Şimdi Ara

BYD'nin yükselişi sürüyor: Çin'de en çok satan otomobil üreticisi oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
1.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BYD'nin yükselişi sürüyor: Çin'de en çok satan otomobil üreticisi oldu
    Elekrikli araçlarıyla hızla büyüyen BYD, geçtiğimiz ay Çin'de SAIC'i geçerek en çok satan otomobil grubu oldu. Geçtiğimiz yıl satışlarını %62 oranında arttırarak 3 milyondan fazla araç satan BYD, ivmesini sürdürerek zirveye yerleşmeyi başardı.

SAIC'in Volkswagen ve General Motors da dahil olmak üzere önde gelen küresel otomobil üreticileriyle ortak girişimleri olduğu düşünüldüğünde, bu dönüm noktasının önemi artıyor.

Eylül'de satışlarını %45 arttırdı

BYD Grubu, geçen ay 419.426 araç satarak rekor kırdı ve geçtiğimiz senenin aynı aynına göre %45 artış kaydetti. Satış rakamlarına BYD'nin Denza, Fang Cheng Bao ve Yangwang alt markaları dahil durumda. Eylül, BYD'nin üst üste dördüncü rekor kıran ayı oldu. Çin'deki yoğun rekabete ve fiyat savaşına rağmen BYD pazar payını arttırmaya devam ediyor.

BYD'nin yükselişi sürüyor: Çin'de en çok satan otomobil üreticisi oldu
    BYD'nin en ucuz elektrikli otomobili Seagull, Ağustos ayında Çin'de 40.949 adet satarak en çok satan elektrikli model oldu. Şirket, Eylül ayında 43.425 adet Seagull daha sattı. BYD Seagull, Çin'de 10.000 doların altında bir fiyata satılıyor. Şirket, Seagull, Dolphin ve Yuan Plus gibi düşük maliyetli elektrikli araçlarla pazara öncülük ediyor.

Ayrıca Bkz.Tesla Cybercab tanıtıldı: Merakla beklenen robotaksi hakkında tüm detaylar

Yurt dışı yatırımlarını arttırıyor

BYD, uygun fiyatlı araçlarıyla tanınsa da yeni pikap kamyonetler, lüks SUV'ler ve elektrikli süper otomobillerle ürün gamını hızla genişletiyor. BYD ayrıca yurtdışı yatırımlarını da arttırıyor. Şirket, Türkiye, Macaristan, Pakistan ve Meksika'da yeni fabrika kurma hazırlıkları yapıyor.

BYD, bu yılın ikinci çeyreğinde ilk kez Honda ve Nissan'dan daha fazla araç satarak dünyanın en büyük 7. otomobil üreticisi olmayı başardı. Gidişata bakılırsa önümüzdeki yıllarda daha üst sıralara tırmanacak gibi görünüyor.

Kaynak:https://electrek.co/2024/10/11/byd-takes-over-chinas-largest-auto-group-low-cost-evs/

• Ya bi salin artik :) Yurtdisinda ki her basari/teknoloji haberi altinda bu ve beenzer yorumlar. Yanlissam ozur dilerim ama arkadasim ama belli ki sen bahsi gecen tartismalari yapmiyordun. Peki ya sonuc? Guldurmeyin insanlari kendi toplumunuza sallayacagiz diye firsat kollamayin. Amerika da neredeyse 100 metrede bir kilise kayniyor ama adamlar super guc. Gecin artik bu isleri, doyduk bu propagandaniza.

Cevabınıza bayıldım.

Ülke vizyonsuzluk ve yönetim beceriksizlik abidesi haline gelmiş. Tarım çöpe (her şey geri geliyor siz yiyorsunuz) dönmüş, ekonomiye (saray ekonomisi güzel tabii) hiç girmeyelim, rüşvet (vermezsen proje bile sunamazsınız BİLİYORUM) arşa çıkmış, sınır güvenliği (dayımın ahırı bile daha güvenli) yol geçen hanı olmuş....

Özür dilerim sizce ülkenin neresi düzgün....

