Şimdi Ara

ç

Bu Konudaki Kullanıcılar: lifeless1236
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Captain Coldd -- 30 Ocak 2020; 23:39:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam öncelikle arkadaşınız sizi biraz olsun anlasaydı bu tavrı sergilemezdi. Onun için kendinizi üzmeye değmez. Takmamak zor biliyorum ama deneyin. İkinci olarak bunlar depresyon belirtisi (tecrübeyle sabit). Derste dalıp gitme dikkat dağınıklığı falan da olabilir. Antidepresan konusuna gelince, yaygın inanışın aksine antidepresanlar daha kötü yapmıyor. Ama şöyle bir sıkıntısı var, bazı antidepresanlar ilk kullanılmaya başlandığında intihar düşüncesi kendine zarar verme düşüncesi yapabiliyorlar. Bunun sebebini de açıklamak gerekirse, depresyondaki insanın karar verme mekanizması çökmüş oluyor. Karar almak çok zorlaşıyor, intihar kararı da buna dahil. Antidepresanı almaya başladığınızdaysa karar verme mekanizması yavaş yavaş düzelmeye başlıyor ve özellikle intihar düşüncesi olan hastalar nihayet karar alabilmeye başlıyorlar ve bunu gerçekleştiriyorlar. Bir de ilaçlar hemen etki göstermediği, etki göstermesi zaman aldığı için de böyle bir risk oluyor, prospektüslerde hep yazar. Bu risk yalnızca ilk başlarda oluyor. Sonrasında belirgin düzelme sağlayabiliyor antidepresanlar. Kişiliğinize, depresyon varsa boyutuna, ilaca göre de değişir tabii. Sizin de istemeniz gerekiyor. Antidepresan işin kimyasal boyutunu hallediyor. Geri kalanı sizde. İlaç kullanmaktan çekiniyorsanız öncelikle psikologla görüşün. Depresyon olup olmadığına karar verir. Teşhis koyar ve ona göre bir yol izler. Depresyonda bilişsel davranışçı terapi uygulanıyor, çok da verimli sonuçlar elde edilebiliyormuş. Eğer önerirse ya da psikologdan fayda görmezseniz psikiyatriden de destek alırsınız. Psikologa giderseniz de ilaç yazmaya falan kalkarsa sakın yazdırmayın. Normalde yasak ama bir arkadaşım psikologa gidiyor, ilaç kullanmak istiyorum deyince ben yazarım sana psikiyatriste gerek yok demiş. Psikologun tıp eğitimi olmadığı için kafasına göre ilaç yazamaz, yazmamalı. Hastanın hayatını riske atar yaparsa. Hangi ilaç uygun, hangi dozda verilir onu psikiyatrist bilir. Psikolog ya da psikiyatrist, mutlaka sorun soruşturun. İyisi olduğu gibi kötüsü de oluyor.
    Onun dışında kendinize hobiler edinmeye çalışın. Kafanızı dağıtacak şeyler bulun. Spor yapın. Ama profesyonel destek mutlaka alın durum ilerlemeden. Sonra geri dönüşü zor oluyor.
    Bende de böyle başladı hiçbir şey yapmak istememek, özgüvensizlik, sinirlilik, dikkat sorunu falan. Keşke bu konuda başladığı anda bir şeyler yapsaydım bu kadar kötü duruma gelmeden. Gerçi hep özgüvensizdim ama depresyon olunca artıyor sanırsam. Elbette uzman bilir doğrusunu, mutlaka yardım alın. Para sıkıntısı varsa devlette de zor da olsa psikolog bulunuyor. Psikiyatrist zaten var sadece randevu almak zor olabiliyor. Saçlar konusunda da dermatologla görüşmenizde fayda var, yaşınız genç anladığım kadarıyla, yaştan dolayı dökülmüyorsa kimyasal bir sebebi olabilir. Stres de döküyor ama elbette.
    İçinizi de dökün ne güzel yapmışsınız yazıp. Dikkatli olmak kaydıyla anlatın tabii ki, paylaştıkça azalıyor. İçinde tutunca deliriyor insan :S
    Her şey gönlünüzce olur umarım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lifeless1236 -- 3 Temmuz 2019; 21:50:40 >

• Spor salonuna yazılın biraz kendinizle vakit geçirmiş olursunuz. Ayrıca bir kan testi yaptırın d vitamini yetersizliği olabilir saç dökülmesi, sinirlilik, depresyon hali vb.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lullabies_ -- 3 Temmuz 2019; 22:33:44 >
  • Arkadasin dogru soylemis yikiksin ve mucadeleden kacip evde oturmayi secmissin iyi olmus.

• Lullabies_ kullanıcısına yanıt
    2-3 kere kan testi yaptırdım sadece birinde d vitamini düşük çıktı onun için ampul verdiler hocam. 1-2 hafta içinde tekrar test yaptıracağım. Spor salonuna abim şehir dışında gelirse belki onunla bereber başlayabilirim. Cevabınız için teşekkür ederim.
  • Kitap okusana kardeşim ne bu tantana

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • her insanın hayatında durağan dönem olur, önemli olan bunu atlatabilmek. En kolay yolu bence uğraş edinmek. Uğraşın spor olabilir, sanat olabilir, gezmek olabilir, çadır kamp olabilir ne bileyim müzik olabilir ama bir şey olmalı. En basiti spor yapmak. Kesinlikle fiziksel ve zihinsel anlamda iyi geliyor, salondan insanlarla tanışıyorsun çevren genişliyor amacın oluyor bir zaman sonra kendini zinde ve güçlü hissetmeye başladıkça özgüvenin artıyor canın dışarı çıkıp açılmak istiyor yani her şey sırayla düzeliyor. Kafanı toparla, kararını ver ve odaklan gerisi hallolacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Alanında uzman bir psikiyatriste gitmenizi tavsiye ederim .Kendinizi sağlama alın . Depresyon ve onun tetiklediği hastalıklar yıkıcıdır yaşayan bilir . :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheOrdery -- 4 Temmuz 2019; 17:6:17 >
  • Captain Coldd kullanıcısına yanıt
    Yardımım dokunduysa ne mutlu bana :) psikologla da görüşün mutlaka bir zararı olmaz iyi birini bulduğunuz süreceç geçmiş olsun en kısa zamanda atlatırsınız umarım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.