Şimdi Ara

CASPER PRESTIGE NOTEBOOK CPW2000-7685B (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
949
Cevap
0
Favori
58.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eğer teknik servise gidersen ücretsiz olarak 8mb cache hdd ile değiştiriyorlar. Yani arkadaş aldı geçenlerde onunkinin değiştirdiler. Bi şansını dene bence.
    quote:

Orjinalden alıntı: Huhukomsu

Kısa kısa ...
    - DVD olayını bilmiyorum çünkü şuana kadar DVD'ye birşeyler yazmadım.
    - Casper'ı download için 2 gün açık bıraktık ve herhangi bir problemle karşılaşmadık.
    - Doom3 1024x768'de high detailde hiç takılmadan çok güzel oynayabiliyorsunuz.Cidden çok güzel.
    - Kötü yanlarına gelince devamlı MP3 dinleyerek birşeylerle meşgul oluyorsanız pil 1 saat 30 dakika ancak dayanıyor.(pilde % 5 kalıyor )
    Müzik filan dinlemiyorsanız 1 saat 45 dakikayı buluyor.
    Yani pek mobil değil. :) Ama zaten böyle bir canavar içinde bu değerler normal gibi.+benim pilsiz uzun bir süre çalışsın gibi derdim yoktu.
    - Gelelim sadece bu notebook için değil diğerleride kapsayacak bir hoşnutsuzluğuma.
    Harddisk bu sistemin tek dar boğaz yapan kısmı.
    Eğerki evinizde masaüstü bilgisayarınızda 8 MB cacheli 7200 rpm'lik bir canavar kullanıyorsanız onun performansını çok arıyorsunuz.
    Şöyle ki ; diyelim bilgisayarınızda herhangi birşeyi ararken eşzamanlı birşeyler yapmaya kalktığınızda harddiski çok ağır kalıyor.2 MB cache yeterli performansı ortaya koyamıyor.
    Casper için değil sadece başka marka notebook almayı düşünenlerde harddiskin mümkünse 7200 rpm 'li 8 MB cache olanlarını alsınlar.

Doom3'te 1024x768 çözünürlükte ultra high'ta bariz bir şekilde atlamalar oluyor ve bunun tek sorumlusu olarak deliler gibi çalışan harddiski gösterebiliriz.

Dvd olayı enteresan.En kısa bir DVD yakıp sizlere söylerim.

-Bu arada diğer topiclerde bomba üstüne bombalar patlıyor.
    Bilgisayarcılar nerden kırpacaklarını şaşırdılar.
    Biriside Linux verdiği için teşekkür ediyor bilgisayarcıya.

• arkadaşının laptopu da asper miydi peki? osmanaga
  • alla alla ilk gelen harddisk 8mb cache dimi leyyn yıkarım ortalıgı!!!!
  • huhukomsu yada WahshE ve diğer casper 2000-7685b kullanan arkadaşlara: ekranın ışık kontras gibi ayarlarını nereden yapıyoruz bulamadım arkadaşlar ayrıca call of duty'i hangi çözünürlülükte tavsiye edersiniz laptopumuzda.
  • call of duty icin bise diyemiycem ama bak contrast ayarları burdan;

• yaa bu harddiskin on bellek muhabbetine nerden bakiyoruz??
  • Aygıt yöneticisinden harddiskin modeline bakın.

Western Digital WD600UE-00HCT0 ise 2MB cache vardır.

Ben gittim servise ücretsiz değiştirdiler. Yerine Samsung marka 8 MB cache li bir disk taktılar performans süper oldu.
  • ewt o dedigindende ben kac haftadır kullanıyorum diski sorun cıkarmı bide hangi teknik servise gittin para aldılarmı ben ne yapabilirim ahh ahhhh bastan solesenize şunu
  • çok teşekkürler WahshE, acaba hdd'yi kullandık diye değiştirmek için para isterler mi? bana öyle geliyo, ulan bari para almıyosunuz e takım 8mb cache samsungu.
  • WahshE bi sorum daha olacak ekran görüntünü nasıl çekip gönderdin bilmediğm çok şey var analşılan bana yardım edersen arada sırada çok sevinicem sağlıcakla kal.
  • onemli deil kardesm; sol alt kosedeki "fn" tusuna basılı kalıp sağ üst koseden sola dogru 3. "prt sc" yazıyo onlara basıyosun sonrada(basmayı bırakıyosun cunku o ikisine bastıgın zaman(shift insert gibi dusun) işin bitmis oluyo screeni onbellege alıyo) sonra paint acıyosun ctrl+v yapıyosun o bastıgındaki goruntuyu oraya basıyo sonrada kaydediyosun...anlamadıysan biraz daha acabilirim sen bi dene boyle...
  • Beyler böyle bir laptopta 2 mb bellekli HDD olmaz. O yüzden kimse çekinmesin, direk gidin servise değiştirin.

