Arkadaşlar 2 gün önce teknosa dan Canon A550 marka F.Makinası aldım.Kodak makinamdan sonra özellikle fotoğraf kalitesinde 3-5 basamak çıtayı yükselttim diye düşünüyorum.Sizlere birkaç sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim. 1 - Çektiğim fotoğrafları bilgisayara aktardığımda tarih çıkmıyor.Ancak 1600-1200 çözünürlüğe düşürürsem gözüküyor.Sizce bunun mantığı nedir?
2 - Bu makinada gece çekiminde mesela karayollarındaki ışıkları çizgi gibi çekme şansım varmı.
3 - Sony W55'in bu makinadan bariz bir üstünlüğü varmı.
1- arkadaşım, a530 ve a540 gibi bu makina da tarihi sadece kartpostal modunda gösteriyor. (bence exif bilgilerini zaten bilgisayarda görebiliyoruz, ayrıca tarih atmaya gerek yok)...
2- manuel ayarda pozlama süresini 15 saniyeye kadar arttırabilirsin. makinayı sabileyerek (tripod kullanarak, bir nesnenin üstüne koyarak) çekim yaparsan, karayolundaki taşıtların ışıklarından istediğin sonucu alırsın.
3- sony W55'te manuel ayarlar var mı bilmiyorum, o yüzden yorum yapamıycam. fakat sony sadece kendi hafıza kartını kullanıyor ve diğer kartlara göre pahalılar. bence bu bile sony'nin sorgulanmasını gerektiriyor.
aklına takılan tüm konular için a530/a540 fotoğrafları ve teknik konular başlıklarını incelemeni şiddetle tavsiye ederim, zira elindeki makinanın bir çok özelliği bunlarla aynı...