Şimdi Ara

Canon eos 550d mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar donanım haber forumu sakinleri...
    bir sorum olacak ustalara....
    bende amatör fotoğrafçılığa özenmekteyim ve bir başlangıç yapmak istiyorum...
    ve sizlerden model tavsiyeleri bekliyorum? acaba 550d benim için nasıl bir makine olacaktır?
    makineyi biraz inceleme fırsatım oldu hoşuma gitmeyen 2 noktası var
    1. body'nin küçük ve ele oturmuyor olması makine oyuncak gibi geliyor kullanım olarak ilerleyen zamanlarda tutuş olarak sorunlar yaşarmıyız yada alışmak uzun sürer mi?
    2. 18-55 objektif olayı aralık olarak bana düşük geldi.aslında benim gibi birisi için başlangıç seviyesinde ne kadar yeterli olur ? yada yetersiz olur bilemem...
    alan derinliği düşük ve yüksek fotolar çekmeye düşünüyorum.açıkçası şu aralar etrafıma baktığımda cidden bir fotoğrafçı gözüyle bakıyorum ve baktığım açılarda yakaladığım çerceveler uzak,yakın hareketli ve hareketsiz değişiyor...
    benim için ne önerirsiniz teşekkürler....

• birde nikon gövdeleri incele daha bir heybetli vede oturaklı oluyorlar :D 18-55 tabi ki bir yerden sonra yetersiz gelecektir... canon lensleri fiyat olarak cazip... 2. el bir telefoto lens ile bu eksiğide kapatırsın ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: fangoso

birde nikon gövdeleri incele daha bir heybetli vede oturaklı oluyorlar :D 18-55 tabi ki bir yerden sonra yetersiz gelecektir... canon lensleri fiyat olarak cazip... 2. el bir telefoto lens ile bu eksiğide kapatırsın ;)
    Belli bir kategorideki fotoğraf makineleri örneği giriş ve orta sevie hepsi küçük piyasayı bir incele istersen. İster canon olsun ister nikon. Ama Profesyonel'e kaydı mı iş makine boyutuda büyüyor.

Fakat sırf dış görünüş içinde yeni teknoloji bir aletten vaz geçmek nekadar mantıklı oda tartışılır açkcası. Ben 500D yi incelemiştim öyle pekte oyuncak gibi durmuyor, ya da benim elim küçük ondandır bilmiyorum.

İlla elde heybetli şekilde duracak alet arıyorsan nikon D300 'e bak bence. Ya da canon 40D 50D vs...

Canon serisi
     Canon eos 550d mi?

Nikon d90
     Canon eos 550d mi?

Ben baya bir araştırdım. Foto karşılaştırması falanda yaptım hep. 550D nin iso performansı gerçekten çok iyi 7D ile başa baş nerdeyse. Tabi seçim sizin.

• re fangoso
    hocam nikon gövdeleride inceledim benim kafama ve bütçeme yatan bir d90 var fakat onun video çekimi oldukça vasat.şimdi siz diyeceksiniz fotoğraf makinesinde video çekimi olmasada olur ama bilemiyorum işte kararsız kaldım....video çekme olayım olur mu onuda tam bilmiyorum...

re Yazılımcı Online
    üstadım inanırmısın net olarak 2 model arasında gidip geliyorum birisi 550d diğeri 50d 50d çok sağlam bi duruşa ve ağırlığa sahip aynı zamanda özellikleride sağlam ama makinenin lens seçtiğini ve sağlam lensler olmadıkça güzel fotolarında olmayacağını okudum.550d nin dediğin gibi özellikleri çok sağlam ama birde lens olayı beni düşündürüyor acaba ilk acemi modda 18-55 bana yetecekmidir?yada bir amatör fotoğrafçı neden değişik lenslere ihtiyaç duyar?bu soruma cevap alabilirsem lens konusunda kendimi tatmin etmiş olurum....

teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: chumarro

re fangoso
    hocam nikon gövdeleride inceledim benim kafama ve bütçeme yatan bir d90 var fakat onun video çekimi oldukça vasat.şimdi siz diyeceksiniz fotoğraf makinesinde video çekimi olmasada olur ama bilemiyorum işte kararsız kaldım....video çekme olayım olur mu onuda tam bilmiyorum...

re Yazılımcı Online
    üstadım inanırmısın net olarak 2 model arasında gidip geliyorum birisi 550d diğeri 50d 50d çok sağlam bi duruşa ve ağırlığa sahip aynı zamanda özellikleride sağlam ama makinenin lens seçtiğini ve sağlam lensler olmadıkça güzel fotolarında olmayacağını okudum.550d nin dediğin gibi özellikleri çok sağlam ama birde lens olayı beni düşündürüyor acaba ilk acemi modda 18-55 bana yetecekmidir?yada bir amatör fotoğrafçı neden değişik lenslere ihtiyaç duyar?bu soruma cevap alabilirsem lens konusunda kendimi tatmin etmiş olurum....

teşekkürler

Kit lensin ömrü , eğer bu işi çok seviyorsan ve zırt pırt herşeyin fotoğrafını çekeceksen , 1 ay. Ondan sonra kit lens yetersiz gelecek ve daha "tele" bişeyler arayacaksın. 70-300 Sigma Apo zoom ihtiyacını giderecektir ve kaliteli bi lenstir. Portre , manzara gibi orta açı (ne geniş , ne dar) gerektiren fotoğraflar çekeceksen de 50mm 1.8f lens idealdir. Yani makine harici 1000 lira daha masraf çıkabilir makineyi aldıktan 1-2 ay sonra. Video olayına takılmayın. Video dediğiniz şey bence DSLR'ları kirleten bir özelliktir. 550D başlangıç için iyi bir makinedir. İçiniz rahat etsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: FrontLiner

quote:

re fangoso

re Yazılımcı Online

teşekkürler

Kit lensin ömrü , eğer bu işi çok seviyorsan ve zırt pırt herşeyin fotoğrafını çekeceksen , 1 ay. Ondan sonra kit lens yetersiz gelecek ve daha "tele" bişeyler arayacaksın. 70-300 Sigma Apo zoom ihtiyacını giderecektir ve kaliteli bi lenstir. Portre , manzara gibi orta açı (ne geniş , ne dar) gerektiren fotoğraflar çekeceksen de 50mm 1.8f lens idealdir. Yani makine harici 1000 lira daha masraf çıkabilir makineyi aldıktan 1-2 ay sonra. Video olayına takılmayın. Video dediğiniz şey bence DSLR'ları kirleten bir özelliktir. 550D başlangıç için iyi bir makinedir. İçiniz rahat etsin..

Alıntıları Göster
    Gövde ve kit lens konusunda endişen varsa D90 tavsiye ederim.. Aldım 1 yıldırda kullanıyorum çok memnunum... Makinanın başına bişey gelse tekrar D90 alırım şu an için... D90 nın kısa tarifi Nikon APC-S lider modeli D300 ile aynı imaj kalitesi daha ufak gövdede... Senin için başka bir avantajı ise kit lensinin kalitesi.. Kit lensi ha diyince kenara atılacak cinsten dandik 18-55 ler gibi değil.. 18-105 ED VR IF içinde ED glass barındıran, zoom aralığı başarılı, diğer kit lenslerle kıyaslayınca oldukça iyi bir lens... 18-55 kit lensler hem kalite olarak, hemde kısa zoom aralığı açısından tat vermezler ve arkadaşın dediği gibi meraklıysan 1 ay bilemedin 2 ay sonra bi kenara koyarsın, kolay kolay satamazsında. Kit lensin iyi olmasının en büyük avantajı kullanılabilir kalite olan bir lensi uygun fiyata almak oluyor... Şimdi fiyatlarını tam bilmiyorumda benim aldığımda D90 da tek başına 430-450 dolara alabileceğin lens makina ile birlikte 300 dolara geliyordu (İlk başta gövdeyi tek alıp 18-200 mü alıyım diye düşünmüştüm ama 18-200 ün 70 ile -140 mm arasında çok kötü sonuçlar verdiğini duyunca hazırda 18-105 ED VR ise 300 dolar gibi bir fiyata gelince vazgeçmiştim)... Ayrıca değiştirmek istediğinde 18-105 gibi bir lensi satma şansında var. Sadece body alacaksan bişey diyemem. Yeni çıkan 550D imaj kalitesi açısında biraz iddalı yeni teknolojinin etkisiyle.. Ama öyle aman aman ötede değil D90 dan.. Şahsen az bir imaj kalitesi - ISO performans farkı için D90 nın gövdesinden vazgeçipte plastik ucuz gövdeye yönelmem. Heleki 1 sene bu kaliteyi kullandıktan sonra.

