Şimdi Ara

bursa açık oto pazarı izlenimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
6.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün yani 8 ocak 2012 de açık oto pazarına gittik.
    arakdaşta bir araç vardı. onu satalım hemde şöyle bir göz gezdirelim diye yola çıktık.
    hava yağmurlu olduğu için çok kalabalık değildi.
    çok alış veriş yapan olmadı.
    yağmurunda etkisi ile ziyaretçi sayısı azdı.
    dikkatimi çekenler:
    1- fiyatlar internetteki fiyatlardan belirgin şekilde düşüktü.
    2- reno marka özellikle megane 2 ler çok sayıda idi.
    3- 2.el piyasasında belirgin şekilde durgunluk var gibi
    4- galericiler yine yığmışlar arabaları ticari ve diğer modellerden çok vardı.
    5- yağmurlu olduğu için şemsiyeciler köşeyi döndüler diye düşünüyorum.
    6- bir kaç tane uç marka araba vardı dikkatimi çeken (2 tane mini copper vardı biri 34 plaka diğeri bursa plaka 34 plakalı 2 bayan getirmiş satıyordu. diğerini modifiye etmişler o şekilde satışta idi.)
    7- 1976 model tofaş model bir araba vardı. adam özelliklerini yazmış ama fiyat yazmamış.
    8- en düşük fiyatlı 1986 model hacı murat vardı sanırım fiyat 2600 tl falan yazmış

aklıma geldikçe eklerim

Sanırım ikinci el piyasası bu şekilde durgun geçecek birkaç ay. o zaman zarfında fiyatlar düşer gibi ne dersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi registan -- 9 Ocak 2012; 11:59:36 >

• biz de İzmir otokente gitmeyi düşünüyoruz en kısa zamanda arkadaşla. çünkü internettekiler bildiğiniz azıtmış topal satıcının kör alıcısı misali. ikinci el ölmeye mahkum adam kaç km yapmış kaç yaşında araçlara neler istiyor sıfır almak daha mantıklı geliyor(du), şimdi sıfır fiyatları almış başını gitmiş kısa vadede ufak hareketlenmeler olur gibime geliyor.
  • quote:

1976 model tofaş model bir araba vardı. adam özelliklerini yazmış ama fiyat yazmamış.

Bizim memleketteki oto pazarında kimse fiyat yazmaz ki alıcı olan gelir sorar zaten.
    Otopazarı çok sevdiğim çok keyif aldığım bi yerdir.3-4 araç sattım otopazarında muhabbetler,pazarlıklar keyiflidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: arjen553

quote:

1976 model tofaş model bir araba vardı. adam özelliklerini yazmış ama fiyat yazmamış.

Bizim memleketteki oto pazarında kimse fiyat yazmaz ki alıcı olan gelir sorar zaten.
    Otopazarı çok sevdiğim çok keyif aldığım bi yerdir.3-4 araç sattım otopazarında muhabbetler,pazarlıklar keyiflidir

otopazarına girerken bir kağıt veriyorlar
    aracın markası modeli fiyatı özellikleri falan filan o kağıda yazıp cama koyuyorlar genellikle.
    birde oto pazarına araba ile girerseniz araba başına 15 tl para alıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: registan

quote:

quote:

aracın markası modeli fiyatı özellikleri falan filan o kağıda yazıp cama koyuyorlar genellikle.

yuh bizim orda bedava 15 tl para vereceğime dışarı koyarım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: registan

quote:

quote:

yuh bizim orda bedava 15 tl para vereceğime dışarı koyarım

geçen sene yine bir arkadaşın tempra sı vardı onu götürmüştük. o zaman 10 tl idi.
    bu sene 15 tl yapmışlar.

dün fazla araç yoktu ama havanın iyi olduğu günler yer bulmakta zor . o kadar araç giriş yapıyor.

• [35 Tl burada !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qwasqwas -- 9 Ocak 2012; 12:47:49 >
  • Bende Polo bakayım dedim, 2004-2005 filan. 18-19 bin olmuş internette. O'nu alana kadar gider sıfır araç alırım durumum müsait ise kalan kısımı taksitlendiririm.

Ondan sonrada millet zengin herkes sıfır araç alıyor derler forumda. 10-15 bin aşağısına düzgün bir araç almak imkansız. Düzgün derken, idare eder babında. Araç ihtiyacı olup bütçesi yetersiz olan zaten 5-10 binlik araç alıyor.

