benim gibi aslında ceng isteyip tmde yüksek sıralama yapmanın daha kolay olduğunu düşünerek ybs isteyen arkadaşlar karşılaştırma yapabilsin diye aybü ceng-aybü mis ders programlarından alakalı dersleri ayırdım ve bir araya getirdim. diğer dersler iki bölümde de fark ediyor birisi kalkülüs alırken diğeri iş hayatında kalkülüs alıyor biri fizik alırken diğeri finansal yönetim alıyor falan. YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ - LİSANS PROGRAMI Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi OKUL KARŞILAŞTIRMAK İSTEYENLER İÇİN BİRKAÇ OKULUN PROGRAMLARINI KARŞILAŞTIRDIM(SEÇMELİLER HARİÇ) < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thevictorious -- 23 Nisan 2021; 20:9:55 > |
ceng-ybs farkları
-
-
yönetim bilişim sistemleri.
-
Ybs yazmayı düşünen arkadaşlar ybsnin neredeyse hiç olmayan matematik ve teorik bilgisayar bilimleri temelinin yanı sıra almaları gereken tonla işletme/muhasebe dersi hakkında ne düşünüyorlar acaba
Hadi eksik dersleri kendi cabanizla kapattiniz diyelim (bilgisayar dersleri hadi daha rahat da yazılımcı olmak için ybs yolunu seçen bir insanin o mat farkını kendisinin kapatabilecek kapasitede/iradede olduğunu düşünmüyorum), o ne gelecekte işinize yarayacak, ne de muhtemelen gram ilginizin olmadığı işletme ve türevi dersleri (özellikle yazılım tarafına odaklanacağınızı düşünerek) ortalamanızı bozmadan/kendinizi zorlamadan/bu ne zaman kaybı düşüncesine girmeden yapabileceğinize emin misiniz? Ybsyi cs ile denk tutmak bana aşırı saçma geliyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ceng tabi genel olarak daha iyi bir bölüm fakat bir ybs öğrencisi olarak, ybs isteyenlere söyleyeceğim şey bazı kişilerin dediği boş bölüm, okunmaz sözlerini dikkate almayın. Sonuç olarak kendinize geliştirmenize bağlı olaraktan ha ceng okumuş ha yazılım mühendisliği ha ybs okumuş aynı yerlerde aynı mevkide çalışacaksınız. Çok da milletin lafına kanıp bölümü kötülemeye gerek yok.
hocam 1k çok kumar ya. 37 38 civarı ayt mat yapmak gerekiyor.
-
Aybü ybs ye gideceğine camdan atlasın biri daha iyi map ın yüklenmediği hiçliğin ortasında okula gidecek. diğer ybsleri bilmiyorum tam ama genelde yerleşkeleri ayrı oluyor ana kampüsten diye biliyorum.
-
zaten bölümü okuyan kişi direkt yazılımcı olabilir gibi bir olay yok. Bu bölümde amaç yazılım bilgisi olan yöneticiler yaratmak gibi bir şey fakat kendi çabaların sayesinde kariyerine yazılımcı olarak çok rahat devam ettirebiliyorsun bildiğim kişiler var.
Birde işletme, muhasebe gibi dersleri 1 kere yarım dönem alıyorsun ve bitiyor. 4 yıl boyunca almıyorsun. Ceng ile bir tutmak şu anda doğru olmaz fakat ilerleyişe bakılırsa ileride dengi olabilir hocam...
-
1-bilgisayar mühendisliği öğrencisi misiniz? veya alakalı bir bölüm öğrencisi misiniz? yoksa konuyla ilgili bilgileriniz dışarıdan bildikleriniz mi?
2-ybsde de belirli ölçüde matematik dersleri var.
CALCULUS FOR BUSINESS I
CALCULUS FOR BUSINESS II
STATISTICS FOR BUSINESS I
tabi içerikleri ne kadar doludur veya benzerdir bilemiyorum ama kalkülüs ve istatistik veriliyor. bir de bu aybü programı. az önce deü ybs programını inceledim, matematik eğitimi daha fazla. (https://debis.deu.edu.tr/ders-katalog/2015-2016/tr/bolum_9752_tr.html)
-
hocam ders programları net gözüktüğü için aldım diğer okulların siteleri bakıma falan girmişti ben de buradan karşılaştırdım. yoksa evet esenboğa bayağı uzak şehre.
