Hafta ya muayenem var. Randevuyu aldım. Aracı muayeneden evvel daha önce de gittiğim eski tanıdık bir özel servis e götürdüm.. Durumu anlattım aracı kaldırdık ve arka 2 amortisör'den yağ aktığını gördük. Onlar değişecek dediler. Sonra ben ön amortisorlerden de tak tak özellikle sol taraftan sesler geldiğini söyledim. Amortisörleri söküp takoz ve bilyalara bakılması gerektiğini söylediler. Buraya kadar tamam.. Aracı bıraktım ve ben başka bir araçlar şehre döndüm. Telefonla aradılar ve ön iki amortisörün takozların ve bilyaların bozuk olduğunu değişmesi gerektiğini söylediler. Amortisörlerde ise boşluk olduğunu ve onları da değişmemiz gerek dediler. Bende fiyat aldım tamam dedim. Saat 17'ye doğru aradılar ve usta bana aracın tamam olduğunu rot balans da yaptığını teste çıkıp kullandığını ve ses gelmediğini söyledi. Bende yarım saat sonra ücreti ödeyip aldım aracı. Yola çıktım abi araç çok sert geldi. Herhalde lastik basımçlarını arttırdılar 40ps yaptılar diye düşündüm yolda benzinciye uğradım ve 35ps yani benim lastiklere ayarladığım şekide olduğunu gördüm.. 33ps ye düşürdüm ama yine sert.. Asfalt da zıplayarak ilerliyorum en ufak bir şeyi hissettiriyor. Parke yollara girdim orda pek bir şey olmadı ama asfalt üzerinde özellikle yaya geçitlerine yaklaşıldığında sarı çizgilerin üzerinde aşırıcı derecede titrediğini ve arka taraftan sesler geldiğini duydum. Ben bir arkadaşımın fiorinosunu kullanıyorum o bile bu kadar sert değil yaw dedim açtım telefon dedim böyle böyle.. Bu araç taksi gibiydi çok tatlı esniyordu şimdi oldu tahta tekerlekli araba. Üstelik önlerde ki tısslama sesi de gitmişti. Orjinal takmadınız mı dedim ee kem küm yaw ben daha önce servisde arka amortisör değişmiştim değiştiğini anlamadım bu nedir kardeşim siz ne taktınız bu arabaya hepten soğudum arabadan.. desem de bir ay kullan alışır amortisörler yumuşar sonra gelirsin bakarız dedi. Hepten sinir oldum. Güvendim bıraktım aracımı ne hale getirdiler amortisör değişiminden sonra araç çok rahatsız edecek derecede sertleşti.. Valla sokağa çıkma yasağı olmasa bu sinirle gidip dalacam adama eski tanıdık bi tatsızlık çıkmasın diyorum. Pazartesi servis e gidip bunların hepsini söktürüp orjinal amortisör taktırıp bir daha masraf etmeyi ve bu amortisörleri gidip kapısınmın önüne koymayı göze aldım. Aklımda deli deli projeler çok sinirim bozuldu başıma ağrı girdi ağrı kesici bile aldım ama nafile Şimdi sormak istediğim.. Dediğim gibi pazartesi servise gidip orjinal amortisör taktırmayı kafama koydum. Bunlara takoz ve bilya dahil 2.300tl verdim. Caddy'ye orjinal amortisör değiştirsem ki daha önce arka iki amortisör değişmiştim değiştiğini bile anlamamıştım.. Yine böyle çok sert olur mu. Bir miktar sertliği anlayabilirim ama resmen kazık gibi oldu araba.. Orjinal amortisör taktırım eski konforuma kavuşurmuyum.. Servisde ön ve arka orjinal amortisör taktırdıktan sonra aynı sıkıntıyı yaşayacaksam boş yere masraf etmeyeyim ama araç eskisi gibi olacaksa parayı pulu her şeyi göze aldım yeter ki araç eski konforunda olsun.. Biraz uzun anlattım hakkınızı helal edin arkadaşlar... Başıma gelenleri anlatarak rahatlarım diye düşündüm .. Ahh ah Dayım bana demişti arabanın yürür aksamını servisde değiş demişti dinlemedim.. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi müMKÜNsüz -- 20 Şubat 2021; 14:42:49 > |
Caddy Oldu Fiorino
-
-
Kaba kuvvetle birşey hal olmaz. Tavrınız ve uslununuz yanlış,
Gelelim sizin işe, ustanıza dediniz mi orjinal takalım yada sen arıza tespit ettin ne takacaksın, aracımdaki aynı konforu isterim vs diye ve evet alışma süreci vardır! ne kadardır kullanıyorsunuz?
