Şimdi Ara

CASPER PRESTIGE NOTEBOOK CPW2000-7685B (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
949
Cevap
0
Favori
58.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yazdıklarınızı okuyunca Türkiyede olduğumu anladım yine.
    Bu sözünüze ettiğiniz problem Casper'ın değil Türkiye'nin sorunu.
    Etik sorunu!

Hala şark kurnazlığıyla ticaret yapmaya çalışan insanların sorunu.
    Eski mesajlarımdan birinde bu konuyla ilgili başımdan geçen ufak bir olay dikkatinizi çekmiş olabilir belki.

Sadece denemek vede görmek için gittiğim bir storeda bana başkasının siparişi olan bir notebooku göstermişlerdi.
    Eğer o anda almaya kalksaydım bana başkasının siparişi olan notebooku vereceklerdi.
    Adamcağız 1 hafta beklesin sonra direk mağazaya gelen başka bir müşteriye satılsın notebooku.
    Ohh bir hafta daha beklesin adam.Yazık günah yahu.

Arkadaşım ölü piksel problemi olmasın diye İstanbuldaki bütün Store'ları turlamış görerek aldığı içinde böyle bir problem yaşamamıştı.

Şimdi sizlere bu arkadaşımın başına gelen traji komik olayları anlatayımda gülün bari.

İstanbuldaki Storedan direk açıp görerek aldığı notebook'un FATURASINI tam 1.5 haftadır alamamış.Hani siz parasını verdiğiniz notebooku alamıyorsunuz.Adam birkağıt parçasını 1.5 haftadır alamıyor.
    Çok enterasan ama fatura merkezlerden yazılıp gönderiliyormuş.İyi güzelde notebook storelara gelirken yanında nasıl oluyorda fatura kesilip gönderilmiyor.
    Veyahut neden direk storelarda kesilmiyor.Sonuçta bayii değilki Store.
    Zaten arkadaşım notebooku geri vermekle tehdit edince paşa paşa gelmiş faturası.

Gelelim ikinci olaya.
    Arkadaşıma bilgisayarını almadan önce direk bir 512 MB ram daha taktırmasını söylemiştim.Fakat arkadaşım daha sonra alırım diyerek beni sallamamıştı. gördü ondan sonra

Aradan 1-2 hafta geçtikten sonra ram almaya karar veriyor arkadaşım.Bilgisayarı aldığı store'a gidiyor veee kendisine verilen fiyat 75$ +KDV'cik
    Hemen beni aradı "abi sen 50 , 55 dolar filan diyordun hani" diye.

Diğer bayii ve storeları aramasını söyledim.
    Aldığı fiyatları söylüyorum şimdi;

79$+KDV ,
    70$+KDV
    65$+KDV

Herkes böyle kafasına göre sallıyor.

Dedim "dur bakayım ben birde burda sorayım."
    Açtım telefonu ,ilk aradığım yer (bilgisayarı ondan almamamıza rağmen) direk 60$+KDV dedi.
    Diğer telefon açtığım yer 110 lu birşeyler +KDV dedi.(Ne güldüm buna yahu!)
    Dedim napıyorsunuz beyefendi?
    Eeee dedi bunlar notebook rami.Bundan böyle.
    Adama aldığım diğer fiyatı söyleyince fiyat listemi kontrol edeyim deyip 10 dakika sonra aramamı istedi.
    Komedi yahu.

Neyse arkadaşım gözgöre göre evine en yakın yerden 70$+KDV'ye aldı. (malum benzin parasını, arabayı park ettiğin yerde değnekçiye vereceğin parayı ve stresini hesaba katarak değmez dedi.)

Ek bilgi: Bayiiler ramleri takamıyor merkeze gönderiyorlarmış.Sadece Storelar direk takabiliyor.

İşte en basitinden şu MSI marka notebooklar için Çizgi Elektroniği aradığım zaman bana gümrükte gelecek diyorlardı.
    Eee şimdi forumlara bakıyorum 1 ay sonraya gün veriyorlar.
    Sanki diğer firmalar farklı mı?

