Şimdi Ara

Çamaşır Makinasından iPhone 3GS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
1
Favori
2.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eşimin 4 yıllık telefonumu çamaşır makinasından 1 saat 60C'de deterjanlı suyla yıkamasından sonra telefonun ilk olarak ekranını çıkardım ve çok fazla pilden cızırtı geldiğini farkettim ama elimde yeterince tornivida olmadığı için pili tam olarak sökemedim. Anakartın üzerindeki birkaç vidayı çıkarmamla beraber cızırtı sesi kesildi, zannedersem bir yer kısadevre yağıyordu sürekli onun bağlantısını kopardım.

Telefonun içinden damlayan suları kağıt havluyla alıp cihazı 2 gün çok sıcak kalariferin üzerinde kuruttum. 2 gün sonra cihazı itunes a bağladım kurtarma modunda olduğu için hiç bişey yapamadım fakat itools ile tüm resim, not ve telefon defterini kopyaladım. Telefon lcd ekranı dışında çalıştığını düşünüyorum.

Dün akşam gelen lcd ekranın montajını telefonuma yaptım fakat kurtarma modundan çıkamıyorum. redsn0w_win_0.9.15b3 gibi programları deniyorum ama hata mesajı 21, 1301 vs. gibi hata mesajlarıyla karşılaşıyorum.

Bu ölüm kalım meselesinde bir el atında şu yazılım mevzusunu çözelim :)

m_hatip bu mesajı paylaştı

• quote:

Orijinalden alıntı: m_hatip

Eşimin 4 yıllık telefonumu çamaşır makinasından 1 saat 60C'de deterjanlı suyla yıkamasından sonra telefonun ilk olarak ekranını çıkardım ve çok fazla pilden cızırtı geldiğini farkettim ama elimde yeterince tornivida olmadığı için pili tam olarak sökemedim. Anakartın üzerindeki birkaç vidayı çıkarmamla beraber cızırtı sesi kesildi, zannedersem bir yer kısadevre yağıyordu sürekli onun bağlantısını kopardım.

Telefonun içinden damlayan suları kağıt havluyla alıp cihazı 2 gün çok sıcak kalariferin üzerinde kuruttum. 2 gün sonra cihazı itunes a bağladım kurtarma modunda olduğu için hiç bişey yapamadım fakat itools ile tüm resim, not ve telefon defterini kopyaladım. Telefon lcd ekranı dışında çalıştığını düşünüyorum.

Dün akşam gelen lcd ekranın montajını telefonuma yaptım fakat kurtarma modundan çıkamıyorum. redsn0w_win_0.9.15b3 gibi programları deniyorum ama hata mesajı 21, 1301 vs. gibi hata mesajlarıyla karşılaşıyorum.

Bu ölüm kalım meselesinde bir el atında şu yazılım mevzusunu çözelim :)

geçmiş olsun öncelikle.
    Böyle durumlarda pili sökmeniz gayet mantıklı. telefonu açmadan açmayı denemeden direk batarya sökümüni iyi yapmışsınız. ama cızırtı sesi muhtemelen kısa devre habercisi. ayrıca kurutma işlemini bir kalorifer üzerinde yapmanız doğru değil. Aksine çok zararlı. cihazı İçi pirinç dolu bir kavanoza koyup telefonu komple pirinçlerin içine sokarak ağzını kapatmalısınız. 3-5 gün aralığı kafi gelecektir bütün nemi pirinçler emecektir. telefonun kurtarma moduna istemsiz bir şekilde geçmiş olması kart arızası habercisi gibi geliyor. kurtarma modundan çıkmak için eğer jailbreak yaparak düşünüyorsanız yapamayabilirsiniz. cihazı dfu moda almanız gerekecektir. tuş kombinasyonlarınıda tutturamayabilirsiniz ekran olmadan, En mantıklı yolu itunes ile orjinal bir firmware indirerek yükleme yapmayı denemeniz. baktınız yine olmuyor çıkamıyorsunuz,yükleme yaparken itunes dan aldığınız hata kodlarını internetten arattırıp anlamlarını bulun. ayrıca yüklemeyi farklı usb portlarında ve yine olmadı başka bir bilgisayarda güncel bir itunes ile deneyin. tüm bunlar için yeterli zamanınız yoksa 20 tl verin tespitte bulunsun bir teknik servis.

Geçmiş olsun

• selcuktuncer S kullanıcısına yanıt
    Eski bir telefonda böyle bir tecrübeyi yaşamak benim için iyi oldu. Telefonu kendim tamir edip yaşadıklarımı burada yazacaktım ama yazılım problemini çözemeyeceğim galiba. Şu an ekranı ve dokunmatik panel dahil tüm fonksiyonları çalışıyor. Telefonu ilk bilgisayara bağladığımda itools ile dosyalara erişebiliyordum fakat şu an da itool işe yaramıyor.

Bu konu beni aştığı için mecburen teknik servise gitmem gerekiyor.

Eğer telefon çalışırsa dünyada ki en uzun süre yıkanıp çalışan telefon olacaktır :D
  • quote:

Eski bir telefonda böyle bir tecrübeyi yaşamak benim için iyi oldu. Telefonu kendim tamir edip yaşadıklarımı burada yazacaktım ama yazılım problemini çözemeyeceğim galiba. Şu an ekranı ve dokunmatik panel dahil tüm fonksiyonları çalışıyor. Telefonu ilk bilgisayara bağladığımda itools ile dosyalara erişebiliyordum fakat şu an da itool işe yaramıyor.

Bu konu beni aştığı için mecburen teknik servise gitmem gerekiyor.

