Şimdi Ara

Büyük iddia: Twitch'ten 125 GB'lık veri sızdırıldı, hesap bilgileri ve yayıncı gelirleri ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
91
Cevap
5
Favori
15.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Büyük iddia: Twitch'ten 125 GB'lık veri sızdırıldı, hesap bilgileri ve yayıncı gelirleri ortaya çıktı

Özellikle oyun canlı yayınları ile tanınan Twitch ile ilgili büyük bir iddia ortaya atıldı. Son çıkan haberlere göre Twitch için büyük bir veri sızıntısı gerçekleşti.

125 GB'lık Dosya İnternete Düştü

Video Game Chronicle tarafından aktarıldığına göre dün akşam saatlerinde 4chan'e bir hacker, 125 GB'lık bir Torrent bağlantısı yükledi. Bu dosyanın içerisindeyse Twitch hesapları, yayıncılarının gelirleri ve hatta Twitch kaynak kodunun tamamı gibi birçok veri bulunuyor. Şu anda birçok insan sızdırılan verileri incelemeye çalışıyor ve söylenenlere göre kullanıcıların parolalarına kadar birçok bilgi çalınmış gibi duruyor.

Ayrıca Bkz.Rockstar Games'in 11 yıl geliştirilen Soğuk Savaş temalı oyunu Agent, siteden kaldırıldı

Ancak resmi bir bilgi olmadığını şu anda için her şeyin söylenti ve iddiadan ibaret olduğunu hatırlatalım. Sızdırılan bilgilerin 2019 yılına kadar uzandığını söyleyenler de var. Özellikle Türk yayıncılar da dahil olmak üzere birçok yayıncının aylık gelirleri ayrıntılı bir şekilde listelenmiş. 

Saldırının arkasındaki kişi şu an için isimsiz birisi ancak bu siber saldırının yalnızca ilk adım olduğunu belirtmiş durumda. Twitch'ten ise ne yazık ki bir açıklama henüz gelmedi. Ancak yurt dışında bazı yayıncılardan onaylamalar gelmeye başladı. İlk olarak Scott Hellyer'ın paylaşımı dikkat çekti.

Kaynak:https://www.ign.com/articles/twitch-reportedly-hit-by-huge-leak-source-code-payouts-and-more

• Böyle haklı bi yorum görmedim. Hele şu ne yüdüğü belirsiz hıyarlar yokmu "elwind, wtcnn, zeon" gibi veletler. Analarının babalarının harçlıklarını kredi kartlarını habersizcd bu vasıfsızlara bağış yapıp ailenin ekonomik durumunu çöpe atmaktan başka bişe yapmıyolar. Anaları babaları bi duysa "naptın verdiğimiz paraları ? Eehmm şey elwind abiye bağış yaptım" elwind kim ? Bilgisayar başında oyun oynayan saçmalık.

Ya bi insan birisi bilgisayar oyunu oynuyor ve yayınlıyor diye para mı verir işin gücün mü yok o parayı gidip kendine harcasana dimi bilgisayarın başında tökezleniyorsun bide daha çok izlemek için para veriyorsun.

Afedersiniz mike sürülcek akıl yok bu bağış yapanlardada izleyenlerdede. Bende onların oynadıkları oyunu oynuyorum neden elalemi seyrediyim ki kendim oynayabiliyorken dimi

Sonuna kadar haklısınız iyi olmuş daha çok bilgileri çalınsın perişan olsunlar

Havuzun içine girip de bir tarafına şap şap vurup para isteyenlere para verenlere ise bu yorumunuz haklısınız, diğer konularda insanlar eğlence, kafa dağıtma ve ilgi alanında bilgi edinmek ve bazı isimleri sırf gündemi takip etmek için destekliyor olabilir. Sizin bu kafayla futbol maçı izleyeni de, siyaseti takip edeni de, iş konuşanı da ıslak odunla döveceksin. Neden? Gereksiz şeyler çünkü hiç birimizi ilgilendirmiyor..

Bu bombok ülkede insanlar en azından ilgi alanlarıyla kafa dağıtıp bu ülkede yaşayamadıkları 3 gram zevki elde etmeye çalışıyorlar. Size mi kaldı bunun bekçiliği..

Burada bunlara para verenlere söven 35-40+ üyelere sesleniyorum. Ben hayatımda bir kere bunlara bağış atmadım. Sizlerden gencim yaşım 25 ama Z neslinin neden bunlara bağış attığının psikolojik sebeplerinden birisine değinelim.

İşten yorgun argın gelip onda da tv izleyip uyuyorsanız bu çocuk evde bulamadığı muhabbeti eğlenceyi sosyalliği paylaşmayı orada bulur. Twitch yayınlarının chat kısmında gayet gençleri saran boş muhabbetler dönebiliyor. O seviyeye inin maymunluklar yapın demiyorum ama boşluğu siz doldurmazsanız hayattaki başka unsurlar orayı dolduruyor.

