Şimdi Ara

Çalışma programım, beslenmem, süt alerjim ve protein tozu kullanamayışım hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar merhaba, 1 aydır kendi çapımda body building yapıyorum ama günlük protein ihtiyacımı karşılayamadığımı düşünüyorum, 1 ayda yağlar kısmen eridi, vücut sıkılaştı. Başlıkta belirttiğim gibi süt alerjim var bu yüzden whey protein tozu kullanamıyorum, kullanınca fena kaşıntı oluyor.

Bugün protein hesabını yapayım dedim, tüm gün boyunca yediklerimden 39 gram protein almışım, gece 1 bardak süt içeceğim ondan da max 6 gr gelse 45 gramla günü kapamış oluyorum, oysa benim en az 71 gram protein almam gerekmiyor mu? Eğer hesabım doğruysa aradaki 26 gramı nasıl kapatacağım? Beslenmeyi mi artırmalıyım, protein tozuna mı yönelmeliyim bilemedim, süt alerjim olduğundan whey protein tozu kullanamıyorum o yüzden et proteinine bakayım dedim ama alıp almamakta kararsız kaldım çünkü markasına göre her servis 4,5tl ile 6,5 tl arasında değişen bir fiyata maloluyor, şu an ağır antrenmanlar yapmadığımı düşünürsek bu parayı et ve tavuğa yatırmak daha mantıklı değil mi? yorumlarınızı merak ediyorum, düzgün bir dille yazılmış her türlü eleştiriye açığım, gerçekten anlayanlar yazarsa sevinirim, şimdiden teşekkürler...

Yazı çok uzun olmuştu o yüzden editledim, detayları sona aldım, okumak isteyen buyursun efendim:

Kimim ben?
    Yaş 26, Boy 177, kilo 71, yağ durumu: göbek bölgesinde çok az yağlanma var ve yavaş yavaş eriyor.

Ne zaman çalışıyorum?

1 aydır, İki günde bir, yemekten 2 saat sonra ve spor bitişini akşam yemeğine denk getirecek şekilde çalışıyorum(genelde 18:30 20:00 arası)

Nasıl çalışıyorum?

salona gitmiyorum, evde dumbell + koşu parkında koşu ve aletler;
    -5dk ısınma hareketleri
    -Ön kol 8kg dumbell ile 3*12
    -arka kol 5kg dumbell ile 3*12 (sonra evden çıkıyorum)
    -koşu parkına hızlı adım yürüyüş 700m
    -koşu parkında koşu +yürüyüş + koşu + yürüyüş şeklinde 2 km
    -değişik aletlerle kendimi zorlayarak çalışma
    (bu aletleri tek tek saysam uzun sürer ama omuzlar kollar ayaklar vs. tüm bölgeleri çalıştırmaya çalışıyorum ve salondaymış gibi setler halinde yapıyorum toplam 15 20 dk mı bu aletler alıyor)
    -3*12 şınav
    -3*20 mekik
    -3*5 barfiks
    -3*12 halter şeklindeki alet
    -3*15 halter şeklindeki aleti omuza alarak squat
    -5 dk soğuma hareketleri
    -hızlı adımlarla eve dönüş 700m

Nasıl besleniyorum?

Özel bir programım yok ama şekerden, beyaz ekmekten ve yağdan uzak durarak, protein ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum.

*Kahvaltı (geç uyandığımdan saat 12:00 gibi)
    yarım domates, 50 gr peynir, 4-5 zeytin, 1küçük kase yoğurt, 1 haşlanmış yumurta, çeyrek ekmek ve reçel

*Öğle yemeği(saat 15:00 16:00 gibi)
    Sabit olmuyor ama genelde menemen + bulgur pilavı +yoğurt veya 1 porsiyon makarna + yoğurt veya dürüm + 2 ayran şeklinde karbonhidratın yanında protein içeren bir şeyler yemeye çalışıyorum

*Akşam yemeği ( spor sonrası 20:30 gibi)
    menüde tavuk varsa yağsız 1 porsiyon tavuk haşlama veya yağsız sote + ayran+ salata + pilav
    menüde tavuk yoksa annemim pişirdiği yemeğin yanına 2 veya 3 haşlanmış yumurta + yoğurt

