Şimdi Ara

canon g11,g12,s95 veya panasonic lx3,lx5 hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
8.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dünyada sadece canon g11,g12,s95 veya lx3,lx5 modelleri kalsa başka seçeneğiniz olmasa hangisini seçerdiniz? artılarıyla eksileriyle lütfen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulutmutlu -- 14 Ekim 2010; 17:48:03 >

• ben LX3 ü seçtim,canonu sevmiyorum,biraz duygusal bir seçim benim ki
  • Kesinlikle lx5 alırdım ve alıcamda!

Artılar
    Büyük sensör
    Hd video çekimi
    1 cm makrosu süper
    Diğerlerinden farklı tasarımı
    Geniş açı
    AVCHD lite

Eksiler
    Zoomu az çokta önemli değil
    Bu yeni üründe keşke sensörü az daha büyütselerdi harika olurdu
    stereo mikrofon olmayışı
    vizör olmayışı ama satın alınabiliyor, orijinali çok pahalı
  • G11, Lx3, S95 ve rakipleri hakkında birçok konu ve karşılaştırma mevcut. Çok değil birkaç sayfa ötede belkide. Herkes benzer başlığıa girip aynı şeyleri yazamaz, bence bi arama yapın.
  • hayır bunlarla ilgili konuları arastırdım. bu markaların ıyı oldugu konusunda herkesin ortak goruslerı var. ama bu urunler arasında secım yapacamda. kendim karar veremedim. profesyonellere sorayım dedim.
  • bu makinalar kompakt sınıfın en iyileri seçim yapmak zor değil aslında canon g11-12 lumix lx3/5 e göre ebatları biraz daha büyük ve rahat kullanım için bolca kısayul tuşu ve tekerlek var ayrıca dönen lcd..lx3-5 ise cebe sığacak konumda fotoğraf kaliteleri aynı olucaktır sadece renklerde çok hafif ton farkları olacaktır oda makinaların sensörleri ve işlemcilerine bağlı açıkçası benim tercihim boyutu yüzünden lx3/5 olucak ayrıca min. diyafram değeri f2.0 bu çok avantaj sağlar ( gece ve loş ışık çekimlerinde ) ..lx 3 ile 5 arasında kayda değer bir fark olmadığını düşünüyorum lx3ü spot 650-700 liraya bulabilirsiniz..birde Nikon bu sınıfa p7000 modelini çıkartıyor makinanın kasası aynı canon g11-12 gibi makinayı rakiplerinde ayıran tek fark 7x optik zoom yakında incelemeler yorumlar bollaşıcak p7000 ile ilgili .. seçimlerinizde kolay gelsin makinanın şimdiden hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: gümüş_süvari

ben LX3 ü seçtim,canonu sevmiyorum,biraz duygusal bir seçim benim ki

G12 den sonra en iyi seçim bence 5 serisindende kesin daha iyi leica optigin kalitesini unutmamak lazım ayrıca.Güle güle kullanın..İyi makine..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Panasonic gf2 / Olympus e-pm1
    13 yıl önce açıldı
    CANON EOS 350D
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende s95 düşünüyorum
  • sadece g11 kullandığım için biraz yardımcı olabilirim belki..taşıması o kadar kolay değil bence bariz kalın bir model ..üzerinde bolca tuş kısayol ve çevirme halkası iyi bir özellik ...gündüz çekimleri oldukça iyi ama kapalı mekan çekimlerinde tatmin etmedi ..ayasofyada raw ile uzun çekim denemiştim renkler ve kalite iyi geldi..ama bu çağda hdmi çıkış koyup hd kayıt yapamaması kadar saçma bir özellik olamaz sanırım ...video çekim kalitesi bence kötü ..
    dünya basket şampiyonasına sokmadılar mesela biraz gelişmiş gibi duruyor (hoş boynunda dslr olan seyircide gördüm )..aklımda yer eden artısı renk kalitesi ve canlılığı (ışıkta tabi) ve geniş açı olması ...
  • ben şimdi g12 ye baktım. g11 den daha ıyı herhalde. tabı canon bıraz kaba kacıyor lx lere gore. ama sanki lx lerin foto ve video kaliteleri iyi. ama gönlüm g12 ile lx5 arasında kalıyor...lx3 de video da zoom özelliği yokmuş ondan onu eliyorum.
    lx5 de mercek değiştirebiliyor muyuz? g12 de bu özellik var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulutmutlu -- 15 Ekim 2010; 13:20:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bulutmutlu

ben şimdi g12 ye baktım. g11 den daha ıyı herhalde. tabı canon bıraz kaba kacıyor lx lere gore. ama sanki lx lerin foto ve video kaliteleri iyi. ama gönlüm g12 ile lx5 arasında kalıyor...
    lx5 de mercek değiştirebiliyor muyuz? g12 de bu özellik var mı?