Siz şimdi 20 bin lirayı 7-8 yaşındaki araca mı yatırırsınız? Yoksa biraz daha bekleyip uygun bir sıfır araç mı alırsınız?

Ha, kiminin bütçesi maximum 15-20 bin dir almak zorundadır o ayrı..
  • Yakın zamanda izmir açık oto pazarına gittim.Fiyatların internetteki fiyatlardan çok farkı yoktu.KOca gün ya 1 ya 2 satış oldu.
  • ist/ çobançeşme 40 tl malesef benımde dikkatımı çeken nokta oto pazarıyla net arasında fiyatlar çok farklı nette galericiler kım oltaya gelırse hesabı yapıyolar ztn ındırım ıstedınmı hemen 2 bın tl ındırıyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: qwasqwas

[35 Tl burada !

ora nere

ben izmir gaziemire gidiyordum parasız açık ama kemalpaşa ücretli nekadar oldugunu bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: VETTEL99

ist/ çobançeşme 40 tl malesef benımde dikkatımı çeken nokta oto pazarıyla net arasında fiyatlar çok farklı nette galericiler kım oltaya gelırse hesabı yapıyolar ztn ındırım ıstedınmı hemen 2 bın tl ındırıyorlar

40 tl yi duyunca bizimkisi bayağı bir ucuzmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stones_

Bende Polo bakayım dedim, 2004-2005 filan. 18-19 bin olmuş internette. O'nu alana kadar gider sıfır araç alırım durumum müsait ise kalan kısımı taksitlendiririm.

Ondan sonrada millet zengin herkes sıfır araç alıyor derler forumda. 10-15 bin aşağısına düzgün bir araç almak imkansız. Düzgün derken, idare eder babında. Araç ihtiyacı olup bütçesi yetersiz olan zaten 5-10 binlik araç alıyor.

Siz şimdi 20 bin lirayı 7-8 yaşındaki araca mı yatırırsınız? Yoksa biraz daha bekleyip uygun bir sıfır araç mı alırsınız?

Sıfır araçta 20.000 cıvarı ancak çin malı veya Dacia logan alırsınız. Normal bir ailenin ihtiyacını görecek arabalar 45- 55 .000 arasında uçuyorlar...Eskiden 30 - 35.000 L. verdikmi fıstık gibi bir 0 araba alıyorduk..Eski çamlar bardak oldu..Durum vahim...

• quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

quote:

Bende Polo bakayım dedim, 2004-2005 filan. 18-19 bin olmuş internette. O'nu alana kadar gider sıfır araç alırım durumum müsait ise kalan kısımı taksitlendiririm.

Sıfır araçta 20.000 cıvarı ancak çin malı veya Dacia logan alırsınız. Normal bir ailenin ihtiyacını görecek arabalar 45- 55 .000 arasında uçuyorlar...Eskiden 30 - 35.000 L. verdikmi fıstık gibi bir 0 araba alıyorduk..Eski çamlar bardak oldu..Durum vahim...

Normal ailenin ihtiyacını clio symbol görür hocam. 23'e alınır ve binilir. 55 binlik araçlar daha fazla donanım ve konfor için.

• gerçekten eli ayağı düzgün araçların fiyatları uçmuş vaziyette.

öncelerde bir tofaş doğan l ile bir daire alınabiliyormuş.
    şimdide bir igsigna ile daire almak mümkün (bazı semtlerde ilçelerde)
  • quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

quote:

20 bin liraya sıfır araç alınır demiyorum zaten. Durum müsait ise kredi vs çeker taksitlendiririm diyorum. Atıyorum 30 bin liraya uygun sıfır araç var. 20 bin lira 7-8 yaşındaki araca vereceğime sıfır alırım diyorum. Yine bütçesi 20 binden yukarı çıkamayan kısımda mecbur olarak bahsettiğim 2004-2005 model araçları alıyor bir bakıma mecbur.

• Oto pazarlarını severek zevkle dolaşırım eğlenceli gelir bana ama bir Murat-Şahin'e 15 TL fazla
  • Oto pazarlarını severek zevkle dolaşırım eğlenceli gelir bana ama bir Murat-Şahin'e 15 TL fazla
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bugrahan27

Oto pazarlarını severek zevkle dolaşırım eğlenceli gelir bana ama bir Murat-Şahin'e 15 TL fazla

içeri girerken arabanın modeline göre para almalarıda hiç doğru ve etik olmayacak bir tutum olur bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.