Şimdi Ara

C VE D Sınıfı Premiumlar Gereksizleşti (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
1
Favori
2.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende VW sahibiyim ama daha boyle yorum gormedim. Ne alaka 35 liralik S60 tokatlamasi. Bende de polo gti var , 250 kagitlik arabalari tokatliyorum ama keske bende olsa o araba tokatlansam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ford o konsolu duzeltmedikce gozumde vasat..

• quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

quote:

Orijinalden alıntı: cbascan

Passat b8 in malzeme kalitesini, f30 dan, hele ki w205 den kaliteli zanneden net otomobil cahilidir. Piano blacki, cafcafli parlak konsolu cok kaliteli sananlar var. Keske gozle goruldugu gibi olsa. Dokundugunda zaten ortaya cikiyor hersey. Vw iste bunu cok guzel yapiyor. bir iluzyon ustasi adeta. Emisyon ile de gosterdi zaten nasil iluzyonist oldugunu. Ayni seyi ic mekanda da yapiyor. Saga sola dokununca anliyorsunuz aslinda rakiplerinden hic bi ustun yani olmadigini.

Bunu hep soylerim, audi a4 varken, passati, bmw 3 serisi, mercedes c serisi veya volvo s60 ile kiyaslamak cahilliktir. Ha zaten premium olmayan markalarda da mondeo var ondan once gelen.

Zır cahil olan sensin B8 passat a bindigini dahi sanmiyorum. W205 den iyi degil malzeme kalitesi bunu iddia etmedim zaten f30 dan iyi dedim. Mondeo passatin cok gerisinde bunu son zamanlardaki testler ortaya koydu zaten.. Surus ozelliklerinde bile passatin gerisinde kaldi araba ki okadar övülür ford sürüs konusunda.

Defalarca bindim ve kullandim. F30 un cogu noktada malzeme kalitesi b8 den iyi. F30un sadece suspansiyonu bile saheser b8 in yaninda. C sinifi cogu aractan daha kötü bir suspansiyon ayarina sahip. F30 dan tek ustun yani ic mekan genisligi. Baska hic bir konuda kiyaslanamaz zaten.

• Özellikle kompakt sınıfta, Mercedes ve BMW 'nin araçları zamanla eskimeye de başladı, zayıf kalıyorlar, bir de istenen fiyatlar yüksek. Gerçi hoş Golfe de istenen fiyat yüksek.

VW'ye emisyondan dolayı kızgınım ama Golf bana göre BMW 1 ve Mercedesin araçlarından daha çok şey vadediyor kompakt sınıfta. Konforsa konfor, donanımsa donanım, sürüş keyfiyse keyif herşeyin en optimumu var araçta.

Şimdi yeni Megane geliyor mesela o da canavar olmuş, Astra geldi zaten o da çok güzel. Bu araçların hepsi Mercedes A serisinden daha yüksek kalite sunuyor. İnanmayan gelsin binelim karşılaştıralım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanmerto

Özellikle kompakt sınıfta, Mercedes ve BMW 'nin araçları zamanla eskimeye de başladı, zayıf kalıyorlar, bir de istenen fiyatlar yüksek. Gerçi hoş Golfe de istenen fiyat yüksek.

VW'ye emisyondan dolayı kızgınım ama Golf bana göre BMW 1 ve Mercedesin araçlarından daha çok şey vadediyor kompakt sınıfta. Konforsa konfor, donanımsa donanım, sürüş keyfiyse keyif herşeyin en optimumu var araçta.

Şimdi yeni Megane geliyor mesela o da canavar olmuş, Astra geldi zaten o da çok güzel. Bu araçların hepsi Mercedes A serisinden daha yüksek kalite sunuyor. İnanmayan gelsin binelim karşılaştıralım.

"VW'ye emisyondan dolayı kızgınım ama Golf bana göre BMW 1 ve Mercedesin araçlarından daha çok şey vadediyor kompakt sınıfta. Konforsa konfor, donanımsa donanım, sürüş keyfiyse keyif herşeyin en optimumu var araçta."

Su paragrafi az daha acar misiniz?

Mesela surus keyfinin en optimumu. Mesela 1 serisine gore ustun olan surus dinamiklerini belirtebilirsiniz.

Cunku bmw 1 serisinden knce golf 7 kullaniyordum. Boyle dusunmemistim hic. Farkli bi acidan bakmami saglayabilirsiniz.

• son yıllarda premiumlarda kalite düşerken diğer markalarda kalite belirgin oranda yükseldi ,aradaki makas daraldı ama bu fiyatlara yansıdı mı yansımadı ,,, kimse kimseyi kandırmasın, işin gerçeği bu arabaları alanlar önündeki marka logosuna o parayı veriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: reguse

5 serisi kullanıyorum. Dediklerine kısmen katılıyorum. Fakat 180.000 TL verip Ford Mondeo'nun full donanımlı modelini alacağıma, 170.000 TL verip 3.20d Türkiye paketi almayı tercih ederim.

Niye sini de yazın boş BMW yi almanın da bilelim?
    Ha bayiye gitseniz hiç birinde bulamazsınız boş araba o başka...

• kaç yaşında olduğun önemli değil ama C serisiyle focusu karşılaştırıyorsan bu konuyu direk silmeni öneririm.
    Premiumlara gelince,premium C segment sıradan C segmentinden,premium D segment de sıradan D segmentinden her türlü üstündür.
    Örnek vermek gerekirse:
    V40> focus
    S60> passat
    3 serisi > mondeo
    C serisi> C5
    A3> golf
    bu şekilde sıralayabiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnurD7

Burada işte markaların algısı devreye giriyor. Focus ile bir iş yemeğine, toplantıya vs. giderseniz pek ilgi göstermezler ama C Serisi ile, 3 Serisi ile giderseniz en azından kim geliyor diye dönüp bakarlar.

İş yemeğinde masaya kadar arabayla mı gidiliyor?

Dediğiniz durum mütahitlerde geçerli. Adamın parası var bu işi yapar algısı oluşuyor.

Ama profesyoneller dünyası böyle değil. Adamın veya şirketin ticari siciline bakılır. Arabasına değil.
  • D segmentinde alınacak 3 araba var, insignia, superb ve manuel olacaksa mondeo.
    Diğerleri gereksiz pahalı özellikle de burada.

• gösterdiğin fotoğraflar da bile c serisi fordun iç görünüşünü dövüyor,arada kalite ve tasarım farkı var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkisinin de malzeme kalitesini iyice bir incele bakalım hiç bir fark yok mu ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her ne kadar bana göre ters bir şey olsa da, şekilcilik insanın doğasında var. Türk halkında ise aşırıya kaçmış şekilde var. Sanayide dolaştığım ve esnafla muhabbet ettiğim için biliyorum. Hatta bazıları şikayet etse de işimin gereği diye alıyor bu arabaları ya da gösteriş yapabileceği aksesuarları. Adam üç kuruşluk (iş kalitesi, inovasyon anlamında) iş yapıyor, ama E250, C200 alıyor ki ticaret yaparken o araba ona ekstra sağlasın ki maalesef sağlıyor da.

Otomobil bir araç neticede tabi ki durumu olan daha kaliteli araba alır bundan doğal bir şey yok. Ama C200 denen araba da 2xFocus edecek bir araba değil. Aslında bütün alanlarda var bu, yine gösteriş için Rolex (bakın Patek Philippe ya da Jaeger demiyorum çünkü koluna taksan anlamazlar gösteriş yapamazsın) saat de alınıyor.

Sevdiği veya ilgi alanı olduğu ve kullandıkları araçlardan keyif alanları tenzih ederim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kartalus

1.6 dizel otomatik highline Passat parasına 320i Sportline Plus aldım.

170 hp'lik turbo benzinli motorun keyfini asla veremez Passat.Yani ben bu arabayı gidip 0 km alıyorum ama millet aynı paraya gidip dizel otomatik Passat alıyo.Yok sıkışık trafiğe girdim az kenara çekiyim soğusun yok trafikte manuele aliyim kavrama cortlamasın.Emisyon olayıda tuz biber ekti.

Kısacası şu,özellikle Mercedes-Bmw için konuşuyorum.Bu iki markanın olayı çok farklı o yüzden.Eğer durumunuz varsa C200d'yi alın.He bana kalsa gidip 320d'yi baz versiyonuyla alırım.

Fark şu senin 10 lt yaktigin ortamda ben 5.5 lt yakiyorum. S ici 1 depoyla 1000km yol gidiyorum.. Arka koltukta oturanlar sıkışmiyo adam gibi diz ve baş mesafesi var. Bagaj 585 lt ve yükleme agzi çok geniş ne koyarsam aliyor..

İşte sende okadar para verdim 170 hp arabam var diye seviniyosun sonra 35 bin liralik s60 t5 tokat manyagi yapinca uzuluyosun

Keşke passat alsaymışsın en azindan az yakardi içi geniş olurdu konforlu olurdu malzeme kalitesi daha iyi olurdu.. 1 serisinden bozma f30 un kalitesiz iç mekaniyla ve işçilik kusurlariyla mutlu olmaya çalışmazdın

Kıskançlığını nasılda belli ediyosun ama.Yok az yakıyomuşta yok 1000 km yol gidiyomuşta.Banane kardeşim.2014 model araba daha 20.000 km'de.Sence az yakması umrumda mı? Senin mantığınla herhangi 40 bin liralık arabada geçer 320i'yi.Saçma sapan yorum yapmakta üstüne yok.Ee kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş.Sen aman bi dağ başında kaldım mı trafikte çok mu ısındı overheated uyarısı mı aldım diye yırtınırken veya ah kavrama cortladı acaba iyi niyetten yapabilirler mi diye mi kapılarında kul köle olurken ben bu arabayla cayır cayır geziyorum.Passatmışta dizelmişte bilmem ne.Bundan önce ki iki arabamda VW'ydi bu arada.Arada ne kadar fark olduğunu sokakta kime sorsan söyler.O yüzden burda kendini yırtma Pasaatta Passat diye.Komik duruma düşüyosun zira.Seviyesizliğinde cabası.

• Forumun en saçma konusu olmaya aday olmuş

• quote:

quote:

quote:

170 hp'lik turbo benzinli motorun keyfini asla veremez Passat.Yani ben bu arabayı gidip 0 km alıyorum ama millet aynı paraya gidip dizel otomatik Passat alıyo.Yok sıkışık trafiğe girdim az kenara çekiyim soğusun yok trafikte manuele aliyim kavrama cortlamasın.Emisyon olayıda tuz biber ekti.

Kısacası şu,özellikle Mercedes-Bmw için konuşuyorum.Bu iki markanın olayı çok farklı o yüzden.Eğer durumunuz varsa C200d'yi alın.He bana kalsa gidip 320d'yi baz versiyonuyla alırım.

Fark şu senin 10 lt yaktigin ortamda ben 5.5 lt yakiyorum. S ici 1 depoyla 1000km yol gidiyorum.. Arka koltukta oturanlar sıkışmiyo adam gibi diz ve baş mesafesi var. Bagaj 585 lt ve yükleme agzi çok geniş ne koyarsam aliyor..

İşte sende okadar para verdim 170 hp arabam var diye seviniyosun sonra 35 bin liralik s60 t5 tokat manyagi yapinca uzuluyosun

Keşke passat alsaymışsın en azindan az yakardi içi geniş olurdu konforlu olurdu malzeme kalitesi daha iyi olurdu.. 1 serisinden bozma f30 un kalitesiz iç mekaniyla ve işçilik kusurlariyla mutlu olmaya çalışmazdın

Kıskançlığını nasılda belli ediyosun ama.Yok az yakıyomuşta yok 1000 km yol gidiyomuşta.Banane kardeşim.2014 model araba daha 20.000 km'de.Sence az yakması umrumda mı? Senin mantığınla herhangi 40 bin liralık arabada geçer 320i'yi.Saçma sapan yorum yapmakta üstüne yok.Ee kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş.Sen aman bi dağ başında kaldım mı trafikte çok mu ısındı overheated uyarısı mı aldım diye yırtınırken veya ah kavrama cortladı acaba iyi niyetten yapabilirler mi diye mi kapılarında kul köle olurken ben bu arabayla cayır cayır geziyorum.Passatmışta dizelmişte bilmem ne.Bundan önce ki iki arabamda VW'ydi bu arada.Arada ne kadar fark olduğunu sokakta kime sorsan söyler.O yüzden burda kendini yırtma Pasaatta Passat diye.Komik duruma düşüyosun zira.Seviyesizliğinde cabası.

Tutturmuşun bi dsg cunku baska bisey bilmiyosun bu arada aracim manuel

• quote:

quote:

quote:

quote:

bunların kusursuz premium bmwleri hiç arıza yapmıyor zaten metinler başka forumdan alıntıdır direksiyon servo sorunlarına felan hiç girmeyelim zaten

