Şimdi Ara

Bürosu olmayan avukatın asgari ücret kazanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
2
Favori
745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • An itibariyle olandır. Kendi ofisini açan avukatların %60’a yakını da asgari ücret dahi kazanamıyor. Hukuk sektöründe artık sigortasız aylık 15 bin liraya avukat çalıştırılıyor.

Her yere üniversite açmanın neticesi budur.

Günde 10.5 saat çalışıyorum maaşım 20bin.(Asgari+Fazla Mesai)

Ben bu işi bıraksam bu işi elde etmek için çırpınan işsiz avukat sayısı yüzlerce.

Ofise her gün çeşit çeşit cv geliyor…

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• herkes çocuğunu okutursa olacağı buydu. adam elinde 5.000 tl lik dandik bi makina ile gelip bi su kacağı bulmak ve tamir iiçin 10.000 tl para alıyor 3 max 4 saatini alıyor günde en az 2 işe gidiyor bu adam.

sanayide iyi diksiyonu düzgün efendi bi esnafı söylemiyorum bile haftalık 30.000 ler 40.000 ler havada uçuyor bu adamlar için.

• herkes çocuğunu okutursa olacağı buydu. adam elinde 5.000 tl lik dandik bi makina ile gelip bi su kacağı bulmak ve tamir iiçin 10.000 tl para alıyor 3 max 4 saatini alıyor günde en az 2 işe gidiyor bu adam.

sanayide iyi diksiyonu düzgün efendi bi esnafı söylemiyorum bile haftalık 30.000 ler 40.000 ler havada uçuyor bu adamlar için.

• Çok zeki ve 10 numara insanlığı olan avukat arkadaşım var ve durum konuda yazdığı gibi .. üzülüyorum ülkenin zekileri dürüst ve aklı başında insanları bunu yaşamamlıydı..

Berber olsaydı daha çok kazancaktı .. yazık resmen

• Bu ne olm ? Tecrübesiz başlangıç maaşı mı bu

• ülkeyi düşmanlar ele geçirseydi, bu ülkeye işte ancak bu kadar zarar verebilirlerdi.. yıllarca etkisi sürecek ve kolayca düzelmeyecek muazzam hasarlar bırakacak şekilde herşeyi bozdular...

• Hocam vallaha kacin kurtulun
    Bi arkadasim asker oldu yasin uyuyorsa ol sen de
    Ben ne olursa olsun bi memurluk olsun kafasina geçtim
    Vergi kaydimi actirmadim Allah'tan yoksa her ay 6k bagkur borcu çıkacaktı

Suanda avukatlik yapmaktansa yapmamasi daha iyi olan ülkedeki tek meslek olsa gerek tünelin ucunda ışık yok çünkü sen gir bir yere 5 sene hic para almadan calis gene ofisini açtığın anda 0 noktasindasin ve daha da cok avukat rakibin var

Kafama tukureyim avukatlik staji hukuk mukuk ugrasana kadar bi kpss kassam simdiye her seyim tamamdi mis gibi duzenim vardi

Dönercide döner kesme ustasi olsan 30k aliyon 4/4luk yabanci dilli avukatim max verecekleri 20 25

O da sizin cebinizde kalsin olm gerek yok ben vereyim size 20k siz bana calisin omg

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşimin kendi ofisi var. tanıştığı farklı bi ofis sahibi avukat vardı, onun ofisi büyüktü (kardeşimin çalışanı yok) o demiş gel benle çalış diye yüksek maaş teklif etmiş. yüksek dediğim yani asgari ücretin 3 katı hani.

kardeşim de kabul etti çünkü kendi işi zaten hafif. kendi ofisine gitmiyor bile. ek gelir olacak yani. neyse işe girdi, ulan bi baktı eşşek gibi iş dayıyo. en son cuma günü bi iş verip: "hafta sonu yap Ptesi sabah bitmiş olsun" demiş. kardeşim de istifa etti.

orda ofiste asgari ücrete çalışan avukatlar varmış. onları gece gündüz çalıştırıyolar. kardeşim sormuş siz ne kadar daha çalışacaksınız böyle diye. demişler işte tanıdık yok iş bulamıyoruz.

