Şimdi Ara

CASPER PRESTIGE NOTEBOOK CPW2000-7685B (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
949
Cevap
0
Favori
58.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar most wantedin sistem gereksinimlerinde 915gm chipset var.Cpw2000 7685blerde ise 915pm var.ben oyunu yüklemeye calıştım directx in sürümünün yetersiz oldugunu ögrendim.Directx'in yeni sürümlerini yükleyemiyorum.sürekli hata veriyor:A cabinet file necessary for installation cannot be trusted.Cryptographic Services are enabled and the cabinet file certificate is valid.bu hata chipsetten kaynaklanabilir mi?Bilgisi olan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum
    teşekkürler...
  • http://www.astech.com.tr/Sitemap/CASPER-Notebook-Batarya.htm

http://www.notebookpili.com/notebook_pili.html

quote:

Orjinalden alıntı: arastgeldi

arkadaşlar ben casper im için batarya nerden bulabilirim bilen war mı??

• Arkadaşlar driverlerin yeni sürümlerini nasıl bulabilirim
    casperin sitesindekiler güncellenmişmidir
    bilgisi olan var mı?
  • Evet Casper'ın sitesindekiler güncel. Oradan indirebilirsin

quote:

Orjinalden alıntı: maviduvar

Arkadaşlar driverlerin yeni sürümlerini nasıl bulabilirim
    casperin sitesindekiler güncellenmişmidir
    bilgisi olan var mı?
  • binbaşım eywallah saolasın.ha bu arada bu topicte canlanma görüyorum işşallah devam eder de 6 ayda bir yazı yazılmaz
  • arkadaşlar ekran kartı max ne olur.ana kart ne kadarını destekler?
  • intel core duo işlemcili casperler den neden bahsedilmiyor?128 mb 6600 mü yoksa 256 mb 7400 go mu?SLI teknolojisi ve geniş ekran 17 inç 1900*1200 ne zaman bilgisayarlarımız da yer alacak? az sonra...
  • ohhhhhh bee çok sağol yaf as kalsın son kararımı casper nirvana için veriyordum artık aklıma takılan diğer firmalara yönelebilirim.. çok sağol:Huhukomsu:.
    quote:

Orjinalden alıntı: Huhukomsu

İşte Casper o kadar sorunsuz ki kimse bir şey yazmıyor.

Öncelikle benimkinin başına gelenleri bir yazayım. (2-3 ay oldu diyebilirim) (@wolkyle benim notebook'a nazar değdi. )
    AVG virus programı update işlemleri ile meşgulken Casperımı 5-10 dakika yalnız bırakmıştım.
    Odama geri geldiğimde ekranında kırmızı lekelerle karşılaştım.
    Ne yaptıysam problemi çözemedim.Sadece bulabildiğim tek yöntem çözünürlüğü 32 bitten 16 bite indirmek olmuştu.
    Teknik kısımda konuyu açtım.Kimileri overclock sonrası ramde hasar dedi, kimisi LCD'ye giden kabloda problem olmuştur ... vs

Neyse efendim uzun bir süre öyle kullandım. ( Format filan hak getire.)

Aldığımız mağazaya teslim ettik Casperımızı.
    Hemen ertesi gün teknik servisten bir telefon geldi.
    "Harddiskte önemli verilerimin olup olmadığı" sordular.

Problem aynı gün belli oldu.
    Direk ekran kartını değiştirdiler.Raminde bir arıza olmuş. Elektronik alet birazda şans işi işte.
    DVD writer'ı Nec'le değiştirdiler.
    Bütün bunların hepsi 2 günde oldu.
    Açıkçası ben teknik servisten memnun kaldım.
    Hiç başımı ağrıtmadan her şeyi değiştirdiler.

@mastertr
    Arkadaşım direk götür.Adamların tek sorduğu şey şu."Kaç dakikada ne kadar veri yazıyorsun?" Güzel okkalı bir cevap verirsen direk değiştiriyorlar DVD writer'ı.

@::evren::
    Şu anda Casper'ın bu modelini almak pek akıllıca olmaz zaten.
    Ama şu da unutulmamalı ki bizler bu modeli aldığımız tarihlerde Casper F/P lideriydi. (Eylül 2005)
    O dönem HP almayı çok istedim fakat 64 MB'lık kötü ötesi ekran kartlı bir modeli bile 2400$+KDV idi.

Düşen satış grafiğiyle (birde orta sınır Acer,MSI...vs modellerin pazara ağırlığını koymasıyla) Pavillion gibi gayet başarılı F/P 'a sahip ürünler çıkarttılar.
    Fiyatlarıda 1500$+KDV idi.

Hem fiyat aralığı , hem de donanım aynı seviyeye geldi.

O dönemde alınabilecek en iyi notebooktu.
    Ama şu anda kesinlikle değil.

Çünkü bir artısı kalmadı.
    Hala donanım özellikleri çok iyi. Ama aynı özelliklere sahip 1. kalite ürünleri aynı fiyatlara alabiliyoruz.

Yeni çıkan ürünleri hiç takip etmiyorum desem yeridir.Sadece reklamlarda dual corelu yeni modellerini görüyorum.