Eğer telefon çalışırsa dünyada ki en uzun süre yıkanıp çalışan telefon olacaktır :D
    Hocam öncelikle geçmiş olsun.... umarım kurtarabilirsiniz telefonu.

Konu efsane olmaya aday, benden söylemesi..

• Kızıl Baron kullanıcısına yanıt
    Ben yazılım işini yapabilirm diyen bir kişi varsa ona telefonu gönderebilirim. Telefonla beraber efsane oluruz :D
  • quote:

Ben yazılım işini yapabilirm diyen bir kişi varsa ona telefonu gönderebilirim. Telefonla beraber efsane oluruz :D

yazılımı yapabilirim demek biraz farklı bir bakış açısı. bence önce hasarın ne durumda olduğunu görmek bilmek gerekiyor. yoksa yazılımı gizli tutulan sır yöntemlerle yapmayacak kimse. yazılım restore etme metodları bellidir. öncelikle telefonun sağlığının bu işlemi kabul edebilicek halde olup olmadığıdır asıl mesele. yani donanımsal olarak arıza varsa firmware ile ne yaparsan yap çözemezsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selcuktuncer -- 2 Ocak 2014; 13:04:11 >
  • selcuktuncer S kullanıcısına yanıt
    Ekran değişimini yaptım ekrana ilk olarak apple logosu geliyor daha sonra itunes a bağla işareti geliyor. Elektronikten çok iyi anlamam ama sağlam gibi duruyor cihaz. Görüntü eskisi gibi net ve sürekli.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    iphone 6s yavaş şarj
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Ekran değişimini yaptım ekrana ilk olarak apple logosu geliyor daha sonra itunes a bağla işareti geliyor. Elektronikten çok iyi anlamam ama sağlam gibi duruyor cihaz. Görüntü eskisi gibi net ve sürekli.

tamam işte öyleyse itunesdan orjinal firmware yüklemeyi dene. jailbreak kullanmıyorsan eğer. simlocklu değilse. eğer öyleysede yazılımı kabul ediyormu etmiyormu görmüş olursun. sonrada jb adımlarını uygularsın. sonucu bekliyoruz merakla :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kızıl Baron

Hocam öncelikle geçmiş olsun.... umarım kurtarabilirsiniz telefonu.

Konu efsane olmaya aday, benden söylemesi..

+1
  • dexter46 kullanıcısına yanıt
    Akşam evime gidince tekrar deneyeceğim.

Dün akşam; ekranda itunes a bağlan logosu varken, itunes a bağladığımda geri yükle diyorum ve 5-6 dk boyunca bir kaç işlem yapmasından sonra hata mesajıyla karşılaşırum ve apple logusu çıkıyor sonra tekrar itunes a bağla logosu çıkıyor.

power button ve home button kombinasyonlarıyla cihazı dfu (zannedersem koruma modu) aldım ve ekran kararmışken aynı işlemi yaptım ve başka bir hata mesajıyla karşılaştım.

jailbreak hayatımda hiç yapmadım ama tinyummbrella gibi programlada cihaza işletim sistemi yüklemeye çalıştım ama olmadı.

forumda okuduğum başka konularda insanlar günlük kullanımda, herşey normalken benim düştüğüm yazılım problemlerini yaşamışlar. eğer onlar bunu çözdülerse bende bu cihazda çözebileceğimi düşünüyorum.

şu an iphone 5s kullanıyorum ama bu cihaz benim için önemli onunla daha çok işim var

• m_hatip M kullanıcısına yanıt
    tinyumbrella ile Exit Recovery yapın olmazsa Fix Recovery yaparsınız

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OA

tinyumbrella ile Exit Recovery yapın olmazsa Fix Recovery yaparsınız
    O hata mesajlarının kodları önemli, hangi hatayı aldığını yazarsan yardımcı olabiliriz.
  • Yeni bir cihaz al artık hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • behchat B kullanıcısına yanıt
    iTunes a bağlayıp geri yükle dediğimde hata kodu 21 ekrana geliyor.

Diğerlerinide yazıp deneyeceğim.
  • quote:

Hata kodu 21 guvenlik (antivirus, firewall) yazilimi ile ilgili olabilir diyor. Yukluyse firewall u gecici olarak devre disi birakarak (garanti olsun diye av yi de) deneyebilir misiniz? Varsa baska bir bilgisayarda da deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zengier -- 2 Ocak 2014; 20:42:23 >
  • quote:

Yazılanlara göre bu hata kodu antivirüs programları yüzünden oluyormuş. Diğer neden de host dosyasının modifiye edilmiş olması. İlk olarak antivirüs programını tamamen devre dışı bırak, daha sonra C:\Windows\System32\ drivers\etc\hosts dosyasını açıp bir bak. Eğer bu dosyada apple.com gibi satırlar varsa bunları sil ve kaydet. Daha sonra restore etmeyi tekrar dene.
  • zengier Z kullanıcısına yanıt
    Sağol kardeşim ama ne yazık ki aynı hata kodu 21 ile karşılaştım. Hiçbir değişiklik olmadı.
  • quote:

ios 3 ile geri yükleme yapmak istediğimde hata kodu 3194 ekrana geldi.
  • quote:

ios 3 ü yüklemeye çalıştığımda hata kodu 3194 ekrana geldi.
  • quote:

ios 3 ü yüklemeye çalıştığımda hata kodu 3194 ekrana geldi.

Hocam iOS 3 yükleyemezsiniz zaten, imzalar kapalı, 6.1.3'ü internetten indirip yüklemeye çalıştınız mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.