Şimdi Ara

C4 EXCLUSİVE Mİ? GOLF HİGHLİNE MI? (ACİL) ((C4 ALINDI))

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
4.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • honda civic elegance göz bebeğimi yakıt tüketimi yüzünden satıyorum.2007 30 bin kmde aracıma 34.500 istiyorum. ilk sorum bu fiyat doğru mu?

ikinci soruma gelirsek; citroen çok hoşuma gitti. donanımı o kadar iyiki neredeyse 80bin tl üzeri d sınıfı araç donanımı sunuyor. anlaştığım versiyonu exclusive mcp 112bg olanı ayrıca navigasyon+cam tavan+ kör nokta uyarı sistemi ve metalik renk dahil. cam tavan özelliği ve otomatik olması, start- stop la gelen tasarruf çok hoşuma gitti. baştan söylemek istiyorum iki aracı da test ettim mcp beni hiç ama hiç rahatsız etmedi. gayet sarsıntısızdı geçişler. yani kıyaslama yaparken mcpyi eksi olarak söylemeyin.

golf ise highline tdi versiyon ancak düz vites

güvenlik konusundada yaptığım araştırmalar sonucunda ncap testinde c4 daha başarılı ve golfde esp bile yok + olarak c4 de kör nokta uyarı sistemi var.

fiyat olarak c4e 60.000 verdiler kozyatağı bayisinden. kartaldaki vw den golfe 58.300 fiyat aldım.

açık söylemem gerekirse kalbim c4, beynim golf diyor. çevrem c4 e burun büküyor. golf'ü al diyor. ama daha epey genç bir insan olarak inat ettim biraz c4 için camtavan ve otomatik olması+ esp özellikleri çok etkileyici. ayrıca bu süreçte çok yıprandım lütfen o fiyata d sınıfı araç alınır o araca o verilir mi? yada c4ü eleştirirken aman fransız alma almandan şaşma gibi ilkokul terk seviyesinde tavsiyeler vermeyin.

son sorum atıyorum ben c4ü 5 yıl sonra kaça satarım? golf'ü kaça satarım? bu durumda golf'ün 2013 ilk çeyreği civarı kasa değiştireceği ancak c4'ün daha uzun süre bu kasayı kulanacağını göz önünde bulundurun. önceki kasa c4 6 yıl civarı piyasada idi bu da heralde bi o kadar durur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi awern -- 19 Şubat 2012; 1:08:39 >

• yeni c4 2017 yılında kasa değiştirecek. Bu zamana kadar makyaj görür tabi.
    Golf dış tasarım olarak bence c4 ün iki gömlek altında. Hatta c4 tasarımını vw, golfü citroen yapsa golf satışları dibe vururdu.
    C4 golften kalitesiz bir araç değil. Bence dört dötlük olmuş. C4 ün ve golfün aynı donanımlarının ingilteredeki satış fiyatlarını karşılaştırırsanız c4ün daha pahalı olduğunu görürsünüz. vw Türkiyede +5000gibi bir rakamla satış yapıyor.
    Yine de zevk meselesi
    Ben 60.000tl gibi parayı 1 yıl sonra değişecek araca asla vermem.
    Benzinli is yeni civic,c4 dizelde ise c4,focus,astraj derim.
    Bence;
    Dış tasarım
    1. Astra j
    2. c4
    3. focus
    4. megane
    5. i30
    6. Golf
    7. Auris

İç tasarım
    1. c4
    2. Astra
    3. Golf
    4. Megane
    5. Focus
    6. Auris
    7. i30

Kalite hissi
    1. c4
    2. golf
    3. astra
    4. megane
    5. focus
    6. auris
    7. i30

Motor gücü / yakıt/ hızlanma
    1-2.c4 - focus (en yüksek performans/az yakıt)
    3-4.golf-megane
    5.i30 (yakıt fazla, ivmelenme iyi)
    6-7.astra-auris (1.3 motor hızlanma/güç nedenli, yakıt da diğerlerinden az değil)

Bunlar göreceli kavramlar tartışmaya gerek yok, sonu gelmez zaten, bunlardan başka da esp, donanım seviyesi, ncap birçok değerlendirecek unsur var.
    Ben 1 yıldır e-hdi c.plus kullanıyorum, maşallah diyeyim, çok memnunum. Avensis, marea, captiva, civic (son 3 kasası), i30, era, astra h uzun km.ler kullandığım araçlar, (1.derece yakınlarımın araçları, yoksa her yıl araç değiştirmiyorum, hepsi sıfır alınmıştı) bazılarını hala kullanıyorum (Diğerlerinde seyahat ettim ya da test sürüşü yaptım.
    Fransız alınmaz alman alınır cehaleti var bazı alman araçları kullananlarda. En sorunlusu astra h idi. En keyiflisi avensis idi taki c4 alana kadar.

• hakan bey verdiğiniz bilgiler için çok sağolun. merak ettiğim birkaç şey daha var. öncelikle aracın içinde belli bir süre geçince tıkırtı, fısıltı yapma gibi sorunlar ortaya çıktı mı? ve aldığım fiyat c4 için nasıl başka bayiden daha düşük bulma şansım var mıdır?
  • 1.4tsi dsg jetta dusunmuyor musunuz
  • Rica ederim, yeni c4 forumuna gözatın, kullanıcı yorumları var.
    Tıkırtı, fısırtı hiçbir şikayetim yok, 14.000km. Yakıt da 10.000km ort. 5,2l, ort. hız 42km/h.
    Forumdaki bazı arkadaşlar sigorta kutusu veya dikiz ayna civarından tıngırtı olduğunu ve serviste hallettiklerini söylemişlerdi.
    Sorduğunuz için söylüyorum, ben izmitteyim aracımı bursa inallardan aldım, isterseniz fiyat alın oradan. En uygun orası vermişti, o dönemde çoğu bayi aracı getirtemiyordu bile istenen özellik ve renklerde.
    Araç konusunda tabir yerinde ise kılım, c4 beni fazlasıyla memnun ediyor. Ama söylediğim gibi tercih meselesi..

Bu arada şimdi dikkat ettim yılda 6-7bin km yapıyorsanız sırf yakıt tüketimiçin araç değiştirmek??
    Civiv otm.8-8.5lt. yakıyordu bende. C4. 5.2lt. Yılda 1000-1200tl gibi yakıt karı var. Kar var tabi ama araç sattıracak kadar çok değil bence..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakank1a -- 14 Şubat 2012; 21:05:17 >

• jetta konusunda highline altı donanımlar pek tatmin etmedi açıkçası. ayrıca highline dsg 69.900 manuel ise 65.900 bu fiyatlara çıkmam için çok zorlamam gerekiyor kendimi. tekrar sağolun hakan bey c4 ana konusunu saatlerce okudum ama işte kolay değil önemli meblağlar, bırakın burda c4 sahiplerine, yoldaki c4 sahiplerine kırmızı ışıklarda bile soruyorum.

yakıt tüketimi ayrı bir konu, civic'imi sadece şehir içi kullanıyordum. eşiminde aracı vardı dizel. scenic onla gidiyorduk tatillere, memlekete. ancak çift araba vergisinden kurtulmak için satmıştık geçen sene sonlarında. onunlada

90.000 km yapmıştık. yani toplamda 5 yılda eşimle 120.000 km yapıyoruz.

not: civic değeriniz ortalama mı? benim manuel civic istanbul'da maalesef 12 lt yakıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi awern -- 14 Şubat 2012; 21:36:45 >
  • Civic için verdiğim değerler ş.içi-dışı karışık. İzmit yoğun trafik değil zaten, İstanbulda civic ile 12lt. yakıyorsanız ort. hızınız 15-25km gibi düşük değerler muhtemelen. Civic ile 10lt. üstünü kışın bile görmedim ben, avensis de civic ile çok benzer onda da ort.8-8.5lt. yakıyorum.
    C4 e-hdi ile civici kullandığınız şartlardaki kullanımda yazın 6-6,5lt, kışın 6,5-7lt yakarsınız diye düşünüyorum.
    Uzun yolda biraz dikkat ederek 4.3km ortalama tutturulabiliyor, sb.85-90 ile 3-3,5lt. gibi değerler elde edilebiliyor, işin güzel tarafı şehir içi 1100km, uzun yol 1400km yakıt almadan gidiyor. Sizin kullandığınız şartlarda ş.içi 850-950km. gibi gider diye düşünüyorum.

