Şimdi Ara

Canon 7D KULLANICILARI (ANA KONU)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
1.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Canon'un 7D farkını yaşayan bir çok kullanıcı eminim DH'de mevcuttur. Fakat bir başlık altında toplanma gereksinimi duymamış sanırım kimse. Belki de farklı modellerin başlıklarında buluşuluyordur. Ben yine de bu ana başlığı açarak hem uyumlu aksesuarlar ve bu makineye takılan aksesuarlarla deneyimlerimizi paylaşmak istedim.

Ayrıca, biliyorsunuz ki, Canon Dslr'larda firmware hicazının önüne geçen magic lantern (custom firmware) de kullanıcıların ayarlarını ve kontrollerini daha detaylı yapabilmesini sağlıyor. Hala 7D'ye uygun firmware alpha olarak (2.0.3) yayınlanansa da bir çok özelliğini kullanabiliyoruz. Alpha sürümüyle ilgili detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

İsteyen arkadaşlar bu başlık üzerinden deneyimlerini, fotoğraf ve videolarını, aksesuarlarını paylaşabilir ve konuyu geliştirebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkman -- 19 Mart 2013; 19:47:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

tam boy koyduğun fotolar perişan etti.. güzeller ama simage içine alsaydın da öngörünümleri daha küçük olsaydı...

bu arada geç kalmış bir başlık. ben raw değil jpeg çekiyorum. çektiğimin ön görünümünü pcde hemen görmek ve photoshopta bir kaç değişiklikle işi bitirmek hoşuma gidiyor.

son güncelleme ve magic lantern arasında büyük örtüşme var. ama video çekimi ve sınır değerlerde kullanım deyince magic lantern biraz daha öne çıkıyor.

severek canon 7D kullanmaya devam ediyorum. ne FF, ne de başka croplar ilgimi çekmiyor. oysa 7Ddeye kadar her marka ve modele iştah duyuyordum...
  • İmportant, eflatoon'un dediği gibi simage olarak güncellersen fotoğrafları çok daha iyi olur. Bu şekilde hem sayfanın açılması hem de fotoğrafları incelememiz zor oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eflatoon

quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

tam boy koyduğun fotolar perişan etti.. güzeller ama simage içine alsaydın da öngörünümleri daha küçük olsaydı...

bu arada geç kalmış bir başlık. ben raw değil jpeg çekiyorum. çektiğimin ön görünümünü pcde hemen görmek ve photoshopta bir kaç değişiklikle işi bitirmek hoşuma gidiyor.

son güncelleme ve magic lantern arasında büyük örtüşme var. ama video çekimi ve sınır değerlerde kullanım deyince magic lantern biraz daha öne çıkıyor.

severek canon 7D kullanmaya devam ediyorum. ne FF, ne de başka croplar ilgimi çekmiyor. oysa 7Ddeye kadar her marka ve modele iştah duyuyordum...

Windows Camera Codec Pack ile raw formatlı fotoğraflarını da önizleme yapabilirsin. Microsoft'un kendi çıkarmış olduğu bir codec, güvenle indirip kurabilirsiniz.

• Bugün cihazı satın aldım sanırım 1-2 güne elimde olur,amatörün en amatörüyüm. Okumam gereken çoook ama çook şey var. Bu sayfada soruları yanıtlayan ustalar olursa sevinirim. Linki atayım ilgilenen olursa sanırım oldukça hesaplı aldım.

• Bu makine ile Fotoğraf çekmek diğer makinelere göre biraz daha zor ama daha keyifli :))
    2 senedir kullanıyorum. memnunum ama yakında satmayı düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur@

Bu makine ile Fotoğraf çekmek diğer makinelere göre biraz daha zor ama daha keyifli :))
    2 senedir kullanıyorum. memnunum ama yakında satmayı düşünüyorum.

