< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Çalışmayan biriyle evlenmek (2. sayfa)
-
-
Bu devirde evlenmek için kafayı yemiş olmak lazım.
(Tek istisnası önceden hazır olan kenardaki birikim, gelecek kaygısı yaşamayacak sağlam bir gelir )
Gerek şahlanmış bir ekonomik düzenin getirdiği heyecanı, gerekse toplumun yaşadığı ahlaki ve kültürel çöküşte düzgün bir insan bulabilme şansını düşününce...
Eve nasıl eşya alacan harç borç...
Daha bunun düğünü var abidik gubidik adeti örfü var. Nasıl finanse edenden harç borç.
Eve yerleştiniz Kirası faturası marketi pazarı var. Aile ziyaretleri akraba ziyaretleri üfff
Ne ev satın alabilirsin ne ev kredisine girebilirsin. Tek maaşla birikim de yapamazsın kolay kolay... Kiralarda ordan oraya sürüneceksin(çocuk olunca öyle her muhitte de oturamazsın. Güvenlik önemli)
Ondan sonra kız diyecek ki biyolojik saatim doluyor çocuk yapmam lazım...
Zaten evliliğin özü çocuk yapmak. Türk toplumunda bu gerçekten kaçmak çok zor
Bi çocuk bezi maması kaç para haberin var mı
Daha bunun hastalığı doktoru hastanesi vs. var.
Eh çoluk çocuk olunca araba da lazım olacak sağa sola gidip gelmeye...tabi tek maaş ile bir araba almak imkansız. Önceden Birikimin yoksa... Ya da ailen yardım etmeyecekse..
Çocuk büyüdü dertler bitti mi? Bitmeeediiii. Bu sefer de çocuğun davranışları şekillenecek kızın ailesi cahilse ayvayı yedin zaten
Büyükler başlayacak karışmaya.
Çocuk büyüdü okul çağına geldi. okulu öğretmeni dersi ödevi derken başka dertler başlayacak. Çocuk sosyalleşmek isteyecek hem bu bağlamdaki ihtiyaçlarını hem de eğitim masraflarını yeterince gideremeyeceksin
Zaten tek maaş olacağı için hayli zor olacak her şey.
Peki çocuğunun elin surisinin fabrikasında üç kuruş paraya çalışmak zorunda kalacağı bir ihtimali hiç düşünmeyecek misin?
Kira fatura market giyim çocuk masrafları derken hayatın bunları finanse etmek için tek bir hedefte koşan yarış atına dönecek. iş ve uyku arasında geçip gidecek hayatında çoğalan sorunlar yumağında kaybolup gittiğini haftalık izninde belki fark edeceksin
Kendine vakit ayırmadığını fark ettiğinde iş işten çoktan geçmiş olacak.
Gelecek kaygısı ile bir aileye bakmanın sorumluluğu üzerine bindiğinde, bu ağırlık seni yavaş yavaş bir değirmende ezilen buğday tanesine çevirecek.
Daha tripkolik Türk kızının hallerine girmedim bile
Yerli dizi, gündüz kuşağındaki kadın programları ve dandik yarışma programları ile beyni yıkanmamış, anlayışlı, kültürlü, eğitimli biri ile tanıştığını varsayıyorum.
Bir insan niye evlenir ki böyle bir ülkede?
Güzelliğe aldanmak, yalnız kalma korkusu, çevre baskısı, çocuk yapma hevesi derken değer mi gelecek kaygısı ile bu ağır sorumluluğun altına girmeye?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 25 Ocak 2022; 21:31:42 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Evlenme çocuk yapma devri biteli çok oldu
Nüfus artış hızının düşüklüğüne bakınız
Yaparsa…
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Son 12 yildir hicbir turk kizla birlikte olmadim malesef Rusya'da kendilerinden pek yok. Bu sayede kaale alip ciddi ciddi sana cevap vermis bulundum. Neyse, seni soyle ugurlayalim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leipold -- 25 Ocak 2022; 22:6:34 > -
Evlenecek durumun yoksa niye konu açıyorsun.
Evlen ışte karıyı çalıştır çocukları çalıştır para kazanırsın. Ebebeyinlik bu değil mi zaten.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sen iyi insan mı ona bak yok çalışıyor falan bunlar saçma.
-
Bu devirde ekonomik özgürlüğün yoksa evlenme eşin çalışmıyorsa ayda en az 15-20 bin gelirin olmalı ki ekonomik sorunlar aranızı bozmasın.
Rızkı veren Allah'tır,buna inanıyorsan,gönlünde kani olmuşsa hiç durma git iste ve evlen..sadece maaşı için bir kadınla evlenilmez,ailesi,huyu,terbiyesi ve sevebileceğin birisi en önemli kıstaslar..Ayağını yorganına göre uzatırsan herşeyi yetirirsin,yok herşeyi alacağım,giyeceğim,gezeceğim dersen değil iki 10 maaşta alsan yine yetiremezsin.Allah senin rızkını sen ortada yokken yaratmış,sen çalışmayan hanımda alsan,çalışanda alsan sana yazılan rızkı yiyeceksin.Ayrıca işin geçim boyutundan önemlisi evde huzur ve mutluluk boyutu,yarın çocuk doğunca çocuğun annesinin yanında sağlıklı büyümesi de var.. Allah hakkında hayırlısını versin..
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Herkes Rusya'da yurtdışında mı yaşıyor da millete Türkle evlenmeyin diye tavsiyede bulunuyorsun ? istersen ülkeyi komple avrupaya taşıyalım.