G11 ve G12 ler için 20mm geniş açı ve 1,6 çarpanlı tele aparatlar var.Geniş açısı oldukça iyi ...
  • S95'i kafadan ele çünkü foto kalitesi bariz düşük diğerlerine göre. Onun dışındaki 4 makine de hayal kırıklığı yaratmaz sana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arandur

S95'i kafadan ele çünkü foto kalitesi bariz düşük diğerlerine göre. Onun dışındaki 4 makine de hayal kırıklığı yaratmaz sana.

G12 ile aynı sensörü var, nasıl S95 daha kötü oluyor? 1e1 aynı fotoğraf kalitesi.
  • Hocam S90 ile de G11'e aynı sensör dediler ama fotoğraf kaliteleri arasında bariz fark var. O yüzden S95 için de aynı şeyleri düşünüyorum.
  • arandur hocam farkı sen mi gördün? hiç duymadım o yüzden soruyorum.
  • Hocam aslında aynı lens değil benzer lens var bu cihazlarda, aradaki farklılıkları sen benden daha iyi biliyorsundur. Ben diğer sitelerde bolca inceleme yaparak çıkardığım sonucu söylüyorum.
  • quote:

Hocam S90 ile de G11'e aynı sensör dediler ama fotoğraf kaliteleri arasında bariz fark var. O yüzden S95 için de aynı şeyleri düşünüyorum.

valla bende ilk kez duyuyorum s90 ile g11 arasında fotoğraf kalitesi bakımından fark olduğunu ( arlarında fark yoktur ) ..bu makinaların hepsi iyi seçim yapmakta nasıl zorlanıyorsunuz anlamadım açıkçası ben boyutu yüzünden lx3 seçeridm makinayla çok iyi iş çıkaranlar var .. panasonic ve canon arasında renklerede farklılık olabilir onun sebebide farklı sensör kullanmalrıdır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacksilicon -- 15 Ekim 2010; 17:04:51 >
  • Renklerde fark var zaten hocam, Panasonic daha güzel renkler sunuyor gözlemlediğim kadarıyla, çünkü Canon renkleri daha soğuk.

Panasonic'i geniş açısı, daha küçük boyutları, 720p videosu, foto işlemeye gerek kalmadan keskinleştirmesi (çoğu kullanıcı için aslında cazip) gibi nedenlerle

Canon'u hareketli ekranı, yüksek ISO başarısı, zoom yeteneği, vizörü gibi sebeplerle seçerdim.
  • quote:

Hocam aslında aynı lens değil benzer lens var bu cihazlarda, aradaki farklılıkları sen benden daha iyi biliyorsundur. Ben diğer sitelerde bolca inceleme yaparak çıkardığım sonucu söylüyorum.

evet, lens farklı. yalnız bu makinelerde lens kalitesinin bir sınır var. yani iyi makinelerin lensleri %90 sensörler için çok yeterli (yani yeterince iyi). sadece ucuz makinelerin lensleri çok dandik, bu yüzden g11-s90 arasında fark olmaması gerekli.
    örneğin lx-3'teki Leica lens de G11'dekinden "kat-be-kat" iyi değil. ben diyafram farkı haricinde kalite farkı göremedim.
  • canon g12 veya lx 5 in servis ve yedek parca kolaylıgı bakımından hangısı daha ıyı?

g12 ile lx5 arasında fyat farkı yok gibi. bırcok konu ve sızın soyledıklerınız kadarıylada ozellık farkıda yok gıbı, gönlüm canondan yana şık duruşuyla ama boyut olarak lx5 daha taşınabilir. o kadar para verecem... karar vermek cok zor.

birde bu iki markayıda satın alabileceğim türk yada yabancı güvenilir site yada dükkan biliyor musunuz?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.