz zaten.
Biraz daha detay verirseniz sevinirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 25 Eylül 2023; 20:58:49 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
3 litre ortadaki siyah monex ten aldim 20w50 150 tl ye umarım üzmez beni arastirdim testleri ve spefikasyonlari olan yerli üretim bir yağmış. Adam tenekeden bosalti huniyle
Kisin calismasin sorun yok elektronik atesleme motor zorlanmiyor sadece vites zor geciyor yag isininca sanzimandaki normale dönüyor yag acisindan bir problem cikarmadi. Bu mineral yaglarin rengi 5w40 taki gibi sarimtrak degil hafif karanlik. Elf almistim bu sefer monexi deneyecegim bakalim nasil 5000 km de degistirecem ustaya sordum broadway motoru turbosuz karadüzen yag seçmez saglamdir her türlü yağ gider dedi
Baktim piyasada 20w50 lerin hepsi ayni standartlarda hemen hemen farklari yok pazarlama ve marka satis stratejileri dışında
10-40 da motulun var sadece tam sentetik yağı
-
Hayırlısı olsun. 5000 de bir değiştirmek külfet değil mi ya? 7500 kmye çekebilirsin çok cep yakmaya başlar 5000 kmde bir değiştirmek.
Kışın motor çalışması zorlanmıyordurda demek istediğim çalıştıktan sonra o yağ pompası yağı çekip motorda yağı dolaştırırken çok gecikme olur ve aşınma yapar demek istemiştim.
20w50 koyduysanız ben olsam arada bi gazlardım devir çevire çevire giderdim keyfime bakabildiğim kadar bakardım yağ eşşek gibi kalın ve eksiltmede yapmadığı için sıkıntı yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 26 Eylül 2023; 23:29:30 >
Böyle açık yağ satıldığını da ilk defa görüyorum. Markette açık buğday pirinç gördümde açık yağ görmediydim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
150 tl daha verip şunu aldim iade ettim açik yagi motoru elimize almayak 300 tl ye bunu aldim nasil iyi mi ? Kayisi 70 tl ye aldim geri dönüşüm yagi ve sahte olabilir korkusuyla degistirdim. Broadway de olsa bakacan arabana
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
onlar da tam sentetik değil, yani %100 değil.. hatta %100 yazsa bile değil, bazı ülkelerdeki regülasyon açıklarını kullanıyorlar.
mesela almanya'da satamazsın 5w-30'u da 10w-40'ı da %100 diye. orada motul'un etiket değişiveriyor, syntehtic technology falan oluyor, arkaya da ilk kök baz yağın mineral olduğunu ama çok yüksek oranda sentesize edilerek imal edildiğini yazıyorlar minik minik falan..
diğer bir çok ülkede satabiliyorlar türkiye dahil. zaten gerçek Pao synthetic esterli laboratuvar imal yağlar net 2 katı fiyatta falan, onu görünce anlarsınız.
motul %100 sentetik yağ 300tl, yarı-sentetik, mineral kökenli veya %100 yazmayan rakip markanın bakıyorsun 280tl? öyle bir dünya yok.
yağ işi karışık, sağlam kimya işi.
bizim ülkemizde araçların motorları düz motor, modifiye motorlar pek yok, uç örnek v8 m8 yok 9bin dönen, veya aşırı basınçta yürüyen motorlar yok denecek kadar az.. bunlarda motor yağı tartışma konusu oluyor doğru ama 1.6 motoruna 1.0 t motoruna iyi marka, orjinal satıcıdan uygun spesifikasyon yağ alın, sentetikmiş mineralmış boşa kurcalamayın derim.. hepsi işini görüyor.
-
05w40 Yağ lar tam sentetiktir Hocam, yarı sentetik olanları da var, ama Motul, Lique Moly, Castrol EDGE, firmaların tam sentetiktir.
-
İşte sonunda akıllıca bi hareket. Enfes
Mis gibi 20w50 elf yağ benim bile içim rahatladı teneke yağdan sonra. Bide sahte değilse daha ne olsun?
Yağı koyduktan sonra ben biraz gazlardım kendimi tutamayıp. Sakin kullanma yav az devir çevir
Motulun 8100 serisi POE bazlı yağlar diye biliyorum yanlış mı?
Muadil Mobil 1, Liqui Molyler vs PAO bazı onu biliyorumda Motul sanki 8100 de Ester bazlı kullandığını yazmıştı çoğu yerde
Hocam Shell hx8 5-40 tam sentetik mi geçen bakımda kullandım açıkçası çok memnunum ama şimdi merak ettim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- lpg li araçlarda subap ayarı
- boya koruma zararları
- antifiriz koyduktan sonra su eksiltme
- arabaya yazılım atmak zararlı mı
- direksiyonu çevirince gelen küt sesi
- volkswagen tayron 2025
- lexus lbx teknik özellikleri
- renault 2024
- fiat egea 2024 fiyat listesi
- ds 8
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X