Araç caddy hepte serttir süspansiyonları sizin araç nasıl yumuşakmış öyle -
Amortisör alışma süresi diye birşey yoktur. Ya serttir ya değildir. Forumda belki binlerce defa yazıldı, sanayi niye ucuz çünkü kullanılan parça ucuz. Bu ucuzluğun tabi kabul edilebilir noktası önemli. Örneğin serviste sizin amortisörler 500 TL ise, bu kişi 200 TL'lik amortisör bulmalı ki hem servisten ve orjinal parçadan pahalı iş yapmasın çünkü bu sefer sorarsınız niye orjinali şu para iken niye bu paraya taktınız diye hem de kendi maksimum kar elde etsin.
Neyse işin özeti servisten orjinal parça fiyatı almadan direk parça değiştirtmeyin. Ayrıca her yan sanayi bir değildir, neyi takacaklarını da sorun öyle taktırın. Büyük ihtimalle sizin amortisörler ya bu araca uygun değil ya da aşırı kalitesiz bir model takılmış.
-
Orijinal amortisör dediğin MONROE firmasıdır.
Sen ne aldın, MAYSAN, AVTOPARS vs. bilindik firmalardır bunları aldıysan sıkıntı yok.
Senin CADDY'nin amortisörleri ZATEN PATLAKMIŞ. Patlak araba öyle yumuş yumuş gider, bende 2001 Felicia'nın patlak 4 amortisörünü değiştirdim araba taş gibi oldu, arabanda bir şey yok bence, sıcak soğukla da etkili, soğukta gazlı amortisör sertleşir, zaten yağda var yağda akışkanlık kaybeder.
-
Öncelikle aracınıza hangi marka amörtisör takılmış aracına uygun mu onu araştır.Direk amörtisör degişimine gitme.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alembizim -- 20 Şubat 2021; 15:21:53 > -
quote:
Orijinalden alıntı: kıng365
Kaba kuvvetle birşey hal olmaz. Tavrınız ve uslununuz yanlış,
Gelelim sizin işe, ustanıza dediniz mi orjinal takalım yada sen arıza tespit ettin ne takacaksın, aracımdaki aynı konforu isterim vs diye ve evet alışma süreci vardır! ne kadardır kullanıyorsunuz?
Araç caddy hepte serttir süspansiyonları sizin araç nasıl yumuşakmış öylePatlak amortisör öyle hissettirir, araba yumoş yumuşatıcı gibi gider, sarsmaz vs. bende amortisör yeniledim ilk bindiğimde araba ne kadar konforsuzmuş lan yediklerimi kusacağım herhalde dedim.