*Gece yatarken (02:00 03:00 gibi)
    1 su bardağı süt (yarım yağlı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi havacı27 -- 23 Ağustos 2016; 1:27:01 >

• izole protein tozları var
    laktossuz süt ile yapıldığı için yan etkisi olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • et proteinı bence senin için gereksiz, izole protein denemedin mi?

bu arad amacın kas yapmak ise çok çok az protein alıyorsun, 35 dğeil 70de değil 140 gram alman gerekiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Torneol

izole protein tozları var
    laktossuz süt ile yapıldığı için yan etkisi olmaz

teşekkürler, bi araştırayım hocam bakalım alerjisi olupta izoleyi kullanan var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: DevrimSeven60

et proteinı bence senin için gereksiz, izole protein denemedin mi?

bu arad amacın kas yapmak ise çok çok az protein alıyorsun, 35 dğeil 70de değil 140 gram alman gerekiyor

İzoleyi denemedim hocam, denemeyi düşünüyorum, bu arada gerçekten 140 gr lazım mı bana? çalıştığım programa göz attınız mı? 140 gramı protein tozsuz almam mümkün değil, gün boyu et tavuk yumurta yemem gerek herhalde
  • havacı27 kullanıcısına yanıt
    Hocam valla fazla disiplinsiz bir program, gelismek istiyorsan gun boyu cantanda yemek ile dolasicaksin, 2-3de uyuyormussun cok.gec. 11de uykuda olman lazim. 85kgyim ben. 180gram protein aliyorum genelde, hic istemedigim birsey gunde 2 olcek whey kullanmak ama mecburum. Bazi gunler whey bile almadan tamamliyorum protein ihtiyacimi.

Bu arada yumurtaya alerjin var mi? Bir tane yumurta cok az, xl yumurtanin tanesinde 8 gram protein var yiyebildigin kadar ye bence :) ben 4 sabah 2 de yatarken yiyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Hocam valla fazla disiplinsiz bir program, gelismek istiyorsan gun boyu cantanda yemek ile dolasicaksin, 2-3de uyuyormussun cok.gec. 11de uykuda olman lazim. 85kgyim ben. 180gram protein aliyorum genelde, hic istemedigim birsey gunde 2 olcek whey kullanmak ama mecburum. Bazi gunler whey bile almadan tamamliyorum protein ihtiyacimi.

Bu arada yumurtaya alerjin var mi? Bir tane yumurta cok az, xl yumurtanin tanesinde 8 gram protein var yiyebildigin kadar ye bence :) ben 4 sabah 2 de yatarken yiyorum.

Hayır hocam süt dışında bir şeye alerjim yok, yumurta, yoğurt, peynir sorun olmuyor, galiba laktozla alakalı bir durum, ilk yorumunuzu sabah gördüm, 140 gramı okuyunca direk artırdım yumurtayı, 3e çıkardım, , bi de lor peyniri aldım marketten 3 kaşık lor peyniri üzerine 3 yumurta çok çok az yağda kavurarak yedim, artık hem kahvaltıda hem de gün içinde yumurtayı, tavuğu artıracam, uyku meselesini de çözmeye çalışıyorum, bir de program neden disiplinsiz, salonsuz yapılan antrenmanlarda genelde dumbella yapılan hareketlere yükleniyorlar o programları ise ben sevmiyorum, çünkü hem 34 derece sıcaklıkta evde çalışmak işkence gibi geliyor hem de bacak için squattan başka bir şey yapamıyorum evde ve son olarak bu programı disiplinli hale getirecek her türlü öneriye açığım sonuçta ben amatörüm ve amatör olduğumun bilincindeyim öneriniz varsa paylaşın lütfen, teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi havacı27 -- 23 Ağustos 2016; 21:53:01 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: havacı27

quote:

Hayır hocam süt dışında bir şeye alerjim yok, yumurta, yoğurt, peynir sorun olmuyor, galiba laktozla alakalı bir durum, ilk yorumunuzu sabah gördüm, 140 gramı okuyunca direk artırdım yumurtayı, 3e çıkardım, , bi de lor peyniri aldım marketten 3 kaşık lor peyniri üzerine 3 yumurta çok çok az yağda kavurarak yedim, artık hem kahvaltıda hem de gün içinde yumurtayı, tavuğu artıracam, uyku meselesini de çözmeye çalışıyorum, bir de program neden disiplinsiz, salonsuz yapılan antrenmanlarda genelde dumbella yapılan hareketlere yükleniyorlar o programları ise ben sevmiyorum, çünkü hem 34 derece sıcaklıkta evde çalışmak işkence gibi geliyor hem de bacak için squattan başka bir şey yapamıyorum evde ve son olarak bu programı disiplinli hale getirecek her türlü öneriye açığım sonuçta ben amatörüm ve amatör olduğumun bilincindeyim öneriniz varsa paylaşın lütfen, teşekkürler

Ben de profesyonel değilim tabiki hocam :)

hocam siz salona gitmiyormuşsunuz ksuura bakmayın ben kısa yazıyı okumuştum birde beslenme programını.

Yani bu işi orta seviye yapcak olsanız bile 140 gram gerekir diye düşünüyorum, temel ahreketlerle evde fit bir vucut elde edilir, bu işlderde beslenme %60 önem taşırken, çalışmak %40 önem taşıyor.

disiplinsiz deme amacım, gece 2--3de yatmanız. Saat 11de yatakda olmaya özen gösteriyorum ben, tabiki haftasonu veya özel günlerde gidip uyuycam demiyorum

Diyeceklerim bu kadar :) Bol bol video izleyin, savaş cebeci, berkkan türkan, egefitness önerimdir.

• quote:

quote:

quote:

hocam siz salona gitmiyormuşsunuz ksuura bakmayın ben kısa yazıyı okumuştum birde beslenme programını.

Yani bu işi orta seviye yapcak olsanız bile 140 gram gerekir diye düşünüyorum, temel ahreketlerle evde fit bir vucut elde edilir, bu işlderde beslenme %60 önem taşırken, çalışmak %40 önem taşıyor.

disiplinsiz deme amacım, gece 2--3de yatmanız. Saat 11de yatakda olmaya özen gösteriyorum ben, tabiki haftasonu veya özel günlerde gidip uyuycam demiyorum

Diyeceklerim bu kadar :) Bol bol video izleyin, savaş cebeci, berkkan türkan, egefitness önerimdir.

anladım hocam yine de teşekkürler, dediğim gibi uyku meselsini disipline sokacam, savaş cebecinin bir ara sıkı takipçisiydim ama artık samimi gelmiyor, adam resmen suplement deposu, her ne kadar bunları devamlı kullanmıyorum dese de hiç sıcak gelmiyor bana, bir de buzdolabı tanıtımları var ki evlere şenlik, bizim mahalledeki kasapın dolabında yoktur o kadar et :) diğer dediklerinize bakıcam, bende genelde genç ve fit kanalını izliyorum, shredded brothers'ın ve fit yemek'in de tarifleri fena değil :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

anladım hocam yine de teşekkürler, dediğim gibi uyku meselsini disipline sokacam, savaş cebecinin bir ara sıkı takipçisiydim ama artık samimi gelmiyor, adam resmen suplement deposu, her ne kadar bunları devamlı kullanmıyorum dese de hiç sıcak gelmiyor bana, bir de buzdolabı tanıtımları var ki evlere şenlik, bizim mahalledeki kasapın dolabında yoktur o kadar et :) diğer dediklerinize bakıcam, bende genelde genç ve fit kanalını izliyorum, shredded brothers'ın ve fit yemek'in de tarifleri fena değil :)

off off 25kg et vardı bir ara dondurucusunda, trde o dolabın içi 5-6 bin tl tutar.

Supplement ve et çok ucuz olduğu için beslenmesi çok iyi.. Hocam 3 temel supplementi söyleyeyim, whey bcaa kreatin, azıcık daha paran varsa glutamin.

Gerisi bence gereksiz para, öğrenci olmasam tabiki alırım, vitamin suppleementlerde çok faydalı fakat deidğim gibi kısıtlı bütçeye 3 supplement max.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.