Şimdi Ara

CASPER PRESTIGE NOTEBOOK CPW2000-7685B (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
949
Cevap
0
Favori
58.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende dun 2 tane DVD-R yazdim ve herbiri 30 dakika surdu. Halbuki masaustu PC de 4x yazdigimda taş çatlasa 20 dakika sürerdi. Bu işte bir gariplik var sanırım?

huhukomsu sen ne diyorsun bu konuda?
  • Arkadaşlar bu durum dizüstü bilgisayarların genel bir problemi sanırım bizim okulda herkes hp aldı ve hepsi aynı hızda yazan (24x) bi masaüstü pc'ye göre 2-3 kat yavaş CD yazıyo. Sorunun Casper'da yada sürücüde olduğunu zannetmiyorum. Sizin sürücü normal CDleri (writer'la yazılmamış olanlar dergiden çıkan vs.) okurken bi sorun çıkartıyo mu acaba?
  • Arkadaslar bende alcam heralde bu modelide ekrenın kalitesi nasıl söylermisiniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: DayLight66

Arkadaslar bende alcam heralde bu modelide ekrenın kalitesi nasıl söylermisiniz?

dostum gercekten iyi ama sony kalitesi bekleme!! bugun bi sony ile yan yana koydum gercekten daglar kadar fark ediyo ama kesinlikle kotu degil adaptore taktıgında biraz daha parlak oluyo o kadar bence basarılı ghosting flanda yok oyunlarda....hadi kolay gelsin
  • Dostlar aygıt yöneticisinde 1.IDE kanalında aygıt 0 (H.D.D) aktarım modu bende UDMA 5 iken aygıt 1 (DVD-RW) aktarım modu PIO olarak gözüküyo yavaşlığın nedenin bu olduğunu biliyorum çünkü hızlı yazabilmesi için normal PC'lerde farklı bir IDE kanalına takıp ikisinide Udma moduna getirirdim ama aynı IDE kanalında iki aygıtıda UDMA kullanabiliyormuyuz bilmiyorum? Acaba sizin aygıt yöneticisinde durum nasıl? Nasıl gözükü yo ve işletim sistemi olarak orj home 'i mi kullanıyorsunuz ?

@mastertr özellikle sana soruyorum çünkü 30 dakikada benim için harika bir süre 2,5 saatin yanında ? Senin işletim sistemin ne ve aygıt yöneticisinde IDE kanalında aygıtların durumu nedir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: consist

Dostlar aygıt yöneticisinde 1.IDE kanalında aygıt 0 (H.D.D) aktarım modu bende UDMA 5 iken aygıt 1 (DVD-RW) aktarım modu PIO olarak gözüküyo yavaşlığın nedenin bu olduğunu biliyorum çünkü hızlı yazabilmesi için normal PC'lerde farklı bir IDE kanalına takıp ikisinide Udma moduna getirirdim ama aynı IDE kanalında iki aygıtıda UDMA kullanabiliyormuyuz bilmiyorum? Acaba sizin aygıt yöneticisinde durum nasıl? Nasıl gözükü yo ve işletim sistemi olarak orj home 'i mi kullanıyorsunuz ?

@mastertr özellikle sana soruyorum çünkü 30 dakikada benim için harika bir süre 2,5 saatin yanında ? Senin işletim sistemin ne ve aygıt yöneticisinde IDE kanalında aygıtların durumu nedir?

dostum bendede aynı baktım şimdi ama simdiye kadar hiç dvd yazmadım o yuzden zamanını bilmiyorum ama ayarlar aynı

• @WahshE deneyebilsen çok iyi olurdu çünkü benim denemediğim program ve media kalmadı diyebilirim sonuç yine hüsran... Ona göre farklı bir işletim sistemi kurmayı planlıyorum.
  • XP pro
    Harddisk Ultra DMA 5
    DVDRW Ultra DMA 2

Bende boyle gozukuyor.

Tam dolu DVD-R yazarken 8x 20 dakika, 4x 30 dakika sürüyor.

ama yinede hız düşük yarın bunu teknik servise sorucam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastertr -- 8 Ekim 2005, 1:24:13 >
  • yaa hic bos media yok elimde
  • ilgin için sağol arkadaşım ben kafaya koydum alcam bu makineyi
  • @DayLight66 al gerçekten pişman olmazsın