-
Marmara ile aybü karşılaştırdım, bayağı fark ediyormuş ders programı. düşünen arkadaşlara önerim bu bölümde okul baya önemli gibi duruyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: The Killing Road
Ybs yazmayı düşünen arkadaşlar ybsnin neredeyse hiç olmayan matematik ve teorik bilgisayar bilimleri temelinin yanı sıra almaları gereken tonla işletme/muhasebe dersi hakkında ne düşünüyorlar acaba
Hadi eksik dersleri kendi cabanizla kapattiniz diyelim (bilgisayar dersleri hadi daha rahat da yazılımcı olmak için ybs yolunu seçen bir insanin o mat farkını kendisinin kapatabilecek kapasitede/iradede olduğunu düşünmüyorum), o ne gelecekte işinize yarayacak, ne de muhtemelen gram ilginizin olmadığı işletme ve türevi dersleri (özellikle yazılım tarafına odaklanacağınızı düşünerek) ortalamanızı bozmadan/kendinizi zorlamadan/bu ne zaman kaybı düşüncesine girmeden yapabileceğinize emin misiniz? Ybsyi cs ile denk tutmak bana aşırı saçma geliyor+1
ayrıca millet ybs'de verilen veri yapıları, programlamaya giriş gibi dersleri bilgisayar mühendisliğinde verilenlerle içerik olarak aynı sanıyor. ders içeriklerine bakıldığında ve öğrencilerle konuşulduğunda ybs'de verilen bilgisayar derslerinin yüzeysel olduğunu anlarlar.
bilgisayar mühendisliğiyle karşılaştırmak çok saçma. tonla işletme, muhasebe dersi var. 3-4 tane giriş seviyesinde programlama dersiyle 4 yıllık mühendisliği karşılaştırmak gereksiz olur.
-
Hocam nasil yok ornegin boun programinda ilk 2 seneden 7+1 tane (+1in iceriginin ne oldugunu bilmiyorum, mis224) o tarz dersler ve iki tane sos secmelisi var, gerisinde saymayi bıraktım ama 4.sene bildiginiz yandan yemis işletme programı. Yani tek donemde bu dersleri bitireyim diye bir olay yok.
Verilen mat dersi zaten neredeyse yok, isletmeciler icin sadelesmis dersi aliyorlar ilk senelerde, kalan seylerde de birkac tane yazilim dersi var. Yazilim ve diğer seylerin ağırlığı hemen hemen esit son sene haric.
Alıntı
metni:Bu bölümde amaç yazılım bilgisi olan yöneticiler yaratmak gibi bir şey Evet bu bolumun amaci tam olarak bu, tmden bilgisayar mühendisliği değil. Kendini gelistirerek iyi bir yazilimci olur musun elbette olursun ama onu tip gibi alakasiz bir bolum de okusan olursun zaten, onun icin üniversiteye gerek yok. Ileride cs ile denk olmasina filan imkani yok bu bolumun, ikisi bambaska dunyalar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
sadece bilişim sistemleri ve teknolojin de okuyan bir tanıdığım var hatta %50 bursla kazanmıştı orda mezun olur olmaz iyi bir yazılım şirketinde direkt çalışmaya başladı ve kısa sürede okula ödediğim para çıktı demişti
sayılsalla alıyor ama fazla bilinmediğinden puanı düşük onu da değerlendirebilirsiniz
tavanı 5binle falan kapattı ama tabanı 30k civarıydı
-
Hocam her ne kadar hazırlıkta olsam da aylardır programlamaya dalmış biri olarak (Ceng 1.sınıf müfredatının verebileceğinden çok daha fazlasını biliyorum diyebilirim) şunu söyleyebilirim: yazılım projeyle, ödevlerle öğrenilir. Eğer hiçbir bilgin yoksa programlama hakkında şunu söyliyim: Bir şair olmaya çalışmaktan hiçbir farkı yok. Universite derslerinde sana şair olman için sadece dil öğretecekler, nasıl ki sırf türkçe bildiğin için şair olmuyorsan, derste öğrendiklerinle de yazılımcı olmayacaksın. Asıl iş verilen proje ödevlerinde yatıyor. Sen o projede derste öğrendiğin "bu kadar basitmiymiş" dediğin bir bilginin ne derece karmaşık hale getirilmiş versiyonlarını göreceksin. En iyi hocam google olacak, aynı sorunu çözen yüzlerce farklı algoritmayla karşılaşıp yüzlerce farklı bakış açısı öğreneceksin. O yüzden bölüm seçerken en önemli şey bence "ben beni zorlayan projeleri hangi bölümde alabilirim" düşüncesi olmalı.