• quote:

Orijinalden alıntı: tonythetonguc

Gövde ve kit lens konusunda endişen varsa D90 tavsiye ederim.. Aldım 1 yıldırda kullanıyorum çok memnunum... Makinanın başına bişey gelse tekrar D90 alırım şu an için... D90 nın kısa tarifi Nikon APC-S lider modeli D300 ile aynı imaj kalitesi daha ufak gövdede... Senin için başka bir avantajı ise kit lensinin kalitesi.. Kit lensi ha diyince kenara atılacak cinsten dandik 18-55 ler gibi değil.. 18-105 ED VR IF içinde ED glass barındıran, zoom aralığı başarılı, diğer kit lenslerle kıyaslayınca oldukça iyi bir lens... 18-55 kit lensler hem kalite olarak, hemde kısa zoom aralığı açısından tat vermezler ve arkadaşın dediği gibi meraklıysan 1 ay bilemedin 2 ay sonra bi kenara koyarsın, kolay kolay satamazsında. Kit lensin iyi olmasının en büyük avantajı kullanılabilir kalite olan bir lensi uygun fiyata almak oluyor... Şimdi fiyatlarını tam bilmiyorumda benim aldığımda D90 da tek başına 430-450 dolara alabileceğin lens makina ile birlikte 300 dolara geliyordu (İlk başta gövdeyi tek alıp 18-200 mü alıyım diye düşünmüştüm ama 18-200 ün 70 ile -140 mm arasında çok kötü sonuçlar verdiğini duyunca hazırda 18-105 ED VR ise 300 dolar gibi bir fiyata gelince vazgeçmiştim)... Ayrıca değiştirmek istediğinde 18-105 gibi bir lensi satma şansında var. Sadece body alacaksan bişey diyemem. Yeni çıkan 550D imaj kalitesi açısında biraz iddalı yeni teknolojinin etkisiyle.. Ama öyle aman aman ötede değil D90 dan.. Şahsen az bir imaj kalitesi - ISO performans farkı için D90 nın gövdesinden vazgeçipte plastik ucuz gövdeye yönelmem. Heleki 1 sene bu kaliteyi kullandıktan sonra.

Alıntıları Göster
    Bir sorum var : ) pentax k-x bu canon 550 den üstün mü? Birde k7 modeli var nikon d300 ile yarışacak düzeydeymiş sizce pentaxlar cidden bu kadar iyi mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CANON EOS 350D
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aLPaSLaN07 ve tonythetonguc
    arkadaşlar cevaplar için teşekkür ederim.
    cevaplarınıza istinaden bir kaç sorum daha olacak...
    nikon ve canon ikileminde canonda ısrar etsek ve 50d için karar kılsak kit lensi olan Canon EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM lens içinde bu söyledikleriniz geçerlimidir?(2 ay ömrü var v.s.) aynı zamanda 50d nin gövdesi nikonlarin sağlam duruşuna birazda olsa benziyor olsa gerek...
    birde 50d için bana ne diyelibilirsiniz?fikirlerinizi alsam?