@mastertr teşekkür ederim dostum
  • arkadaşlar 2 hafta önce ben de casperın 2 ghz sonoma teknolojisine sahip notebook undan aldım. gayet memnunum performans olarak fiyatına göre müthiş bi alet bence. benim için 2 kötü özelliği var biri pil sorunu 1.5 saat falan gidiyor diğeri dvd yazarken yavaş yazıyor.
  • alla alla cok merak ettim nası yazdıgını yarın gidip bos dvd media alıcam oturup yazıcam bence tek sorun klavye..
  • Arkadaşlar bende bu aletten alacağım ama bende kredi kartı yok. Acaba senetle taksit yapıyorlar mı. Bileniniz var mı?
  • ben de alalı 2 gün oldu oldukça memnunum valla bi'de benim şansım galiba f9 bölgesinde esneme hiç yok denecek kadar az,ayrıca bi tane ölü piksel var oda iyi huylu yani hem parlak diil hemde ekranın en sağında maşallah maşallah valla bu ramazan günü
  • ha arkadaş sormuş artık senet menet yapan yer yok gibi yine de sağa sola sor sen...
  • hayırlı olsun tahvank bende senin gibi şaslıyım hıc sorun yok masallah
    hadi arızasız gunler...
  • saol WahshE iyi eğlenceler....
  • Kısa kısa ...
    - DVD olayını bilmiyorum çünkü şuana kadar DVD'ye birşeyler yazmadım.
    - Casper'ı download için 2 gün açık bıraktık ve herhangi bir problemle karşılaşmadık.
    - Doom3 1024x768'de high detailde hiç takılmadan çok güzel oynayabiliyorsunuz.Cidden çok güzel.
    - Kötü yanlarına gelince devamlı MP3 dinleyerek birşeylerle meşgul oluyorsanız pil 1 saat 30 dakika ancak dayanıyor.(pilde % 5 kalıyor )
    Müzik filan dinlemiyorsanız 1 saat 45 dakikayı buluyor.
    Yani pek mobil değil. :) Ama zaten böyle bir canavar içinde bu değerler normal gibi.+benim pilsiz uzun bir süre çalışsın gibi derdim yoktu.
    - Gelelim sadece bu notebook için değil diğerleride kapsayacak bir hoşnutsuzluğuma.
    Harddisk bu sistemin tek dar boğaz yapan kısmı.
    Eğerki evinizde masaüstü bilgisayarınızda 8 MB cacheli 7200 rpm'lik bir canavar kullanıyorsanız onun performansını çok arıyorsunuz.
    Şöyle ki ; diyelim bilgisayarınızda herhangi birşeyi ararken eşzamanlı birşeyler yapmaya kalktığınızda harddiski çok ağır kalıyor.2 MB cache yeterli performansı ortaya koyamıyor.
    Casper için değil sadece başka marka notebook almayı düşünenlerde harddiskin mümkünse 7200 rpm 'li 8 MB cache olanlarını alsınlar.

Doom3'te 1024x768 çözünürlükte ultra high'ta bariz bir şekilde atlamalar oluyor ve bunun tek sorumlusu olarak deliler gibi çalışan harddiski gösterebiliriz.

Dvd olayı enteresan.En kısa bir DVD yakıp sizlere söylerim.

-Bu arada diğer topiclerde bomba üstüne bombalar patlıyor.
    Bilgisayarcılar nerden kırpacaklarını şaşırdılar.
    Biriside Linux verdiği için teşekkür ediyor bilgisayarcıya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huhukomsu -- 10 Ekim 2005, 16:55:33 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Huhukomsu

Kısa kısa ...
    - DVD olayını bilmiyorum çünkü şuana kadar DVD'ye birşeyler yazmadım.
    - Casper'ı download için 2 gün açık bıraktık ve herhangi bir problemle karşılaşmadık.
    - Doom3 1024x768'de high detailde hiç takılmadan çok güzel oynayabiliyorsunuz.Cidden çok güzel.
    - Kötü yanlarına gelince devamlı MP3 dinleyerek birşeylerle meşgul oluyorsanız pil 1 saat 30 dakika ancak dayanıyor.(pilde % 5 kalıyor )
    Müzik filan dinlemiyorsanız 1 saat 45 dakikayı buluyor.
    Yani pek mobil değil. :) Ama zaten böyle bir canavar içinde bu değerler normal gibi.+benim pilsiz uzun bir süre çalışsın gibi derdim yoktu.
    - Gelelim sadece bu notebook için değil diğerleride kapsayacak bir hoşnutsuzluğuma.
    Harddisk bu sistemin tek dar boğaz yapan kısmı.
    Eğerki evinizde masaüstü bilgisayarınızda 8 MB cacheli 7200 rpm'lik bir canavar kullanıyorsanız onun performansını çok arıyorsunuz.
    Şöyle ki ; diyelim bilgisayarınızda herhangi birşeyi ararken eşzamanlı birşeyler yapmaya kalktığınızda harddiski çok ağır kalıyor.2 MB cache yeterli performansı ortaya koyamıyor.
    Casper için değil sadece başka marka notebook almayı düşünenlerde harddiskin mümkünse 7200 rpm 'li 8 MB cache olanlarını alsınlar.

Doom3'te 1024x768 çözünürlükte ultra high'ta bariz bir şekilde atlamalar oluyor ve bunun tek sorumlusu olarak deliler gibi çalışan harddiski gösterebiliriz.

Dvd olayı enteresan.En kısa bir DVD yakıp sizlere söylerim.

-Bu arada diğer topiclerde bomba üstüne bombalar patlıyor.
    Bilgisayarcılar nerden kırpacaklarını şaşırdılar.
    Biriside Linux verdiği için teşekkür ediyor bilgisayarcıya.

bende bu urunu almayı planlıyordum aklımda bir cok soru isareti vardı yazdıkların gercekten cok iyi fikir edinmemi sagladı... saol.. yalnız ekstradan 2 sorum olucak ben bu yedek pil olayını laptopu aldıgım yerden hallede biliyor muyum, bide sen nereden aldın (sehir olarak) *hic sorun yasadın mı beklettiler mi yani_??cunku beni surekli 5 gun 10 gun diyerek oyalıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARCH@emu -- 10 Ekim 2005, 20:07:34 >

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.