-
Arkadaşlar usta benim 20 yıldır tanıdığım ve beni de tanıyan usta. O yüzden ne takacaksın diye sormadım. Hata ettim. Beni bilir daha öncede işlerim olmuştu hep sorduklarında orjinal takın demiştim. Bu sefer ne onlar sordu ne de ben. SOrmadılar sa beni biliyor sormaya gerek görmemiştir diye düşündüm.. Benim araç 2005 model. Aracın ilk sahibiyim. Aracı aldığımdan beri süspansiyonu binek araçlar kadar vardı. Yenileri sert olabilir benim aracın süspansiyonu binekler kadar iyiydi
Önler için 520tl amortisör başına demişti.. Hiç de ucuz değil orjinal ki pahalı diye düşünmüştüm. Bilya ve takoza da 230 demişti. toplamda 1.500 tl eder. 2.300 tl ödediğime göre geriye kalır 800tl. Demek ki arka amortisörlerin tanesi 400tl. O da az değil..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi müMKÜNsüz -- 20 Şubat 2021; 15:37:19 > -
Anlattığınız usta profiline göre usta kendince en makul olduğunu düşündüğü parçaları takmış siz farklı bir talepte bulunmayınca.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yeni amortisor her zaman serttir bu normal bir durum. patlak amortisor arkadaslarin dedigi gibi yumus yumus hissettirir ancak virajlarda arac yatar fren mesafesi uzar vs. servise gidip orjinal takin deseniz 4000-5000 arasi fatura cikartirlar ve yine de o patlak amortisor yumusakliginda olmayacak. bence boyle devam edin. Ben de zamaninda ayni olayi astara g de yasadim bir dunya para harcadim ama arac hic bir zaman eski yumusakligina gelmedi -
aynen
-
İşte bende onu soruyordum soruma siz cevap verdiniz teşekkür ederim...
Yani servise gidip 4-5 bin hatta 6bin tl yi gözden çıkarsam ve araç yine sert olursa o zaman daha büyük bir pişmanlık olur benim için ve uğraştığıma da değmez. Arabayla dün turladım biraz parke yollarda eskisinden iyi sessiz oldu. Parke yollar bilirsiniz parkeler çöker derin engebeler oluşur onlara girdiğinde rahatsız etmedi. Virajlarda daha iyi frenleri eskisinden daha iyi. Sıkıntım asfalda 80-100 arası zıplaması oldu.. Özellikle önler zıplıyor. Ona da alışınca biraz da kullanımdan sonra yumuşarsa belki kurtarır
-
ben de dördünü değiştirdim araç hissedilir derecede sertleşti ve seker oldu. mantıken patlak amortisör zaten yay üzerinden gidiyor esnemesi konforlu olması normal.
-
Tekrar orijinal amortisore para vermek yerine yumuşak lastik seçeneğini de düşünün. Hem maliyet düşer hem de aşırı yol yapmıyorsanız 5 sene lastik masrafı olmaz tekrar. Mevcut lastik çok eski değilse onları da satarsınız.
Mevcut lastiklerimi 2018 de aldım ve 10bin km. yaptım onlarla.. Araç ağır olduğu için Lassa'nın orta sert DriveWays lastikleri tercih etmiştim. Buna rağmen eski hankok lastiklerine göre çok konforlu gelmişti.. Bir ara da michelin denemiştim ağır araca yumuşak lastik olmuyor sattmıştım onları. Yani lastikler çok iyi dişlerinde en ufak deforme yok..
Neyse biraz daha kullanıp sonucu görmek istiyorum bakalım biraz yumuşama olacak mı
-
2005 mode caddy ile is doneminde ben de bolca seyehat ettim. Dediginiz gibi suspansiyonlari bi binei arabayi aratmiyordu. Sizin sorun cook buyuk ihtimal (ozellikle aracin ilk sahibiyim ve hep rahatti demissiniz) suspansiyonlarin orjinal olmamasindan kaynakli. Yan sanayiler eger kotu marka ise ve uzun sure kullanirsaniz alt takima dahi zarar verebilirler. Eger eski konforu ariyorsaniz tavsiyem servisten orjinal suspansiyon yaptirmaniz olacaktir. Zaten onceden de arka suspansiyonlar degisince serviste farki hissetmedim demissiniz. Suspansiyonlari orjinal yapin eski konfora en az yuzde 90 yaklasirsiniz diye dusunuyorum. Bence en iyi yol bu olur, kolay gelsin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Zıplama rot balans ayarı iyi yapılmadı ise olur.