En önemli unsur insan faktörü.Ve ne yazıkki Türkiyede bunun hiçbir değeri ve önemi yok.

İnsan unsuru değişmediği sürece Marka ne kadar büyük olursa olsun ancak çalışanları kadar büyük olabiliyorlar.
    Hani bir söz varya "biz birbirimizi biliriz "diye.
    İşte girip bakabilirsiniz www.sikayetvar.com'u ziyaret edip büyük firmalarla ilgili şikayetleri okuyun.Neler neler var.Bütün büyük markalara bakabilirsiniz.

Sizlerin içine düştüğünüz durum Tabir-i caizse "sallama metodu" olarak türk ticaret lügatına girmiş olan metod.
    Parasını alıp bağladığın müşteriyle bir daha doğru dürüst ilgilenmemek , garanti sonrası mecburen ellerine düştüğün teknik servisin fahiş fiyat vermeleri diğer Türk ticaretininin klasikleri arasındaki yerini alıyor.

Wolkywolky ve diğer arkadaşlar umarım bilgisayarlarınız biran önce gelir.
    Eğer sizleri sallamaya devam ederlerse İstanbul'a telefon açıp siparişlerinizi iptal ettireceğinizi vede yaptıkları uygulamayı şikayetvar.com gibi sitelere yazacağınızı söyleyin.
    Umarım store'ların oyununa gelmiyorsunuzdur.
    Yukarıda anlattığım olay gerçek olabilir.
    Keşke direk gözünüzle görüp ,ondan sonra alsaydınız diycem ama sanki bulunduğunuz bölgede kaç store var ki?

Bu yozlaşma,bu para kazanma hırsı, bu ahlaken çözülme sadece şehirlere has bir sorun değil.
    Türkiyenin en ücra köşelerine,köylerine kadar ulaşmış durumda.
    AB'de yasaklı olan ilaçla tarlasını ilaçlayan köylüye soruyor spiker " Sizde bunlardan mı yiyorsunuz?"
    Köylü utanmadan sıkılmadan kameranın içine pis pis sırıtarak bakarken "Abey biz bunlardan yemiyoz." diyip eliyle ayrı ekilmiş sıradaki bitkileri göstererek "biz bunlardan yiyoz.Bunlara ilaç atmıyoz."diyebiliyor.

Ankaradan Ayvalığa giderken yemyeşil orman yolunun kenarında satış yapan Nur yüzlü, pamuk sakallı ,gönlünüzü ısıtıcak dedemizin bile aynısını pazardan 2-3 milyona alabileceğiniz bir ceviz kırma aletini " Almanyaya gidip gelenlerimiz getiriyor.Sana 10 milyona

olur" dediği içler acısı ,yürek burkan hikayesini ise sonra anlatırım.

Saygılarımla.

• Bu arada kulaklarımın neden çınladığı belli oldu.

Arkadaşımın ADSL'i olmadığı için sözüne ettiğiniz testleri indirip ,yapabilecek durumda değil.
    Ama şu ana kadar donanımsal olarak herhangi bir problem yaşamamış.
    25 Eylülde arkadaşım Ankarada olacak.Burdan sizlere söz vereyim bu testleri bizzat burda ben yapacağım.
    Herhangi bir aksaklık olmazsa 26 Eylülde sonuçlarını burda yayınlamaya çalışırım.Esnaf sözü
    Zaten benim notebook alma işimde karıştı.Hele hele sizin yaşadıklarınızı okuyunca elim değmeden artık almam.
  • quote:

Orjinalden alıntı: iasonion

Tamam abi.. Sen hala laf ettirme Casper'a.. Ha, satın alırken bu kadar problem yaşarken, yarın bir gün bir arızasında da aynı şekilde çok rahat edersin emin ol.. İçindeki sesi dinlemeye devam

Neyse ben Casper'a bulaşmayım..

