Arkadaşlar merhaba. Öncelikle bu forumdaki ilk mesajım bu, herkese selam ederim.
Call of duty 4 MW multiplayer oynarken ekran kartını zorlayıcı grafiklerde, fps en az 65 e iniyor ( yoğun duman sis altında ). Ancak daha fps 75 lerdeyken grafiklerin gayet normal olduğu sırada mouse tekliyor ve oynamamı bayağı etkiliyor. Daha önceleri hiç olmuyordu bu. Sizce neden oluyor olabilir ?
Ayrıca mouse pilli. İlk ondan olabileceğini düşündüm fakat deneme yanılma yöntemiyle böyle bir şeyin olamayacığını anladım.
Nedir çözümü?
Updullah
Duman ve gölge, FPS'yi en fazla düşüren efektler. Bütün oyunlarda böyledir bu durum. Bu ikisini kapatırsan sorun kalmaz. Hatta gölgeleri kapattığında yapacağın kill sayısı artacak, çünkü ekranın yineleme gecikmesi bile düşecek.
Ben bu oyunu ATI 2600HD ile high ayarlarda efekteleri kapatarak oynuyorum. Ortalama 50 FPS alıyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: bocekgrafik
Duman ve gölge, FPS'yi en fazla düşüren efektler. Bütün oyunlarda böyledir bu durum. Bu ikisini kapatırsan sorun kalmaz. Hatta gölgeleri kapattığında yapacağın kill sayısı artacak, çünkü ekranın yineleme gecikmesi bile düşecek.
Ben bu oyunu ATI 2600HD ile high ayarlarda efekteleri kapatarak oynuyorum. Ortalama 50 FPS alıyorum.
Dostum çok sagol da dediğimi anlatamadım ben. Dumanda fps düşmüyor mouse tekliyor. Fps 75 iken mouse takılıyor
Dediğimi dene önce, çözüm olmazsa tekrar bakarız.
quote:
Dediğimi dene önce, çözüm olmazsa tekrar bakarız.
Dumanın kalitesini düşürdüm gölgeyi ve parlamayı kapattım ancak yine böyle
Sadece efektlerin çok olduğu yerlerde yapıyorsa ekran kartı yetersiz geliyor demektir. Bir de detay ayarın şu an hangisinde bilmiyorum ama onu da düşürür müsün. Ultra'da ise High'a, High'da ise Medium'a, Medium'da ise de Low'a.
Sadece efektlerin çok olduğu yerlerde yapıyorsa ekran kartı yetersiz geliyor demektir. Bir de detay ayarın şu an hangisinde bilmiyorum ama onu da düşürür müsün. Ultra'da ise High'a, High'da ise Medium'a, Medium'da ise de Low'a.
Ayarlar medium daydi hepsini low a düşürdüm. Ekran kartı şimdiye kadar hep yetiyordu 4 seneden beri oynuyorum hiç yapmamıştı böyle bir şey.
bu arada ekran kartımın modeli nVidia GeForce 8600GT
Kardeş o kartlar tarih oldu artık. Yetmemesi normal. Ayarları low'a düşürünce sorun gitti mi peki? Onu söylemedin...
quote:
Kardeş o kartlar tarih oldu artık. Yetmemesi normal. Ayarları low'a düşürünce sorun gitti mi peki? Onu söylemedin...
Low a getirince fps daha da yükseldi ama tekkeme geçmedi. Bu oyunu dört seneden beri oynuyorum ilk defa böyle bir şey oldu Allah Allah ...
FPS'nin yoğun çatışma, sis, duman gibi yerlerde düşmesi normal oncak tekleyecek kadar düşmesi enteresan. Bu tekleme nasıl bişey, video çekme imkanın varsa daha iyi tespitte bulunabiliriz belki.
quote:
FPS'nin yoğun çatışma, sis, duman gibi yerlerde düşmesi normal oncak tekleyecek kadar düşmesi enteresan. Bu tekleme nasıl bişey, video çekme imkanın varsa daha iyi tespitte bulunabiliriz belki.
Tamam bu aksam videoya cekecegim. Ekran kartının güncellemesi var mı diye de bakacağım.
ayni durum bendede var gtx 480 amp edition kartim var sabit 200 fps de oynuorm ama adamla karsi karsiyaya gelince oyun tekliyor 2 sanie 1 saniye civari.. neden olabilir beyler bi el atarmisinz.?
mouse degistirin ,bende wireless mouse vardı aynı tekleme sorunu bende de oldu, pili değiştirdim yine aynı tek çözüm mouse degistirin
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme