Şimdi Ara

Bursa-Çanakkale yol güzergahı nasıldır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 1-2 gün içerisinde bursadan çanakkaleye gitme planım var. Eski yıllardaki konularda sürekli yol yapım çalışmaları nedeniyle yolun çok bozuk olduğu söylenmiş. Son durumlar nedir, bilen varsa yardımcı olabilir mi? Birde en mantıklı güzergah seçimi nasıl olmalı sizce ?

195/45 R16 lastiklerle yolculuk edicem biraz çekincelerim var, çok bozuksa otobüsle gideyim diyorum.

• yok mu çanakkaleye giden hiç bu aralar??
  • En son haziranda gitmiştim yolda hala yapım ve asfaltlama çalışmaları devam ediyor işin kötü yanı zift mıcır karışımı yol yaptıkları için yolda aracın tamponuna ve camına yoğun olarak çakıl isabet etti çoğusu camı çatlatacak seviyede çarptı ama neyseki kazasız belasız kurtulduk aracın zifte bulanmasıda cabası döküp gidiyorlar zifti çakılı yola olanda arabalara oluyor
  • Dehşet kötü bir yol senelerdir gidip geliyorum artık o tarafa işim çıkmasa diye dua ediyorum... 45 yanak lastiklerle dikkatli gidin bilhassa biga-lapseki arasında yapım çalışması sürüyor... Güzergah olarak bursa-karacabey-bandırma-biga-lapseki-ç.kale...
  • Bursa karacabey yolu çok güzel ancak Karacabey'den sonrası kötü. Mecbur degilsen karanlıkta geçme. Gündüz gözüyle geçmende fayda var
  • Cevaplar için çok teşekkürler, kafam çok karıştı acaba arabayla gitmesemmi? Çanakkalede çok lazım olacak gerçi.

TCK karayolları sitesinde yol yapım çalışmları kısmında herhangi bir çalışmadan bahsedilmiyor, ne kadar güvenilir acaba? Son günlerde bu yolu kullanan arkadaşlar varsa yolun durumu hakkında bilgi verebilir mi? Cumartesi sabahı yola çıkacağımda.
  • Şöyle bir link buldum, gerçekleşmiş olabilir mi acaba? Mart ayında ki bir haber heralde 6 ayda bitirmişlerdir!

http://www.beyazgazete.com/haber/2010/03/10/biga-canakkale-yolu-2010-yilinda-tamamlanacak.html
  • En son 1 hafta önce Erdek'e gittim. Yol olarak Karacabey - Bandırma arasında yol yapım çalışmaları var . Büyük oranda bitmiş yolun bazı kısımları , Bursa'ya kadar herhangi bir yol yapım çalışması yoktu.
  • ben 20-25 temmuz civarı çanakkale'ye gittim bursa üzerinden arabayla, yollar karacabey'den sonraydı sanırım bozulmaya başlıyor, biga'dan sonra özellikle çok kötü. Gece gitmemeni tavsiye ederim, hızın da ister istemez düşüyor zaten buralarda. başka yol alternatifi var mı bilmiyorum da.. Özellikle dikkatimi çeken kenardaki ayçiçekleri olmuştu, yol yapmak için kenara yığılan kumun içinden ayçiçeği çıktığını görmüştüm artık orada ne kadar beklediyse
  • 2 Rota olabilir.
    1.si; Bursa-Karacabey-Bandırma-Biga-Çanakkale
    Bu yol ana yoldur, Biga'da yer yer tek şeride düşsede çoğunluğu duble yoldur..

2.si; Bursa-Karacabey-Bandırma-Biga-Çan-Çanakkale
    Biga'ya kadar aynı yol. Biga'dan Çan'a 20km lık tek serit dağ yolu vardır. Yol temizdir ama tek şerit. Çan'dan sonra Çanakkale'ye kadar çok az duble yol var. Çoğunluk tek şerit ama çok sakin yol. Yol fena değil.

İyi yolculuklar. Siz siz olun gece yola çıkmayın. Biga taraflarında inanılmaz dar yollar var. Denizkent civarı mesela.
  • Karacabey-Çanakkale arası duble yol yapım çalışmaları devam ediyor, bir çok arkadaşın dediği gibi gündüz gelmekte fayda var. ancak biraz yolu uzatmayı göze alırsanız daha zevkli bir yolculuk olarak Bursa-Balıkesir-Edremit-Altınoluk-Küçükkuyu,Ayvacık-Ezine Çanakkale güzergahını tavsiye ederim yol 100 km uzar ama sahilden güzel bir yoldan gelirsiniz. (Ben Çanakkale de ikamet ediyorum bu arada)
  • Evet o yol çok güzeldir ama Balıkesir-Edremit ve Kücükkuyu-Çanakkale yolu biraz yorabilir. Ben gecen hafta gectım ordan. Bu mevsimde kalabalık oluyor, çok bayırlı ve virajlı yorucu bir yol. Ama manzarası güzel.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.