Şimdi Ara

Yağ Oranım %3 - Bu doğru olabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
4.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar fitnessa yeni başladım. Birkaç antreman sonrası yağ ölçümü yaptırdım ve önümüzdeki hafta program yazdıracağım. Eskiden spor salonuna yazılmıştım ama düzenli olarak gitmedim, ciddi anlamda hiç fitness yapmadım yani bugüne kadar.

Tanıta markalı bir alet ile ölçüm yapıldı ve yağ oranım %3 çıktı, bana pek inandırıcı gelmedi. İnternetten de az önce biraz araştırdım, kesin bir hata olduğunu düşünmeye başladım. Ayrıca inanılmaz derecede fazla yağ tüketirim(Zeytinyağı ve tereyağı). Normal bir insanın yemeyeceği kadar yağ yerim, yemeklere ekstra yağ eklerim. Ancak ekmeği çok az tüketirim ve dışarıda tavuk eti yemem.

24 yaşındayım ama metabolizma yaşım 28 çıktı, ben 20nin altında çıkar diye düşünüyordum; kas kütlem düşük olduğu için yüksek çıkmış olabilirmiş(Ölçümü yapan kişinin yorumu). Ben metabolizmam hızlı olduğundan çok yemek yememe rağmen kilo almadığımı sanıyordum.

Bu konuda yorumunuz nedir? Bu ölçümler ne kadar güvenilir?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yağ Oranı %3 - Bu Doğru Olabilir mi?

Yağ oranının %3 olması alışılmadık bir durumdur ve doğal olarak sağlıklı bireyler için nadir görülür. %5'in altındaki yağ oranları genellikle kadın sporcularda, vücut geliştiricilerde ve aşırı egzersiz yapan kişilerde görülür.

Vücut yağ oranının %3'e düşmesi tehlikeli olabilir, çünkü hayati organların düzgün çalışması için gerekli olan temel yağ dokusunun kaybına neden olabilir. %3 yağ oranına sahip olmak, hormon dengesizliklerine, üreme sorunlarına ve bağışıklık sisteminin zayıflamasına yol açabilir.

Fitness düzeyinize ve hedeflerinize bağlı olarak, sağlıklı bir vücut yağ oranı genellikle kadınlar için %10-20, erkekler için %15-25 arasındadır. Profesyonel vücut geliştiriciler ve sporcular bile genellikle %5-10 yağ oranının üzerine çıkmazlar.

Yağ oranınızı doğru bir şekilde ölçmek önemlidir. Kaliper, biyoelektriksel empedans analizi (BIA) ve su altı tartımı gibi çeşitli yöntemler kullanılabilir. Evde kullanılan tartılar ve vücut analiz cihazları genellikle doğru sonuçlar vermeyebilir.

Yağ oranınızın %3 olduğundan endişe ediyorsanız, derhal bir sağlık uzmanına danışmalısınız. Bu seviyede yağ kaybı, ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir ve tıbbi müdahale gerektirebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • birader kesinlikle yanlış ölçüm eğer anaroksiya falan değilsen veya başka bir sağlık problemin yoksa yüzde üç yağ oranına sahip olman mümkün değil pro sporcular canlarını dişlerine takıyorlar yüzde 5e anca düşüyorlar oda yarışma için.Eğer senin yağ oranın yüzde 3 se senin vücudundaki her kas her lif her damarın gözükmesi lazım.Büyük ihtimal gözükmüyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AMDPhenom -- 3 Nisan 2016; 1:49:35 >
  • Antrenmandan hemen sonra ölçtüysen yanlış sonucun sebebi bu olabilir. Aç karna su bile içmeden sabah ölçülmesi imkanın varsa öyle dene .Ya da yiyip içtikten 4-5 saat sonra da olabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onur_38 O kullanıcısına yanıt
    Sabah hiçbir şey yiyip içmeden gittim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AMDPhenom

birader kesinlikle yanlış ölçüm eğer anaroksiya falan değilsen veya başka bir sağlık problemin yoksa yüzde üç yağ oranına sahip olman mümkün değil pro sporcular canlarını dişlerine takıyorlar yüzde 5e anca düşüyorlar oda yarışma için.Eğer senin yağ oranın yüzde 3 se senin vücudundaki her kas her lif her damarın gözükmesi lazım.Büyük ihtimal gözükmüyordur.

