Şimdi Ara

Canon 500d vs Nikon d3100

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugun media markta makinalara bakarken cok cazip bir indirime denk geldim ve sizlerden fikir almak istiyorum. Kendi düsündüğüm makina Nikon d3100 idi ve fiyatı 1500 civarlarında. Ama yardımcı olan adam Canon 500d'nin yanında 18-55 ve ekstradan 70-300 lens ile birlikte 1699 tl oldugunu söyledi. En geç yarına kadar almalıymışım. Sizce ne yapmalıyım ? Günlerdir araştırmalarımın coğunda Nikon d3100 kararında olmuştum. Ama bu kampanya ve yanında verilen kit lenslerle fiyatı cok cazip geliyor. Ne dersiniz ?

• 75-300dür o lens
    ben olsaydım canonu seçerdim çünkü nikonun gövdede af motoru yok
  • Bence Nikon D3100 tercih edin
  • Yanlış yazmışım 75-300 olacaktı. Forumdaki yazıların tamamını neredeyse okudum ve güncel olarak takip ediyorum. Ama fiyat olarak iyi bir fırsat çıkınca 2 kit lenste olunca canon 500d kafamı çok karıştırdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Bence Nikon D3100 tercih edin

Bencede
  • hangisini tercih etmeniz konusunda fikir veremeyecegim ama bir oneride bulunmak istiyorum.
    eger canon u secerseniz yanina birde 200-250-300 liralik benro, manfrotto, slik, gitzo, giottos gibi saglam bir ucayak alin. lakin o 300mm lik lenste titresim onleyici olmadigindan isigin azaldigi durumlarda isgormez cam ve plastik yigini birsey olacaktir o objektif. hem 300 mm hem kisik diyafram hem kesme carpanli sensor hemde titresim onleyici yok. kolay gelsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozeba

hangisini tercih etmeniz konusunda fikir veremeyecegim ama bir oneride bulunmak istiyorum.
    eger canon u secerseniz yanina birde 200-250-300 liralik benro, manfrotto, slik, gitzo, giottos gibi saglam bir ucayak alin. lakin o 300mm lik lenste titresim onleyici olmadigindan isigin azaldigi durumlarda isgormez cam ve plastik yigini birsey olacaktir o objektif. hem 300 mm hem kisik diyafram hem kesme carpanli sensor hemde titresim onleyici yok. kolay gelsin

çok doğru
    yani o lensi alma kriteri yapıyorsanız yanılıyorsunuz o olsada olur olmasa olur diye bakılacak vasat bir lens
    ancak çok kısıtlı koşullarda güzel kareler yakalanabilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon 600D Fotoğraf Makinesi
    geçen yıl açıldı
    CANON EOS 350D
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

hangisini tercih etmeniz konusunda fikir veremeyecegim ama bir oneride bulunmak istiyorum.

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim bilgilendirmeniz için teşekkurler. Lens konusunda pek fikrim yoktu ama söylediğiniz önemli bir ayrıntı.

Sanırım Nikon d3100'e karar kılacağım. Ama bu seferde Canon eos 1100d ile Nikon d3100 arasında kaldım (: Alıcağım makinayı yeni kız arkadaşım yapıp yanımdan ayırmayacağım için pişman olmak istemiyorum. Sonuçta alma sebebim yoğun ve hızlı geçen hayatımın her anını yakalarken bunu güzel bir kareye sığdırmak isteği. Umarım karar verebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: thetrident

quote:

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim bilgilendirmeniz için teşekkurler. Lens konusunda pek fikrim yoktu ama söylediğiniz önemli bir ayrıntı.

Sanırım Nikon d3100'e karar kılacağım. Ama bu seferde Canon eos 1100d ile Nikon d3100 arasında kaldım (: Alıcağım makinayı yeni kız arkadaşım yapıp yanımdan ayırmayacağım için pişman olmak istemiyorum. Sonuçta alma sebebim yoğun ve hızlı geçen hayatımın her anını yakalarken bunu güzel bir kareye sığdırmak isteği. Umarım karar verebilirim.

ilk makineniz olacagi icin bence dikkat etmeniz gereken sey model degil marka secmek. alabilirim dediginiz lenslere ve aksesuarlara bir goz atin, fiyatlarini arastirin ona gore alin derim ben. mesela nikondaki af motoru eksikligi 50mm f:1.8 lens almak isterseniz karsiniza dikiliyor. ama bunun yaninda ileride govdeyi degistiririm diyorsaniz ust seviye govdelerde af motoru oldugundan bu sefer boyle bir probleminiz kalmiyor.
    yani kisaca gelecege donuk dusunun.

• Vatan Computer'da 1377 TL'Ye A35 Var tavsiye ederim Vizörü çok kaliteli fotoğrafları ve videolarınıda çok beğeniyorum alışması vakit alıyor her yeni başlayan insanda olduğu gibi
  • ikisini de alma;
    550D al
  • 550D :D Düşünmedim değil Nikon d3100 ile arasında çok fiyat farkı olmazsa alacağım yerde düşüneceğim. (:
  • ikisinide alma hocam bende yeni makina alacam araştırıyorum
    canon 550D ile Nikon D5100
    arasında kaldım
    dediğin makinalarla bunlar arasında çok fiyat farkı yok
    canon 550D 18-55 Kit 1550 TL
    Nikon 5100 18-55 Kit 1750TL

bence birkez daha düşünün tercihlerinizi sonradan pişman olmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardasarp -- 2 Mart 2012; 22:36:02 >
  • Giriş seviyesindeki makinaların çoğunda dağlar kadar farklar göremezsiniz. Ufak tefek avantajları güzellikleri vardır. Nikon un giriş seviyesiz makinalarında af olmaması biraz sorun objektif alırkende sıkıntı çekebilirsiniz en basiti. İlk etapta canon ile başlayın 500d 550d iyi makinalardır fazlasıyla tatmin eder sizi, pişman olmazsınız. Hem canon objektifleri biraz daha uygun fiyat olarak. Kolay gelsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.