Şimdi Ara

bune yavaş açılmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bikaç gün önce sistemimde olan "zincirleme" sorunlardan ötürü sistemimi yeniledim.Ana kartım asus p5pe-vm, işlemcim intel core duo 2,ekran kartım ise sappire ati radeon x1950 pro 256 ddr3. Sistemin norml windows sürecinde performasnı ii ancak açılışta bilgisayarr inanılmaz uzun sürede açılıyo bios ekranı bile uzun kalıyo benim görüşüm.Sizce sorun nedir? NOT: Format atmadım yeni parçaları taktığımda henüz

• sistemi yeniledim derken hdd aynı hdd mi yada neleri degiştirdin bence yeniden kurmalısın
  • hdd aynı ram aynı dediğim parçalar deişti sadece
  • anakartı degiştirdin ve eski hdd ile açıyorsan gayet normal
  • hmm ok peki 2 soru daha olcak bu konuda
    1 vista yüklesem bu siteme sizce sorun olur mu?
    2 var olan bi hddyi formatlamadan bölme imkanı varmı(120 diyelim dolu bi kımsı ama 20 boş ayırmak)
    bliyorm başlıktan alaksız ama cvplarsanız çopk ii olcak=)
  • hayır sorun olmaz ram 1gb olmalı ram belirtmemişsin
    hdd bölmek içinse bazı programlar mevcut partition magic gibi
  • evet ram 1 gb iki parça halinde. uyum olarakda aldığımız yerden eski anakartımı belirtim uyum sorunu olmaz dedi ordaki yetkililier.saolasın yardım için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet ram 1 gb iki parça halinde. uyum olarakda aldığımız yerden eski anakartımı belirtim uyum sorunu olmaz dedi ordaki yetkililier.saolasın yardım için
  • ben teşekkür ederim
  • Disk Kaynaklı Bır Problem Olabilir.Istersenız Başka bır dıski Takarak makinanıza tekrar İşletim sistemi Kurmayı deneyin.
  • Optik sürücülerden kaynaklanan bir sorun olabilir.
    Bende de buna benzer bir sorun vardı. İki tane optik sürücüm var: Birisi LG CD-RW(master),
    diğeri LG DVD-RW(slave). Windows açılış ekranında 60-70 tur atıyordu(bazen hiç açılmıyordu).
    CD-RW'ı iptal ettim; artık 3-4 turda açılıyor. CD-RW'ı kullanamıyorum ama, PC'nin hiç açılmamasından iyidir.
    Bence optik sürücülerin kablolarını sökmeyi denemende fayda var.
  • farklı hddme format attım(120 seagate sata) ona kurdum sistemi, kabloları çıkardım falan herşeyi yaptım ama hala yavaş açılıyo bi bios giriş ekranında(ilk asus ekranında) bile çok duruyo nedir sizce çözüm ben çıkamadım işin içinden
  • garip bence bios update dene yoksa yukarda bahsi geçtigi gibi cd dvd room ları bir söküp dene
    quote:

Orjinalden alıntı: Gmagus

farklı hddme format attım(120 seagate sata) ona kurdum sistemi, kabloları çıkardım falan herşeyi yaptım ama hala yavaş açılıyo bi bios giriş ekranında(ilk asus ekranında) bile çok duruyo nedir sizce çözüm ben çıkamadım işin içinden

edit: ama bak dikkat ettimde sen zincirleme sorun diyorsun bence sorunun bununla alakalı daha önce neydi sorun ?

yeniden kurman zaten gerekli yoksa çok sıkıntı yaşardın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .:blaCk:. -- 12 Temmuz 2007; 20:48:41 >
  • zincirleme derken ekranıma sorun gelmiyordu. Heryerde baktım sordum soruşturdum anakart dediler. Anakartımı deiştirdim ama işlemcimin soketi çok düşüktü bulamadım ona uygun bende ona uygun işlemci aldım yenisinden bahsettiğim. Eve geldim sorun aynı=). Sonra ekran kartımı götürüdem garantiye verdim o arada abimde acil işler olduğundan birazda eskimiş kanısıyla ekran kartı aldık. Zincirleme derken o yani=)
  • sevgili dostum.
    bu gibi sorunların ağır donanımsal arızlardan oluştuğu gibi basit bir iki bios hilesi ilede çözülebilir.
    googlede bilgisayarı hızlandırmak gibi bir iki güzel konu başlığı bulabilirsin.

ilk olarak sorun sataII hdd lerden olabilir bir çok denememe ramen sataII hdd ide133 hdd me göre çook daha yavaş açılıyor(1 dk kadar)
    oysa ide hdd'm ile 39 saniyede (bios ekranı hariç desktop dahil) bilgisayarın açılıyor 1 dakikaya yakın zamanda ise bilgisayarım kullanılabilir hale geliyor.

bunu şu şekilde başardım
    bisotaki gereksiz ne varsa kapattım. bildiğim tüm auto ayarları manuel yapıp sistemi o ayarlarda çalışmaya zorladım.
    HDD lerimin slave ve masterini kendim ayarladım.
    windows taki tüm gereksiz servisleri kapattım.
    düzenli olarak register defrag yapıyorum.
    en hızlı defrag olarak ghost kullanıyorum.

• önce C:\ nin tam olarak fast sıkıştırma modunda yedeğini alıyorum (30 minutes) sonra o yedeği olduğu gibi geri yüklüyorum (30 minutes) defrag ile defrag yapmaya kalktığımda hem taşınamaz dosyalar hemde sistem dosyaları nedeni ile tam defrag olmuyor ve en az 4 saat sürüyor. (NTFS)

dediğim gibi internette bir miktar araştırma yap
    mesela sistemini ide133 80 Gb hdd ye kur ama pagefile.sys dosyasını o sürücüde tutma diğer sata sürücünü "sanal bellek" olarak atamanı öneririm.
    eğer birden fazla hdd var ise hepsine sistem yönetiminde sanal bellek dosyası yerleştir.

• dediğiniz tavsiyelere uydum yeni ide kablolarını taktım eskisni kullanıyodum(anakartla geleni taktım). Ayrıca sp2im yüklü deildi bi arkın dediğine göre sp2 yüklü olmayınca xp de çift çekirdeği tanımaz tek işlemci çalışır dedi yükledim sp2 ve artık gayet ii açılıyor. Yardmlarınızdan dolayı teşekkür ederim herkese
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.