-
Ailesi vermezse kaçır burda olmazsa yurt dışında çalışır bir şekilde geçinirsiniz yeter ki yengenin gözü yükseklerde olmasın mütevazi olsun rızkınız bir şekilde çıkar.
En önemlisi sen bu kızdan hoşlanıyormusun yoksa seviyormusun önce bunu bir idrak et öyle çiz yolunu zira evlilik çocuk oyunu değil hoşlanmayla bu yola girilmez ama seviyorsan hiç vakit kaybetme yoksa burda yazanlara kanıp beklersen kızı başkasıyla evlendirirler sonra (seviyorsan) genç yaşında çok zor toparlanırsın iyi düşün geç kalmadan kararını ver.
-
Çalışmayan kadınla evlenme. Çalışmayan kadın nedir! Devir eski devir değil. Çalışmayana ekmek yok, kimse kusura bakmasın. Bütün ihale sana kalır. Erken yaşlanır, stresten ölür gidersin. Azıcık kararlı dursanız kızlar mum olur mum.
İş yerinde bir kadınla bu konuda tartıştım. Hanımefendi diyor eşim bana bakmak zorunda, niye çalışıyorsun sen diyorum, ihtiyaçlarım var diyor. Erkek robot mu, onun ihtiyaçları yok mu diyorum, din öyle emrediyor diyor. Aklı sıra diyor eşim bana da eve baksın, ben kazandığımı kendime harcayayım. Öyle bir dini de eşi de kabul etmiyorum dedim. Yok öyle bir dünya, ya heptir ya hiç dedim. Bana demez mi sen çok aksi düşünüyorsun diye. Dellendim. Sen keyfine bakacaksın, erkek kira derdi, şu derdi diye erkenden yaşlanacak, yok ya! O kadını kapının önüne koyarım dedim. Nereye gidiyorsa gitsin. Kaldı öyle mal gibi.
Erkekler, siz siz olun ezdirmeyin kendinizi!
Ekleme: Bir de şu açıdan bak:
Sen çalışmazsan seni adam yerine koymazlar. Sana kız verirler mi, hayır! Senin de öyle birini almaman lazım, nokta!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon FR -- 25 Ocak 2022; 23:55:31 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Düğün ve bunun getirdiği saçma ritüeller niyeyse ailelerin kırmızı çizgisi. Hiçbir halta yaramayan tarihin tozları raflarında yeri olması gereken bir adet ısrar ile devam ediyor.
Fakat çalışmıyor diye kız seçimi pek mantıklı değil, diyelim çalışan birisi ne malum ikinizin de işsiz kalmayacağı örneğin. Ayrıca okumasına gerek yok, girişken birisi ise çalışabilir. Zaten okuyan ile okumayan arasındaki maaş farkı artık çok az.
-
Tavsiyede bulunmuyorum, kendi yorumumu yapiyorum. Evlenip evlenmemek insanlarin kendine kalmis. Bence evlenilmez.
-
Çalışmayan erkekle hangi kız evlenir? Benim de fikirlerim netleşmeye başladı. Bir eve 2 yerden maaş girmeli.
-
Hocam, kendinizin aylık 15-20 bin gibi bir geliri yoksa, asla çalışmayan biriyle evlenmeyin. Bu işin maddi yönü.
Benim fikrimi sorarsanız, asla çalışmayan biriyle evlenmeyin, 30-40 bin geliriniz bile olsa. İş sadece para değil maalesef. Sosyal yaşam, meşguliyet vb. birçok şey var. Maddi durumunuz çok iyi olsa bile çalışmayan, evde oturan ya da sadece gezerek para harcayan bir kadın her zaman sorun teşkil eder, günün sonunda size sarar. Başınız çok ağrır. Kadının da kendi ortamı, sosyal yaşamı olmalı. Henüz evlenmedim, ancak sevgili döneminde bile bunun örneğini çok yaşadım. Sevgilim boş beleş takılırdı, bense nefes alacak vakit bulamazdım. Hep kavga ederdik. Sözün özü, hem maddi hem manevi açıdan, çalışmayan birinden uzak durun.
Son olarak örnek vereyim, abim de benim gibi akademisyen. Şu an kız arkadaşı var öğretmen, ciddiler. Evlenmek istiyorlar, ikisinin maaşı toplam 20 bin civarı gelirleri olacak. Buna rağmen kara kara düşünüyorlar, 1-2 yıl sonra evlenmeyi düşünüyorlar. İkisi de 30'unu çoktan geçti.
İyice düşünün, acele etmeyin.
-
Çalışsa da zaten onun maaşı onun ihtiyaçları için gidecek. Sen yine kira,elektrik,su faturalarını ödeyip mutfak masrafını yapacaksın. O da 3-5 bir şey alır ayıp olmasın diye.
Ama maddi açıdan sorun yoksa evlilik güzel şeydir. İyi ki evlenmişim diyorum.
Çalişan kiz olsa sana bakmazdi zaten dostum emin ol buna🙂
Hayat şimdi sizin gözünüzde pamuk şekeri gibidir🤭
İlerde anlarsin anya ile konyayi🤭
Şu Türk kızıyla evlenilmez diyen 12/14 yaş aralığındaki ergenler ne yaşadınız acaba. Anneniz Rus mu gençler sizin?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Acı ama doğru bu.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bizim bir arkadaş var adam memur karısı çalışmıyor birkere işe girdi 1 ay dayanamadı çıktı evde şimdi bizim arkadaş hem çalışıyor hemde eve gidince temizlik yemek vs ev işlerini yapıyor Allah her kızın karşısına böyle mal adamlar çıkartmaz baya şanslı kız 😄
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X