ayrıca tonythetonguc hocam araştırma serüvenine ilk girdiğimde kafamda tek makine d90 vardı halen d90'ı gövdesi ve duruşu ile çok beğenirim.canonu araştırmaya başladım başlayalı d90'ı bi kenara bırakmıştım.50d'nin yorumlarına göre d90'a kayabilirim....
    kafam çok karışık inanırmısınız.. :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chumarro -- 23 Nisan 2010; 23:04:26 >
  • quote:

aLPaSLaN07 ve tonythetonguc
    nikon ve canon ikileminde canonda ısrar etsek ve 50d için karar kılsak kit lensi olan Canon EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM lens içinde bu söyledikleriniz geçerlimidir?(2 ay ömrü var v.s.) aynı zamanda 50d nin gövdesi nikonlarin sağlam duruşuna birazda olsa benziyor olsa gerek...

ayrıca tonythetonguc hocam araştırma serüvenine ilk girdiğimde kafamda tek makine d90 vardı halen d90'ı gövdesi ve duruşu ile çok beğenirim.canonu araştırmaya başladım başlayalı d90'ı bi kenara bırakmıştım.50d'nin yorumlarına göre d90'a kayabilirim....
    D90 nın kasası plastik değil mi, demirden mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Alıntıları Göster
    plastik var plastikçik var
  • quote:

plastik var plastikçik var

Alıntıları Göster
    Ağırlık ve ikinci lcd dışında fark yok vallaha. Köşeri biraz daha sert canonn'a göre okadar. D300 deseniz tamam ona lafım yok body'si çok güzel onun. Ama , neyse amann İntel - Amd fanatiklğine dönmüş olay

• quote:

Ağırlık ve ikinci lcd dışında fark yok vallaha. Köşeri biraz daha sert canonn'a göre okadar. D300 deseniz tamam ona lafım yok body'si çok güzel onun. Ama , neyse amann İntel - Amd fanatiklğine dönmüş olay

Alıntıları Göster
    Nikon rulezzzz

• quote:

Yanılmıyorsam metal Plastik karışımı.. Sadece çerçeve kenar ve köşelere gelen yerler metalle desteklenmiş.. Çerçeve gibi düşünebiliriz, Metal iskelet üzerinde duran bir çadır gibi. Ama 100% emin değilim ancak sadece plastik olsa bile özellikle köşeler ve darbe alabilecek yerler çok çok sağlam bir plastikle donatılmış, plastik diyesi gelmiyor insanın:)... Açıkçası elinize alında Nikon D3000 veya 550D gibi makinalarla kıyaslayınca fark hemen anlaşılıyor .ok daha kaliteli bir kasaya sahip olduğu..
  • quote:

aLPaSLaN07 ve tonythetonguc

Valla 50D yi çok bilmiyorum ben alırken ortada yoktu daha kendisi.. o yüzden çok araştırmadım. Kullananlara sormak lazım ama gövdesinin 5xxD serisi gibi ucuz bir plastik yapıya sahip olduğunu hiç sanmıyorum en azından D90 kıvamında veya değilse bile D90 a yakındır diye düşünüyorum.. Ama 50D ile D90 nın imaj kaliteleri arasında fark yok sanıyorsam çünkü 50D 500D ile hemen hemen aynı sensörü kullanıyor ve 500D yi incelediğimde imaj kalitesi D90 ile kafa kafaya diyebiliriz (hatta bence D90 daha iyi).. Bana sorarsan 50D D90 arasından yine D90 seçerim.. 50D nin gözle görülür farklı daha hızlı seri çekim hızı.. Haricinde D90 dan öte bi yanı olduğunu bilmiyorum, Öte yandan D90 daha uygun bir fiyata sahip... Aslında SLR da marka seçimi çok önemli. Özellikle lens paletinizi genişlettiğiniz zaman değiştirmek artık daha zorlaşıyor.. Kompakt makinalar gibi değil ki aldığın sırada hangisinda daha iyi / uygun model veya indirim var diyip seçemiyorsunuz... ben seçim yaparken biraz da çevreme baktım.. tanıdığım yaklaşık 10 kişide DSLR var ve bunların 9 u nikon kullanıcısı.. lens değiş tokuşu vs. açısından Nikon daha avantajlıydı ki nitekim faydasınıda çok gördüm:) Benimde tavsiyem sende biraz bu gözle bak... duruma göre D90 veya 50D arasında bir seçim yaparsın. Son tercih senin bundan öte tek diyebileceğim 1 yıldır D90 kullanmış biri olarak alırsan kesinlikle pişman olmazsın.

