Şimdi Ara

Bulgaristan Vatandaşının 6 ay içerisinde 3 ay Türkiye de kalma hakkı ile bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sık sık türkiyeye gelen bulgar vatandaşı arkadaşım var ve en son çıkış yaptıgında gece 11 civarında görevli kişi saat 12 yi geçirseydin 90 günün dolacakti ve ceza ödeyecektin demiş. tam gününde çıkış yaptı ama bu 90 günü 6 ay içerisinde dolması gerekiyormus 0 5 ay içerisinde bu süreyi doldurdugu için 3 ay türkiyeye giriş yapamayacagını söylemişler. benim anlamadıgım. 90 günü geçmediği halde neden 3 ay beklmesi gerekiyor sonuçta bu ay doldugunda 6 ayda 90 gün türkiye de durmuş oluyor ve normal bi şekilde diğer 6 aylık periyot devreye giriyor olması gerekmezmi bu konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olursa çok sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: c a k a l

sık sık türkiyeye gelen bulgar vatandaşı arkadaşım var ve en son çıkış yaptıgında gece 11 civarında görevli kişi saat 12 yi geçirseydin 90 günün dolacakti ve ceza ödeyecektin demiş. tam gününde çıkış yaptı ama bu 90 günü 6 ay içerisinde dolması gerekiyormus 0 5 ay içerisinde bu süreyi doldurdugu için 3 ay türkiyeye giriş yapamayacagını söylemişler. benim anlamadıgım. 90 günü geçmediği halde neden 3 ay beklmesi gerekiyor sonuçta bu ay doldugunda 6 ayda 90 gün türkiye de durmuş oluyor ve normal bi şekilde diğer 6 aylık periyot devreye giriyor olması gerekmezmi bu konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olursa çok sevinirim

Yanlış anlamışsınız, uygulama doğru. "6 ay içinde" periyodu ilk girdiği andan itibaren başlar. İsterse 5 ay 20 gün önce 1 günlüğüne gelsin konuğunuz, şuan tekrar gelmesi durumunda hâlâ 0 6 aylık sürenin üzerine sayı devam eder. Aynı zamanda yeni bir 6 aylık periyot da başlar.

Aksi durumda (0-5 ayda sıfırlansaydı) 6 aylık süre konmaz, toplamda genelde 90 gün derdik ;)

3 ay bekleme sebebi de sürecin tekrar sıfırlanması amacındadır, 3 ay bittiğinde de sıfırdan başlamaz, son bakiyeden devam eder, aklınızda olsun.

• anladım. yani 90 gün doldgunda isterse 1 yılda dolsun doldugu günden itibaren 3 ay tekrar giriş yapamayacak. hep bi ihtimal vardmı acaba diye ama anlıyorum ki yokmuş en azından öğreniş oldum sayenizde teşekkür ederim ilginiz için.

ama aklıma takılan da şöyle birşey var biz tek tek hesapladıgımızda 11. aydan itibaren(ilk giriş yapışı) 103 gün oluyor toplam. ama 90 günün doldugunu 1 gün daha gecikme oldugunda ceza ödeyeceğini söylemeleri buna bi anlam veremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c a k a l -- 21 Mayıs 2014; 23:42:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: c a k a l

anladım. yani 90 gün doldgunda isterse 1 yılda dolsun doldugu günden itibaren 3 ay tekrar giriş yapamayacak. hep bi ihtimal vardmı acaba diye ama anlıyorum ki yokmuş en azından öğreniş oldum sayenizde teşekkür ederim ilginiz için.

ama aklıma takılan da şöyle birşey var biz tek tek hesapladıgımızda 11. aydan itibaren(ilk giriş yapışı) 103 gün oluyor toplam. ama 90 günün doldugunu 1 gün daha gecikme oldugunda ceza ödeyeceğini söylemeleri buna bi anlam veremedim.

Kasımdan bugüne 6 aydan fazla zaman geçti, belki farklı hesaplamanız ondan oluyor olabilir. Kasımın hangi günü olduğu önemli.

Önerim baştan sona değil, sondan başa saymanız :)
  • kasımın 2 si ilk giriş tarihi son çıkış tarihi 14 mayıs
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.