Şimdi Ara

Canon 700d mi Sony a6000 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlangıç için almayı düşündüğüm iki makine bunlar. Seçeneklerimi epey sınırlandırdım bu ikisinden birini almayı düşünüyorum açıkçası ama sony'nin lensleri yaklaşık 2 kat daha pahalı ama internetten gezip baktığım yerlerde bir aparat ile canon lenstlerin de sony'ye takılabildiğini yazıyordu.

Bir de ayrıca bir arkadaşım canon 60d 18-135 lens 7,000 shutter'da bir makineye 1800 lira istedi hangisini bu nasıldır?

• Sony her türlü 700d den daha üstün ancak dediğiniz gibi lensleri sıkıntı olabiliyor. 3.parti üreticiler aynasizlara fazla lens üretmediginden oluyor bu durum. Adaptörle canon lens kullanılıyor ama netleme aşırı yavaş yada hatali olabiliyor, ayrıca adaptör ve lensi aynasiza takınca dslr boyutuna geliyor cihaz. Sony lensleri aslında çok kaliteli ve hızlı geniş açı 10 18mm ve 35mm lensleri benim gözümde efsane ama biraz pahalilar. 16 50 kit lens yerine 18 55 ile alırsanız yanına 35 yada 50mm ile güzel olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crop makine crop makinedir lens seçeneği dışında imaj kalitesi olarak onwmsenecek fark goremezsin. full frame alabiliırsanız alın yoksa 100d tavsiye ederim.

• tercih meselesi, ben da önceleri DSLR kullanıyordum, en son kullanıdığım DSLR makine pentax k-5 ti, yani bu taşınabilirlik mevzusu yüzünden kralına yol vermişim.
    şuan iş yerinde nöbetteyim ve oradan yazıyorum ve sony a6000 de yanımda, a6000 değilde dslr un olsa makinemi sürekli işyerine getirir miydim? hiç sanmıyorum. ama a6000 i kit lensiyle işe,pazara,parkta gezmeye giderken, hatta akşamları misafirliğe giderken bile yanımda taşıyorum. ben nereye o oraya, işte aynasızın avantajı bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 19 Mart 2016; 13:23:51 >
  • Lens fiyatları daha ucuz, tek batarya ile daha fazla fotoğraf çekebilirsin ve optik vizör var. Ben olsam 700D alırdım. Ha birde dönebilir ekranı var. Ayrıca a6000'inide yine çantada taşıyacaksın. Hele zoom lenslerde zaten DSLR ile farkı kalmıyor. Taşınabilir falan değil.
  • aynalı aynasız tartışması hiç bitmez herkesin haklı nedenleri var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Schiffsführer

Lens fiyatları daha ucuz, tek batarya ile daha fazla fotoğraf çekebilirsin ve optik vizör var. Ben olsam 700D alırdım. Ha birde dönebilir ekranı var. Ayrıca a6000'inide yine çantada taşıyacaksın. Hele zoom lenslerde zaten DSLR ile farkı kalmıyor. Taşınabilir falan değil.

çantada taşımak arasında çok fark var a6000 gibi makineleri el çantasında veya bel çantasında rahatlıkla taşıyabilirsin,ama canon 700d yi bel çantasında değil sırt çantasında veya omuz çantasında taşımak zorundasındır.
    Ayrıca şahsen ben optik vizör yerine elektronik vizörü tercih ederim çünkü neyi nasıl çektiğin elektronik zörde gözüküyor,ama optik vizörde süpr,zlerle karşılaşılıyor, optik vizörden çok güzel gözüken bir kare çektinten sonra bir bakmışsın aşırı pozlanmış veya karanlık pozlanmış olabiliyor. o yüzden bence elektronik vizör çok çok avantajlı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon 70D mi 6D mi ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

quote:

Orijinalden alıntı: Schiffsführer

Lens fiyatları daha ucuz, tek batarya ile daha fazla fotoğraf çekebilirsin ve optik vizör var. Ben olsam 700D alırdım. Ha birde dönebilir ekranı var. Ayrıca a6000'inide yine çantada taşıyacaksın. Hele zoom lenslerde zaten DSLR ile farkı kalmıyor. Taşınabilir falan değil.

çantada taşımak arasında çok fark var a6000 gibi makineleri el çantasında veya bel çantasında rahatlıkla taşıyabilirsin,ama canon 700d yi bel çantasında değil sırt çantasında veya omuz çantasında taşımak zorundasındır.
    Ayrıca şahsen ben optik vizör yerine elektronik vizörü tercih ederim çünkü neyi nasıl çektiğin elektronik zörde gözüküyor,ama optik vizörde süpr,zlerle karşılaşılıyor, optik vizörden çok güzel gözüken bir kare çektinten sonra bir bakmışsın aşırı pozlanmış veya karanlık pozlanmış olabiliyor. o yüzden bence elektronik vizör çok çok avantajlı

Evet bu senin görüşün. Yanlış anlama aynalı-aynasız konularında bilerek kimseyi alıntılamıyorum çok gereksiz uzuyor çünkü konu. Yalnızca görüşümü yazıp gidiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

Sony her türlü 700d den daha üstün ancak dediğiniz gibi lensleri sıkıntı olabiliyor. 3.parti üreticiler aynasizlara fazla lens üretmediginden oluyor bu durum. Adaptörle canon lens kullanılıyor ama netleme aşırı yavaş yada hatali olabiliyor, ayrıca adaptör ve lensi aynasiza takınca dslr boyutuna geliyor cihaz. Sony lensleri aslında çok kaliteli ve hızlı geniş açı 10 18mm ve 35mm lensleri benim gözümde efsane ama biraz pahalilar. 16 50 kit lens yerine 18 55 ile alırsanız yanına 35 yada 50mm ile güzel olur.

Sony'yi o şekilde 18-55 ve 50mm ile bulabilirsem cidden çok tatlı olur aslında.
    Kit lensin dışında bir tane 50mm almak istiyorum çünkü.
  • Up

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.