Hocam dediğin gibi kaslar gözükmüyor. Karın kasları hafiften belli oluyor sadece. Daha sonra tekrar ölçüm yaptırayım en iyisi.
  • Büyük ihtimalle 8-9 falandır ama o boy kilo oranı ne hocam ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JesseBitchman

Büyük ihtimalle 8-9 falandır ama o boy kilo oranı ne hocam ya
    ben de 2 yıl önce %7 çıkmıştım

tanita bence en iyisi ama saçmalayabiliyor o da.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1.98 boy-72 kg hocam siz naptiniz kilo alin biraz

• ako07 A kullanıcısına yanıt
    Hocam almak istiyorum zaten ama alamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _magnetar_

Hocam almak istiyorum zaten ama alamıyorum.
    %3 olsan duramazsın
  • Hocam kessinlikle yanlış sonuç o.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konunun üzerinden geçmiş biraz ama ben de dün diyetisyene gittim benim de yağ oranım yüzde 1.70 gibi bişey çıktı, zayıflık probleminden gitmiştirm ben. 173 boya 56 kg yım. Arkadaşın dediği doğru olabilir o yuzden
  • quote:

Orijinalden alıntı: bombacimülayim

Konunun üzerinden geçmiş biraz ama ben de dün diyetisyene gittim benim de yağ oranım yüzde 1.70 gibi bişey çıktı, zayıflık probleminden gitmiştirm ben. 173 boya 56 kg yım. Arkadaşın dediği doğru olabilir o yuzden
    Ben zamanında yağ oranımın bu kadar düşük olmasının inandırıcı olmadığını, makinenin hatalı sonuç verdiğini düşündüğümü belirttim. Onlar da bu kadar düşük vücut kitle indeksine sahip kişilerde bunun gibi çok düşük yağ oranlarının mümkün olduğunu, başka kişilerde de olabildiğini söylediler. Ölçümü tekrarlamadım. Sonra da salona çok düzenli gidemedim. 1 yıllık üyeliğim de bitti. Hala benzer kilodayım.

Eve barfiks barı aldım geçenlerde, barfiks şınav evde takılıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: _magnetar_

Ben zamanında yağ oranımın bu kadar düşük olmasının inandırıcı olmadığını, makinenin hatalı sonuç verdiğini düşündüğümü belirttim. Onlar da bu kadar düşük vücut kitle indeksine sahip kişilerde bunun gibi çok düşük yağ oranlarının mümkün olduğunu, başka kişilerde de olabildiğini söylediler. Ölçümü tekrarlamadım. Sonra da salona çok düzenli gidemedim. 1 yıllık üyeliğim de bitti. Hala benzer kilodayım.

Eve barfiks barı aldım geçenlerde, barfiks şınav evde takılıyorum.

Alıntıları Göster
    Ben diyetisyene gittim dün hocam artık yeter dedim, bakalım sonuç ne olacak. Bunla ilgili konu actım bugün, ıstersen bakabilirsin hocam :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• İç organların çevresinde bulunan yağ miktarı min %3-4

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yüzde 3ün nasıl göründüğünü merak ediyorsan andreas münzeri araştırabilirsin. bb tarihinde o oranı gören ender sporculardan, ve o oran yüzündende öldü. aynı makine banada %5 demişti ama alakam yoktu. gerçek oranımın %11-12 olduğunu Allahta biliyor kuluda. Velhasıl, aynadaki görünümün asıldır. onu geliştirmeye bak, sayılar önemsiz
  • Yağ oranın minimmum %18-20 civarıdır, en doğru ölçüyü ağırsağlam yağ oranı hesaplayacıyı kullanarak yapabilirsin

• edit

yanlış başlığa yazmışım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JazHoyt -- 30 Ağustos 2018; 15:33:8 >
  • Emin ol ki yanlış

• Doğal yollar ile yağ oranı %7 %8 sınırlarına iner kişi profesyonel yardım alarak belirli definasyon programına girse'de bu oran %5 i en fazla görebilir %5 ve daha azı doğal olmayan yöntemler ile elde edilebilir 'kür' ismi ile sporcular arasında yaygınca dolaşan anabolik steroid'ler yardımı ile yağ oranı daha fazla düşebilir.
    Yani ölçümlerde sıkıntı olduğu kesin yeni bir ölçüm yapmanı öneririm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.