arkadaslar bisey yerken çenemin her iki yanından da ses geliyor nedeni ne olabilir sizce ve tedavisi nasıl olmalı acaba
Öncelikle geçmiş olsun. Aynı sorun 2 sene öncesine kadar bende de yoğun olarak vardı. Ağzını her açıp kapatmamda çatur çutur sesler geliyordur. Ama ben hata yaptım doktora felan gitmedim. Şimdi hatırladığım kadarıyla diş doktoruna gitmen gerekiyor. Bu sorun türkiyede çok kişide sıklıkla görülüyormuş fakat insanlar nereye gideceklerini bilmiyorlarmis. Bende yanlış bilmiyorsam diş doktoruna gideceksin o çene yapına felan bakıp gerekli muaneyi yapacaktır.
teşekkürler
doktor a git sana bi tane dişlik gibi bişi veriyo onu takıyosun belirli bir süre sonra düzeliyo
Çene kaslarında zayıflık olabilir. >Doktora gitmek iyi olur.
çene eklemi kulak kepçesinin hemen önündedir. Kimilerinde yapısal olarak, kimilerinde ise travmatik olarak bu eklemde bir fleksibilite vardır. bu durum eklemin iki yüzünü oluşturan kemik yapıların normalde olmadığı gibi birbirine değmesine neden olur. bu hareket değişikliği de dışardan duyulabilecek bir ses çıkmasına neden olur.
çoğu bir süre sonra kendiliğinden geçer. nadiren kalıcı hale gelir. şikayetler çenenin çıkmasına kadar ilerler ve ağrı olayın içine girer. ancak bu nadir olan kısımdır. başlangıç tedavisi fizik tedavi ile yapılır. hareket terapisi verilir. çene çıkmasının meydana geldiği ve kişinin hayat standartlarını çok etkilediği bir durumda zorda kalınmasından ötürü cerrehi girişim yapılabilir.
geçmiş olsun.
teşekkür ederim mesajlar için. genel itibariyle kendi geçiyor sonucuna ulaştım yakınlarımın ifadeleri ve sizlerin mesajlarıyla.devam ederse dişçiye gideceğim