Şimdi Ara

Büyük Araçların Yanından Geçerken Dikkat...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şehir içi trafiğinde büyük araçların yanlarından durabileceğiniz hızlarda geçin...

• Şehir kasaba ve köy trafiğinde diğer araçların yanından geçmeyin (ne demek istediğimi anlıyorsanız). Bir aralıktan geçebiliyor olmanız ille de geçmenizi gerektirmez. Saygı görmek istiyorsanız saygın kişiler gibi davranın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: entarhan

Şehir kasaba ve köy trafiğinde diğer araçların yanından geçmeyin (ne demek istediğimi anlıyorsanız). Bir aralıktan geçebiliyor olmanız ille de geçmenizi gerektirmez. Saygı görmek istiyorsanız saygın kişiler gibi davranın.

Merakımdan soruyorum motosiklet kullanıyor musunuz? Eğer kullanıyorsanız sanırım otomobil gibi kullanıyorsunuz ve eğer öyleyse bence trafikte her türlü otomobil sürücüsünün tacizine uğruyorsunuzdur.
  • quote:

Uzun zamandır kullanmıyorum. Kullandığım yıllarda evet otomobil gibi kullanıyordum. Trafikte hiç bir sürücünün tacizine uğramadım. Çünkü 1) Adam gibi kullanıyordum, 2) Her türlü hakkımı hukukumu bilirim ve köküne kadar da korurum, neyse ki hiç gerekli olmadı.

Motosiklet sürücülerinin tabi oldukları farklı trafik kuralları yok. Herkes aynı kaptan yiyor. Motorcuların şikayetleri, büyük oranda kendi yaptıkları sorumsuzlukların sonucudur. Hiç kimse mağdur edebiyatına yatmasın. Ben 50 senedir 2, 3 ve 4 tekerlekli taşıtlarla bu ülkede, bu yollarda, bu sürücülerle yol paylaşarak trafikteyim. Kimse üstüne alınmasın ama karayolları trafik yönetmeliğinin adını dahi duymamış çoluk çocuktan ders almaya da niyetim yok!

Yaşınıza ve tecrübenize saygı duyuyorum. Fakat işler sizin motosiklet sürdüğünüz zamanlardaki gibi değil, sizin zamanınızda istanbulun nüfusu kaçtı? istanbul trafiğindeki araç sayısı ne kadardı? Şeritten gidince sıkıştırıp emniyet şeridine atarlar, emniyet şeridinden gidince de üstümüzden geçerler. Bende aktif olarak hem 2 hem 4 teker kullanıyorum ve memlekette tekerimin değmediği il kalmamıştır. Ben otomobillerle aynı haklara sahip olmaya razıyım fakat onlar benimle aynı fikirde değiller.. Herşeyde olduğu gibi motosiklette de kural tanımayanlar var bunun önüne geçemeyiz. Motosiklet kazalarının 4/3ü diğer bir araçla çarpışma sonucu olur ve bu kazaların 3/2si de otomobil sürücülerinin hatalarından kaynaklıdır. Yani aslında sizin dediğiniz gibi değilde, motosiklet sürücülerinin yaptıkları sorumsuzluklardan önce diğer araç sürücülerinin sorumsuzlukları geliyor. Sağlıcakla kalın..
    Polemiğe girmemek için konuya başka cevap yazmayacağım.

• quote:

Uzun zamandır kullanmıyorum. Kullandığım yıllarda evet otomobil gibi kullanıyordum. Trafikte hiç bir sürücünün tacizine uğramadım. Çünkü 1) Adam gibi kullanıyordum, 2) Her türlü hakkımı hukukumu bilirim ve köküne kadar da korurum, neyse ki hiç gerekli olmadı.

Motosiklet sürücülerinin tabi oldukları farklı trafik kuralları yok. Herkes aynı kaptan yiyor. Motorcuların şikayetleri, büyük oranda kendi yaptıkları sorumsuzlukların sonucudur. Hiç kimse mağdur edebiyatına yatmasın. Ben 50 senedir 2, 3 ve 4 tekerlekli taşıtlarla bu ülkede, bu yollarda, bu sürücülerle yol paylaşarak trafikteyim. Kimse üstüne alınmasın ama karayolları trafik yönetmeliğinin adını dahi duymamış çoluk çocuktan ders almaya da niyetim yok!

koçum kimseden ders alma da dersde verme istersen motokisletle aralardan geçilir avrupa da akan trafigin hızında geçiliyor hemde yasal aralardan geçmeyeceksek niye motosiklete binelim ? 4 kolluya binerim korkusu ile ömür tüketmişin

• quote:

Horozlanmak veya it dalaşı yaratmak amacı ile değil, ama sadece nezaketen cevap veriyorum. Cevap vermene gerek yok demeyeceğim, çünkü anlıyorum ki son sözü söylemezse çatlayan zamane gençliğine mensupsun. Bu konuda aramızdaki iletişim bu mesajla sona erecektir.

Önce şunu açıklığa kavuşturalım, ben koç değilim, olsam da senin koçun olmazdım. Konuşurken lütfen haddini bil.

Sonra, hiç şüphe yok ki ben sana trafik dahil pek çok konuda ders verebilecek durumdayım, ama sen ders alabilirlik noktasını maalesef çoktan geçmişsin.

Ben Avrupa'yı da, Amerika'yı da gördüm, kuralları bilirim, bana anlatmaya çalışma. Motosiklete neden bindiğini bilemem, ama bu gidişle bir gün neden motosiklete binmemen gerektiğini öğreneceksin, o zaman hayatta olursan buyur konuşalım.

Benim ondan bundan korkum yok, neden korkacağımı bilecek tecrübeye sahibim, ömrümü dolu dolu yaşadım ama ne ömrümü, ne de hayatımı tüketmedim. Ama korkarım sen benden önce tanışacaksın 4 kollu ile.

En son olarak da, eğer motosikleti kullanma tarzın bu mesajda sergilediğin hitap tarzına benziyorsa, ilk yazdığım mesajı üzerine alınmakta haklısın.

koçum ben 41 yaşındayım senin yaşında büyük ama muhtemelen senin bindiginden daha çok yaptıgından daha çok km yapmışımdır abd yi avrupayı deil çin i tibeti dolaşşan farketmez bilgi dolaşmayla tecrübe dolanmayla edinilmez heryerin kendine göre davranış biçimi refleksi olur motor gerektginde aralardan geçmek içindir dikkatli biçimde tabi senin gibi üç beş çok bilmiş laga luga yaparsa diye motorun kuralaları amacı yeniden yazılmaz...

• Bizim milletin klasik birbirine laf yetistirmesi, hangi platformda olursa olsun sonuç hep aynı oluyor. Bırakın arkadaşım kime neyi kanitliyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.