Şimdi Ara

cdx performans ???? cıldıracam yardım lütfen

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar bende 93 model 2.0 i vectra gl vardı.satıp 2000 model vectra cdx aldım.ama performanstan şikayetçiyim.

neden mi?

1993 model vactra = 2000 cc / 115 hp / 1180 kg

2000 model vectra = 2000 cc / 136 hp / 1248 kg

( teknik veriler böyle )

ama ters orantılı sanki 93 vectra kalkışta 2000 cdx e göre çok daha iyidi.ben bir türlü anlayamadım.

aracı alalı 1 hafta oldu.ilk sürdüğümde şaşırdım duruma.hemen sanayiye sokup baskı-balata , triger , hava filtresi , yağ gibi performansı etkileyen herşeyi yenidim

sonuç mu ?

ilk haline göre daha iyi ( arkadaşlar beğendiler ) fakat 93 vectrama göre daha düşük.

herkes cdx süperdir uçar tutamazsın diyordu.aldık ama 93 vectra göre kalkışlarda yavaş kalıyo.

cdx kullanan arkadaşlara soruyorum ?

aracın karakterimi böyle , yoksa benim aracımındamı bişey var ?

not ; sanayide 2000 model otomatik vites cdx sahibiyle konuştum.kalkışalrda süper falan dedi.bi deneyelim dedim,benim arac onunkine göre kalkışta daha iyiydi.

kafam karıştı iyice --- bilen arkadaşlardan yorumlar bekliyorum.

• Araban hayırlı uğurlu olsun. 7 yıllık bir araba için farklı işlemlerin yapılması gerekebilir:

Corsa,astra,vectra ve omega kullanmış bir insan olarak;

1-Mucize olmadıkça EGR valfi 7 yıl gitmez,yakınlarda değiştirilmiş olsa bile en azından temizlet.

2-4 buji değişti mi?

3-Benzin filtresi değişti mi?

4-Enjektörler özel solusyon veya ultrasonla temizlendi mi?

5-Gaz kelebeği temizliği bu araçlar için de geçerli galiba.

6-Yedi yıllık bir araba ''carbon clean'' isteyebilir.

Basit hesaba göre güç/ağırlık oranına bakarız ama untmamalı ki;

1- Arabanın aerodinamik(cw) katsayısı önemlidir,özellikle yüksek hava direnci arttıkça..

2- Arabanın jant ve lastik ölçüleri önem taşır,özellikle ilk hızlanmalarda..

3- Arabanın vites oranları ve sondişli oranı hem akselere de hem de son hız da son derece
    önemlidir.Örnek(yanlış hatırlamıyorsam) eski kasa hızlanma 10,5 saniye 195 km/h son hız.
    Yeni kasa 10 sn. 215 km/h yaklaşık.

4- Eğer yanyana araba kaldırıyorsan sürücüler arası fark ve yolun kalktığı tarafta etkendir.

İyi Akşamlar!

• bende hem 93 vectra 2.0 i gl ve 97 vectra cd kullanmış biri olarak sölüyorum

sazan'ın bahsettiği bakımların yapılmasıyla farkı göreceksiniz ama ilk kalkışlardaki yani düşük devirdeki performans farkı eski aracınızın 8v yenisininde 16v olmasıdır 8v araçlar alt devirlerde herzaman 16v araçlara göre daha istekli devirlenir 16 supapın farkından biraz üst devirlerde faydalanırsınız
  • Arkadaşım senin 93 model vectran karbüratörlü olduğu için kalkışta bastığın kadar gaz alıyordu ve doğal olarak daha iyi kalkıyordu ama 2000 modelde ise enjeksiyon var yane kalkış devirlerine göre belli bir gaz püskürtüyor makine o yüzden biras daha yawaş kalkıyor olabilir ama yüksek devirlerde daha iyi bir performans sağlar.
  • düşük devirlerden mi şikayetçisin yoksa 5-6 bin devirde kalkıp deneme yaptın da mı beğenmedin ?????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elegance883 -- 20 Kasım 2007; 16:20:41 >
  • egr ve boğaz kelebeğini temizletirsen sorun kalmaz..ayrıca arkadaşların da söylediği gibi vectra a 2.0i 8v 115 hp motora sahiptir..8v motorlar düşük devirlerde daha canlıdır..
  • d sınıfı bir araba için 0-100 10sn gayet iyi bir değerdir.....
    ne bekliyordunuz GTİ lerler v-tech lerle saxo larla kalkmak mı???
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Size benzer bir soru soracaktım bende;
    2000 model 2.0 dti aracımızda gözle görülür bir performans düşüklüğü sözkonusu son 5-6 aydır.
    alt devirlerde inanılmaz yavaş kalıyor 1 sene öncesine kadar şimdiye kıyasla oldukça seriydi hızını alınca yine iyi ama sorun alt devirlerde.dizel opeldeki performans kaybının sebebi ne olabilir ??
  • iyi günler. vectra b cdx performansını vectra a ile kıyaslamışsın. öncelikle şunu söyleyeyim ki araba cdx olunca uçmuyor. cdx bir donanım versiyonu. gls-cd-cdx aynı ecotec 2.0lt 136hp motoru kullanıyor.

