Şimdi Ara

Bugün anneme karşı kaybettim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hastaydım 1,5 haftadır , öğlenleri ateş geliyordu sadece , burnum akıyor , bide azıcık ama derin öksürüyordum .

Gerçekten bi tavuk çorbası , sarımsak soğan ile geçecek bir şey olduğunu düşünüyordum .

Bugün yine ateşim çıkınca harbiden ejderhaya dönüşmüş gibi oldu , baya bağırdı . Mousemi kırmakla tehdit etti en sonunda ,
    bağırıp durdu doktora gitmiyosun, ateşin var , bilmediğimiz bir şey var diye . Mouseyi sertce vurdu masaya. Ama kırılmamış.

Bunlardan önce ateşim içinde parol verdi , ağzıma attım sonra çıkardım .

Hala annemin haksız ve bi çorba , sarımsak vb ile geçicek normal bahar soğuk algınlığı olarak düşünüyordum .

Bilgisayarımı kırmakla tehdit edince onu atlatmanın başka yolunu aradım . Doktora gittim , bi şey yoksa artık hiç bir şeyime karışmamakla beni umutlandırdı .

Doktor farenjit dedi , len yatarken bi gıcık geliyor , arada derin öksürük , kuruluk yok ,ağrı yok . Bide stres atmak için anırarak 5-10 kez bir piknikte bağırmıştım 3-4 gün önce , sesim gitmişti az .

Dedim hocam nedir bu farenjit ,

- bakteri mi virüs mü ?

--nepıcan?

-hastalığımı öğrenmek istiyorum .

-- 50 den fazla nedeni olan şey .

-Kendilliğinden geçmez ?

--Geçmez .

- Tavuk çorba , sarımsak soğan hep önceden geçiyordu .

Yazdı augmentin , vikks öksürük şurubu ,nurofen .. Bu sefer anne yarın alalım dedim , sokakta bağırmasın diye girdim zorla , 3 tane ilaç verince elime , sin-
    irlendim. Küfür ettim boşluğa , doktora. Eve gittik , şuan hala geciktiriyorum . 8 de al dedi, zorla tıkıcam ağzına ilacı dedi. O kadar çok bağırdı , mantıksız , akılsız , hasta olursun doktora gidilmez mi ? Herkes git diyor , dünyayı karşına alıyosun yaa dedi. Daha pis şeyler söyledim anama . Pis dediğim sinirden küçük şeyler(sanırım).

Eve geldik somurttum . Yemeği yiyip kalktım .

Sonra annem belki haklı olsada sırf anadır , hastalıktan gerçekten bir şey olmasada anne sözünden dolayı bir şey olacak dedim , gittim :
    " Davranışlarını doğru bulmasamda ve hala sana katılmasamda ( buna benzer bir şeydi) yinede söylediğim ve yaptığım her şey için özür dilerim ,affet deyip
    3 kere elini öptüm .

Yine mantıksız akılsız dedi , ona sırf benim düşüncelerim sana mantıksız gelmediği ve anlaşamadığımız için böyle demesinin yanlış olduğunu söyledim . El elden üstündür.
    Ona hitler örneğini verdim. Anneme bunu öylesine söyleyince daha da sinirlendi . Odağı mantıklı olduğunu düşündüğüm cevaplarımı dinlemesi değil sanırım sadece hastalığımı geçirmemi istemesi,ana yüreği .Sonra uyuşturucu falan kullandığımı düşünmüş sanırım cevaplarımı saçma bulduğu için . Yakın bi zamandan bi aile dostunun çoçuğunun hapşırma tozundan örnek verdi , bende 12 yaşında öğrettiler onları dedim, yabancı madde arkadaştan almamayı .

Sorun benım hasta olmamı düşünmesi, ateşim olduğu için bu hastalığın daha beter bi hastalık olduğunu düşünüyor, bende geçer yeaa sakin ol diyorum .
    Geri kalan her şey analıktan ve kişiliğinden sanırım . Bir sürü mantıklı şey açıklamaya çalıştım , bu onu daha da sinirlendirdi , onun umrunda olan ateşimin çok büyük
    alameti gösterdiğini sanması sanırım .Acaba harbiden bi bilmediğim bi şey var , son zamanlardada (3-4 hafta) toz gibi şeylere öksürürdüm . Battaniyeyede falan .

Şimdi sonuna kadar okuduydanız ve eğlendiyseniz sorular sorayım .

