Şimdi Ara

Büyük Kararsızlık Audi A5 Coupe 2011 vs BMW 3.20i 2014+

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Biliyorum araçlar farklı sınıf. Ancak benim araç satın alma kriterim öncelikli olarak ikinci el fiyatlarının birbirine olan yakınlığı ve tasarımı.

Açıkçası kalbim A5 diyor, mantığım 3.20i diyor. Yalnızca bir son kullanıcı olarak kendimce yaptığım kıyaslama.

A5'i çekici kılan özellikler:

- Özellikle S Line ise tasarım efsane, aracın çizgileri jant seçimi falan tam benim kriterlerime uyuyor.
    - 1.8 TFSI 170 bg üretiyor, bana yeter. Gazcı tayfa değilim.
    - Büyük arabaları severim, bu araç da tank gibi görünüyor.
    - Olduğundan çok daha pahalı görünen bir arabayı ikinci el piyasasındaki değer kaybından dolayı çok ucuza alabilmek.

A5'i İtici kılanlar:

- Arabanın içi, ekranı falan sanki eski gibi, ya da fotoğraflardan bana öyle geliyor.
    - Yağ eksiltme sorunu varmış.
    - 100.000 km'den aşağı bulmak zor. Hatta 100.000 km bile fake olabilir, belki de 200'den falan çekmişlerdir. Burada soru 100.000 km üzeri arabaya 100 Bin TL'den fazla para verilir mi?
    - Garanti yok doğal olarak.
    - Araç piyasada çok az ve uyuz beyaz renk ağırlıklı. Ben siyahçıyım.
    - Önden çekiş.
    - Doğuş Oto ile muhatap olmak. Daha önce hiç VW grubu aracım olmadı ancak çevremdekilerin görüşlerinden dolayı Doğuş'un imajı çok kötü.

BMW'yi çekici kılanlar:

- Audi'nin üzerine bir 10-20 bin daha koyduğunda 2014+ model alabiliyorsun.
    - Daha yüksek model ve daha düşük km'lerde bulmak mümkün.
    - Bu da 170 bg.
    - Arkadan çekiş.
    - Daha kolay elden çıkarılabilir.

BMW'yi itici kılanlar:

- A5'in yanında tasarım olarak oyuncak gibi kalıyor. Özellikle camlar aile arabasıyım diye bağırıyor.
    - Biraz genç işi görünsün desen M paket alacaksın, o da 140.000 TL'den fazla.
    - İç dizayn C180 gibi rakiplerine göre çok sıradan, verdiğin paraya değmiyor gibi.

Şimdi neden 4 serisi değil de 3 diyebilirsiniz. 4.18i bile 180 bin falan. O parayı 136bg arabaya vermem ki 3 serisine çok benziyor.

Yaş 29, üstüne bir de olduğumdan genç gösteriyorum Açıkçası bende ibre A5'ten yana ancak yüksek km araç almak ne kadar doğru? Gerçi bu km takıntısı sadece bizim millette var nasıl olacak bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mojno -- 23 Mayıs 2017; 19:16:34 >

• İkisi de aynı segment araçtır hocam. Audi A5, A4 ün platformu üzerine kurulmuş coupe bir araçtır. Bu model 2008 de üretilmeye başlanmıştır bu yüzden ik mekan 2008 dekiyle aynı görünür, eski gözükmesi sebebi bu.. biraz yağ yakabilir, yakıt tüketimi 10,11 litre civarı şehir içi.. şanzımanı güzel,konforu iyidir,140,150 den sonra ses almaya başlar..bmw daha güncel bir araba,daha yeni teknoloji kullanılan bir araba..şanzımanı daha hızlıdır bmw nin,açıkcası bmw tercih ederdim.. A5 in ikinci eli tuhaftır, biraz da balon var piyasasında.. Eski kasa A5 alacaksam 90 bin tl den fazlasını vermezdim ben..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurr10

İkisi de aynı segment araçtır hocam. Audi A5, A4 ün platformu üzerine kurulmuş coupe bir araçtır. Bu model 2008 de üretilmeye başlanmıştır bu yüzden ik mekan 2008 dekiyle aynı görünür, eski gözükmesi sebebi bu.. biraz yağ yakabilir, yakıt tüketimi 10,11 litre civarı şehir içi.. şanzımanı güzel,konforu iyidir,140,150 den sonra ses almaya başlar..bmw daha güncel bir araba,daha yeni teknoloji kullanılan bir araba..şanzımanı daha hızlıdır bmw nin,açıkcası bmw tercih ederdim.. A5 in ikinci eli tuhaftır, biraz da balon var piyasasında.. Eski kasa A5 alacaksam 90 bin tl den fazlasını vermezdim ben..

