Şimdi Ara

Canakkale'de Sokak Hayvanı Beslemek Yasaklandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: 7-Quaresma , Periah Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 10 Misafir (2 Mobil) - 9 Masaüstü3 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy şu anda #36
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
51. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çanakkale İl Hayvanları Koruma Kurulu karar aldı: Besleme yapılmayacak, apartmanda 1 köpekten fazlası olmayacak - Seçkin Sağlam
    https://www.gazeteduvar.com.tr/canakkale-il-hayvanlari-koruma-kurulu-karar-aldi-besleme-yapilmayacak-apartmanda-1-kopekten-fazlasi-olmayacak-haber-1760616#google_vignette

Çok doğru bir karar sonunda sokaklar olması gerektiği gibi insanların rahatca dokabileceği, temiz ve güvenli hale gelecektir. Darısı diğer illerin basına.

Sahiplenilmeyen hayvanları sokaga yiyecek dökerek üretmek içinde bulunduğunuz topluma zarar veren birşey. Ayrıca kontrolsüz ve sahipsiz aşırı üretilen kedi fe köpeklerin doğaya da büyük zararı oldugu bilinen bir gercek.

Bilinçli davranmadan, sorumluluk almadan sadece sokaga yiyecek döküp ardından evine giden insanların durdurulması bu sorunun çözümünde atılacak en temel adımdır. Hayvanlar akılsızdır ne kadar yiyecek verirseniz o kadar ürerler fakat insanlar akılsız değil en azından eğitilebilir yaptıklarının uzun vadeli zararları öğretilebilir ve cezalandırılanilirler.

Eğer bir hayvanı besleyecekseniz sahiplenip, yasal sorumluluğunu alıp, aşısını yaptırıp, eğitip, bağrına saglayıp o sekilde beskeneniz ve topluma zarar vermeden sorumluluğu alıp yapmanız gerekir. Uygar insan sorumluluk alır. İlkel insan ise sokaga yiyecek bosaltıp ardından evine gidip butun sorunu içinde bulundugu topluma yıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 2 Mart 2025; 13:0:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Singapur da hayvan beslemek yasak. Sebebi çevre kirliliğini önlemek, hayvan popülasyonunu denge de tutmak. Devlet siz beslemeyin biz besleriz diyor, sokaklara beslenme bölgeleri yapıyor, düzenli ve tertipli, sadece kedi köpek içinde değil, kuşlar içinde mesela. Bizde teyze evdeki yemediği sarmayı, fasulyeyi götürüp kaldırıma döküyor. Ortalık leşşş, hayvanlara da onu kaldırımdan yemeye çalışıyor, tam bir rezalet.

Hayvan beslemek istiyorsanız sorumluluk almanız gerekiyor. Sokağa yiyecek boşaltmak sorumluluk almak değildir. Hayvansever olduğunu iddia eden kişilerin artık gerçekten hayvansever gibi davranmaları için zorlanmaları gerekiyor. Sokağa yiyecek boşaltma ilkelliği geride bırakmalıyız.

Temizlik , hijyen ve güvenlik sorunlarını aşmak için bu şart. Sokak hayvanı sorununun kontrol edilebilir seviyelere inmesi içinde öyle.

Karar yasaya aykırı. Dolayısıyla Çanakkale belediyesi ne derse desin Devlet yasalarından üstün değildir. Popülizm yapmış belediye aaa bak yasakladı helal olsun diyecekler. Zaten asıl beslemeyi engellerse yasalari çiğnemiş olacak. Maksat dostlar alışverişte görsün...

Bu politikacilar varya acayip sahtekarlar.
  • Türkiyede sokak hayvanı sorununçözüldükten sonra umarım yaya kaldırımlarına araç park eden ilkel insanlara karsı da bir mücadele baslar. Uygarlık yolunda daha gideceğimiz çok yol var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 2 Mart 2025; 12:55:57 >
  • pomaklar nüfuslarını korumalı. bu woke moke ayağına en çok batılı Türkleri hedef alıyorlar son 20 yıldır.

• Yasaya aykırı karar.
    Bir şey olmaz bundan.

• Singapur da hayvan beslemek yasak. Sebebi çevre kirliliğini önlemek, hayvan popülasyonunu denge de tutmak. Devlet siz beslemeyin biz besleriz diyor, sokaklara beslenme bölgeleri yapıyor, düzenli ve tertipli, sadece kedi köpek içinde değil, kuşlar içinde mesela. Bizde teyze evdeki yemediği sarmayı, fasulyeyi götürüp kaldırıma döküyor. Ortalık leşşş, hayvanlara da onu kaldırımdan yemeye çalışıyor, tam bir rezalet.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cem

Singapur da hayvan beslemek yasak. Sebebi çevre kirliliğini önlemek, hayvan popülasyonunu denge de tutmak. Devlet siz beslemeyin biz besleriz diyor, sokaklara beslenme bölgeleri yapıyor, düzenli ve tertipli, sadece kedi köpek içinde değil, kuşlar içinde mesela. Bizde teyze evdeki yemediği sarmayı, fasulyeyi götürüp kaldırıma döküyor. Ortalık leşşş, hayvanlara da onu kaldırımdan yemeye çalışıyor, tam bir rezalet.

