Şimdi Ara

C VE D Sınıfı Premiumlar Gereksizleşti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
1
Favori
2.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eskiden bi c kasaya gıpta ile bakardık diğerlerinden kalite farkı fazlaydı kendini belli ediyordu ama bügün
    full dolu bi focus ile full dolu bir c serisi yan yana iken gerek iç gerek dış tasarım ve gerek teknoloji olarak nerdeyse hiçbir fark yok.
    E VE 5 serilerine sözüm yok gayet kaliteli ve güzel modeller ama 3 ile c serisi biraz geride kaldı sıradanlaştı.

Birisi 90.000 tl
    diğeri 170.000 tl

Not:bu sadece benim görüşüm zaten c200 amg alma durumumuz var düşünüyoruz
    not2:c serisine hiç binmedim[galeri dahil]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wrutera -- 21 Kasım 2015; 0:24:44 >

• Katılıyorum ve sürekli dile getiriyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 serisi kullanıyorum. Dediklerine kısmen katılıyorum. Fakat 180.000 TL verip Ford Mondeo'nun full donanımlı modelini alacağıma, 170.000 TL verip 3.20d Türkiye paketi almayı tercih ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman 2 tane focus al burda onerene kadar.

• Bence fiyatlar aşırı abartılı diye söyleniyor segment aralarındaki fiyat farkı az olsa kimse mercedesdekinden focusta da var deyip focus almaz.

• Çocuk daha karşılaştırdığı arabaların içlerine oturmamış bile... Fotoğraflara bakarak araba kıyaslanmaz kardeşim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1nvdr -- 21 Kasım 2015; 0:35:12 >
  • Burada işte markaların algısı devreye giriyor. Focus ile bir iş yemeğine, toplantıya vs. giderseniz pek ilgi göstermezler ama C Serisi ile, 3 Serisi ile giderseniz en azından kim geliyor diye dönüp bakarlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • böyle düşünüyorsan neden c200 alıyorsun onu anlamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: r0x

böyle düşünüyorsan neden c200 alıyorsun onu anlamadım.

Birileri gelip söylemeden söyliyeyim 17 yaşındayım arabayı ben değil ailem alıyor babamda ticaret ile uğraşan birisi prestij önemli o yüzden.
  • İyi de o zaman bu mantıkla bu karşılaştırmayı sadece araçlarda değil beyaz eşyalarda bile yapabilirsiniz. (Örnekler fazlasıyla çoğaltılabilir) Mesela SEG ile Siemens buzdolabının kalitesi de aynıdır sizin mantığınızla. Nasıl olsa ikisi de aynı işi yapıyor, ikisi de birbirine çok benziyor Siz gerçekten inanıyor musunuz bu dediğinize? Hem premium marka öyle löküs otomobiller yapayım, azıcık da pahalıya satayımla olmuyor ki. Mercedes, Volvo, BMW ve Audi'nin premium olmalarının ilk sebebi sağlam kökleri olmaları ve otomobil dünyasında ağırlıklı olarak ilkleri gerçekleştirmeleridir. E adam arabanın dışına bile hava yastığı koyuyorsa ve bunu akıl ediyorsa tabi 10bin, 20bin TL fazla fiyat koyar arabasına.

• Fark var ama 80000 liralık bir fark yok

• 1.6 dizel otomatik highline Passat parasına 320i Sportline Plus aldım.

170 hp'lik turbo benzinli motorun keyfini asla veremez Passat.Yani ben bu arabayı gidip 0 km alıyorum ama millet aynı paraya gidip dizel otomatik Passat alıyo.Yok sıkışık trafiğe girdim az kenara çekiyim soğusun yok trafikte manuele aliyim kavrama cortlamasın.Emisyon olayıda tuz biber ekti.

Kısacası şu,özellikle Mercedes-Bmw için konuşuyorum.Bu iki markanın olayı çok farklı o yüzden.Eğer durumunuz varsa C200d'yi alın.He bana kalsa gidip 320d'yi baz versiyonuyla alırım.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xassemer

quote:

Orijinalden alıntı: r0x

böyle düşünüyorsan neden c200 alıyorsun onu anlamadım.

Birileri gelip söylemeden söyliyeyim 17 yaşındayım arabayı ben değil ailem alıyor babamda ticaret ile uğraşan birisi prestij önemli o yüzden.

he eyvallah.

bu arada bir bakıma mantıklı bir yaklaşım olmuş aslında. donanım olarak focusun full paketi her kesimin ihtiyacını karşılayabilir ama premium alan adam sadece donanımı dert etmiyor.

tasarım - performans - kalite - algı vs farkı var, en basitinden c ya da 3 serisiyle focusun iç mekan kalitesi bir değil mesela. focus alan insan 1.6 vergisi ödemek istiyor, az yakmasını istiyor. premium alan kişinin böyle dertleri yok, beklentisi kalite - prestij - performans.

• Focus ile c serisinin ne alakasi var arkadasim?

C serisini c segmenti mi saniyorsun anlamadim ben bisey?

• Otomobilleri sadece ic dis gorunum, donanim, multimedya ozellikleriyle degerlendirmeyin.

Otomobiller karisik ve yuzlerce detay var. Hele ki ornek verdiginiz 2 otomobilin arasinda daglar kadar fark var. Maliyet farki var, altyapi farki var. var da var. Yani bizim nasil baktigimizin bir onemi yok.

• Eskiden bir c kasaya gıpta ile bakardık diyorsun 17 yaşında birinin eskisi kac yılları oluyor:)

• Mondeo desen hadi biraz ucundan olur da Focus'la C'yi kıyaslamak hangi aklın ürünüdür biri bana açıklasın?
  • Audi ve vw nin guvenlik sikintilari oldugunu dusunuyorum. Sagda solda gordugumuz kazalarda mercedes ve bmw kadar guvenli degil gibi gozukuyorlar. Audinin iihs sonuclari kotuydu zaten baya.

Ayrica dsgli 2011 model bir aractan bahsediyorsunuz. Bence dusunulmemeli.

• Sayende aydinladim kardes c200 amg aracimi satip focus aliyorum yarin

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.