Farenjit insanda 2-3 ay hafif bir şekilde kalabilir mi ?

Doktorlar ilaç yazınca ek para gibi bi şey kazanıyor mu ? Şüphe ediyorum , şuana kadar hayatımd ane kadar doktora gittiysem antibiyotik benzeri şeyler verdiler ?

Edit : Başlık ,yazı şeklim komik olsun diye bu şekilde oldu , yanlış anlamayın lütfen. Annemle kavga içinde değil tartışma içindeydim . Ancak çok sinirlendi canım.
    Belki hastalık kendiliğinden geçebilirdi ancak önemi yok, çok sinirlendi , illa ilaç al dedi annem , bende şuan alıyorum .
    Not : Tekrar okudum , harbiden ço egoist biri gibiymişim gibi yazmışım . Yoksa olaylar daha mütevaziydi .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sikörtıll -- 9 Mart 2015; 20:24:03 >

• Fıstıklı olsun.
  • Bi el daha oyna. Bu sefer mercimek çorbası iç.
  • Kim ki düşer dara,vahime, Döner geldiği rahime.
  • Annen hakli,ne kaybettigini dusunuyorsun?
  • Rise Against kullanıcısına yanıt
    Hocam , durduk yere ilaç ve antibiyotik hem daha da dirençsizlik yaratır , hem de o ilaçların ithalatçılarına gereksiz para kazandırır .

Ya gerçekten haklıyım ve geçicek , ya da bu hastalık gerçekten farklı ve anam bence tesadüfen(?) haklı . Ama önemi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sikörtıll

Hocam , durduk yere ilaç ve antibiyotik hem daha da dirençsizlik yaratır , hem de o ilaçların ithalatçılarına gereksiz para kazandırır .

Ya gerçekten haklıyım ve geçicek , ya da bu hastalık gerçekten farklı ve anam bence tesadüfen(?) haklı . Ama önemi yok.

Iyi sen bilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rise Against

quote:

Iyi sen bilirsin.

Alıntıları Göster
    En sinir olduğum çocuk tipi, bütün dünyayı keşfettiğini bütün soruların cevabını bildiğini sanan çocuk. İlaçların ithalatçılarına gereksiz para kazandırır yazmış hahaha daha kendi başına doktora gidemeyen balale balale gitmiycem!! triplerinde çocuk kapitalizmi sökmüş ilaç sektörünü ifşa etmiş biz hala oturuyoruz. Hem gereksiz para ne lan?

Tesadüfen(?) haklı yazmış. Soru işareti koyuşunu yiyim. Annenin ''odağı'' çok bilmiş bebeler yetiştirmekmiş bana sorarsan, hastalık falan bahane.

Doktora ilk sorduğu şey ''bakteri mi virüs mü'' minnoşuma bak sen neler de sorarmış, bunları biliyorsun google'a farenjit yazıp araştırmayı bilmiyorsun. Ulan yeni nesil çok komiksiniz yemin ediyorum.

• Sen hayata kaybetmişsin sade olsun
  • tam bi velet vakasi
  • Şu internetin en kötü yanı bu. Çoluk çocuk internetten saçma ve gereksiz bilgileri alıp daha gelişmemiş mantığında farklı yorumluyor ve ardından dünyayı çözdüğünü sanıp büyüklerine karşı geliyor. Asosyal kendini bi şi sanan iletişimsiz nesiller yetişiyor. Küçük çocuklar çocuk kalmalılar. Herşey yerinde güzel. Yeni nesil çok karışık ve bozuk.
  • Ozet gec
  • Sikörtıll S kullanıcısına yanıt
    sanki dünya senin elindeymiş de her şeyi biliyormuş gibi davranıyorsun. daha faranjit i bilmeden o verilen ilaçları neye göre içmeyip aksatıyorsun? faranjitte gerekli ilaçlar alınmazsa bir süre sonra geçip 1 ay olmadan tekrar başlar. düzgünce ilaçlarını almalı ve en önemlisi anneni dinlemelisin. senden kat ve kat büyük birisi sağlık konusunda bir şey diyorsa cahil olmadığı sürece bir bildiği bir tecrübesi vardır!
  • quote:

