Şimdi Ara

BULK DÖNEMİNEMİ GİREYİM YOKSA DEFİNASYON MU? (YENİ BAŞLADIM FİTNESSE)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
5.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Beyler öncelikle şunu söyleyim ben spor salonunda hepsini çalışıyorum yani karın göğüs sırt omuz vb. şimdi beyler sorum şu. Gördüğünüz gibi aşağıda vücudumu çektim. Şimdi sizce o göbeği eriteyimmi ? yani o göbeği eritmessem kaslarım gözükmezmi ne yapayım sizce arkadaşlar. Bu arada spora daha yeni başladım. Yada göbeği eritmeyip kilomu alayım yani ''BULK'' döneminemi gireyim ? Şimdi ben ''BULK'' dönemine girsem nasıl karın kası yapacagım ? göbeği eritemem ozamanda. yani arkadaşlar ne yapacagımı bılmıyorum ? siz ne düşünüyorsunuz
    Bu arada YAŞ 15 BOY 1.65 KİLOM İSE 58

BULK DÖNEMİNEMİ GİREYİM YOKSA DEFİNASYON MU? (YENİ BAŞLADIM FİTNESSE)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sdaeqwe -- 4 Ocak 2017; 20:22:29 >

• 60 KİŞİ OKUMUŞ BİR KİŞİ BİLENE CEVAPLAYAN YOK VALLAHI NEDEYİM BU ARADA BEN sdaeqwe eski hesabım LÜTFEN YARDIM EDİN
  • Bulk donemi deyip obeze donusen sonra o aldigi kilolari vermek icin olumune diyet ile kendini zorlayarak adina definasyon diyenleri hic anlamamisimdir.

Ayarinda yapilabilir tabi ama yeni baslayan birisi icin buyuk oranda arastirilmali ve takip edilmeli.

En saglikli ve guzeli bulk/def yerine , istikrarli bir calisma ile kas yaparken zamanla kilo vermedir.

Bu goruntuden anlasilacagi uzere , yas goz onunde bulundurulursa ortada buyuk bir sismanlik yok. Kas kutlesi ve calisma hacmi arttikca da zamanla yag hem eriyecek hemde vucutta kamufle olacaktir.

Istikrarli bir sekilde duzgun formlarda guc kazanarak gitmek en sagliklisidir.
  • 1-)Şimdi kas kütlesi artıp yağlar giderse ozaman göbeği indirmeyim ? zaten göbeğim oyle fazla değil? az var karın kaslarımın gözükeceğini tahmin ediyorum
    2-)Yani abi sen diyosun ki ''Bulk'' donemıne mı gireyım ?
    3-)Eğer abi öyle diyorsan bende senin gibi düşünüyorum BULK dönemine girmem lazım benim Çünkü abi hiç kas kütlem falan hiç yok nerdeyse gördüğünüz gibi yağ kollarım da bılene yok kas az var
    4-)bide abi şimdi herkez bana kilo al sen bi önce diyorlar. spora başlamadan önce. abi zayıfım zaten defınasyona gırsem yani korkuyom nasıl desem ıncecık kalırım zaten zayıfım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gokhannn19 -- 5 Ocak 2017; 21:23:23 >
  • Kilon boyuna göre normal zaten. Daha fazla kilo vermen anlamsız olur. Sana tavsiyem temiz bir şekilde kas kutlesi kazanip kilonu 70 e çıkar. Ondan sonra yüksek protein le beslenerek definisyona girip kilonu 60 a düşür. cok daha şekilli ve yağsız gorunucegine emin olabilirsin.
  • Aynen abi zaten bende hiç kas falan yok. yani zayıflasam kemik kalacam zaten zayıfım kollarım ince gerek yok bence dediğin gibi bakalım bi kas kütlemi arttırayım

bide hoca ve arkadaşlarım bilene diyor kilo al zayıfsın

yalnız bide sana bi sorum daha olacak. şimdi ben hem kilo alıp hem karın yapsam karın kaslarım gözükürmü ki acaba merak ettim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gokhannn19 -- 5 Ocak 2017; 21:22:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gokhannn19

Aynen abi zaten bende hiç kas falan yok. yani zayıflasam kemik kalacam zaten zayıfım kollarım ince gerek yok bence dediğin gibi bakalım bi kas kütlemi arttırayım

bide hoca ve arkadaşlarım bilene diyor kilo al zayıfsın

yalnız bide sana bi sorum daha olacak. şimdi ben hem kilo alıp hem karın yapsam karın kaslarım gözükürmü ki acaba merak ettim ?

Erkeklerde genetik olarak yağların karın ve bel bölgesinde birikir zaten dostum. Sendede aynı durum var. Şuan kilo versen 50 kilo olsan tamam göbek gidicek ama zaten azacık olan kas kutlende gidicek. Hiç gerek yok sen dediğim gibi düzenli beslen, düzenli sporunu yap vücudun zaten kendini kısa zamanda sekillendiricektir. Kilonu mümkün olduğunca temiz yiyeceklerden al. Bol bol tavuk , bulgur pilavı, yumurta. Bunlara aban. Bu kiloda definisyon olamaz zaten kas kütlesi yoksa neyin definisyonu bu dediğim gibi önce güzel bi beslenme sporla kilonu 70 e çek sonra duruma göre karbonhidrati minimuma indirip proteine aban ve ağırlık + kardiyo yaparak yağlarından kurtul. Zihnin bulanmasın boşuna kilo verme işine sakın girme bin pişman olursun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • abi şimdi sana güveneyimmi. valla abi kusura bakma. ilk defa spora başladıgım için pek bilgim yok. O yüzden korkuyom kimseyede güvenemiyorum nedense. neyse abi senin dediğin gibi yapacam bi kas kütlesi arttırayım. sonra dediğin gibi yaparımm bu arada cevabın için teşekkür ederim saol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gokhannn19

abi şimdi sana güveneyimmi. valla abi kusura bakma. ilk defa spora başladıgım için pek bilgim yok. O yüzden korkuyom kimseyede güvenemiyorum nedense. neyse abi senin dediğin gibi yapacam bi kas kütlesi arttırayım. sonra dediğin gibi yaparımm bu arada cevabın için teşekkür ederim saol.

