Şimdi Ara

Çekişmeli bosanma mal paylaşımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
70
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. 2020 yılında 10 yıl vadeli kredi çekerek ev aldık. Ev eşimin üstüne. Krediyi o ödüyor. 2022 yılında çekişmeli boşanma mahkemesi açtım. Boşanma mahkemesi eşimi ağır kusurlu buldu ve eşim karara itiraz etti. Şu an karar istinafta. Evde çocuğumla ben oturuyorum. Karar kesinleşince mal paylaşımı başlayacak. Ev paylaşımı nasıl olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayse82 -- 23 Ocak 2025; 0:54:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2000 ve 2002 tarihleri yanlış olabilir mi?

• sertosman S kullanıcısına yanıt

Pardon 2020 ev alımı, 2022 boşanma mahkemesi

• Boşanma davası kesinleştikten sonra mal rejiminin tasfiyesine geçilecektir. 2002'den sonra edinilen mallar için edinilmiş mallara katılma rejimi geçerlidir ve evlilik birliği içinde krediyle alınan ev, eşinizin adına kayıtlı olsa dahi, evlilik süresince ödenen kredi taksitleri nedeniyle edinilmiş mal olarak kabul edilir. Bu durumda eşinizin ağır kusurlu olması mal paylaşımını doğrudan etkilemez ancak sizin evin edinilmesine olan katkınız oranında katılma alacağı hakkınız doğar. Mahkeme, evin değerini ve kalan kredi borcunu dikkate alarak sizin katılma payınızı hesaplayacaktır.

Çocuğunuzla birlikte oturmanız velayet durumuna bağlı olarak aile konutu şerhi konulmasını ve kullanım hakkının size verilmesini gerektirebilir. İstinaf sürecinin tamamlanmasının ardından, mal paylaşımı davası açarak haklarınızı talep edebilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boşanma mal paylaşımı
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.