CASPER CPW 2000 - 7685B bir döneme damgasını vuran, döneminin F/P lideri kesinlikle.Ben 1 M Super Pi'yi burda yayınlarken onu geçebilen bir ürün yoktu Türkiye'de.(Paranızda olsa alabileceğiniz bir ürün yoktu) İlk DDR2 ramleri kullanan notebooklardan birisiydi.

SONOMALI CASPER CPW 2000 - 7685B
    1 M Super Pi : 38 saniye
    3D Mark 2001 : 16086
    3D Mark 2003 : 6545
    3D Mark 2005 : 2718
    Aquamark3 : 45,554
    http://forum.donanimhaber.com/m_3782513/mpage_8/key_/tm.htm

Zorunluluktan bazen HP Compaq nx6110 (1.6-GHz) kullanmak durumunda kalıyorum ve beni çıldırtıyor. Yavaşlığını, ağırlığını Casper'dan sonra daha iyi anlıyorum. :)

@arastgeldi
    Ürün incelemesi için bu link yeterlidir sanırım.http://forum.donanimhaber.com/m_3782513/mpage_8/key_/tm.htm
    En azından benchmark bir fikir verir. Zaten almışsın artık ihtiyacın yoktur.Geçmiş olsun.

Şaka bir yana yeni alanlara hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.

Dedikodulara göre Casper @Ranilin'e şirketten pay vermiş. Hepimizin almasında çok büyük emeği var. İçimizde ilk alan oydu.Fotoğraf çekip göndermesi için mesaj yağmuruna tutmuştuk.Ahh ahh 5 ay sonra Casper 1. senesini dolduracak. Hayat akıp gidiyor işte.

• Arkadaşlar bende 1700-7885B war.Aletteki tek sorunum oyunlarda loadinglerin yavaş kalması (512 RAMe bağlıyorum bunu) ve kasanın sağ elimin altında kalan kısmının aşırı ısınması.Ekrankartımı hafif bi overclockla kullanıyorum.Ama OC'sız da ısıda fazla bi deişim olduğu söylenemez.Aslında benim amacım bu fanın durmadan çalışmasını sağlıcak bi prgram bulmak.SpeedFan denemiştim ama sistemde fan bulamadı:P ya da bu laptopların altına kopyulan fanlı souucular var onlardan edinicem veya el yapımı fln edinicem bitane:)
    Birde bu ekrankartı sürücüsünü nvidia sitesinden update edemememiz çok kötü.
    1280x800 flash gbi programları kullanırken bazen yetersiz gelebiliyo.Ama daha yüksek çözünürlükleri kullanırken kayması fln ayrı bi hava :) oldukça kullanışlı.
    Bir arkadaş ekranın altındaki beyaz şeyin ne olduğunu sormuş...Işık algılayıcısıdır o meret.Fn+Home kombinasyonuyla ekran ışığını otomatik ayarlamaya aldığınızda ortamdaki ışığa göre parlaklığın kendiliğinden ayarlanması sağlanıyo. (ben görmedim ama önceden cevaplayan varsa afftsin;) )
    Bluetooth taki 5MB sınırı için (warsa öle bişey ben karşılaşmadım ama) bluesoleil gbi programları bi deneyin derim.
    "maviduvar" arkadaşım bildiğim kdarıyla laptoplara ekrankartı takmıolar anakarta entegre olduğu içn olsagerek...Ayrıca mostwanted ı sorunsuz oynadım ben bi problem olmaması lasm directx i başka yerden indir bi dene istersen....

• Arkadaşlar bu gün Adana Casper bayiisinde Nirvana CPD2000 - 8C85B model note book bilgisayarı 2,500 ytl ye kapora karşılığı ayırttım.Daha sonra burayı buldum ve birden kaynar sular döküldü acaba sorunlu bi modelmi dedim içimden.Lütfen yardımcı olurmusunuz siz olsaydınız alırmıydınız donanımı şöyle.
    Casper Nirvana CPD2000 - 8C85B
    İntel core duo 2.0 Ghz, 2MB L2 cache, 667 MHz FSB
    İntel 945 PM chipset
    İntel Pro/Wriless 3945 Kablosuz Ağ Bağlantısı
    1 Gb 667 MHZ.DDR2 So-O-DIMM Bellek
    100 Gb Hdd SATA
    15.4" 1280*800 TFT Ekran
    256 Mb Nvidia GeForce GO 74000 Turbo Cache ekran kartı
    DVD+/- RW Dual
    +
    KArt okuyucu vs diğer özellkle
    Yaklaşık aynı fiyatda Hp nin işlemcisi 1.83 512 ddr2 ram 60 gb hdd olan modeli var siz olsaydınız hangisini seçerdiniz lütfen yardım.....
  • arkadaş servisi ve kalitesi günilirse sence al . ama bak kuzenimin fujitsu siemens 1.7centrino 512ram 128 ati ekran kartlı 80gb lı bir laptop u var 11 ay oldu ve ekran teknik arıza yaptı lcd değişicek falan filan garanti var ama çok bekliycekler
  • İşte servisi ve kalitesi hakkında bir bilgim olmadığı için sordum gerçi yeni başlık açtım orada da fazla bişey yazılmamış ilgin için teşekkürler....
    quote:

Orjinalden alıntı: mtngngr

arkadaş servisi ve kalitesi günilirse sence al . ama bak kuzenimin fujitsu siemens 1.7centrino 512ram 128 ati ekran kartlı 80gb lı bir laptop u var 11 ay oldu ve ekran teknik arıza yaptı lcd değişicek falan filan garanti var ama çok bekliycekler
  • fujitsu-siemns leri önericektim ama arkadaşın dediği gibi servis böle ilgisiz ve çok uzun bekletiyosa ucuza alman pekte kâr etmeyebilir:)Aslında düşündüğün sistem oldukça iyi bence.Cihaz hakkında pek bişey duymadım ben olumsuz ama fiyat/donanim oldukça iyi gözüktü benim gözüme...Bende casper prestige i alalı daha 2ay kadar oldu yeni sayılırım laptop dünyasında ama şimdiye kadar hiçbi prblemle karşılaşmadım.HDD 8mb cache miş,DVD writer ım da sorunsuz çalışıo şimdilik :) kasasının fazla sade olması dşında hiçbi derdim yok.nirvanların ki daha güzel die biliyorum ama...
    bnce Hpyi unut sen o sistemle o fiyatla ismini satıyomuş gibi sanki.Servisi iyi olabilir ama o sistem seni fazla idare etmicektir... 2500YTL yi gözden çıkardıysan.1GB ddr2 RAM, 128 Geforce 7400 veya 7800(Sakın intel graphic olmasın çok dikkat et), 100GB HDD ten aşağı düşme.Hatta başarabilrsen ekran 1280x800 den yüksek bişey olsun derim.

• Casper Prestige gerçekten Sade ama etkili kullanım sunuyor Orjin gelişte Nero PowerDVD ve Bloothoot içeriyor etkili birde Wirelles özelliği var
  • CASPER NIRVANA

CPD1730-7B85B

· Intel® Centrino® Duo Mobil Teknolojisi,

Intel® CoreTM Duo İşlemci T2250, 1.73 GHz işlemci hızı

· Orijinal Microsoft® Windows® XP Home Türkçe

· 512 MB DDR2 667 MHz Bellek · 80 GB SATA Harddisk

· 256MB Nvidia Geforce GO 7400 Turbocache Ekran kartı

· DVD±DUAL sürücü · BLUETOOTH

· 15.4" WXGA (1280X800) TFT Renkli Ekran

Peşin Fiyat:
    985 $
    +KDV

12 Taksit:
    144
    YTL KDV dahil
  • amedeuscan bu fiyata sen nerede buldun?
  • quote:

Orjinalden alıntı: cozzetti

Bluetooth u donanımdan disable etmişin.Enable eetmek için FN+ESC tuşlarına basarsan olur....

Kardeş bunu tam olarak nerde yapıyoruz yardımcı olursan çok sevinirim aynı sorun bende de var...
  • Baya bi süre bişey yazılmamış yine..Neyse "Kaçak_1" arkadaşın sorunu sürüyosa: abi windowstayken Fn+esc yap donanım bulundu sesini duyarsın zaten...
    Fanın sürekli çalşması için bi program varmı diye sormuştum ama sanırım konu hakkında bilgisi olan yok.Nyse Benim DVD 2saatlik yazımlardan snra şimdi hiç yazmamaya başladı.Normal cd bile yazmıyo:( Verilerimi yedekleyip garatiye gondericem bi artık napıyım...
  • casper dan ürün almak cok belalı bi iştir casperin şimdiye kadar hiç bir ürününde ne bir performans nede bir düzen hiç birşey yoktu. servisleride cok yetersiz bir makine hdd si değişecek sadece 30 gün bekletilirmi ?bunları nerden mi biliyorum komsularımız var 3 üde gitti casper aldı. iki akşamda bi çağırıolar makine kitlendi yok bilmem ne benden söylemesi alacaksanız ii kaliteli bişey alın paraya kıyın azcıkım alın toshiba yada sony vaio ömür boyu kullanılacak makineleriniz olsun

http://wwwistanbulbilisim.com.tr
    http://teknosa.com.tr
    http://bimeks.com.tr

• rj45 kardeş para durumu buna yetti alabileceğim sırada bende aldım.kıyılcak para olsa emin ol casper almazdk zaten.fiyat/performans açısından iyi...
    Ayrıca kullanıyorum ve kitlenme die bi problemim falanda yok.O daha çok bilgisayara adam gbi bakabilmekle alakalı diilmidir ne dersn?düzenli optimize yapmak,antivirus fln...bu konuda suçu casper'a atman yanlış bnce.
    servislerinden bnde iyi şeyler duymadım zaten.Ama alanlar zaten mecbur bunlara katlanmaya şuan. Burda laf sölemekten çok bu konuda bişeyler yapılsa daha iyi diilmi.Şikayetler gondeririz faln ne bliyim.
  • 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.