Şimdi sana şöyle soyliyim dostum. İstersen şuan 40 kiloya dus. Zombiye dôn karın kasın yine çıkmaz yine çıkmaz. Çünkü yapılanmış bi kas yok şuan orda. Önce o kasları geliştirip yapilandiricaksin. Sonra yağlarından kurtulup sergiliyceksin o kasları. Bu işler böyle :))
  • Yaş 15 testesteronlar tavan. Bulk definasyon falan takma bunları. Düzgün düzenli beslen. Güzelce ağırlık calışması yap. Kasların geliştikçe yağ oranın zaten kendiliğinden düşecek. Eğer bu işe emek vereceksen yaşının ve gençliğinin kıymetini bilip değerlendir.
  • başka fikri olan yokmu beyler ?
  • Duzgun beslen duzgun calis. Testosteron gerekeni yapacak. Ki ilk aylarda hem yag yakmak hem kas yapmak mumkun.
  • Alx kullanıcısına yanıt
    EE KARDEŞİM YANİ NE YAPAYIM ŞİMDİ ?
  • Gokhannn19 G kullanıcısına yanıt
    Bugunku genclerde hic arastirmaci ruhu yok. Sistem iyice hazira alistirdi. Ben 15 yasindayken herkesin evinde internet falan yoktu, biz kitaptan ve salondaki buyuklerden bunlari ogrenirdik.

Neyse, baslangic icin:

Senin gunluk kalori ihtiyaci 2100 kalori. Fazlasini yersen kg alirsin. Gerci hala buyumeye devam ediyorsun, kisa sure icinde artar bu degerler.

Kalori, yag, karbohidrat nedir arastir

Protein ihtiyaci - 2gr/kg, en az 115gr

Kalori hesabi icin YAZIO, FATSECRET uygulamalari kullan

Eve mutfak tartisi al

Protein her gun ayni olacak

Yag %20-25 olacak

Kalani karbohidrat

Internette full body, yani tum vucut calistiran program bul, 3 gunluk. Hareketleri ogren. Zorlama. Gerekirse salondaki adamlardan yardim iste.

Her gun yemen gerekenler:

Yumurta

Yulaf

Et/tavuk/balik

Sut

3 ogune bolunmus 1kg 7-10 cesit sebze, taze, cig

Findik/fistik/ceviz

Spordan sonra pirinc/patates/makarna ve et/balik/tavuk

1-2 cesit meyve

Yogurt

Lor peynir

Tereyagi

Zeytin yagi

Sarimsak

Lahana

abi sen sabit mi kal diyosun. yani kiloda alma zayıfta olma sabit mi kal diyosun ? yani günlük kalori ihtiyacım 2100 kalori. 2100 kalorimi alayım. 2100 kalorinin üstüne çıkmayımmı ? yani kilo almayımmı

BU ARADA TEŞEKKÜR EDERİM SAOL BESLENME İÇİN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gokhannn19 -- 7 Ocak 2017; 14:52:45 >
  • Kardesım bulk yap gögüslerin biraz dolar sıkılaşır göbeğin ilersine geçer böylece tshirt falan giyince göbeğin anlaşılmaz bulk ile 8-10 kilo almanı öneririm yalnız şekerden uzak dur temiz kompleks karblar tüket güZel beslenme yap sonra definasyona girer yağı atarsın
    2100 senin temel ihtiyacin. Sen antreman gunlerinde 2600, dinlenme gunlerinde 2200 al. Bu sekilde ortalama aylik 1-1,5kg alirsin. Bir sure sonra, mesela 2-3 ay sonra kaslar dolunca ve agirliga alisinca, 4 hafta boyunca 1600-1700 kalori ile devam et. Haftada yarim kilo vereceksin bu sekilde. Cogu yag olacak. Sonra tekrar 2600/2200. Devaminda yardimci oluruz.
  • cervantes21 C kullanıcısına yanıt
    zaten göbek gözükmüyor zayıfım. ve bide göbek anlaşılmaz diyosunda kardeşim benim amacım göbeği gizlemek değil karın kası yapmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gokhannn19 -- 7 Ocak 2017; 22:25:34 >
    abi bi spor yapalım dedik bi ton şeyi var bununda ilk başta kilo alıp sonra zayıflamaya çalışıyoz sonra gine kilo almaya çalışıyoz bune yaw vallahi hevesim kaçtı spordan. ilk başta çok hevesliydim aşırı derece şuan ne heves kaldı nebişey. Her biri ayrı birşey söylüyor şimdi ben ne yapacam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gokhannn19 -- 7 Ocak 2017; 22:17:12 >
    Dedik ya en basta, yemek ye, salona git, gerisini bosver. Sen ne sordun, yok bulk, yok definasyon, ne cevap bekliyordun? Baskalarin zamanini caliyorsun.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.