Sadede gelelim: Ybs seçtiğinde evet illa ki zorlu proje ödevlerin olacak ancak bir bilgisayar mühendisliği öğrencisi kadar zorlu bir proje ödevin olmayacak. Ben kendimi geliştiririm dersen de emin ol çok zor hocam. Okulda 10 çalışıyorsan, evde 2 oluyor 3 oluyor, ve o sürekliliği sağlaman zor. Okulda sana verilen ödev bir sorumluluk olduğu için istemesen de yapmak zorundasın ki böylelikle öğreniyorsun, seçme şansın yok çünkü. Ancak kendimi geliştiririm ben dersen bu sorumluluk olmuyor, öğrendiğin hiçbir şeyde sorumluluk hissetmiyorsun veya öğrendiklerini ölçen biri olmuyor etrafında, "bu neden böyle, şu neden böyle" diye sormak için forum forum geziyorsun. Veya bir topluluk arıyorsun, hiçbiri bir hocanın yerini tutmuyor emin ol. O yüzden peşin karar verme hocam. Yazılımcı olmak istiyorsan bilgisayar mühendisliği okuyacaksın, yan yollara sapmana gerek yok sırf bir okul ismi için. Karar senin yine de.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-33247115E -- 23 Nisan 2021; 20:8:31 >
-
Eeciyim, cs ve mat mufredatlari ile dogal olarak hasir nesirim.
Bu dersler var mi var, ama mufredatlari bariz sekilde hafifletilmis oluyorlar, cogu okulda sosyal bilimler icin sadelestirilmis calculus 1 ve 2 nin toplami muhendisliklerin aldigi calculus 1e denk mesela. Lineer diff olasilik ayrik mat vs hicbirine girilmiyor ustteki derslerde. Ayrik mat bence bir cs öğrencisi için en onemli ve temel derslerden birisi, digerleri hadi neyse.
Hocam birde üniversiteden üniversiteye değişiyor ders programı. Çok yazılım ağırlıklı olanı da var işletmeyle neredeyse aynı programa sahip olanlarda var ama bence gelecek vadeden bir bölüm
Eger amacinda kalinirsa bence de hos bir bolum, gozumde modernize edilmis alternatif bir isletme gibi. Ama ortalama bir cs okuyacagima tm gecip iyi bir ybs okur ayni sey olurum dusuncesi yanlis, o amacla gidilirse hayattan kaybolan 4 yil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Killing Road -- 23 Nisan 2021; 20:10:6 >
Bu bölümden mi bahsediyorsunuz hocam?
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Hadi eksik dersleri kendi cabanizla kapattiniz diyelim (bilgisayar dersleri hadi daha rahat da yazılımcı olmak için ybs yolunu seçen bir insanin o mat farkını kendisinin kapatabilecek kapasitede/iradede olduğunu düşünmüyorum), o ne gelecekte işinize yarayacak, ne de muhtemelen gram ilginizin olmadığı işletme ve türevi dersleri (özellikle yazılım tarafına odaklanacağınızı düşünerek) ortalamanızı bozmadan/kendinizi zorlamadan/bu ne zaman kaybı düşüncesine girmeden yapabileceğinize emin misiniz? Ybsyi cs ile denk tutmak bana aşırı saçma geliyor |
Benzer içerikler
- aksaray üniversitesi tıp fakültesi yorumları
- endüstri mühendisliği mezunları yorumları
- sobotta pdf telegram
- bilgi sarmal paragraf zor mu
- sayısal 430 puan kaç bin
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X