Zorluğundan kastınız nedir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    .: FUJIFILM X-S10 [ANA KONU] :.
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anlatması güç. ben bu makineyi düğer arkadaşlarıma verdiğimde düzgün çekemiyorlar. bende diğer makinelerle daha kolay çekiyorum
  • Bende yakın zamanda 1100D den geçiş yapmayı düşünüyorum. Bütçemi toparlamaya çalışıyorum ve 7D Mark 2nin çıkmasınıda bekliyorum aslında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezimuse

Bende yakın zamanda 1100D den geçiş yapmayı düşünüyorum. Bütçemi toparlamaya çalışıyorum ve 7D Mark 2nin çıkmasınıda bekliyorum aslında.

Bütçen yeterli ve bekleyecek zamanın varsa sıkıntı yok ama daha mark 2'nin özellikleri açıklanmadı. Fiyat politikasının da kullanıcı dostu olacağını düşünmüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugün canon 7D + 18-135 mediamarktda ₺4999 fiyatlıydı.
  • Yurtdışı bağlantısı olan arkadaşlar 7D'yi yarı fiyatına getirtebilir. O yüzden 5bin lira çok da güzel bir fiyat değil aslında.

• 7D ciler öldünüz mü ya

Bu arada cuma günü makinamı masadan düşürdüm. Sol alt köşesi çatladı ama makina çalışıyor maşallah
  • Arkadaşlar selam yeni bir 7d kullanıcısıyım.
    canon 55-250 is ii lens ile de kullanıyorum önceki makinam canon 600D ile bu lensi sorunsuz kullanıyordum ancak 7D ye geçtiğimde 55-250 ile kullanırken 100 mm den sonra vizör den baktığımda karıncalı görüyorum.
    17-50 tamron ile kullanırken herhangi bir sorun yok. 50 mm lens ile de herhangi bir sorun yok. Acaba bu karıncalanmanın sebebi ne olabilir bir fikri olan var mı?
  • 7D nin vizörü biraz daha gelişmiş aslında. Pili çıkarttığınız zaman vizörden bakarsanız karanlık olur. Ekstra aydınlatma var sanırım o yüzden belli bir zoomdan sonra kararma yapıyor olabilir. manuel 300mm lens kullanırkende bende de baya kumlanmış görünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenx48

Arkadaşlar selam yeni bir 7d kullanıcısıyım.
    canon 55-250 is ii lens ile de kullanıyorum önceki makinam canon 600D ile bu lensi sorunsuz kullanıyordum ancak 7D ye geçtiğimde 55-250 ile kullanırken 100 mm den sonra vizör den baktığımda karıncalı görüyorum.
    17-50 tamron ile kullanırken herhangi bir sorun yok. 50 mm lens ile de herhangi bir sorun yok. Acaba bu karıncalanmanın sebebi ne olabilir bir fikri olan var mı?

Karıncalanma sorunu normal bende çok araştırdım , hatta focus screen bile değiştirdim hafif kumlu göstermesi geçmedi ,

Çok kaliteli bir vizöre ne yazıkki sahip değil , Çogu crop a göre geniş parlak fakat net ve kaliteli değil..
  • Aslında çok parlak olması bir yönden iyi değil. Manuel lensler ile benim odaklamam daha kolay oluyor. Ayrıca diğer vizörlere göre oldukça gelişmiş ve daha aydınlıktır.
  • Pek sessiz bu 7D sahipleri. Makinayı yeni aldım daha 300 kare anca çekmişimdir ancak yaptığım loş ve gece çekimlerinde iso performansını gerçekten beğenmedim. Eski 600D makinamın iso performansı sanki daha başarılı idi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenx48

Pek sessiz bu 7D sahipleri. Makinayı yeni aldım daha 300 kare anca çekmişimdir ancak yaptığım loş ve gece çekimlerinde iso performansını gerçekten beğenmedim. Eski 600D makinamın iso performansı sanki daha başarılı idi.

O konuda bende aynı fikirdeyim. Sensör 600d gibi bir cihaza göre daha eski. Ancak artıları daha fazladır. 7D nin odaklama sistemi 1D serisi ile aynıdır. O yüzden takip ve af sistemi üzerine odaklanılmış bir cihaz. Bende satıp 5D Mark II almayı düşünüyorum
  • Zaten satıp başka crop makinaya geçmek mantıksız , 7D den sonra FF geçmek en mantiklisi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.