Siz de haklısınız o kadar çalışıyorum iki dk kendim dizi izleyemeyecek miyim diyorsunuz ama çocuk varsa bunlar da geliyor. Kabulleneceksiniz. Kendinize haftasonu vakit ayıracaksınız vb. Çocukla aktiviteler yapın.

Misal Diriliş vb diziler izleyip gel oğlum beraber izleyelim dersen çocuk bundan keyif almaz. Gelmez de. Sonra odasında ne yapar Allah bilir. O X dizi keyfinden feragat edip çocukla bir şeyler yapacaksınız. Sıkılırsa eğleneceği şeyi bulacaksınız. Benim çocuğum yok. Ama 2008li kardeşim var. Aynı sorunları yaşıyorum. Bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Yoksa çocuklar elden gidiyor.

• Kazançlarda ortaya çıkmış.

pokimane: $5.5M
    summit1g: $8.7M
    sodapoppin: $4.4M
    kitboga: $5.7M

Diye gidiyor.

• Bana bir şey kalmıyor, çabuk abone olun çekilişe katılıncı tayfa sessiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: sniper23

Kazançlarda ortaya çıkmış.

pokimane: $5.5M
    summit1g: $8.7M
    sodapoppin: $4.4M
    kitboga: $5.7M

Diye gidiyor.
    Aylık mı yıllık mı :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Türk yayıncılar da varmış sanırım listede. Bulabilen varsa dm pls Büyük iddia: Twitch'ten 125 GB'lık veri sızdırıldı, hesap bilgileri ve yayıncı gelirleri ortaya çıktı 

• jonywayt J kullanıcısına yanıt

2019 agustos- 2021 eylul ayina kadar olmasi lazim

bagis,sponsorlar vs. dahil degil bu miktara. sadece twitch den aldiklari miktar bu ( abonelik,bit, reklam geliri vs.)

• sniper23 kullanıcısına yanıt
    Ben sözkonusu platformun yabancısıyım oruturup 1 saat açmışlığım yoktur,
    ancak mesajınızda bahsi geçen kazançları "oyun oynayarak" yapıyorlar değil mi ?

Boşuna yaşıyorum...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zaten bugün yayınlar gidip geliyordu saldırı varmış demekki😀

• jonywayt J kullanıcısına yanıt
    Yıllık aylık olmamaz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 5 milyonu cebe indiren saf görünümlü beach sıfatı

Büyük iddia: Twitch'ten 125 GB'lık veri sızdırıldı, hesap bilgileri ve yayıncı gelirleri ortaya çıktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EdnanBey -- 6 Ekim 2021; 17:48:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sendemail kullanıcısına yanıt

aslinda tamamen oyun oynayarak gibi degil

daha cok talk show gibi en azindan buyuk yayincilar icin. oyun oynamak sadece ek. mesela oynadigi oyunlarda cok yetenkli olan yayincilar fazla konusmadigi ve ilgi cekemedigi icin izlenmiyor. buyuk yayincilar arasinda robot gibi olan sadece shroud denilen adam var. digerleri tamamen talk show-oyun formati sayilir.

hasanabi (abd ) diye bir yayinci agirlikli olarak siyayet yapiyor mesela

• quote:

Orijinalden alıntı: EdnanBey

5 milyonu cebe indiren saf görünümlü beach sıfatı

Valla 40 yaşındayım değişik bir nesile denk geldik :)

Bir yerden sknra otomatikleşiyor zaten işler. O kadar aboneye sadece reklam dünyanın parasıdır

• Paralara bak ya

• Ben peke girmem ama girdigimde 1 euro atigimda iyi maymunluk yapmallarini beklerim dansoz gibi düşünün iyi oynarlarsa bmw binsinler yadirgamam

• sendemail kullanıcısına yanıt
    Ben de keşif yapıyorum bir süredir. Sohbeti saran adam gerçekten izletiyor. Ama sex sells olayı da çok. Mikrofon yalayan falan var. 3 lira at, İnstagram’dan takip edeyim diyen de…

• turk yayincilar ne kadar kazaniyo?

• Izledigim 3 5 kisi var ara ara.
    Hic bir platformda hic bir kullaniciyi takip etmiyorum
    Senin benim hayalini kurdugumyz hayati sayemizde yasiyorlar ustune bir de bize izletiyorlar.
    Net mallık
    Zaman kaybı da cabası

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İddia değil 135gb, yine yanlış bilgi veriyorsun her zamanki gibi!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B9CAFB864 -- 6 Ekim 2021; 19:59:10 >
  • Büyük iddia: Twitch'ten 125 GB'lık veri sızdırıldı, hesap bilgileri ve yayıncı gelirleri ortaya çıktı
  • Blazk0wicZ kullanıcısına yanıt

bunlar dolar mı yoksa tl cinsinde mi kardeş bir de elwind 98 bin mi kazanıyor yıllık olarak?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.