Şimdi Ara

Canon 600d 18-55 lens flü çekim nasıl yapılır???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
18.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben forumda yeniyim Canon 600d aldım 4 gün önce arka tarafı flü resim çekemiyorum çok az bulanık oluyo arkadaşlardarda çekemiyo porte moduna aldım olmadı diyaframı kıstım manüelde olmadı av moduna aldım olmadı yakın çekim moduna aldım olmadı Lensten kaynaklanıyo olabilirmi arkadaşımda canon 550d 75-300 lens var o çekiyo benim makine çekmiyo bu linkteki gibihttps://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1568301/856ab8a4-0e3f-42df-b4e1-44f6ed567cf6.jpg bi türlü yapamadım 3 gündür uğraşıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Tikycan123

Merhaba arkadaşlar ben forumda yeniyim Canon 600d aldım 4 gün önce arka tarafı flü resim çekemiyorum çok az bulanık oluyo arkadaşlardarda çekemiyo porte moduna aldım olmadı diyaframı kıstım manüelde olmadı av moduna aldım olmadı yakın çekim moduna aldım olmadı Lensten kaynaklanıyo olabilirmi arkadaşımda canon 550d 75-300 lens var o çekiyo benim makine çekmiyo bu linkteki gibihttps://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1568301/856ab8a4-0e3f-42df-b4e1-44f6ed567cf6.jpg bi türlü yapamadım 3 gündür uğraşıyorum

En basiti ile şöyle
    Diyaframı en açığa alacaksınız F3.5'ta zumsuz, zumlu da F5.6 oluyordu sanırım 18-55'te. Fotoğrafını çekeceğiniz model yada objenin arkasında boşluk-mesafe olmasına da dikkat edeceksiniz. Yani birini duvarın dibine dikip arkaplan flu foto çekmeyi denemeyin. 55mm ve F5.6 ile deneyin, 18mm F3.5 ile deneyin, hangisi daha flu ise onu kullanırsınız. Lensin yapabileceği fluluk miktarı da vardır ama dediğim gibi, siz eğer fotoğrafını çekeceğiniz obje yada modelin arkasında mesafeyi ne denli uzak tutmayı başarabilirseniz flu etkisi o denli yüksek olacaktır. Tele lenslerin flu etkisi daha fazla oluyor, arkadaşınızdaki o lensi siz de kullansanız yaparsınız onunki kadar. 3 gün uğraşılacak bir şey değil aslında netten falan aratsanız eminim 10'larca bilgiye ulaşırdınız. Şöyle de bir antreman önerisi yapayım size. 50 cm falan uzunluğunda bir çubuğun ucuna mesela bir meyvayı dikin. Bunu önü açık balkon var ise balkona koyun ve siz makina ile evden dışarı açı ile dururken objenin arkaplanı sokak yada neresi ise dışarı olacak şekilde 18mm F3.5 ve 55mm F5.6 ile fotolarını çekin. Bu arada objeye mümkün olabildiğince yakınlaşın ayrıca tabi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tikycan123

Merhaba arkadaşlar ben forumda yeniyim Canon 600d aldım 4 gün önce arka tarafı flü resim çekemiyorum çok az bulanık oluyo arkadaşlardarda çekemiyo porte moduna aldım olmadı diyaframı kıstım manüelde olmadı av moduna aldım olmadı yakın çekim moduna aldım olmadı Lensten kaynaklanıyo olabilirmi arkadaşımda canon 550d 75-300 lens var o çekiyo benim makine çekmiyo bu linkteki gibihttps://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1568301/856ab8a4-0e3f-42df-b4e1-44f6ed567cf6.jpg bi türlü yapamadım 3 gündür uğraşıyorum

İnternetten alan derinliği ve diyafram hakkında araştırma yapmanızı öneririm.50 mm f1,8 veya tamron 17-50 f2,8 ile istediğiniz sonuçları alırsınız.