Zaten adamlarda farkında üzerinde gelen HDD nin çok boktan olduğunun. Sorgu sual yapmadan hemen değiştiriyolar bedava.
  • WahshE arkadaşım, selamlar. İlk önce notebooklar hepimize hayırlı olsun.Sen 3d mark skorlarını hangi ekran kartı sürücüsü ile aldın? Sence şu anda en verimli ekran kartı sürücüsü bu notebookta hangileri? Teşekkür ederim.
  • sağol WahshE anladım, sen ekranını neyle ve nasıl siliyosun benimkini dokuntum acık hemen iz kalıyor ben de titizim valla nasıl silmek daha doğru?
  • @mastertr

CASPER ÜRETİM VE TEKNİK SERVİS
    Adres
    : Gülbağ Cad. No:44 Mecidiyeköy / İstanbul
    Telefon
    : 0212 213 33 88- 0212 216 60 18 - 0212 216 63 01
    Fax
    : 0 212 216 60 17- 5

Teknik servistekilerle görüştüm.Hard Diskin 2mb cache li olduğunu ve hiç bir şekilde değiştirme işleminin yapılmadığını söylediler.Teknik serviste 3 kişiyiz.Notebooku açma yetkisi sadece bizde var ve böyle bir uygulama yapmadık,yapmıyoruz dediler.

Bugün kendime Bursadan notebooku almayı düşünüyorum. Hard Diski nereden değiştirdiğini sorabilirmiyim.
    Almışken 8mb cache olursa süper olur
  • yaa nerden nası degistirecegim para almasınlar ben kullanıyodum o harddiski servise gidipte ne diycem arkadaslar yardımm!!!!!!
  • az once aradım teknik servisi bizim anlasmalı oldugumuz markalar var diyolar ki bence haklılarda ama ben degistirmek istiyorum siz yapabiliyomusunuz dedim hayır dedi bende iyi gunler dedim(yeni nickim: acıların notebook kullanıcısı)
  • @mastertr
    Seni casper teknik servisine ihbar ettim.
    Evine baskın yapıp 6 MB'lık fazladan olan Cache'ni geri alacaklar.

Hakikaten enteresan bir olay.
    Biri daha böyle birşeyi başarırsa lütfen ya buraya yazsın yada PM atsın
    Ben bu aralar çok yoğunum uğraşamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huhukomsu -- 12 Ekim 2005, 14:31:23 >
  • huhukomsu yuru gidelim mastert'nin taktırdıgı yere cok kotu hissediyorum kendimi kazık yemiş gibi
  • Ben olayın nasıl geliştiğini anlatayım:
    Laptopu aldığım gün hemen C&C Generals oyununu yükledim. Çalıştırdım ve birde baktımki oyunda sık sık takılmalar oluyor ve her takılma esnasında HDD ışığı yanıyor yani belliki HDD yeterli hıza çalışamıyor.
    Bunun üzerine moralim bozuldu ve hemen internetten araştırdım ve 2 MB cache olduğunu gördüm. Teknik servisi aradım mecidiyeköydeki. Oradan görüştüğüm kişiye durumu detaylı bir şekilde anlattım. Yarın gel değiştirelim dedi ve değiştirdiler.

Aslında bu bir ayıp. Bu laptopa o HDD olmaz! ama onlarda 8 mb diye satmadılarki bize, o yüzden direk suçlayamıyorum.

Sonuçta değiştirmek zorunda değiller. Değiştirmek isteyenler servisi arayıp KİBARCA durumu anlatsınlar ve RİCA etsinler. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır unutmayın.

NOT: gülbağdaki servis cumartesi günleri daha rahat oluyor. Hafta içi iş yoğunluğu nedeniyle ilgilenmemiş olabilirler. O yüzden ctesi günü arayın.

İyi haberlerinizi bekliyorum.

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.