Bak dinle bizim ülkede 4 ayrı kuruma (tübitak dahil) proje sundum. Sonuç kocaman bir boşluk. Ardından Geliştirdiğim ürün ile ilgili sadece 1 sayfa / yaklaşık 120 kelime (7 paragraf), 2şer dakikalık 4 tane video ve fikir ile ilgili de 24 tane resimden oluşan bir sunum yaptım ve kıymetini anlayanlar beni davet ettiler. Şu anda Amerika'dayım.(Lütfen kimse övünme olarak algılamasın) sadece üretim ve patent hakları için teklif edilen rakamı duysanız anlar mısınız bilEmiyorum.

Ve bu ürün daha piyasaya dahi çıkmadı...

Sizce neden olabilir?

Bakınız güzel ve yalnız ülkemin insanı.

Volvo şirket konumlandırma (kendini tamamen Premium segmente çıkartmaya çalıştı) ve yanlış fiyatlandırma politikası yüzünden batma noktasına gelmişti. HTC, Sony telefon gibi..

Nokia ve Ericsson da telefon olarak battı diyelim. Ama farkındaysan sürekli patent anlaşmaları ile gayet kazançlı bilançolar açıklıyor.

Örneğin Qualcomm, firma chip satarken aynı zamanda patent haklarından da gelir hazırlıyor. Şirket sayfasında yatırımcı bölümünde bulabilirsiniz.

Daha konuşmak isterdim ama sanırım sizin makarna saatiniz geldi...

Marka veya şirket alırken, (sanırım bu konularda bilgi sahibi değilsiniz) asıl önemli olan +patentler + üretim tecrübesi vs haklarına sahip olmaktır. Ödeyeceğiniz rakamlardan çok daha fazla değerlidir. Sadece Volvo nun kaç patenti var elinizdeki o akıllı telefon ile bir zahmet araştırıp öğreniniz. Geçmişte Google Motorolayı aldı. niye aldı niye sattı. Bunları da değerlendirmeye alabilirsiniz.

bilgisiz ve cahillerin cevapları olmayınca ilk yaptıkları şey hakaret etmeye başlamaktır bu kural hiç değişmiyor  

volvo başarısız olduğu için batmıştır , isveç markasıdır ama defalarca isveç tarafından desteklenmesine rağmen batınca çinlilere satılmıştır

uzun süre müşteri de bulunamamıştır , çünkü yıllarca ayakta tutulmak için milyon dolarlar heba edilsede yinede batmıştır ,Çinliler olmasa alacak da yoktu..

şimdi biraz matematiği düşünme yeteneği olan ; madem marka değeri var neden müşteri çıkmadı diye düşünür hatta madem yüzlerce patenti var oradan gelen gelir ilede batmazdı diye düşünür

ama dedim ya biraz matematiği ve düşünme yeteneği olan bunu yapardı  

@NomadCRY

Ülkeme ASLA Kızgın değilim. OLAMAM DA. ÇÜNKÜ BEN TÜRK'ÜM. Benim tüm kızgınlığım hatta nefretim, ÜLKEMİZİN YÖNETİLEMEMESİ.

Burada bir genç 2 gün çalışsa bilgisayar ( 300 dolara sıfır da var, iyi işlemcili bir kaç yıllık olan da var) sahibi oluyor.

Benim yurtdaşım 2 ay çalışsa belki alacak.

Bu gençler nasıl gelişecek. Nasıl hayallerine ulaşacak.

ASKERİMİZ ORDUMUZ GÜVENLİK GÜÇLERİMİZ.. HEPSİNE DUA EDEN SAYGI DUYAN BİRİYİM.

Bakın sorun şu.. Yanlış politikalar (alınan kararlar onları da etkiliyor) saygı değer güvenlik güçlerimizi de (görev kısıtlaması ya da sürgün) etkiliyor...

Konuyu uzatmak istemiyorum. Şu yazdıklarımı değerlendirmeye alın forum arkadaşlarım.

Bakın Çok özür dilerim. Aptal bir ekmek kutusu (sanırım dua ediyordu) ÖDÜL ALDI bu politikacılardan... Sizce ben Dua ya mı sinir oluyorum. Nimete saygım sonsuz..

Lütfen benim demek istediğimi anlayın. Bizden sonraki (42 yaşındayım) 20 ki yaşlardaki bir genç nasıl bir proje (ihtiyacı olan malzemeleri alsa GÜMRÜK VERGİSİ BELASINA takılacak) yapacak Ona üzülüyorum.