Mantıklı düşününce BMW zaten. Ancak doğru düzgün bir BMW 3.20i ED'de gördüğüm kadarıyla 140 bin civarlarında. Ben km'si yüksek bir Audi'ye çok da başım ağrımadan bineceksem açıkçası 90-100 bin civarlarına A5 almak isterim, fiyat farkı da az değil baktığında. Malum sitede aslında güzel ilanlar var ancak araçlarda katakulli var mı emin değilim. Bazıları da 65.000 km'de falan olduğunu iddia ediyor.

Bir de A5'te 2.0 TFSI Quattro seçeneği var, hem 200+ bg hem de 4 çeker. Beyaz renge gıcığım olmasa aslında seçenekler biraz daha fazla. A5 fiyatları şişirilmiş vaziyette ise sağlam pazarlık yapılabilir gibi. Coupe araçlar zor bela satılıyor zaten bildiğim kadarıyla.

Bu arada yakıt tüketimi benim için pek önemli değil çünkü çok fazla gezen bir tip değilim. Bütçem doğrultusunda aracım kaliteli ve dikkat çekici olsun istiyorum sadece.

• Açıkçası 2011 A5 yerine 2014 3.20 iedi seçmemek için pek bir neden bulamıyorum.

Bütçe 100 bin ise temizlik herşeyden önemlidir iki araç içinde dikkatli olmanda yarar var haklısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41D8E7635 -- 23 Mayıs 2017; 15:04:34 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.8 A 5 alacağıma 3.20 ied alırdım.

Ama 2.0 Tdi da bakmak lazım.

• Ben de aynı durumdaydım. Yaşlarımız aynı. 320 ied mplus aldım. Özellikle yağ yakma problemi beni direkt olarak soğuttu araçtan.

• Model farkı var ama Audi gibi bir markanın araçlarını hafife almak yanlış olur.

Ama 2side pişman etmeyen araçlardır.

Ben yeni model başa alarak 2014model bmw 3serisi diyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Anladığım kadarıyla DH ahalisi teknik detaylara daha çok önem veriyor :) A3 Cabrio hakkında ne düşünüyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mojno

quote:

Orijinalden alıntı: ugurr10

İkisi de aynı segment araçtır hocam. Audi A5, A4 ün platformu üzerine kurulmuş coupe bir araçtır. Bu model 2008 de üretilmeye başlanmıştır bu yüzden ik mekan 2008 dekiyle aynı görünür, eski gözükmesi sebebi bu.. biraz yağ yakabilir, yakıt tüketimi 10,11 litre civarı şehir içi.. şanzımanı güzel,konforu iyidir,140,150 den sonra ses almaya başlar..bmw daha güncel bir araba,daha yeni teknoloji kullanılan bir araba..şanzımanı daha hızlıdır bmw nin,açıkcası bmw tercih ederdim.. A5 in ikinci eli tuhaftır, biraz da balon var piyasasında.. Eski kasa A5 alacaksam 90 bin tl den fazlasını vermezdim ben..

Mantıklı düşününce BMW zaten. Ancak doğru düzgün bir BMW 3.20i ED'de gördüğüm kadarıyla 140 bin civarlarında. Ben km'si yüksek bir Audi'ye çok da başım ağrımadan bineceksem açıkçası 90-100 bin civarlarına A5 almak isterim, fiyat farkı da az değil baktığında. Malum sitede aslında güzel ilanlar var ancak araçlarda katakulli var mı emin değilim. Bazıları da 65.000 km'de falan olduğunu iddia ediyor.

Bir de A5'te 2.0 TFSI Quattro seçeneği var, hem 200+ bg hem de 4 çeker. Beyaz renge gıcığım olmasa aslında seçenekler biraz daha fazla. A5 fiyatları şişirilmiş vaziyette ise sağlam pazarlık yapılabilir gibi. Coupe araçlar zor bela satılıyor zaten bildiğim kadarıyla.

Bu arada yakıt tüketimi benim için pek önemli değil çünkü çok fazla gezen bir tip değilim. Bütçem doğrultusunda aracım kaliteli ve dikkat çekici olsun istiyorum sadece.

2.0 motorlu a5 Quatro işin içine girerse işler değişir.

Audi a5 olsun a6 olsun a4 olsun gayet quatro alınabilir.

Bmw 5serisine bile kafa tutabilir.

Quatro serisini hafife almamak lazım.

Saygılar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.