Şimdi Ara

Çalıştırınca motordan sadece tık sesi geliyor/Almera 2006

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Model 2006 HB Almera

Aracımı 4 günlüğüne bir yere parkedip bırakmıştım. Döndüğümde anahtar çalışmıyordu. Kapıyı açıp kontağı çevirdim ekrandaki ışıklardan hiç biri yanmadı. Motorda çalışmadı. Daha sonra bir arkadaşın arabasından akü bağlayıp çalıştırmaya çalıştık, benim akü biraz doldu ekrana ışık geldi fakat contağı çevirdiğimde tık diyor başka birşey olmuyor. Araçtaki benzin nerdeyse bitmiş durumdaydı, ertesi gün benzin alıp koyduk, fakat akünün yine boş olduğunu gördüm, yine başka bir araçla akü bağlantısı yapıp çalıştırmaya çalıştık, kontağı çevirince tık diyor sadece.

Fikri olan arkadaş var ise şimdiden teşekkürler,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreamer1983 -- 16 Eylül 2010; 12:21:45 >

• Ya denediğiniz akülerde sıkıntı var ya da aracın elektrik aksamında..En temizi işten anlayan bir oto elektrikçi çağırmanız. Geçmiş olsun..
  • %99.9 Alternatör
  • Arkadaşlar cevalar için saolun,
    Dün 3. bir deneme yaptık, yine çalışmadı, sonra iniş aşağı saldık yine çalışmadı. Sonra biraz daha akü bağlantısı yaptık bu sefer biraz uzun tuttuk, sonra başlantıları çıkarıp aracı yine inişten saldık çalıştı.
    Kısaca bağlantıyı biraz uzun bekletip vurudurunca çalıştı.
    Sanayiye götürdüm, aküyü şarz ettiler sadece, nerdeyse tamamen tükenmiş. Birde 30 bin bakımına soktum o arada bujileride değiştiler.

Sonraki problem yaşayan arkadaşlar için not düşeyim, biraz uzun şarz edip denemekte fayda var, bağlantı yapınca hemen çalışmayabiliyor.
  • akü başka araçtan şarj olurken siz de marşa bassaydınız vurdurmaya gerek kalmazdı hocam...
  • siz akü diğer araca bağlı iken arabayı çalıştırdınız değil mi? yoksa biraj şarj edip kabloları söküp mü çalıştırdınız
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.