Orijinalden alıntı: LoL_Game

sanki dünya senin elindeymiş de her şeyi biliyormuş gibi davranıyorsun. daha faranjit i bilmeden o verilen ilaçları neye göre içmeyip aksatıyorsun? faranjitte gerekli ilaçlar alınmazsa bir süre sonra geçip 1 ay olmadan tekrar başlar. düzgünce ilaçlarını almalı ve en önemlisi anneni dinlemelisin. senden kat ve kat büyük birisi sağlık konusunda bir şey diyorsa cahil olmadığı sürece bir bildiği bir tecrübesi vardır!
    Durumumuz yoktu okuyamadım
  • Genesis. kullanıcısına yanıt
    İyi yazmışsın utanmış gibi oldum , yazıda bilmiş gibi ve komik olsun diye bu şekilde yazdım aslında, egoist tavrım olduğunu oradan düşünmüş olabilirsin .
    İlaçların gereksiz kullanımına katılmıyorum. Sonradan anladım zaten içeyim harbiden bir şey olabilir , dilim yanmaz dedim zaten .

"Annenin ''odağı'' çok bilmiş bebeler yetiştirmekmiş bana sorarsan, hastalık falan bahane. "

Annemede kesinlikle öyle diyemezsin kardeşim , aramızdaki tartışmayı anlattım , hemen nasıl beni çok bilmişsin gibi annemin yetiştirmesine öyle diyebilirsin.

Google falan araştırdım aslında doktordan geldikten sonra , doktora öyle sormamın nedeni hiçbişeye yukarda verdiğim konuşmada olduğu gibi benim bu
    bilgi eksikliğimi geçirecek adam gibi cevap vermemesi.

İçini iyi dökmüşsün önyargılarınla kolay gelsin .

Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sikörtıll -- 9 Mart 2015; 20:06:44 >
  • 10yıl önce bugün ben de annemi hayata karşı kaybettim...
  • Neden böyle diyorsun ?

Bu konu hakkında mantıklı açıklama bulmaya çalışıp gerçekten haklı olamam mı ?
    Ayrıca internetten bir şey almadım . Direnç verici şeyler yiyerek hastalığın kendiliğinden geçmesi küçük hastalıklar için çok normal . Bunu savundum anneme.

Annemede bilmiş gibi davranmadım , anlattım neden içmek istemediğimi, mantıklı cevap vermedi pek ,dayattı hep .Ama hasta olduğumu görünce, hızlı geçmesi için
    doktordan başka bir şey demedi tabii ki.

Farenjitte hep ben ağrılı sızılı , boğazım kuru , köh köh öksürürken oldum , doktorun farenjit demesini şüpheyle baktım. Doktorlar benden daha iyi bilirler gerçekten ama
    gereksiz ilaç kullanmak istemiyordum . Şuana kadar ne zaman bunun gibi kırgınlıklı küçük hastalıklar için gitsem bir sürü ilaç yazmışlardı. Büyüyüncede doktora az
    gittim ve bir şey olmadı . Şüphem burdan .

İnşallah küçük çocuklar büyük insan olurlar hocam onları iyi yetiştirmekte başarılar .

• quote:

Neden böyle diyorsun ?

Bu konu hakkında mantıklı açıklama bulmaya çalışıp gerçekten haklı olamam mı ?
    Ayrıca internetten bir şey almadım . Direnç verici şeyler yiyerek hastalığın kendiliğinden geçmesi küçük hastalıklar için çok normal . Bunu savundum anneme.

Annemede bilmiş gibi davranmadım , anlattım neden içmek istemediğimi, mantıklı cevap vermedi pek ,dayattı hep .Ama hasta olduğumu görünce, hızlı geçmesi için
    doktordan başka bir şey demedi tabii ki.

Farenjitte hep ben ağrılı sızılı , boğazım kuru , köh köh öksürürken oldum , doktorun farenjit demesini şüpheyle baktım. Doktorlar benden daha iyi bilirler gerçekten ama
    gereksiz ilaç kullanmak istemiyordum . Şuana kadar ne zaman bunun gibi kırgınlıklı küçük hastalıklar için gitsem bir sürü ilaç yazmışlardı. Büyüyüncede doktora az
    gittim ve bir şey olmadı . Şüphem burdan .

İnşallah küçük çocuklar büyük insan olurlar hocam onları iyi yetiştirmekte başarılar .
    İlaçları kullan farenjitten ölmezsin ama Akut romatizmal ateş geçirme ihtimalin olur ilerde ilaç kullanmazsan .O da ömür boyu süründürür.

• Teşekkürler hocam , kullanmaya karar verdim en sonunda .
  • Bugün annene karşı kaybettiysen, yarın babana karşı kazanırsın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.