• quote:

quote:

Yanılmıyorsam metal Plastik karışımı.. Sadece çerçeve kenar ve köşelere gelen yerler metalle desteklenmiş.. Çerçeve gibi düşünebiliriz, Metal iskelet üzerinde duran bir çadır gibi. Ama 100% emin değilim ancak sadece plastik olsa bile özellikle köşeler ve darbe alabilecek yerler çok çok sağlam bir plastikle donatılmış, plastik diyesi gelmiyor insanın:)... Açıkçası elinize alında Nikon D3000 veya 550D gibi makinalarla kıyaslayınca fark hemen anlaşılıyor .ok daha kaliteli bir kasaya sahip olduğu..

Alıntıları Göster
    insanlar neden 450d 500d 550d yerine ikinci el temiz yakın fiyatlarda 30d 40d ye yönelmezler ki

• quote:

Orijinalden alıntı: erencaner

insanlar neden 450d 500d 550d yerine ikinci el temiz yakın fiyatlarda 30d 40d ye yönelmezler ki

Alıntıları Göster
    ikinci el alım satım kültürü çok yaygın değil ülkemizde ondan olmasın ;) yenisini alır eskisini çöpe atarız biz... paramız çok ;)
  • quote:

ikinci el alım satım kültürü çok yaygın değil ülkemizde ondan olmasın ;) yenisini alır eskisini çöpe atarız biz... paramız çok ;)

Alıntıları Göster
    İkinci el kültüründen değil malesef ikinci elde de pahalı olduğundan almıyor millet ve çakal kaynadığı için etrafta, bununda etkisi var. İkinci el satılan profesyonel makineleri 900 - 1000 TL ye alacaksın ama adam satana kadar allayıp pulluyor senin için sen bi alıyorsun sonradan arızaları çıkıyor. Adamın içi yanar okadar paraya sorun çıkt mı...

Biraz daha üstüne para koyar sıfır, giriş seviyesinin en üst modelini alırım der adam temiz temiz kullanırım diye düşünür.

Arabalarda da geçerli aynı şey. Avrupada ikinci eli 5 - 7milyara olan arabalar bizim burada 25 30 milyara satılıyor. Biraz kredi çekip insanlar sıfır araba alıyor.

İkinci el kültürü fiyatların düşük olmaması yüzünden gelişmiyor ülkemizde.

• quote:

+2. LCD.
    +Daha yüksek pil ömrü.
    +Daha yüksek seri çekim hızı.
    +Daha iyi/kaliteli bir kasa.
    +Ergonomik ve daha fazla kullanılabilir fonksiyon tuşu.
    +Daha iyi bir viewfinder.
    +Wireless flash desteği
    vs. vs. uzar gider.. ne varki çok büyük mü fark derseniz ozaman D300 ile D90 arasındakii fark bu kadar bile değil..
  • quote:

İkinci el kültüründen değil malesef ikinci elde de pahalı olduğundan almıyor millet ve çakal kaynadığı için etrafta, bununda etkisi var. İkinci el satılan profesyonel makineleri 900 - 1000 TL ye alacaksın ama adam satana kadar allayıp pulluyor senin için sen bi alıyorsun sonradan arızaları çıkıyor. Adamın içi yanar okadar paraya sorun çıkt mı...