• Dünya bir numarası olacak zira elektrikli araçlara dönüşüm gerçekleşecek ve BYD’den daha hazır hiç bir firma yok.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu firma kurulduğu senelerde, bizim ülkede Oruç şöyle olsa bozulur mu? böyle olsa bozulur mu diye sordular soruluyordu. Koskoca Volvo satıldığı dönemlerde almamak gibi bir vizyonsuzluk yaşadığımız dönemler... Neyse doğruları söyleyince birilerine batıyor sonra da şikayet ediliyorum...

• gun kullanıcısına yanıt
    Hala kalite problemleri olduğunu düşünüyorum. Ancak benzer donanımlı batılı markalar 2-3 katı bedelle.

• interwap kullanıcısına yanıt

Hayır kalite problemleri yok . Byd gerçekten kaliteli bir marka

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dr.Perga D kullanıcısına yanıt
    Ya bi salin artik :) Yurtdisinda ki her basari/teknoloji haberi altinda bu ve beenzer yorumlar. Yanlissam ozur dilerim ama arkadasim ama belli ki sen bahsi gecen tartismalari yapmiyordun. Peki ya sonuc? Guldurmeyin insanlari kendi toplumunuza sallayacagiz diye firsat kollamayin. Amerika da neredeyse 100 metrede bir kilise kayniyor ama adamlar super guc. Gecin artik bu isleri, doyduk bu propagandaniza.

• Çinliler kendi yerli markalarını tercih ettikçe batılılar ekonomilerini kaybedecek ww2 sonrası 80 sene enflasyonsuz yaşamaya alışmış batılılar ne yapacak acaba yavaştan serbest piyasanın sonu globalizmin sonu diyebiliriz BYD'nin yükselişi sürüyor: Çin'de en çok satan otomobil üreticisi oldu  adamlar farzla üretim yapıyor diye şikayet ediyorlar o derece korkuları

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şu 10.000 dolarlık model Türkiye ye gelse peynir ekmek gibi satar. Çok mantıklı şehir içinde bunu kullanacaksın

• Daha yeni geldik öyle bisi görmedim ama neyse sende kendince haklısın. Yurt dışı firma bizi şey yapacağına yerliye şey yaptıralım. Maksat yabancıya gitmesin nasılsa yerli yurt dışına aktarır fonlarını. :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çinli firmalar ürünlerini bu kadar ucuza satabiliyorsa batılı şirketler niye satamıyor.Ör.Snapdragon 8 gen 4 niye mediatek 9400 den daha pahalı her iki işlemciyide tmsc üretmiyor mu.Batılı firmalar böyle oldukça Asya'nın karşısında erimeye mahkumlar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Önümüzdeki hafta bir fiyat açıklaması bekliyorum. Teşvik onaylanması gelir bence...

Asıl volvo gibi batık firmayı almamak büyük vizyon , isveç gibi bir eli yağda bir eli balda ülke bile yürütememiş , batık başarısız bir markadır volvo ,çinliler bile hala diriltmek için milyar dolar harcıyor

volvo zaten yıllarca ford un altyapısı ve motorlarıyla idare etti sonra oda yetmedi

başarısız olduğu için batmış bir markadır volvo , o nedenle de battığı için satılmıştır ,isveç markasıdır ve çinlilere satılmıştır

• alfa-x kullanıcısına yanıt

Marka veya şirket alırken, (sanırım bu konularda bilgi sahibi değilsiniz) asıl önemli olan +patentler + üretim tecrübesi vs haklarına sahip olmaktır. Ödeyeceğiniz rakamlardan çok daha fazla değerlidir. Sadece Volvo nun kaç patenti var elinizdeki o akıllı telefon ile bir zahmet araştırıp öğreniniz. Geçmişte Google Motorolayı aldı. niye aldı niye sattı. Bunları da değerlendirmeye alabilirsiniz.

Araştırma yapmanız lazım , ezbere yazmayınız ,volvo batık bir firmadır bu nedenle bu isveç markası çinlilere satılmıştır

Çünkü çinlilerden başka alıcı çıkmamıştır ( sanırım bu konularda bilgi sahibi değilsiniz ,elinizdeki o akıllı telefon ile bir zahmet araştırıp öğreniniz )

eğer o patentler işe yarar olsaydı zaten volvo batmazdı , biraz kafa yorsan zaten bunuda düşünebilirdin , marka değeri olsa çinlilerden önce başka alıcılar çıkardı ama kimse almadı

tekrar yazayım volvo başarısız olduğu için batmış bir isveç markasıdır

• handali H kullanıcısına yanıt

Cevabınıza bayıldım.