Sokak hayvanına neden besleme alanı yapılsın ? Devlet neden güvercin beslesin ? Bunlardaki saçmalığı görmüyor musunuz ? Güvercinin devletin onları beslemesine ihtiyacı mı var ?

Kedinin ihtiyacı mı var ? Hayır yok bu hayvanlar zaten şehirde yeterli yiyecek bulabildikleri için buradalar. Siz besleme alanı kurarsanız sadece gereksiz üremeye neden olursunuz. Devletin veya halkın doğada soyu tükenme tehlikesi altında olan hayvanlar dışında özellikle şehirde hayvan besleme gibi bir yükümlülüğü yok.

Her zamanki işbilmezlikle birileri doğadaki soyu tükenme tehlikesi altındaki hayvanlara uygulanan yöntemleri şehirde aşırı nufus sorunuyla boğuştuğumuz hayvanlara uygulamak istiyor. İlla birşey besleencekse bu doğadaki soyu tehlike altında olan hayvanlar olur şehirdekiler değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 2 Mart 2025; 13:43:48 >

• Colda kullanıcısına yanıt

Hayvan beslemek istiyorsanız sorumluluk almanız gerekiyor. Sokağa yiyecek boşaltmak sorumluluk almak değildir. Hayvansever olduğunu iddia eden kişilerin artık gerçekten hayvansever gibi davranmaları için zorlanmaları gerekiyor. Sokağa yiyecek boşaltma ilkelliği geride bırakmalıyız.

Temizlik , hijyen ve güvenlik sorunlarını aşmak için bu şart. Sokak hayvanı sorununun kontrol edilebilir seviyelere inmesi içinde öyle.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Antalya'da Domuz Avı
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Karar yasaya aykırı. Dolayısıyla Çanakkale belediyesi ne derse desin Devlet yasalarından üstün değildir. Popülizm yapmış belediye aaa bak yasakladı helal olsun diyecekler. Zaten asıl beslemeyi engellerse yasalari çiğnemiş olacak. Maksat dostlar alışverişte görsün...

Bu politikacilar varya acayip sahtekarlar.

• GoSSgO G kullanıcısına yanıt
    Kafamıza göre sağa sola yemek ve yemek artığı koymayı cezalandırmanın nesi tam olarak hangi yasaya aykırı? Yani ben şimdi gidip çöpümü çöp kutusu yerine kaldırıma atarsam belediye bana ceza yazarsa yasalara aykırı işlem mi olacak?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Periah

Beni germez kardeşim.

Sokağa dökene ayrı işlem yapacaksın o zaman.

Ben sokak kedisi bakıyorum 8 tane.

2 si hariç hepsi kısır, onları da az büyüsün kısırlaştırtacağım. Öyle barınak değil, klinikte yaptırıyorum. Barınakların hali ortada zaten, Allah kimseyi düşürmesin.

Paraziti bilmemnesi, hasta olunca ilacı, en kaliteli marka maması, hepsine para harcıyorum.

Şimdi ben bunlara çip taktırsam, sokağa terk ettin diye ceza keserler.

Git çevreyi kirleteni bul. İşin ne? Sadece kural koyuyorlar.

Yasaya aykırı olan şey beni germez.

Tanımam.

• GoSSgO G kullanıcısına yanıt

Hukuk cahilleri yasa nedir bilmeden konuşuyorlar.Gidip Çanakkale'de belediye yetkililerin olduğu yerde sokağa yemek dökün besleyin bakın bakalım nasıl da ceza yiyorsunuz.Ayrıca TCK 185 maddesi uyarınca hakkınızda adli soruşturma başlatılma durumu da mevcut.

• Hayvan beslediğini zanneden haşerat besliyordur...

• benim kedim var, dışarıdaki kimseye zararım yok. köpek ise anca kendi arsan olursa bakılmalı, yan tarafa yeni kiracı geldi köpek var. bahçeyede bitane kulube yaptılar. bütün sesi ben çekiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _bluescream_ -- 2 Mart 2025; 18:26:46 >
  • 10 Milyona Yakın Sokak İti Bugün İtibariyle Ülkede Mevcut

Önümüzdeki Yıllarda Sayı 20 Milyonu Zaten Geçeçek Isırılmadık Adam Kalmaz ÜlkedeCanakkale'de Sokak Hayvanı Beslemek Yasaklandı 

Gerçek Bu, Bu Tablo Dahada Karanlıklaşır İyi Olmaz Gibi Duruyor...

