Şimdi Ara

Bulk vs Definisyon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar malum yaz aylarına yaklaşıyoruz.Bu yüzden merak ettiğim bir kaç birşey var.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

1-Bulk dönemi hacimlenmemizi ve cut dönemi yağ yakmamızı sağlayan fark nedir?Örneğin ben hem bulk hem cutta(definisyon) protein ağırlıklı beslenme yapıyoruz ve komplex karb. Kaliteli yağ alıyoruz(Abur cubur şeker tuz hamur işi hayatınızdan çıkardığınızı varsayıyorum)Sadece fark kalorimi?Arasındaki farklar nelerdir?

2- 1.79boy 78 kiloyum. Vucudum biraz yağlı olmasına rağmen kol ve omuzlarım zayıf 1 aydır vg ile ulaşıyorum.Biraz şişirebildim fakat definisyona girersem çok cılız kalcağımdan korkuyorum. kaslı ve fit vucuda sahip olabilmem için yani olan kaslarımı koruyup hatta fazlalaştırırp(mümkünse) yağ oranımı düşürmek istiyorum.Örnek beslenme ve antreman programı yazabilirmisiniz

Saygılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1) Bulk döneminde asıl amaç enerji verecek şeyler almaktır. Bu enerji verici şeyler kilo aldırarak vücudunun güçlenmesini sağlar. Özellikle bariz olan fark yağ kısmında ortaya çıkıyor.

(Ekstra 100-150 gr kadar yağ alman gerekiyor.)

Şuan vg için ideal bir kilo fakat ne kilo alman ne de kilo vermen lazım. Şu durumda bol proteinli şeyler ve antrenman öncesi enerjini tavan yaptıracak şeyleri yiyebilirsin.

2) Şu kilo ile sakın definisyona girme zira vücudun güçsüz düşer. Eğer vg'ye önündeki süreçte devam edeceksen kilonu kafaya takma.

Ama hem kaslarımı sağlam geliştireyim hem de kilo vereyim diyorsan, işte o biraz sıkıntılı...

İstersen antrenman öncesi 30 dk koşu, antrenman sonrası 30 dk koşu + haftada 1 gün spinning yapabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrblithe

Arkadaşlar malum yaz aylarına yaklaşıyoruz.Bu yüzden merak ettiğim bir kaç birşey var.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

1-Bulk dönemi hacimlenmemizi ve cut dönemi yağ yakmamızı sağlayan fark nedir?Örneğin ben hem bulk hem cutta(definisyon) protein ağırlıklı beslenme yapıyoruz ve komplex karb. Kaliteli yağ alıyoruz(Abur cubur şeker tuz hamur işi hayatınızdan çıkardığınızı varsayıyorum)Sadece fark kalorimi?Arasındaki farklar nelerdir?

2- 1.79boy 78 kiloyum. Vucudum biraz yağlı olmasına rağmen kol ve omuzlarım zayıf 1 aydır vg ile ulaşıyorum.Biraz şişirebildim fakat definisyona girersem çok cılız kalcağımdan korkuyorum. kaslı ve fit vucuda sahip olabilmem için yani olan kaslarımı koruyup hatta fazlalaştırırp(mümkünse) yağ oranımı düşürmek istiyorum.Örnek beslenme ve antreman programı yazabilirmisiniz

Saygılar

hiç uğraşma kafaya da takma...

hakkıyla p90x i yap olsun bitsin.

hem kas yaparsın hem kilo verirsin!

• 1- Evet aradaki fark sadece kalori denilebilir. Çünkü bulk döneminde de aburcubur vs. yememelisin. 70-75 kilo biri için örnek verecek olursak
    bulk 150 gr protein - 250-300 gr karb - 80-100 gr yağ
    definisyon 200 gr protein - 150-200 gr karb - 30-40 gr yağ gibi. Tabi bulktan definisyona kademeli olarak inilirse daha iyi olur.
    Beslenmenin dışında bulkta olsa olsa haftada 1 gün kardiyo olur. Şahsen bu bulkta hiç kardiyo yapmadım. Ama haftada 1 yapılması kalp sağlığı açısından da çok iyi olur.
    Definisyonda ise haftada 2-3 ile başlayıp 6-7 ye kadar çıkabilir bu sayı.

