Şimdi Ara

Canon 700d mi Nikon d3300 mü.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Fotoğraf makinesi almayı düşünüyorum.Öğrenmeye yeni başladım.Nikon görüntü olarak canona göre biraz daha iyi deniliyor.Canon da is stm lens var video çekerken hiç ses yapmıyormuş birde otomatik netliyormuş.Belki yanılıyor olabilirim.d3300 daha ucuz aslında bunu almak istiyorum.

Sizce aradaki bu farkı vermeye değermi.Video çekimlerinde çok farkedermi.Genellikle fotoğraf çekimi için kullanacağım.

Birde nikon d5300 e baktım ithalatcı garantili var n11 de.ama vr lens.vr 2 ile vr lens arasında çok fark varmıdır?

Siz hangisini önerirsiniz.Kıymetli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Creative52 -- 11 Mart 2017; 19:51:56 >

• tamamen tercih meselesi aralarında aman aman fark yok fakat ben sizin yerinizde olsam tercihim 700D den yana olurdu

• D3300-700D Karşılaştırma
    700D-Iso100: i.hizliresim.com/brMZgY.png
    D3300-Iso100: i.hizliresim.com/gqVvn2.png

700D-Iso1600: i.hizliresim.com/ldrPkk.png
    D3300-Iso1600: i.hizliresim.com/GB2Wv7.png

700D-Iso3200: i.hizliresim.com/2rNWgv.png
    D3300-Iso3200: i.hizliresim.com/P062qQ.png

700D-Iso6400: i.hizliresim.com/j81r2n.png
    D3300-Iso6400: i.hizliresim.com/O098ZQ.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arranger. -- 12 Mart 2017; 13:10:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arranger.

D3300-700D Karşılaştırma
    700D-Iso100: i.hizliresim.com/brMZgY.png
    D3300-Iso100: i.hizliresim.com/gqVvn2.png

700D-Iso1600: i.hizliresim.com/ldrPkk.png
    D3300-Iso1600: i.hizliresim.com/GB2Wv7.png

700D-Iso3200: i.hizliresim.com/2rNWgv.png
    D3300-Iso3200: i.hizliresim.com/P062qQ.png

700D-Iso6400: i.hizliresim.com/j81r2n.png
    D3300-Iso6400: i.hizliresim.com/O098ZQ.png

Merhaba hocam nikon ile çekilmiş fotoğrafta orta yuvarlar biraz daha sarı gibi.Canon beyaz.Yani bunların hangisi daha iyi?
  • Dinamik aralık,detay ve renk konusunda d3300 daha iyi.

Canon 700d mi Nikon d3300 mü.
  • Nikon D3300'ün sensörü çok daha iyi. Yani fotoğrafı görüp, algılayıp onu size-bize gösterecek olan en temel elemanı çok daha iyi. Öte yandan gövde olarak, tuşlarıydı işte sabit LCD ekranı olması vs. gibi detaylarda Canon 700D'den geridedir. Ben olsam fotoğrafı algılayan elamanına göre düşünür Nikon D3300'ü alırım. Hem yüksek ISO'da çok daha iyi + megapixel avantajı ile sonuçta daha başarılı işler çıkartmak mümkün.

Bu makinaların en önemli özelliği jpeg makinaları olmaması RAW çıktı vermeleridir. Böyle bir makina alıp da RAW'ını kullanmamak bence o makinaya ödenen paranın tam karşılığını almamak demektir. Jpeg çıktı makina içine üretici tarafından yüklenmiş Photoshop benzeri program tarafından işlenerek jpeg'e dönüştürülmesidir, bu programın yeteneği ve biraz kullanıcı ayarı ile bu çıktıda ufak-tefek farklar yapabilirsiniz ama tam kontrollü RAW işlemek gibi olamaz. RAW işlemeyi bilmeyen için makina RAW'ı içinde bu programdaki yeteneklere göre işleyip Jpeg'e çevirir. Yani Jpeg de asıl-esas-gerçek bir fotoğraf değildir !.. İşlenmiştir. İşlenmeden yeryüzünde hiçbir makina jpeg çıktı üretemez zaten bunu da ayrıca belirteyim. Yani 100 liralık (var ise) kompakt makina bile raw işleyip jpeg'e çevirir. Onlarda sadece üretici raw çıktıyı kullanıcıya sunmaz. Bazı kompakt makinalarda hack benzeri işlem ile üretici RAW çıktıyı vermemesine rağmen elde etmek mümkündür örneğin.

Netice olarak sizin gördüğünüz jpeg'ler makina tarafından işlendiğinden renklerdeki tonlar söz konusu RAW olduğunda hiçbir anlam ifade etmez. RAW işleyen renkleri dilediği gibi daha sıcak, soğuk, ciyak(vivid), soluk vb. yapar. Bu tonlama nedeni ile gidip de sensörü bariz çok daha geride olan bir ürünü almayı düşünmeyin. Tabi başka özellikleri nedeni ile düşünürsünüz o başka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 14 Mart 2017; 18:48:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Nikon D3300'ün sensörü çok daha iyi. Yani fotoğrafı görüp, algılayıp onu size-bize gösterecek olan en temel elemanı çok daha iyi. Öte yandan gövde olarak, tuşlarıydı işte sabit LCD ekranı olması vs. gibi detaylarda Canon 700D'den geridedir. Ben olsam fotoğrafı algılayan elamanına göre düşünür Nikon D3300'ü alırım. Hem yüksek ISO'da çok daha iyi + megapixel avantajı ile sonuçta daha başarılı işler çıkartmak mümkün.

Bu makinaların en önemli özelliği jpeg makinaları olmaması RAW çıktı vermeleridir. Böyle bir makina alıp da RAW'ını kullanmamak bence o makinaya ödenen paranın tam karşılığını almamak demektir. Jpeg çıktı makina içine üretici tarafından yüklenmiş Photoshop benzeri programdır. RAW işlemeyi bilmeyen için makina RAW'ı içinde bu programdaki yeteneklere göre işleyip Jpeg'e çevirir. Yani Jpeg de asıl-esas-gerçek bir fotoğraf değildir !.. İşlenmiştir. İşlenmeden yeryüzünde hiçbir makina jpeg çıktı üretemez zaten bunu da ayrıca belirteyim. Yani 100 liralık (var ise) kompakt makina bile raw işleyip jpeg'e çevirir. Onlarda sadece üretici raw çıktıyı kullanıcıya sunmaz. Bazı kompakt makinalarda hack benzeri işlem ile üretici RAW çıktıyı vermemesine rağmen elde etmek mümkündür örneğin.

Netice olarak sizin gördüğünüz jpeg'ler makina tarafından işlendiğinden renklerdeki tonlar söz konusu RAW olduğunda hiçbir anlam ifade etmez. RAW işleyen renkleri dilediği gibi daha sıcak, soğuk, ciyak(vivid), soluk vb. yapar. Bu tonlama nedeni ile gidip de sensörü bariz çok daha geride olan bir ürünü almayı düşünmeyin. Tabi başka özellikleri nedeni ile düşünürsünüz o başka.

Teşekkürler hocam nikon d5300 aldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Trydamere87

Teşekkürler hocam nikon d5300 aldım.

Rica ederim,
    Hayırlı olsun, güzel anlarınızı fotoğraflayın bol bol inşallah...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 14 Mart 2017; 18:49:15 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.