Sony'nin 295VP modeli iyi de, biraz pahalı sanırsam..

Bu arada iasonion sanada SONY'ye telefon açıp bir batarya fiyatı sormanı rica edeceğim?
    Malum 2 sene sonra almak zorunda kalacaksın.
    Sende cebinin sesini dinle.

• İstediğiniz fotolar.
    Arkadan

• sağ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huhukomsu -- 17 Eylül 2005, 13:38:12 >
  • sol

• Yandan

• Huhukomsu, sen bitanesin! :)yüz tane iasonion yaparsın,sevgiler
  • Aman diyeyim wolky! :)
    Umarım problemin en kısa sürede halolur.
    Bu tarz şeylerde affetmeyin,acımayın.
    Direk telefondu,şikayetti, tehditti ne varsa yapın.
    Ancak bunlar bundan anlıyorlar.
  • ya aldığım yer adana da gizerler diye bir yer ve büyük bir mağaza.satış yapan kadının msni var zaten hergün kafasını ....... dolayısıyla hiç bir yanlış olamaz.kadın bir hafta gecikti diyince artık mouse mi alırım bu kadar beklettiniz dedim :) kabul etti.bir hafta daha geçerse webcam de alırım merak etme,ürün gelmesede olur.ne zaman isterse gelsin böylede karlıyız :)) sağlam ve problemsiz gelsinde günün önemi yok anladın?her beklediğimiz zaman bana geri dönecek zamandır söz söylemeye gücüm olur.sonra forumda da belirttiğim sony vaio yu sordum istanbul bilişime adam sipariş alıyoruz ne zaman gelir bilemiyoruz diyo,sanki sony çok farklıvalla ben beklicem,ne olursa olsun.kardeşim fotoğraflar için teşekkürker.infrared bluetooth v.s şeyler nerede bunda ya?ha birde kart yuvası kaç tane?ethernet 10/100/1000 mi yoksa ne?3 ay e kolay şifrenide aldın mı?çantsı nasıl?aa az kalsın unutuyordum pcmcia yuva var dimi?o olmazsa senin olsun çünkü bende audigy 2 ZS notebook ses kartı varyaz bişiler beah,sevgiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolkywolky -- 17 Eylül 2005, 13:55:20 >

• quote:

Orjinalden alıntı: wolkywolky

ya aldığım yer adana da gizerler diye bir yer ve büyük bir mağaza.satış yapan kadının msni var zaten hergün kafasını ....... dolayısıyla hiç bir yanlış olamaz.kadın bir hafta gecikti diyince artık mouse mi alırım bu kadar beklettiniz dedim :) kabul etti.bir hafta daha geçerse webcam de alırım merak etme,ürün gelmesede olur.ne zaman isterse gelsin böylede karlıyız :)) sağlam ve problemsiz gelsinde günün önemi yok anladın?her beklediğimiz zaman bana geri dönecek zamandır söz söylemeye gücüm olur.sonra forumda da belirttiğim sony vaio yu sordum istanbul bilişime adam sipariş alıyoruz ne zaman gelir bilemiyoruz diyo,sanki sony çok farklıvalla ben beklicem,ne olursa olsun.kardeşim fotoğraflar için teşekkürker.infrared bluetooth v.s şeyler nerede bunda ya?ha birde kart yuvası kaç tane?ethernet 10/100/1000 mi yoksa ne?3 ay e kolay şifrenide aldın mı?çantsı nasıl?yaz bişiler beah,sevgiler

Wolky desene sen bilgisayar gelesiye kadar mağazada ne varsa yoksa alıp gideceksin.
    Allah bilir böyle toplayama devam edersen bir bakıyormuşsun evinde mis gibi bir tane Desktop Pc'in oluyormuş.
    Yavaş yavaş topla valla.
    Ayın 25'inde sizlere tüm istediklerinizi yazacağım.Arkadaşımın dediğine göre çantası gayet güzel kullanışlı bol gözlü filanmış.
    Infrared ön kısımdaki yerde.Arkadaşımın hala inatla çıkarmamakta olduğu siyah üzeri poşetli olan yerde. :P
    Ethernetide 10/100/ 1000 Gigabit Ethernet
    Bluetooth zaten içerisinde.
    Kart yuvasına gelince sağ taraftan bakınca görürsün.Sağ tarafın en solunda. MS/ MS PRO/ MMC/ SD hepsini alıyor.