• f değeri düşük oluncamı flu oluyor yoksa yüksek oluncamı orasını çözemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sametalbayrak

f değeri düşük oluncamı flu oluyor yoksa yüksek oluncamı orasını çözemedim.

Düşük olunca flu olur.ayrica o lensle pek fazla flu olmaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kit lens sendromu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 600d ile çektim manuel focus yaptım galiba. Cisme yaklaşık olarak uzaklığım 25-30 cm idi. Biraz şans işi AF ile çekmek. 18-55 ile manuel focus yardımıyla ve çekeceğiniz objeye yaklaşarak arka planı flu yapabilirsiniz.
    http://t1310.hizliresim.com/1g/b/tg77n.jpg

• jiddi kullanıcısına yanıt
    Çok güzel açıklamışsınız
  • Zoomu ne kadar fazla açarsan o kadar flue olur 5.6 zoomsuzdur sabit diyafram lensler örnek 50mm 1.8 bu diyafram değeri düştükçe arka plan daha flue olur @dadrocker

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: STphotography

Zoomu ne kadar fazla açarsan o kadar flue olur 5.6 zoomsuzdur sabit diyafram lensler örnek 50mm 1.8 bu diyafram değeri düştükçe arka plan daha flue olur @dadrocker

Yazmadan önce konunun tarihine baksaydiniz keşke.2 senelik konuyu acmışsınız.
    Sabit diyaframlı lens derken ne demek istediğinizi anlayamadım heralde sabit odaklı lensleri Kastettiniz, yoksa 50mm f1.8 lensin sadece f1.8 diyaframda calistiginimi düşünüyorsunuz.

• Tikycan123 T kullanıcısına yanıt
    arka planın flu olduğu portre mi çekmek istiyorsun? alacaksın canon 85mm f/1.8
    kafan rahat edecek. canon 50mm f/1.8 lede çekersin,ama 85mm den aldığın zevki ve performansı 50mm f/1.8 vermiyor.
    canon 85mm f1.8 alacak kadar param yok diyorsan piyasada ki en ucuz portre lensi helios 44 58mm f/2 serisi lensleri 70-90tl den satıyorlar.
  • Merehaba arkadaşlar önce size açıklayıyım 15-55 lens ile pek arka flu beklemeyin yanlış hatırlamıyosam 4.6 diyafram açıklıgı olması lazım makinede arka plan flugu yapacaksanız :

1 diyafram yani f degeri
    2 zoom
    3 objeye yakınlaşma

1: diyafram açıldıkça arka plan flugu artar yani 22 diyaframda arka plan flugu alamzken 1.2 de çok fazla alırsınız. ama dikkatli olun diyaframı açtıkca daha aydınlık çeker arka plan flu yapim derken resminiz beyaz çıkmasın ya da diyaframı kapattıkça resim daha karanlık çıkar yani arka plan bulanık yapmicam die siyah resmler çekmeyin onu enstate ile ayarlaya bilirsiniz

2: ne kadar zoom yaparsanız bir objeye o kadar arka plan flugug artar alan netligi azalır. yani 70-300 bir lensiniz varsa 70mm çekitiniz resim ile aynı objeyi 300 mm ile çekerseniz arka plan flugu farkını görebilirsiniz ama buna baglı olarark objeden uzaklaşmanız gerekir.

3: objeye ne kadar yakın olup çekersenz ve zoom u açarsanız buna baglı olarak daha fazla arka plan flugu alırzınız

Not: bu arada 15-55 kit lens düzgün portre fotografları vermez. genelde kit lensle saat vb kçük resimler veya manzaara çekersiniz. Yani işinizi görmez portre çekicekseniz.
    size taviyem:

85mm 1.2f lens alın tabi maddi durumunuz varsa
    70-300 2.0 alabilirsinz 1000 gibi birşey fiyatı
    50mm 1.8 alabilirsiniz 200 lira sizin işinizi görecektir

ama şunu unutmayın eger portre çekiceksenz diyafram yani f degerine ve zoom degerine çok dikkat etmelisiniz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.