Lastiklerin balansını bir kontrol ettirin isterseniz.
Ön amortisörlerden tıs tıs ses gelmiyorsa gazlı amortisör yerine daha ucuz olan yağlı amortisör takmıştır.Orjinal parça kullanmamıştır.
vw grupta genelde ön amortisörlerde gazlı arkalarda yağlı kullanılır.Marka olarak sachs yada boge kullanılıyordu.En iyisi önce iyi bir ustaya gidin yapılan hatayı öğrenin ardından gerekli işlemi yaparsınız..
-
Malesef tısslama sesi gitti ki en çok sevdiğim o sesdi araç esneyince .. Bu da orjinal olmadığını gösteriyor galiba..
-
Amartisorun patlak olduğu nasıl anlaşılır.
quote:
Orijinalden alıntı: müMKÜNsüzMevcut lastiklerimi 2018 de aldım ve 10bin km. yaptım onlarla.. Araç ağır olduğu için Lassa'nın orta sert DriveWays lastikleri tercih etmiştim. Buna rağmen eski hankok lastiklerine göre çok konforlu gelmişti.. Bir ara da michelin denemiştim ağır araca yumuşak lastik olmuyor sattmıştım onları. Yani lastikler çok iyi dişlerinde en ufak deforme yok..
Neyse biraz daha kullanıp sonucu görmek istiyorum bakalım biraz yumuşama olacak mı
O bahsettiginiz ses sadece caddylerde duydum ben onların amörtisörleri farklı diger binek gurularında öyle ses çıkarmıyor araba.Özellikle kasislerde vs gelir caddylerden.
Siz öncelikle taktıkları amörtisörü ögrenin.Aracınıza uyumlu ise bir müddet kullanın durumunuz düzelecek mi?
Sonuçta bu amörtisörler her türlü elinizde kalacak.Gidip birde servisten alırsanız şikayetiniz degişmezse boşuna almış olursunuz.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Orijinal amortisör dediğin MONROE firmasıdır. Sen ne aldın, MAYSAN, AVTOPARS vs. bilindik firmalardır bunları aldıysan sıkıntı yok. Senin CADDY'nin amortisörleri ZATEN PATLAKMIŞ. Patlak araba öyle yumuş yumuş gider, bende 2001 Felicia'nın patlak 4 amortisörünü değiştirdim araba taş gibi oldu, arabanda bir şey yok bence, sıcak soğukla da etkili, soğukta gazlı amortisör sertleşir, zaten yağda var yağda akışkanlık kaybeder. |
Amortisör alışma süresi diye birşey yoktur. Ya serttir ya değildir. Forumda belki binlerce defa yazıldı, sanayi niye ucuz çünkü kullanılan parça ucuz. Bu ucuzluğun tabi kabul edilebilir noktası önemli. Örneğin serviste sizin amortisörler 500 TL ise, bu kişi 200 TL'lik amortisör bulmalı ki hem servisten ve orjinal parçadan pahalı iş yapmasın çünkü bu sefer sorarsınız niye orjinali şu para iken niye bu paraya taktınız diye hem de kendi maksimum kar elde etsin. Neyse işin özeti servisten orjinal parça fiyatı almadan direk parça değiştirtmeyin. Ayrıca her yan sanayi bir değildir, neyi takacaklarını da sorun öyle taktırın. Büyük ihtimalle sizin amortisörler ya bu araca uygun değil ya da aşırı kalitesiz bir model takılmış. |
Benzer içerikler
- plaka önerileri
- araba neden fan açar
- direksiyon açı sensörü sıfırlama
- otomatik vites d de gitmiyor
- arabadan benzin nasıl çekilir
- mercedes eqb 250 yorum
- mg hs phev 2024
- byd ne zaman ucuzlayacak
- doblo trekking 4x4 mu
- jaecoo 7 yorumlar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X