2- Kas kaybetmeden yağ yakarsan öyle çok cılız kalmazsın. Güzel bir program yapabilirsen kas bile kazanabilirsin.
    Yukardaki arkadaşın dediği gibi antrenman öncesi 30 dk , antrenman peşinden 30 dk kardiyo yaparsan kas yakman kaçınılmaz olur.
    Benim önerim kardiyoyu antrenmandan bağımsız bir günde yapman olur veya akşam üstü antrenmana gidiyorsan sabah kardiyo yaparsın.

• ben hem cardio hemde vg yapıyorum.Kas kaybı kaçınılmaz.Özellikle bacak ve gövdeden.BCAA alabilirsin kas kaybını minimuma indirmek için.Ama tabi tavsiyem direk bcaa alman değil,vg ile ağır cardionu farklı günlerde yapman.Bak ben şöyle yapıyorum.VG çalışacağım gün hafif cardio.20dk sadece.Terleme amaçlı.Ardından dev set mekik,ardından vg.
    Vg yapmayacağım günler 40dk koşu + 500 metre 4e1 yüzme.

Ya zaten olay sana bağlı.İnsülinini yükseltirsen kas kazanma düğmesini açarsın.Azaltırsan yağ kaybetme düğmesini açarsın.Misal git bi muz ye glisemik indeksi 66,insülin tavan yapar.Antremandan sonra boşunamı muz yiyin diyorlar :D Saygılarımla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZapieL

ben hem cardio hemde vg yapıyorum.Kas kaybı kaçınılmaz.Özellikle bacak ve gövdeden.BCAA alabilirsin kas kaybını minimuma indirmek için.Ama tabi tavsiyem direk bcaa alman değil,vg ile ağır cardionu farklı günlerde yapman.Bak ben şöyle yapıyorum.VG çalışacağım gün hafif cardio.20dk sadece.Terleme amaçlı.Ardından dev set mekik,ardından vg.

Ya zaten olay sana bağlı.İnsülinini yükseltirsen kas kazanma düğmesini açarsın.Azaltırsan yağ kaybetme düğmesini açarsın.Misal git bi muz ye glisemik indeksi 66,insülin tavan yapar.Antremandan sonra boşunamı muz yiyin diyorlar :D Saygılarımla.

muz geç sindirilir, antrenman sonrası değil de belki öncesinde yenilebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

quote:

Orijinalden alıntı: ZapieL

ben hem cardio hemde vg yapıyorum.Kas kaybı kaçınılmaz.Özellikle bacak ve gövdeden.BCAA alabilirsin kas kaybını minimuma indirmek için.Ama tabi tavsiyem direk bcaa alman değil,vg ile ağır cardionu farklı günlerde yapman.Bak ben şöyle yapıyorum.VG çalışacağım gün hafif cardio.20dk sadece.Terleme amaçlı.Ardından dev set mekik,ardından vg.

muz geç sindirilir, antrenman sonrası değil de belki öncesinde yenilebilir.

anladım ama bir kısım önce bir kısım sonrayı savunuyor yok içinde potasyum falan bol varmış kas yıkımını önlüyormuş muzu gerçekten hiç araştırmadım glisemik indeksinin aşırı yüksek olduğunu biliyorum sadece.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Definasyon kilo problemi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Yukardaki arkadaşın dediği gibi antrenman öncesi 30 dk , antrenman peşinden 30 dk kardiyo yaparsan kas yakman kaçınılmaz olur.

Benim önerim kardiyoyu antrenmandan bağımsız bir günde yapman olur veya akşam üstü antrenmana gidiyorsan sabah kardiyo yaparsın.

Kas değil de yağ diyecektin sanırım.

Kasların dinlenme ve gelişme günü boş geçirilir.

İstiyorsan haftanın her gününü doldurup 1 gün vg, 1 gün cardio yapsın iskelete dönsün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JackGhosen

quote:

Kas değil de yağ diyecektin sanırım.

Kasların dinlenme ve gelişme günü boş geçirilir.

İstiyorsan haftanın her gününü doldurup 1 gün vg, 1 gün cardio yapsın iskelete dönsün.