Biraz daha üstüne para koyar sıfır, giriş seviyesinin en üst modelini alırım der adam temiz temiz kullanırım diye düşünür.

Arabalarda da geçerli aynı şey. Avrupada ikinci eli 5 - 7milyara olan arabalar bizim burada 25 30 milyara satılıyor. Biraz kredi çekip insanlar sıfır araba alıyor.

İkinci el kültürü fiyatların düşük olmaması yüzünden gelişmiyor ülkemizde.

Alıntıları Göster
    Evet ikinci el konusunda evet 2.el çok pahalı satılıyor avrupa amerika da aldın paketi açıp 1 gün kullandım dedinmi direk fiyat %60-70 lerde oluyor. Normal kullanımda ise direk yarısı.. Hele bide model eskidimi sıfırı piyasadan gittimi al ya diyip verdim fiyatına satıyorlar, yada bi kenarda atılıyor.. Kuzenim almanyadan öyle kenara atmış öyle laptoplar geitrmiştiki şaşırıp kalmıştım (ozamanlar laptop dedinmi bile çok pahalı bişeydi)... Aslında ülkemizde söylenennin tam tersi 2. el çok arayan olmasından kaynaklanıyor arz-talep olayı ile fiyatlar artıyor, ayrıca eskiyen cihaz ve modeller bile belirli bir mebla ediyorki buda güncel 2.el modellerin fiyatını yüksek olmasını sağlıyor (birde dediğiniz gibi çakal satıcının sıfırdan farksız pazarlaması ile:).. Öbür yandan sıfırlarda taksit olması ülkem insanına çok cazip geliyor, tek nefeste çıkartamıyor o parayı... Avrupada ki çalışan bir insan için 1500$ dolar çok büyük bi para değil.. En kötü 1 maaş ı eder adamın. (işte buda adamların yaşam standardını belirliyor) Türkiyede aynı seviyede çalışan biri için en az 3 maaş eder bu rakam... Bu yüzden insanlar 2. ele yöneliyor onada tek seferde para çıkartamazsa taksite yönelip sıfır alıyor... Aslında başta amerika olmak üzere avrupa acayip bir tüketim toplumu oldu.. Arabayı aldınmı 2. elde zaten para etmiyor bide çarptıysan tamam at çöpe.. Orta sınıf 3-4 yaşında bir araba için önden bir darbe yedimi araba perte çıkıyor... Niye? arabanın kullanılacak parçaları veya demir hurdası tamir edilip satılmasından daha çok para ediyor. Hele amerikayı hiç anlatmayım 4 sene önce yani takriben 2006-2007 senesinde arkadaşım 2000$ a aldığı sapasağlam 2000 model ford mondeo yu giderken 1000 dolara bile satamadağı için anahtarı üzerinde hava alanında bırakıp geliyor Türkiye ye:) Bunları düşündüğümüz zaman türkiye için tüketim toplumu dersek biraz ayıp etmiş oluruz:) Bırakın istanbul'u ankarayı biraz anadoluyu gezin hala pentium II işlemcili 5-6 yıllık bilgisayarlar kullananları görebilrisiniz bol bol..

• quote:

quote:

+2. LCD.
    +Daha yüksek pil ömrü.
    +Daha yüksek seri çekim hızı.
    +Daha iyi/kaliteli bir kasa.
    +Ergonomik ve daha fazla kullanılabilir fonksiyon tuşu.
    +Daha iyi bir viewfinder.
    +Wireless flash desteği
    vs. vs. uzar gider.. ne varki çok büyük mü fark derseniz ozaman D300 ile D90 arasındakii fark bu kadar bile değil..

yüksek seri hızına yorum yapamıyacağım, d90'ı denemedim hiç. Ama saydığın diğer şeyler hiç kullanmayacağım ve beni enterese etmeyen özellikler

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.