5yıl 120.000km*12lt =60.000TL yakıt civic ile, c4 ile 7lt. ort. yapsanız bile 31.000TL gibi yakıt harcarsınız.
    Uzun yolda c4 çok keyifli, kalite olarak D sınıfını aratmıyor, hızlanma da civicden daha iyidir,.
    Atmosferik benzinli motorlar 5 yıl içinde kullanımdan kalkabilir, yeni nesil turbo dizel motorlar performans olarak çok iyi ve yakıtta çok cimri, yeni 5.20d de hemen hemen c4 ile aynı yakıyor, 5 sene sonra elektrikli falan derken 2-3lt. yakan dizel görürsek şaşırmayacağım.

Araç alırken ben de c4,astraj,golf seçeneklerine yoğunlaşmıştım, golfün özellikle dış tasarımını sevemediğim için eledim, astranın içi boğucu geldi, c4 kadar ferah değil, performans/tüketim olarak en iyisi c4dü, üstüne mcp şanzıman olunca f1 falan düşünmeden aldım.

Alırken tedarikçimdeki 5 yıllık 300.000km devirmiş c4'ü sorarak fikir edindim, aracı kimin kullandığı belli değildi ve çok memnundu. Eski c4ler rusyada üretilirken yenisinin fransa olması işçilik kalitesini de arttırırmış.

• ankara içi civic elegance 2007 ortlaması 10.2 şu an
  • çevremden şöyle önerilerde aldım: civic'ini satma, çünkü harika bir araç ondan sonra alacağın araçlar (golf yada c4) seni memnun etmez. en iyisi lpg taktır kaliteli bir markadan. bu görüş biraz kafamı bulandırdı. böyle bir işlem yapsam. c4 ile lpgli civic'i km/kuruş bazında kıyaslarsak değerler ne civarda olur sizce. lpg kaliteli yapılsa dahi performans kayıpları oluyor diyorlar yüzde otuza varan. doğru mudur?
  • Kullandığım 2005 kasasında tüp vardı ve araç otomatikti.İzmit-Anakara yolculuğunda 4kişi 180km çok rahat gidiyordu, hızlanma falan da gayet iyiydi,tüp-benzin geçişi hissedilmiyor. Enj. arabada tüpte %1-3 kayıp var diye biliyorum.
    Öte yandan civic sonrası c4ün memnun etmeme ihtimali çok düşük, civicten daha keyifli bir araç bence. Civic 99,2005 ve 2007 ya da 2008 tam hatırlamıyorum kasalarını kullandım. Şuan hiçbiri bizde değil. Avensis civicten bariz üstün, güvenli, hızı belli etmiyor, frenler güven veriyor,daha sessiz, hızlanma civicte daha iyiidi. Tabi avensis d sınıfı. C4 de civicten bariz üstün bence, otobanda test etmelisin, civic kötü demiyorum.
    Fikir aldığın kişilerin civic ve yeni c4 ya da golf tecrubeleri var mı.
    Tüplü araçlar kullandım ama bana hala kaza anında güvenli gibi gelmiyor. Tüplü civic için arkadan çarpma testi var mı ki. Yakıt olarak dizel c4 ve tüplü civic arasında ne olur tam bilmiyorum ama sizin kullanım koşullarınızda 100km.de 26tl dizel c4 ile, 51tl benzinli civic ile muhtemelen 35-40tl tüplü civic ile yakarsınız. (Tüplü=Benzinli yakıt miktarı+1,5lt *tüp fiyatı gibi biliyorum)
    120.000km'de 10-15bin tl yakıt farkı olur. Güvenlik soru işareti.
    Bu arada hem civic hem yeni c4 yada golf kullanmış başka kimse denk gelmedi sanırım yazınıza..