kardeşim kendi ofisinde çok hafif çalışarak kat kat fazlasını kazanıyor. demek ki diğer işe girdiği ofisin sahibi para basıyor olsa gerek. ama alttaki işi yapan kişilere asgari ücret veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 23 Eylül 2024; 5:59:55 >

• Biz okumayın dedik, halen yığınla mezun geliyor. Arkadaş iş yok hukukta yok ya. Neden ısrarla geliyorsunuz anlamıyorum. Ofis kuracak çevreniz yoksa dükkanı açar akşamına kapatırsınız. Bitmiş öyle rastgele dükkanı açayım da biri gelsin devirleri.

Maalesef yok öyle bir dünya artık. İşletme okuyun (en azından herhangi bir yere kapat atar yükselirsiniz) hukukta onu da yapamazsınız. Önünüz tamamen tıkalı. Kaymakam deseniz olamazsınız malum sebeplerden, hakim, savcı deseniz gene yapmazlar. Avukat deseniz ofis açacak paranız yok.

Sömürülüyorsunuz. Sizi sömüren de üstat diye ortada gezenler. TM bölümünün en prestijli bölümünü de ne hale getirdiniz. Utanır mısınız, sanmıyorum!

NOT: Genel serzeniş benimki. Yukarıdaki meslektaşıma yönelik hiçbir ithamım yok.

• şuanda en iyisi devlet. hamza doğru yolda.

• Avukatlığın en kötü yanı yurtdışı hayalide yok çünkü yurtdışında senin ünvanında gidiyor. TMnin kaderinde var kepaze olmak.

• Bölüm öğrenci alıyorsa ne olursa olsun insanlar gelir. Hukuk ölmüş bitmiş insanlar lafa bakmıyor hatta bakın iş garanti olmasa bile açık öğretim okuyan binlerce kişi var gelmeyin demek çözüm değil uygun görülürse öğrenci alımına kapatılır kontenjan düşürülür şartlar koyulur anca öyle mümkün örnek aöfte bazı bölümlere 35 yaş şartı geldi o hesap

• 01001101 kullanıcısına yanıt

İnsanlar bunu son 1-2 yılda anladı kime sorsam devlet işine girmeye çalışıyor. Dikkat ederseniz çok değil birkaç yıl önce insanlar özel sektörden memnundu övüyorlardı kamuyu öneren azdı hatta özel sektörcüler bile bu zamanda devlete atanmaya çalışıyor ösym kpss sınavlarında inanılmaz kalabalık oluyor oradan belli zaten

• Penguen Gunter kullanıcısına yanıt

Benim derdim belki 1-2 öğrenci görür de yolunu değiştirir. Yoksa herkesi kurtarmam mümkün değil.

İdealler ile yola çıkıyorlar ama tünelin ucu hiçbir yere gitmiyor. Yapabilecek maalesef başka bir şey yok.

• yumuksuzsucurta58 Y kullanıcısına yanıt

çalıştım kardeşim çalışıyorumda tşk.

• GuitarxtanbuL kullanıcısına yanıt
    O hangi usta 10.000 lira aliyor?
    Taş çatlasın normal bir su kacaginin hakki 3,5 4 tür

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu forumun en haklı adamı sensin kardeşim

• vittorioo V kullanıcısına yanıt

devletin gençlere teşvik girişimcilik hibesi falan vermesi gerekiyor tıp hariç hepsi bk çukuru

• Heisenbergin asistanı H kullanıcısına yanıt

En cn alıcı kısmı bu. hukuk meZunları Kamyon şoförlerinin köpeği yurt dışında. Çok uraştım çok. Vize vermedi hiç birisi. Forumda ben günlük işlere gidiom, aç kalırsınız , hukuk okuyup hyayatınıZı katletmetmeyin dedim kimse ciddi almadı. Dvulun sesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 21 Ekim 2024; 11:51:41 >
  • Bu avukata soru soranlar neden para veriyor o zaman?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.