Canakkale'de Sokak Hayvanı Beslemek Yasaklandı

• Şu hayvan düşmanları şunu öğrenemedi ya da işlerine gelmiyor.Olum bura Avrupa değil hayvan rehabilitasyon merkezleri yok.Avrupadaki barınaklarda her türlü imkan var.

Bir kez olsun poponuzu kaldırın gidin barınaklara hayvanlar ne halde görün.Sizide tıksak 5 M2 kafeste 20 tane insanla kalırmısınız aynı yerde.

Avrupadaki gibi sokak hayvanlarına önem verilse bende isterim hayvanlar barınaklarda kalsın sokakta görmeyelim,beslemeyelim.

Hem hayvan düşmanı ol,hem sokaktan alıp evinde besleme hemde hayvanları besleyenlere hakaret et.O hayvanlar öleceğine sen geber...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ua-87 -- 2 Mart 2025; 19:9:44 >
  • İyi yapmışlar, diğer belediyelerden de aynısını bekleriz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Ben sokakta kediye salam vereceğim devlet bunu yasaklayacak? Bu yasak kişilerin tercih özgürlüğünü engellemeye teşebbüsten başka birşey değil.

Yasaksever zihniyetiniz ile saçma örnekler vermişsiniz. Devlet güvercin mi beslesin. Mantığa gelin hele. Hayvanı isteyen besler isteyen beslemez.

• Alaattin_Delon A kullanıcısına yanıt

Kimse sizin anlık gelişen davranışlarınıza peşine düşmez fakat sistematik ve sürekli biçimde sokağa yiyecek dökerek sokak hayvanı sayısının artmasına yol aciyorsanız . Ceza ödemek zorunda kalacaksınız.

Eğer bu kadar çok hayvan beslemek istiyorsanız o hayvanı sahiplenip o şekilde evinizde beslemelisiniz. Ayrıca kisirlastirmalisiniz.

Not : Hayvanı isteyen besler fakat sahiplenip ,kisirlastirip, gerekli bakımlarını yaptırmak koşulu ile sokağın ortasında değil. Sokak ortak kamu alanıdır ve kafanıza göre sokaklarda hayvan sürüsü yetustiremezsiniz .

Bunu ancak kendi özel alanınızda yapabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 2 Mart 2025; 20:23:36 >
  • Sucre Maricruz kullanıcısına yanıt

Acın kanunu okuyun hocam. Çanakkale Belediyesi'nin ne düşündüğü Türkiye Cumhuriyeti hukukunu bağlamaz.

• melihcskn M kullanıcısına yanıt

Çöp dokmekle bir kenara yemek bırakmayı birbirinden ayirabilirler diye tahmin ediyorum. Kanun açık ve net bir şekilde beslenebilir diyor. Çanakkale belediyesi insanlara tanınmış bu hakkı gaspetme ozgurlugune sahip değildir. Kanunla ilgili itirazı olan gitsin gerekli mercilere basvirsun tabi. Sözüm size değil, hukuk cahili diye biri yaftalamaya çalışmış kanundan haberi yok en ufak bir fikri yok, hukuk cahili biri çıkmış bana hukuk cahili demiş. Sanki biz koyduk kanunu. Bu işin b.ku çıktı. Herkes kafasına göre kanunlari delmeye çalıştığı için birilerinin kanunlari olabildiğince bilmek dogrusunu anlatmak lazım. Konu sadece hayvanlar değil. Markette hatalı etiket nedeniyle gördüğüm fiyattan alıyorum diyorim kasiyer bir tanesini alabilirsiniz diyor. Kanun öyleymiş. Halbuki yok öyle bir kanun. Ne aldıysan kasada öder çıkarsın. Dönüp ha dur ozaman 3 tane daha alayım demedik sonuçta. Ama sen herkes gözünün önünde kanuni egip bukenlere doğrusunu anlatmazsan elin kasiyeri de bir anda mabadindan bir zırt maddesine c bendi s.çar tabi. Nasılsa Çanakkale belediyesi g.tune göre, meclisteki adam keyfinin kahyasina göre. Öteki gider anayasa mahkemesini tanimiyoruz der. Bu kanunsuzluk insanlara örnek olarak en tepeden başlıyor.

Sonra tabi çıkar Çanakkale belediyesi kanun koyucu merci gibi davranir. Bu memlekette kanun koyduğu zaman iplenmiyen tek merci Anayasa mahkemesi. Ve en tehlikeli durum bu. Anayasa ile didismek işte bu yüzden vatan hainligidir. İşte böyle herkes kafasina göre bir kanun s.car ondan sonra.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.