merhaba arkadaşlar.
    418i ile başımdan geçenleri anlatmak istiyorum. bir önceki mesajımda aracın yakıt hızlanma vs gibi verilerinden bahsetmiştim. şimdi yaşadığım sıkıntıyı paylaşmak istiyorum.
    19 agustosta istanbul kosifler bostancıdan teslim aldım aracımı. izmire döndüm yaklaşık 1 hafta sonra 1200 km 'ye geldiği zaman araç arabanın sağ ön kısmından sesler gelmeye başladı. özgörkey'e hemen servise gçtürdüm 1-2 saat test ve dinleme sonucu motor kulaklarının arızalı olduğunu bildirdiler. 0 arabanın nasıl motor takozu arızalı olur bilemedim. gelelim borusan ile yaşadığım sürece. parçanın almanya'dan geleceğini 1 hafta 10 gün süreceğini, aracı kullanmamda sorun olmadıgını belirttiler ve servisten ayrıldım. sonra şirket avukatı aracılığıyla noterden borusana ve kosiflere ihtarname çektim araç değişikliği ile ilgili olarak. sıkı durun tam 40 gün sonra geri dönüş yapıp sanki tek tercih hakkım tamirmiş vs gibi dayatmaya çalıştılar. ben de fatura tarihi 1 ayı geçmedi diye değişiklik hakkım yanmasın diye ihtar çektiğimi belirttim. velhasıl aracı söküp parçalatmak istemediğimi bu işin erbabı kimse onu yollamalarını gereken dinlemelerin yapılıp ona göre tek seferlik bir işlemle arabayı düzelttirebilecegimden bahsettim. ***** ses bu orayı sök bunu sök tak yapmalarını istemiyorum kaldı ki araba 1200 km'deyken neden bu işlerle uğraşayım. istanbuldan borusan bünyesinden teknik işlerle alakalı birisi geldi sorn takozlarda dedi 2 takoz değişti. geçen ctsi aynı şikayetten dolayı özgörkey e tekrar gidip iş emri açtırttım. sesi tekrar dinletip aynı ses oldugunu onaylattırdım. şimdi cuma gününe ikame araç verip arabamı 2-3 günlüğüne almak istediklerini söyldiler. açıp orasını burasını kurcalamak istiyorlar sanırım. çünkü 3. defa aynı şikayetle arabayı götürürsem değiştirmek zorunda kalacaklar. cuma günü biraz esip gürleyeceğim serviste. bu arada araçtan gelen ses vitesi parktan drive a alıyorum araba esniyor tekrar parka alıyorum düzeliyor. bu sefer geriye taktığımda sanki metal bi parça çatırdama sesi çıkartıyor. bekleyip görecegim bu hafta artık ne olacaksa. saygılar

bu sabah ise gitmek icin aracimi calistirdim. her zaman ki gibi yaklasik 1,5-2 dakika motorun isinmasini bekledim. parktan cikmak icin vitese taktigimda arac daha gurultulu bir sekilde calismaya, rolanti duzensizlesmeye ve sallanmaya basladi. zaten bi 20 saniye sonra motor ariza isigini yakti. bmw connect ten servisi aradi ve araci cekici ile servise goturdum.

aracim 2014 model, 12500km de, yaklasik 1 ay once ilk bakimi yapildi. araci sikistirip canini alan biri degilim, her seferinde 1-2 dakika rolantide calistirip hareket ettirmem, yine durduktan 1-2 dakika rolantide calistirmadan stop ettirmem. her seferinde de farkli yerlerden (shell istasyonlarindan genellikle) benzin alirim. benzin isigi yandiktan sonra da cok gitmem.

araci sifir kilometre aldigimdan beri sabahlari ozellikle cok gurultulu calistigini forumda paylasmistim zaten.

servisten henuz ariza ile geri donus olmadi, sizce arizanin neden olabilir? akismetre? kotu benzin??? servis garantiden karsilar mi sizce? ayni sorunla karsilasan var mi???

valla bendede 3.20 i var 3 aydır arızalardan dolayı gidip geliyor araç her defasında başka bir yeri değiştiriliyor bobin, buji, enjektör, pompa ama bu sefer benimkinin sorununu tamamen çözdüler sanırım...

merhaba , 2015 model 116d aracımız 4700 km henüz ve 2 gün önce hiçbirşey yokken yolda birden bire motor düzensiz çalışmaya başladı. 500 m gıttık gitmedık aynı uyarı cıktı ve motor stop ettı. çekiciyle servise çekildi. egr ile ilgili problem olduğunu garanti kapsamındda parça geleceği söylendi.birde şöyle bir konuşma gecti.aslında bu durum yakıttan kaynaklanıyor ama biz garanti kapsamında parçayı tedarik edeceğiz? biz araçlarımıza sürekli opetten yakıt alıyoruz hiçbirine bişey olmadıda bunun mu olacağı tuttu anlamadk..şikayetlerin yazıldığı bir siteden araştrdım birkaç kişide daha aynı olay olmuş ve sorunlu parça değiştirilmiş. parçamız arızalı demiyorlarda yakıta çamur atıyorlar bence.parça değiştikten sonra tekrar böyle birşey yaşamayız inşallah.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Araba forumuna konu açmak için ya +18 yaş sınırı getirilsin ya da ehliyet numarası falan istensin..

Bu ne yahu, Mersedes C serisi ve Ford Focus kıyaslaması.... Valla VW Passatçılara gülüyorduk, şimdi focusçu ergenler çıktı Mersedes kıyaslamasına..

Tofaşçılar sizin neyiniz eksik, siz de açın bari..
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Neden manuel acaba bi düşündümde? Korkudan olabilir mi? Hadi bas git mesajıma cevap verme.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.