Ülke vizyonsuzluk ve yönetim beceriksizlik abidesi haline gelmiş. Tarım çöpe (her şey geri geliyor siz yiyorsunuz) dönmüş, ekonomiye (saray ekonomisi güzel tabii) hiç girmeyelim, rüşvet (vermezsen proje bile sunamazsınız BİLİYORUM) arşa çıkmış, sınır güvenliği (dayımın ahırı bile daha güvenli) yol geçen hanı olmuş....

Özür dilerim sizce ülkenin neresi düzgün....

Bak dinle bizim ülkede 4 ayrı kuruma (tübitak dahil) proje sundum. Sonuç kocaman bir boşluk. Ardından Geliştirdiğim ürün ile ilgili sadece 1 sayfa / yaklaşık 120 kelime (7 paragraf), 2şer dakikalık 4 tane video ve fikir ile ilgili de 24 tane resimden oluşan bir sunum yaptım ve kıymetini anlayanlar beni davet ettiler. Şu anda Amerika'dayım.(Lütfen kimse övünme olarak algılamasın) sadece üretim ve patent hakları için teklif edilen rakamı duysanız anlar mısınız bilEmiyorum.

Ve bu ürün daha piyasaya dahi çıkmadı...

Sizce neden olabilir?

• alfa-x kullanıcısına yanıt

Bakınız güzel ve yalnız ülkemin insanı.

Volvo şirket konumlandırma (kendini tamamen Premium segmente çıkartmaya çalıştı) ve yanlış fiyatlandırma politikası yüzünden batma noktasına gelmişti. HTC, Sony telefon gibi..

Nokia ve Ericsson da telefon olarak battı diyelim. Ama farkındaysan sürekli patent anlaşmaları ile gayet kazançlı bilançolar açıklıyor.

Örneğin Qualcomm, firma chip satarken aynı zamanda patent haklarından da gelir hazırlıyor. Şirket sayfasında yatırımcı bölümünde bulabilirsiniz.

Daha konuşmak isterdim ama sanırım sizin makarna saatiniz geldi...

hımm senin volvo hakkında bilgin hiç yok hakarete başladığına göre :) , makarna saatin gelmiş , gerçi o bile işe yaramamış :))

madem o kadar güzel geliri var patentlerinden marka değerinden dolayı neden battı , hala güzel geliri olmalıydı o patentlerden değil mi ??

madem marka değeri yüksek neden uzun süre müşteri bulamadı , çinlilerde olmasa alacak kimse yoktu ama mekanizma çalışmıyor sanırım Güzel ülkemin insanı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa-x -- 12 Ekim 2024; 23:0:54 >
    Son cümleniz efsane olmuş, cuk oturmuş hocam. Saygılarımla.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Hahaahah. Son cümle kusursuz :)

• programmer_onur kullanıcısına yanıt

bilgisiz ve cahillerin cevapları olmayınca ilk yaptıkları şey hakaret etmeye başlamaktır bu kural hiç değişmiyor BYD'nin yükselişi sürüyor: Çin'de en çok satan otomobil üreticisi oldu 

volvo başarısız olduğu için batmıştır , isveç markasıdır ama defalarca isveç tarafından desteklenmesine rağmen batınca çinlilere satılmıştır

uzun süre müşteri de bulunamamıştır , çünkü yıllarca ayakta tutulmak için milyon dolarlar heba edilsede yinede batmıştır ,Çinliler olmasa alacak da yoktu..

şimdi biraz matematiği düşünme yeteneği olan ; madem marka değeri var neden müşteri çıkmadı diye düşünür hatta madem yüzlerce patenti var oradan gelen gelir ilede batmazdı diye düşünür

ama dedim ya biraz matematiği ve düşünme yeteneği olan bunu yapardı BYD'nin yükselişi sürüyor: Çin'de en çok satan otomobil üreticisi oldu 

@NomadCRY

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa-x -- 12 Ekim 2024; 23:18:24 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.