vectra b de 2.0 ecotec motora ekonomi ve yüksek son sürat amaçlı uzun vites oranları tasarlanmış. aracın otomatikse zaten bu kasadaki otomatikler 4 ileri otomatik. yani zaten uzun olan vites oranları daha da uzun. yok düzse bile vectra a ya göre vectra b de vites oranları uzun. aynı zamanda vectra b nin vectra a ya göre yaklaşık 200 kg fazlası var ki senin aracın cdx donanımlı. yani donanımlarla daha da ağır.

vectra b 2.0 cdx hızlı kalkış için tasarlanmamıştır. aracı hızlı kalkışa göre değerlendirmeyin. uzun yolda ara hızlanmalara bakın. yokuştaki performansına bakın. son derece başarılı bir motora sahiptir.

ama yine söylüyorum. ağır kasa ve uzun dişli oranları kalkışı uzatıyor vectra b de.

• bende mondeo kullandım 136 hp kendi aracım clio 65 hp ilk kalkışta clionun çevikliğinin yarısı bile yok , ama mondeo devirlendikçe uçuyor aradqki fark bu , hatta ilk bindiğimde bu nasıl 136 hp demiştim
  • bmw lerde çok söylenen uzama olayı bu işte.kalkışta yavaş dersin ama 3.viteste 160-170 basarsın..şanzıman dişli oranlarının uzun olmasından kaynaklanan bir durum..velhasıl aracınızda problem yok sonuçta o bir drag aracı değil...
  • Yanlış CDX i almıssın malesef. Uçan CDX B1 Kasa olanı B2 Kasa olanı değil. Kalkış falan gösterge değil ki performans için. Drag mı yapacaksın? Drag için yalnış seçim Vectra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naten -- 27 Kasım 2007; 14:57:23 >
  • cdx ler güzeldir amaaaaa 2,5 v6 olanları

benimde kullandığım 98 model vectram var 2,5 motor ama ilk vites performansını beğenmiyorum fakat 2 ye taktığım anda araba bir anda farklılığını ortaya koyuyor

bahsedildiği gibi bizim vectralar drag arabası değil ama 2-3 ten sonra kendini gösteriyorlar
  • 1. vites tüm vectralarda ağır kalıyor... 1.6 2.0 2.5 farketmez ama 2 . vitese atınca uzarlar
  • BENDE 98 MODEL OPEL VECTRA 2.0 16V CD OV 140HP VAR.GEÇENLERDE 800TL YE CİP TAKTIRDIM.ARACIM VAHŞİ BİR DAĞ KEDİSİNE DÖNDÜ.ŞUAN Kİ GÜCÜ 177HP 0-100KM YE 6SN YDE ULAŞIYORUM.5. VİTESTE 5000 DEV./DAKİ. 225KM YPARKEN ŞİMDİ 257KM YE ULAŞTI BU HIZI DENEMEK İÇİN YAPTIM BİR DAHA YAPMAM.NEDEN YAPMAM TÜRKİYE YOLLARI ELVERİŞLİ DEĞİL NE İLE KARŞILAŞILACAĞI BELLİ DEĞİL YARIŞMAK İÇİN YANIMA YAKLAŞAN ARAÇLARI BÜYÜK BİR MORAL KIRIKLIĞINA UĞRATIYORUM
  • HA BU ARADA VECTRA CD LER 1248 KG DEĞİL BOŞ AĞILIĞI:1420KG
    TAM YÜKLÜ 1850KG DIR.
    VECTRALAR AĞIR BAŞLI D SEGMENTİ OTOMOBİLLERİDİR.
    1.VİTESTE UZAMAK İSTİYORSAN YANLIŞ ARABAYI SEÇTİN ASTRA GSİ YADA ASTRA SPORTU ALMALIYDIN.ASIL YARIŞ ARABALARI BUNLAR ASTRALARIN BOŞ AĞIRLIĞI 1200-1285KG ARASINDA
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.