• quote:

Orijinalden alıntı: awern

çevremden şöyle önerilerde aldım: civic'ini satma, çünkü harika bir araç ondan sonra alacağın araçlar (golf yada c4) seni memnun etmez. en iyisi lpg taktır kaliteli bir markadan. bu görüş biraz kafamı bulandırdı. böyle bir işlem yapsam. c4 ile lpgli civic'i km/kuruş bazında kıyaslarsak değerler ne civarda olur sizce. lpg kaliteli yapılsa dahi performans kayıpları oluyor diyorlar yüzde otuza varan. doğru mudur?

5 yıl lpg li megan ıı vagon kullandım ( 115 hp ) performans kaybı hissetmedim...

Motor belli bir ısıya ulaşana kadar benzinle çalışır sonrasında gaza geçiş yapar. nacizane tavsiyem aracınızdan memnunsanız kaliteli bir

lpg kit uygulatın. size önerebiliceğim markaları yazıcam. hakkınızda hayırlısı olsun.

1. PRINS ( alabileceğinin en iyisi ama pahalı )
    2. BRC ( sorunsuz ve mükemmel )
    3.ATİKER ( parçası ustası bol sıkıntısız )
    4. LANDI-RENZO (sorunsuz ve mükemmel )

Bunları yetkili servislerinde taktırın...

• arkadaşlar yardımlarınız ve önerileriniz için teşekkür ederek bugün honda'mı satmak için sözleşmeyi yapıcağımı belirteyim. c4 aklıma yattı. sağolsun birkaç tanıdık vasıtası ile yine ayni bayide 59.000 tlye düştüler. ayrıca kredide 0 faiz olması kararımı pekiştirdi. 18.000 çekip 0 faiz ödüyeceğim. hayırlısı artık çok borca girdik ama kararımdan eminim en azından. inşallah pazartesi-salı gibi teslim alacağım aracı. resimleride hemen yüklerim :D
  • Hayırlısı olsun, kazasız belasız kullanın inşallah
  • quote:

arkadaşlar yardımlarınız ve önerileriniz için teşekkür ederek bugün honda'mı satmak için sözleşmeyi yapıcağımı belirteyim. c4 aklıma yattı. sağolsun birkaç tanıdık vasıtası ile yine ayni bayide 59.000 tlye düştüler. ayrıca kredide 0 faiz olması kararımı pekiştirdi. 18.000 çekip 0 faiz ödüyeceğim. hayırlısı artık çok borca girdik ama kararımdan eminim en azından. inşallah pazartesi-salı gibi teslim alacağım aracı. resimleride hemen yüklerim :D

arkadaş bize hayırlı olsun demek düşer.yorum yazmakta geciktim.eğer önceden yazsaydım c4 yerine yeni astra cosmo full alın derdim.c4 ten çok daha estetik bence. neyse artık iyi sürüşler...
  • quote:

arkadaşlar yardımlarınız ve önerileriniz için teşekkür ederek bugün honda'mı satmak için sözleşmeyi yapıcağımı belirteyim. c4 aklıma yattı. sağolsun birkaç tanıdık vasıtası ile yine ayni bayide 59.000 tlye düştüler. ayrıca kredide 0 faiz olması kararımı pekiştirdi. 18.000 çekip 0 faiz ödüyeceğim. hayırlısı artık çok borca girdik ama kararımdan eminim en azından. inşallah pazartesi-salı gibi teslim alacağım aracı. resimleride hemen yüklerim :D

Hayırlısı olsun...
  • herkese iyi dileklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. herkes istediği aracı alır umarım. bu arada şöyle bir anekdot düşmek istiyorum c4 ile ilgili. megane 2 ve c4 çıktığında elimizde broadway vardı. megane ile c4 arasında gidip gelip ikisinide almamıştım. 2007 de civic, c4 arasında gidip gelip civic almıştım. şimdide golf ile c4 arasında gidip c4 alıyorum. c4lerde beni çeken birşey var nedense :D. iyiki bekleyip yeni c4'ü alıyorum, sanıyorum öncekine oranla daha sorunsuz ve işçiliği daha kaliteli bir araç.
  • quote:

%0 güzel de dosya masrafı gibi masrafların toplamı ne kadar dostum yani 18000 lira kredi çekince toplam kaç lira ödüyorsun hesapladın mı? toplam masraflarını soruyorum.
    kg. hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elcas

quote:

%0 güzel de dosya masrafı gibi masrafların toplamı ne kadar dostum yani 18000 lira kredi çekince toplam kaç lira ödüyorsun hesapladın mı? toplam masraflarını soruyorum.
    kg. hayırlı olsun.

teşekkürler tekrardan. öncelikle dosya masrafları 500 tl tutuyor. 18.000 tlyi 0 faizle 18 ayda ödeyeceğim. 18.500 tl yani. zaten dosya masrafı faizli kredilerdede var. yalnız şunuda belirtmek istiyorum 0 faiz tam bir yalan. citroen 0 faiz şeklinde göstermek için faiz parasını arabanın fiyatının içine gömüyor. buda yaklaşık 2000 tl. eğer siz faizli kredi çekerseniz arabanın fiyatını 2bin tl daha düşürübilyorlar. bizzat söyledi temsilci. yani olay sadece faizi ana parayla mı ödeyeceğin aylara mı yayacağınla ilgili oluyor. yani tam bir pazarlama tekniği ama çok ahlaksızca bir teknik bence. ayrıca 0 faizli almazsam düşebilecekleri parayı düşmeden satıyor bütün bayiler hemen hemen. o yüzden 0 faizi kullanın en azından zararda olmzsınız hiçbir şekilde. eğer normal kredi çekip birde 0 faizli kredinin faizini öderseniz 4 bin tl civarı zararda olursunuz.

çok karışık yazdım ama umarım kendimi ifade edebilmişimdir. bence çok önemli bir nokta...

• quote:

teşekkürler tekrardan. öncelikle dosya masrafları 500 tl tutuyor. 18.000 tlyi 0 faizle 18 ayda ödeyeceğim. 18.500 tl yani. zaten dosya masrafı faizli kredilerdede var. yalnız şunuda belirtmek istiyorum 0 faiz tam bir yalan. citroen 0 faiz şeklinde göstermek için faiz parasını arabanın fiyatının içine gömüyor. buda yaklaşık 2000 tl. eğer siz faizli kredi çekerseniz arabanın fiyatını 2bin tl daha düşürübilyorlar. bizzat söyledi temsilci. yani olay sadece faizi ana parayla mı ödeyeceğin aylara mı yayacağınla ilgili oluyor. yani tam bir pazarlama tekniği ama çok ahlaksızca bir teknik bence. ayrıca 0 faizli almazsam düşebilecekleri parayı düşmeden satıyor bütün bayiler hemen hemen. o yüzden 0 faizi kullanın en azından zararda olmzsınız hiçbir şekilde. eğer normal kredi çekip birde 0 faizli kredinin faizini öderseniz 4 bin tl civarı zararda olursunuz.

çok karışık yazdım ama umarım kendimi ifade edebilmişimdir. bence çok önemli bir nokta...

ben de bunu demek istemiştim dostum. dosya masfarı falan belli zaten. ancak sıfır faiz diye bişey yok sadece aldatmacadan öte değil. arabanın fiyatını şişirip sıfır faiz diyorlar. dikkat ederseniz aynı segmentteki arabalar arasında fazla fark yok. 2 sene sonra %20 değer kaybedecek arabada aynı fiyat; %5 kaybedecek de. alırken çok dikkatli olmak lazım. yada sadece zevkimize para harcamak lazım :)

• siyah renkde anlaşmıştık ancak bana bu pazartesi gelecek elimzide hazır dedikleri araç 2 hafta sonraya kaldı nedense. o kadar sinirlendim ki resmen satıcıyı boğazlıyordum orda. mercan kırmızı aynı donanım hazır var dedi filan. +800 tl renk parası istiyor. araç 59.800e geldi. bende kabul ettim mecburiyetten. arabasız 2 hafta geçirebilmem mümkün değil çünkü. allahtan mercan kırmzıyı da çok beğeniyorum. ancak bu siyaf olmama mevzusunu sırf bana +800 kitlemek için yapmış olabileceklerini düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.