Maalesef gerçekleri öğrenince niye mühendislik yazmadım diye hayal kırıklığı yaşayacak adamlardır bunlar. Bugün ortalama bir firmada(Teknokent firması veya fazla kurumsal olmayan yerler) yeni mezun maaşı 30 40k arası Şimdi gelelim kurumsallarla Bu yerlerde ortalama 35 50 arası değişiyor yeni mezun için Bunun daha yabancı menşeili olanları var Bu tarz yerlerde de yine 40k 60k arası değişiyor Kıdemli maaşları için bu sayıları 1.8 2.2 arası ile çarpabilirsiniz Tabi bu dediğim temel mühendislikler için geçerli EE makine bilgisayar kısmen de METALURJİ kimya Gidip de forumdaki bazı adamlar gibi hidroloji jeoloji yok bilmemneloji okursanız geçerli değil bu durumlar Bu kişiler genelde tercih döneminde kendi yaptığı hesaplara güvenip tercih ediyorlar ancak 3. Sınıfa geldiklerinde yapılan 120 staj başvurusundan sadece 1 geri dönüş( o da olumsuz) alınca gerçeklerle yüzleşiyorlar < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
BURADAKİ ADAMLARIN ORTALAMA ÜSTÜ MÜHENDİSİN 20K ALDIĞINA İNANMALARI HK

-
-
Yok tıp okucam ben
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
EE, makine falan bilmem ama bilgisayar muhleri iyi kazanıyor. Zaten onlara kimsenin de laf attigi yok
-
Sabancıdaki adam başlangıç maaşı 20 k diyor , sizin ist ee sanırım tr de 1 numara oldugu için 40 la başlıyorsunuz.
öyle mi olmuş hocam
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aselsanda başlangıç maaşı 42 şu an çalışma saatleri de fazlasıyla iyi girmesi de o kadar zor değil. Yksde ilk 30kdaysan ve iyi İngilizcen varsa.. Zamlardan sonra 60klara çıkacak bence.. Iyi firmalarda da pek bir farkı yok maaslarin
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
duyduğum maaşlar
ortalaması 3 olan adam Tusaşta 44 bin liraya başlamış yine aynı şekilde ist merkezli firmalarda 50 bin liraya başlayanlar var itü ehb bölüm birincisi 60k üstüne başlamış
istanbul ankaradaysan ortalaman iyiyse top okul veya nispeten iyi okul mezunuysan 40 bin üstüne başlıyorsun benim anladığım
ha ss tecrübelileri pek görmüyor özel sektör kadar iyi zam yapmıyorlar diyolar konuştuğum kişiler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0alametifarika0 -- 16 Eylül 2023; 16:31:43 > -
savunma sanayideki tanidik 40k aliyor
7 senedir sektörde
Ss zamlı maaşı 40k+ yakın bir tanıdığım çalışıyor. 60 üstü bir durum yok şu an fakat Ocak’tan sonra yüksek ihtimalle o seviyelere gelir asgari 15k civarına çıkarsa. Ss genellikle 4 asgari gidiyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ayni seyi yukarida demistim hocam zaten
-
Muhtemelen savunma sanayi iştirak firmalarında vs çalışıyordur
Çünkü direkt SS firmalarında başlangıç şuan 35 50 arası
Yani bu kadar düşük olmasının ihtimali bile yok
Savunma sanayiinde 26 K alıyor arkadaşım.
Öyle 35-40la başlayan hangi şehirlerde acaba merak ettim.
Hocam direkt 5 6 büyük firmadan birinde mi çalışıyor arkadaşınız yoksa iştirak firmalardan biri mi
yok hocam şu büyük olanlardan ama hangi sirketti hatirlamiyorum makine mühtü
belki zam gelmistir konustugumuz 2-3 hafta oldu
Anladım hocam genelde 16 maaş üzerinden verildiği için belki onu söylemiştir veya temmuz zamsız halidir belki de
Özel
İlk entrye katılıyorum böyle temel vasat herkesin okuduğu bölümleri okursanız yukarıdaki rakamlara başlarsınız. Sadece 30 kişinin mezun olduğu bir spesifik bölümden mezun olursanız ve aranan eleman olursanız yukarıdaki çocuğun dediği rakamları 2 ile çarpın en az. Hatta maaşlı çalışmayı boşverin jeoloji okuyup hatta okumaya bile gerek yok bir sondaj makinesi alıp tarımsal kuyu açın bu çocuğun dediği paraları ayda değil günde kazanın.
TUSAŞ ASELSAN ROKETSAN HAVELSAN BAYKAR 40 CİVARI VERİYOR. DİĞERLERİNİ BİLEMEM.
Baykar bunlardan fazla imiş
TSKGV şirketleri ( Aselsan, Roketsan, Havelsan, TUSAŞ ) yeni mezun 40 civarı şu an.
Yine Baykar, Otokar gibi şirketler de buna yakın alır.
Tabi savunma sanayi dediğimiz çok büyük bir sektör fazlaca şirket var ama ülkedeki bu işin öncüleri yukarıda yazdıklarımdır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Sabancıdaki adam başlangıç maaşı 20 k diyor , sizin ist ee sanırım tr de 1 numara oldugu için 40 la başlıyorsunuz.
|
hocam qnb, alternatif bank, Odeabank, ing, yapikredi, aktif bank asgari ücret veriyor. kimisi 3 güne kimisi 5 güne. 15+ veren banka hangisi |
Benzer içerikler
- tyt ayt tarih konuları aynı mı
- stajyer avukat maaşı
- elit karma video çözüm
- 50 bin sıralama ile alan bölümler sayısal
- o palyaço benim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X