Merhaba linkteki ürünü satın aldım, 15 mt mesafede 100mbps i geçmiyor modemin ara yüzünde lan çıkışı 100mbps gözüküyor ama cat6 patch kablo ile aynı porta bağlıyorum 1gabit oluyor bağlantı. 200mbps paket kullanıyorum kablonun metresi 10tl 30mt aldım çözemezsem boşa gidecek bilgisi olan varmıdır türkcell in huawei modem. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zipotify -- 2 Mart 2021; 15:32:58 > |
Cat7 100 mbps yi geçmiyor.
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Problem büyük ihtimalle kablonuzda,
15 metre mesafede iyi bir cat5e kablo ile bile gigabit alırsınız.
-
Uçlarını yanlış çakmış olabilir miyim kabloda sorun olsa kopma sorunu yaşarım diye düşünüyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zipotify -- 2 Mart 2021; 16:39:30 >
Sıralama neden farkli hocam ?
Gönderdiğiniz tabloda sorun yok.
Kablo daha geniş bandı destekler, bu daha düşük bantta çalışmayacağı anlamına gelmez.
Shield ve kablo kalınlığı sebebiyle düzgün çakılmamış olabilir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: zipotifySıralama neden farkli hocam ?
iki ucu da aynı sıralama yaparsan aslında farketmez.
Yani düz kabloda 1-8 sırası aynı olduktan sonra renkler çok da önemli değil.
Crossover olursa sıralamaya dikkat etmek lazım, ama düz kabloda sen bir tarafta 1. pine hangisini çaktıysan diğer tarafta da aynısını çakarsan sorun olmaz.
Bir de bu ölçüm cihazı çok işe yarıyor, bazen çaktım dediğin konnektör düzgün olmayabiliyor.
Kılıfı delemiyor, ya da ucu açık kalırsa, en dipte kısa devre yapabiliyor vb.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suphion -- 2 Mart 2021; 16:42:42 > -
Standart sıralamaya göre çaktim akşam tekrar cakayim gene olmassa tester yok ama biyerden bulurum artik teşekkürler
Yani kabloyu modemin veya ağ kartının destekle memesi gibi bir durum olmaz diyorsunuz
quote:
Orijinalden alıntı: zipotifyYani kabloyu modemin veya ağ kartının destekle memesi gibi bir durum olmaz diyorsunuz
Sanmam, geriye uyumlu olmalı.
CAT 7 is backwards compatible with traditional Cat5 and Cat6 Ethernet. ... Cat7 has been designed as a standard for Gigabit Ethernet over 100m of copper cabling The cable contains four twisted copper wire pairs, just like the earlier standards.
Testerda da sonucu görün, ona göre düzeltin ya da arızalıysa kablo değiştirebiliyorsanız değiştirin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suphion -- 2 Mart 2021; 16:55:22 > -
Tamamdır çok teşekkürler
Hocam tekrar çaktım tester ile kontrol ettim sorunsuz ama hala 100 geliyor çok değişik bir durum bir bikriniz var mı acaba
-
-
Tester split pair ya da termination sorunlarını göstermiyor olabilir. cat7 beyazlarda renk kodu olmadığı için çiftleri ayırmadığınıza emin olun.
ayrıca elinizdeki rj45 cat7 için değilse kalın kablo ile sorun çıkarıyor olabilir.
büyük ihtimal termination problemi var, çiftleri ayırmamaya dikkat edip tekrar demekte fayda olabilir.
-
Hocam direk tenda ac18 gigabit router a girip oradan pc ye alıyorum, router a cat 6 takıyorum modem çıkışı 1000 oluyor cat 7 takıyorum 100 oluyor delireceğim ya
LAN 2 TV+
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zipotify -- 3 Mart 2021; 1:8:50 >
-
Öncelikle teşekkürler bende o şekilde düşünüyorum ama 6 tane konnektör aldım ve 1 tane kaldı işin garip tarafı ilk çaktığımda kasanın ethernet portuna takınca çalışıyor du şimdi çalışmıyor router a takıyorum onun üstünden çıkış yapıyor kafayı yemek üzereyim parmak uçlarım çok acıyor heran kabloyu yakıp bakırını satabilirim :)
https://urun.n11.com/diger/cat-7-cat7-ftp-rj45-konnektor-metal-ethernet-konnektoru-10gbps-P136820547
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zipotify -- 3 Mart 2021; 1:13:13 > -
çiftleri ayırmama dediğiniz nokta tam olarak nedir acaba
-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofearl -- 3 Mart 2021; 1:21:21 > -
Anladım ben standart çakıma göre çakmıştım siz hiç ayırmadan girin diyorsunuz sanırım
Benzer içerikler
- superonline discord dns
- superonline wifi 6 modem
- superbox modemi başka hat ile kullanabilir miyim
- ont cihazı nedir
- mediarouter.home hatası
- modem kurulumu
- statik ip öğrenme
- turkcell abone sayısı
- internet hızlandırıcı
- türk telekom internet çekmiyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X