• valla kuracam,herkes bi yol tutturmuş gidio bende öyle yapim artık:)
    çanta iyi kızılötesi var bletooth içinde ethernet iyi kart yuvalarıda sağlam diyorsun geriye bişe kalmadı heralde :))bir tek ekranı merak ediyorum görüntü netlik parlaklık adına ölü pixelide geçersek taş gibi canavar gibi bir makine değil mi??sevgiler kardeşim
  • BENCE MSİ 635 YADA 645 ALMANIZ DAHA İYİ OLUR FİYATLARI AYNI 1499+KDV PEŞİNE İNDİRİM.
  • Benle alıp veremediğiniz nedir bilmiyorum.. Defalarca postlarında aman bir aksaklık çıkmasın diye ödü kopan, yok bios sorunu, yok kasa kalitesi, yok bilmem nesi inşallah düzgün gelir diye yusuf yusuf olan sanki benim. Hem kendiniz de farkındasınız bazı olumsuzlukların ve müthiş bir korku yaşıyorsunuz, hem de size bu korkuyu daha önceden tarif eden birine laf atrıp duruyorsunuz. Karakterinize hayran olmamak elde değil!

quote:

wolkywolky bakınız ne demiş;

"ekrandaki ölü pixel,klavye,malzeme kalitesi derken şimdi birde bu bios saat problemi :(( açıkçası parayı verdim sipariş bekliyorum.üzülmemek elde değil,tırsıyorum hemde çok!!! "

Bu arada millet benden 100 tane ededursun, yanardönerlik yapmanın da sınırı yok gibi.

Ben şahsen Sony almayı pek düşünmüyorum, bu yüzden biraz hayal kırıklığına uğrattığım için üzgünüm. Ha alırsam da bu kesinlikle İstanbul Bilişim'den olmayacak, zira fiyatları düşük olsa da bu firmanın çok kötü referansları var, kesinlikle tavsiye etmem. (şahsen ben Acer'da karar kıldım ama son bir gaz ile Vaio da alabilirim belki Özel'den veya Empati'den, o da eğer iyi bir model gelirse)

Gelelim pil meselesine.. Sony'nin pilleri pahalıdır doğrudur. Doğubanktan daha ucuza temin edilebilir. Pekii.. O pek ucuz olduğu söylenen Casper'ların yedek parçaları? Aynen şikayetvar.com'dan aktarıyorum:

Casper'ın muhteşem pil garantisi
    Casper'ın o harikulade pil garantisine bir başka örnek
    Casper'ın ucuz(!) yedek parça ve tamir masrafı

Sen hiç merak etme Sony'nin pilleri Casper'ınkiler gibi değildir pek, öyle 2 yılda bitmez. Ha biterse de gidip gene alırım hiç problem değil, en azından bir 2 yıl daha kullanacağımı gönül rahatlığıyla bilirim. Bu arada zaten bir notebook'un fiili ömrünün 3-4 yıl olduğunu düşünürsek, zaten çok da sorun değil.

Ucuz etin yahnisi yavan olur.. Bugün ürün gelmez, yarın bir parçası bozulur parça gelmez.. Sonuçta yarın bir gün makineye birşey olduğunda müracat edeceğin mevki gene o Casper bayii..

Son olarak.. şu resimlerden ve özellikle led'leri örten yarı traqnsparan mavi ucuz plastik cover'dan bile kasanın ne kadar kaliteli(!) olduğu belli.