Yukarıda definisyon döneminde haftada 2-3 ile başlayıp 6-7 ye kadar çıkılabilir dedim. Dinlenme günü olmayacak demedim. Antrenmanın öncesine ve sonrasına kardiyo koyarsa bu adam yağ kadar kas da yakar çok net.

• İkisi bir arada yürümez mi? Yani 183 boyunda 82 kiloyum şuanda.Alabildiğim en az miktarda yağ şeker almaya çalışıyorum.Yemeği az yemeğe çalışıyorum protein ağırlıklı besleniyorum.3 gün vg 2 gün kardiyo+karın yapıyorum.Böyle yapılmaz mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kragger

İkisi bir arada yürümez mi? Yani 183 boyunda 82 kiloyum şuanda.Alabildiğim en az miktarda yağ şeker almaya çalışıyorum.Yemeği az yemeğe çalışıyorum protein ağırlıklı besleniyorum.3 gün vg 2 gün kardiyo+karın yapıyorum.Böyle yapılmaz mı?

+1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğru beslenme ve antrenman spliti ile olmaz diye birşey yok.
    Bulk, diyete göre daha esnek bir dönem olduğu için gerekli. İnsan sürekli definisyon disiplinine dayanamaz.
    Şahsen bulkta sağlıklı şeylerle beslendikten sonra kalori hesabına gitmedim. Aldığım 3-5 kilo yağı da definisyonda halletmeyi planlıyorum.
  • Yani çoğu vgye yeni başlayanın merak ettiği konulardan biride bu olsa gerek. Amatör vgciler olarak illa bulk ve definisyona ihtiyacım varmı ? Ben kendim için söyleyeyim öğrenci olmamdan dolayı fazla kalori hesabı yapamıyorum.Kilomun yaklaşık 1.5 katı protein alıyorum karbonhidrat ve yağı kısıyorum.İlla iyi bir vucud için bulk ve definisyon yapmamamız mı gerekli?

Kısacası şuanda uyguladığım Aşağıda verdiğim antreman ve beslenme programıyla devam edersem benim vucuda ne olur

Haftanın 5 Günü Spor Salonundayım.
    4 Gün Farklı Kaslar Ağırlık Çalışması + 20 Dk Kardiyo + Karın
    1 Gün Full Kardiyo

1.Gün : Göğüs , Biceps , Az Kardiyo
    2.Gün : Kardiyo(interval)
    3.Gün : Sırt , Triceps ,Az Kardiyo
    4.Gün : Off
    5.Gün : Omuz,Bacak
    6.Gün : Triceps,Biceps,Az Kardiyo
    7.Gün : Off

ANTREMAN GÜNLERİ Beslenmem İse :
    9:00 1.Öğün Sabah 1 Kase Kuş Üzümlü Light Sütle Yulaf Ezmesi ,3 Yumurta Beyazı,1 k.kutusu light peynir,8 zeytin,1.5 dilim ekmek,Yeşil Çay
    13:00 2.Öğün 1 porsiyon ton balığı ile pilav
    14:15 Antremandan Önce 1 porsiyon whey protein,2 Kapsül Tr Power Amino 2000ve 2sibir arada nescafe
    15:00 ANTREMAN
    17:30 Antremandan Sonra 1 porsyion whey protein ,1 Muz, 3 Kapsül Tr Power Amino 2000
    19:30 5.Öğün 300 Gr Tavuk Izgara Yarım Tabak Pilav ve Bol Salata (ekmeksiz)
    22:00 6.Öğün Yatmadan önce 1 bardak light süt ve 1 adet elma

Off günlerde ve kardio gününde ise 2 ölçek protein yerine bir ölçek whey protein sabah kalkınca aç karnına içiyorum,1.tabak pilavı çıkarıyorum( antremandan önceki) ve 2 tane yumurta yiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diablo333 -- 10 Nisan 2013; 19:26:11 >

• amatörce yapıyorsunuz bu sporu
    eger beslenmeniz düzgün ise su lanet olası kas yıkımını her yerde söylemeyin.
    İki hareket yapıp 15 dakika koşmakla kas kayetmezsiniz.
    Zaten ne kadar kasınız var !
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.