Bana bulaşmayın da.. Siz naparsanız yapın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iasonion -- 18 Eylül 2005, 2:46:24 >

• Mantıklı ve doğru konuştuğun sürece kim sana neden bulaşsınki?
    Artı bulaşmak kelimeside ne?

Bu topiğe geldin.Fikrini söyledin.Tamam bu kadarı yeterli.
    Hala bu notebooku alan insanları KERİZ yerine koyuyorsun.
    Yok transparan mavi ucuz plastik coverdu bilmemneydi.
    Sana neee!

Senin için dünyadaki en kötü notebook olabilir.
    Bunuda burda ilan edersin,sebeplerini yazarsın ve biter.
    Bu kadar basit.
    İnsanlarda kendi gözleriyle görür,incelerler,okurlar ve özgür iradeleriyle alırlar.

Almayacağın bir notebook için neden hala inatla gelip burada yazıp duruyorsun anlamıyorum.
    Git Sony kısmında,acer kısmında yazıp dur.

Yazmıyayım diyordum ama beni yazmak zorunda bıraktın.

Bu topikteki insanların sana karşı ön yargılı olmalarının sebebi senin yanlış bir casper modelini burada eleştirmendi.
    Bizde sana KİBARCA yanlış notebooku incelediğini söyledik.
    AMA SEN HALA İNATLA BAŞLIĞIN YANLIŞ OLDUĞUNDAN FİLAN BAHSETTİN.

Sen zaten bunu söylemekle o ana kadar atılmış olan kabaca 180 tane mesajın hiçbirini okumadığınıda beyan etmiş oldun.
    Yani birisi bu topiği açmış,bir sürü insan AYNI MODEL üzerine mesajlar atıp konuşmuş AMA sen hiçbirimizi sallamayıp YAZILANLARIN HİÇBİRİNİ OKUMAYIP öyle sallapati bir mesaj atmışsın.

Dahasıda bu durumdan ötürü bizi SUÇLAMIŞSIN.

Senin BU yaptığına SAYGISIZLIK derler.

Şimdi biri burda şöyle bir mesaj atsa
    " YAhu çok güzel bir bilgisayar buldum.Casper CPW2000 ... özellikleri şu .... fiyatıda 1499$ " dese
    yuh demezmiyiz deriz.Biz ne konuşuyoruz burda.Demezlermi adama önce mesajları oku ondan sonra mesaj at diye.

Senin yaptığında bu.
    180'e yakın mesajı okuma.Sonra gel burda başka bir modeli eleştir.Ondan sonra seni eleştirenleri suçla.
    Hatta işi dahada ileri boyuta taşıdın ve bu konuyu açan adama ,burda yazan adamlara "Forum kullanmasını bilmiyorsanız kullanmayın o halde.. " dedin.Ohh valla ne güzel.
    Kimin forum kullanmayı bilmediği ortada.

Senin öncelikle bu topiğe bir ÖZÜR borcun var.
    Senden rica edicem lütfen bir daha şöyle kötü böyle kötü diye yazıp durma.Almayı düşündüğün modellerin sayfasında yararlı şeyler yaz.

Gerçi Casper'ın kalitesini "infrared kısmı çizilmeden koruması için koyulan transparan mavi UCUZ plastik coverdan" anlayan biriyle ne konuşulabilirki?
    Böyle saçma sapan birşey olabilir mi?
    O çıkartılıp ÇÖPE atılacak.Sen herhalde onu hep orda kalacak filan sanıyorsun.

Eminimki sen şimdi yine kendini savunacak şeyler yazacaksın.
    Eee nede olsa doğan gereği.
    Kızmamak gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huhukomsu -- 18 Eylül 2005, 10:21:46 >

• Huhukomsu +1000
  • CPU-Z programından iki tane screenshoot
    1.cisi

• 2.cisi

• huhukomsu ya bunun ram mhz cinsinden hızı kaç?333 400 533 ??kafam karıştı bu ekteki dosyalara bakınca
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.